Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

VIENAM LABIAUSIAI NEPASITURINČIAM ASMENIUI SKIRTAS MAISTO PRODUKTŲ KIEKIS,
PRISTATOMAS Į LABDAROS ORGANIZACIJŲ SANDĖLIUS,
2011 METŲ BALANDŽIO MĖNESĮ
Eil. Nr. Maisto produktas Kiekis (vnt.)
1 Kvietiniai miltai 2
2. Makaronai 1
3. Ryžių kruopos 1
4. Perlinės kruopos 1
5. Dribsniai su džiovintais vaisiais 1
6. Trijų grūdų dribsniai 1

Paziurejus i maisto tiekimo i sandelius grafika darosi aisku kad dalinti prades tik antroje menesio puseje geriausiu atveju. Ir dar grafike yra dar ir sausi pusryciai-7 produktas, kurio nera davinyje vienam zmogui g.gif .
http://www.litfood.l.....Fdefault.aspx

QUOTE(saulyte525 @ 2011 04 04, 13:13)

pienuko nebeliko verysad.gif  o gal buvo anksčiau taip, kad pradžioje metų be pieno, o po to atsiranda pienukas.

Sito nezinau, sesuo pradejo gaudineti antroje 2010m. puseje, ligtais pastoviai budavo pienas.
Skaiciau maisto paketus gaunanciu zmoniu apklausa, tai daugelis pageidavo gauti saldu sutirs.piena. Tai gal ir nueme visai kad perdaug nenoretume, arba gal vietoje cukraus duos kelis kartus i metus, nes cukraus rase kad nebus verysad.gif
Atsakyti
Gal nelabai i tema bet gal kas yra susidure ir ka reikia daryti jei negaunu soc. pasalpos del to, kad nesu prisiteisusi alimentu, ar butinai turiu paduoti vaiko teveli i teisma???? ar nebutu galima kazkaip per notarus pasirasyti sutartele, kad tevas geranoriskai moka alimentus ir, kad nereiketu eiti per teismus? ir ta sutartele nunesus i soc. pasalpu skyriu gal tiktu ji?
Atsakyti
QUOTE(gabrielyyyte @ 2011 04 04, 15:48)
Gal nelabai i tema bet gal kas yra susidure ir ka reikia daryti jei negaunu soc. pasalpos del to, kad nesu prisiteisusi alimentu, ar butinai turiu paduoti vaiko teveli i teisma???? ar nebutu galima kazkaip per notarus pasirasyti sutartele, kad tevas geranoriskai moka alimentus ir, kad nereiketu eiti per teismus? ir ta sutartele nunesus i soc. pasalpu skyriu gal tiktu ji?

Gal ir tiktu,svarbiausia,kad jie matytu kiek tu gauni alimentu,tada soc.pasalpa jums 2 moketu,t.y damoketu iki 700 lt.
Atsakyti
QUOTE(gabrielyyyte @ 2011 04 04, 15:48)

jolanciukas dar nepasake, kad alimentu suma itakos socialine pasalpa, tai yra, kad jums abiems su vaiku pajamos neturi virsyti 2*350=700lt/men minus alimentai...
o dabar soc pasalpa gautu jusu vaikas 315lt. (galima kreiptis ir nesusitvarkius alimentu)
taigi pasiskaiciuokit kaip jums labiau apsimoka.. tvarkytis vienai ar abiems, juk sildymo sezonas kaip ir baigesi, nebent rudeni (kad abu gautumet, nes alimentai kaip bebutu ne maziau 400lt)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 04 balandžio 2011 - 15:13
QUOTE(gabrielyyyte @ 2011 04 04, 16:48)

Ne, netiktų. Pagal įstatymą turi būti priteista arba sutartis, patvirtinta teismo. Jei pagal teismo spr.nemokėtų, tada jau visas kelias per anstolius iki VIF...
Jei pasirašytumėte tą sutartėlę pas notarą ar pagal susitarimą mokėtų - į pajamas turėtų imti, o skirtų vis tiek tik vaikui.
Atsakyti
Sveiki, norejau pasitikslint,gal jus zinosit unsure.gif

Esame nesusituoke, turim 2 mazamecius vaikus, jie turi tevo pavarde. Abu dirbam nepilnu etatu, ir pajamos 1 seimos nariui nesiekia 525Lt. Ar mums priklauso kazkokios kompensacijos, bent kompensacija darzeliui? Nes soc rupyboje paaiskino, kad mes dar turim ir darbo birzoj but uzsiregistrave, kad ja gauti doh.gif Tada jie skiria kazkokia komisija, kuri nuspres, ar mes galim gauti ta kompensacija ar ne doh.gif
Tai kaip ten yra is tikro? Nes man tai nelogiska skamba, jei esam dirbantys ir vistiek dar reikia stovet darbo birzoj unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Noya @ 2011 04 04, 19:22)
Sveiki, norejau pasitikslint,gal jus zinosit  unsure.gif

Esame nesusituoke, turim 2 mazamecius vaikus, jie turi tevo pavarde. Abu dirbam nepilnu etatu, ir pajamos 1 seimos nariui nesiekia 525Lt. Ar mums priklauso kazkokios kompensacijos, bent kompensacija darzeliui? Nes soc rupyboje paaiskino, kad mes dar turim ir darbo birzoj but uzsiregistrave, kad ja gauti  doh.gif Tada jie skiria kazkokia komisija, kuri nuspres, ar mes galim gauti ta kompensacija ar ne  doh.gif
Tai kaip ten yra is tikro? Nes man tai nelogiska skamba, jei esam dirbantys ir vistiek dar reikia stovet darbo birzoj  unsure.gif

Jeigu del kompensaciju uz siluma,karsta ir salta vandeni,tai taip,kad gaut sia kompensacija turit dar papildomai birzoj stoveti.O darzeliui tai 20% kompensacija bus jei 2 vaikus vesit.Maisto paketai dar jums priklauso ir vaiko pinigai.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 04, 18:29)
Jeigu del kompensaciju uz siluma,karsta ir salta vandeni,tai taip,kad gaut sia kompensacija turit dar papildomai birzoj stoveti.O darzeliui tai 20% kompensacija bus jei 2 vaikus vesit.Maisto paketai dar jums priklauso ir vaiko pinigai.

