Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

noreciau pasikonsultuoti
esu gryzus is uzsienio.. pries 1.5metu, lietuvoj dirbus pries 7metus..
auginu vaika(2.5m.) ir jokiu pinigeliu (nei vaiko nei pasalpos) negaunu, isdalinus vyro atlyginima ant triju zmoniu nesigauna joks minimumas..
Kur man reiktu kreiptis
dekui jei kas pakonsultuosite
Atsakyti
QUOTE(JAD2006 @ 2011 04 01, 23:17)
noreciau pasikonsultuoti 
esu gryzus is uzsienio.. pries 1.5metu, lietuvoj dirbus pries 7metus..
auginu vaika(2.5m.) ir jokiu pinigeliu (nei vaiko nei pasalpos) negaunu, isdalinus vyro atlyginima ant triju zmoniu nesigauna joks minimumas..
Kur man reiktu kreiptis
dekui jei kas pakonsultuosite

350 lt gaunasi?nesigauna 525 lt?
Jei nesigauna 525 lt zmogui,tai galit kreiptis del maisto paketu ir kompensaciju.Be to jei praeitais metais nevirsijot 525 lt zmogui,tai priklauso vaiko pinigai 52 lt/men.
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2011 04 01, 17:50)
ax.gif, Laba, turiu keletą klausimėlių, gal padėsite susigaudyti. Jeigu vienas šeimos narys stovi biržoje daugiau nei pusę metų, o kitas uždirba apie 700 ant popieriaus (bet dar tik pirmas mėnuo tiek gavo, anksčiau dirbo tik 0,3 etato). Tai ar priklauso socialinė pašalpa? Mes esame keturiese, du suaugę ir du vaikai mokyklinio amžiaus. Ir dar klausimėlis doh.gif , ar tuos 700 nuo duotos pašalpos atminusuoja? Nes kiek skaičiau , vienam šeimos nariui priklausytų 315 lt. Tai 1270-700 būtų, ar ne? Paaškinkite kas nors , protingas unsure.gif .Dėkui

Jei jokių pajamų šaltinio pasikeitimų nebuvo, keitėsi tik atlyginimo/etato dydis, tai skaičiuos vis tiek tris praėjusius mėnesius ir kreiptis reikia tada, kai bus jau išdirbęs 2/3 nustatytos maksimalios darbo laiko trukmės per tris praėjusius mėn.
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2011 04 02, 09:25)
Jei jokių pajamų šaltinio pasikeitimų nebuvo, keitėsi tik atlyginimo/etato dydis, tai skaičiuos vis tiek tris praėjusius mėnesius ir kreiptis reikia tada, kai bus jau išdirbęs 2/3 nustatytos maksimalios darbo laiko trukmės per tris praėjusius mėn.

aš galvojau, kad irgi skaičiuoja "kai bus jau išdirbęs 2/3 nustatytos maksimalios darbo laiko trukmės per tris praėjusius mėn. " , ir nustebau, kai pažįstamai paskyrė 25 kovo pašalpą už vasarį-kovą - balandį. unsure.gif Nunešė pažyma apie pajamas kokios bus - buvo per vasarį-kovą - balandį . ji vaiko priežiūros atostogose, o vyras uždirba 100 lt tik, dar 2 vaikai maži.
Atsakyti
Zinau, kad kazkurioj temoj buvo kalbeta, bet tuomet buvo neaktualu: blush2.gif
jeigu parduodi automobili ir perki kita , ta suma reikia rodyti , kaip pajamas ?
Kaip tada su soc.pasalpa ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 02 balandžio 2011 - 14:16
sveikutes,klausiau darbo birzos temelej ,bet uzklausiu ir cia,nes manau,kad kazkas tikrai zinosit,yra tokia situacija,as po 2 metu motinystes atostogu susiradau nauja darba,nes i sena deje nebebuvo galima grizt,dinge visi darbdaviai ir firma likus tik kaip popieriuose...na ,bet cia ne apie tai...as isidarbinau i nauja darboviete ant o,5 etato,ar as galiu dar stotis i darbo birza,ar man priklausytu kazkokie pinigeliai,nes seimos pajamos mums neisnesa,o i soc galiu kreiptis ,tik prastovejus 6 menesius darbo birzoj,tai va ar darb. birza padengia ta skirtuma?jei mano alga per menesi 325lt i rankas,tai birza man moketu 325lt pasalpos?
Atsakyti
QUOTE(Emiliomamayte @ 2011 04 02, 18:41)
sveikutes,klausiau darbo birzos temelej ,bet uzklausiu ir cia,nes manau,kad kazkas tikrai zinosit,yra tokia situacija,as po 2 metu motinystes atostogu susiradau nauja darba,nes i sena deje nebebuvo galima grizt,dinge visi darbdaviai ir firma likus tik kaip popieriuose...na ,bet cia ne apie tai...as isidarbinau i nauja darboviete ant o,5 etato,ar as galiu dar stotis i darbo birza,ar man priklausytu kazkokie pinigeliai,nes seimos pajamos mums neisnesa,o i soc galiu kreiptis ,tik prastovejus 6 menesius darbo birzoj,tai va ar darb. birza padengia ta skirtuma?jei mano alga per menesi 325lt i rankas,tai birza man moketu 325lt pasalpos?

Jeigu jus dirbsit,nors ir puse etato,birza jums nieko nemokes,jums reikes prastoveti joja puse metu jei dirbsit puse etato,tada