Dabar jau aiskiau, nes man ta moterele paaiskino,kad mums isvis niekas nepriklauso,nes mes darbo birzoj nestovim. unsure.gif (kalbejau telefonu). Apie tai ka jus paminejot,man ji nieko nesake, tai noriu tiksliai susizinot pries einant pas juos. O ar negali buti,kad tvarka sugrieztejusi del tu soc komepnsavimu visu?
Ir gal galit pasakyt,kokius dokumentus man reik pristatyti soc rupybai kad bent ta 20% darzeliui gauti ar vaiko pinigus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noya: 04 balandžio 2011 - 18:41
QUOTE(Noya @ 2011 04 04, 19:38)
Dabar jau aiskiau, nes man ta moterele paaiskino,kad mums isvis niekas nepriklauso,nes mes darbo birzoj nestovim.  unsure.gif (kalbejau telefonu). Apie tai ka jus paminejot,man  ji nieko nesake, tai noriu tiksliai susizinot pries einant pas juos. O ar negali buti,kad tvarka sugrieztejusi del tu soc komepnsavimu visu?
Ir gal galit pasakyt,kokius dokumentus man reik pristatyti soc rupybai kad bent ta 20% darzeliui gauti?

cia ne i soc.rupyba,o i darzeli reikia kreiptis,nes soc.rupyba tokias kompensacijas neduoda,cia jau nuo savivaldybes priklauso ir nuo darzelio.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 04, 18:41)
cia ne i soc.rupyba,o i darzeli reikia kreiptis,nes soc.rupyba tokias kompensacijas neduoda,cia jau nuo savivaldybes priklauso ir nuo darzelio.

aciu.

Bandziau skaityti istatyma, tai nelabai supratau is tikro, jie dar ziuri ir i gyvenama plota,kad nevirsytu normatyvo.

O ar galit kas nors dabar man pasakyti konkreciai, kas man priklauso is soc paramos mano atveju? Cia ta suma (525 ar 315Lt nelabai supratau,kuri yra atskaitine) skaiciuojama, nuo uzmokescio i rankas ar ant popieriaus?
Nes tikrai susidare toks ispudis,kad man priskirta soc rupybos darbuotoja nesuinterseuota man padet, tai noriu tixliai zinot ir reikalaut, tai kas man priklauso (jei isvis priklauso unsure.gif ).
Kitu atveju bandyciau skaicioti pajams vien ant saves ir savo 2 vaikais, bet vaikai priregistruoti tevo bute, ar tai turi kokios itakos?

P.S. dabar tik pradejau domtis siuo reikalu,tai visai dar zalia esu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noya: 04 balandžio 2011 - 19:04
QUOTE(Noya @ 2011 04 04, 20:03)
aciu.

Bandziau skaityti istatyma, tai nelabai supratau is tikro, jie dar ziuri ir i gyvenama plota,kad nevirsytu normatyvo.

O ar galit kas nors dabar man pasakyti konkreciai, kas man priklauso is soc paramos mano atveju? Cia ta suma (525 ar 315Lt nelabai supratau,kuri yra atskaitine) skaiciuojama, nuo uzmokescio i rankas ar ant popieriaus?
Nes tikrai susidare toks ispudis,kad man priskirta soc rupybos darbuotoja nesuinterseuota man padet, tai noriu tixliai zinot ir reikalaut, tai kas man priklauso (jei isvis priklauso  unsure.gif ).
Kitu atveju bandyciau skaicioti pajams vien ant saves ir savo 2 vaikais, bet vaikais priregistruoti tevo bute, ar tai turi kokios itakos?

P.S. dabar tik pradejau domtis siuo reikalu,tai visai dar zalia esu  unsure.gif

dabar jums priklauso maisto paketai,nevirsijat 525 lt ir vaiko pinigai(jei praeitais metais nevirsijot 525 lt,cia nuo 2 metu po 52 lt vaiko pinigai),jei vaikams dar nera 7 metu.Cia jau is darzelio kompensacija jei vesit 2 vaikus i darzeli 20% ir viskas.Kad gaut kompensacijas uz sildima,karsta ir salta vandeni,turit su vyru prastovet birzoj puse metu arba dirbti pilnu etatu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 04, 19:07)
dabar jums priklauso maisto paketai,nevirsijat 525 lt ir vaiko pinigai(jei praeitais metais nevirsijot 525 lt,cia nuo 2 metu po 52 lt vaiko pinigai),jei vaikams dar nera 7 metu.Cia jau is darzelio kompensacija jei vesit 2 vaikus i darzeli 20% ir viskas.Kad gaut kompensacijas uz sildima,karsta ir salta vandeni,turit su vyru prastovet birzoj puse metu arba dirbti pilnu etatu.

supratau,aciu jums 4u.gif

O del vaiko pinigu, jei tarkim metus pries tai buvau vaiko auginimo atostogose,tai pasalpa skaiciuojasi kaip pajamos?
Atsakyti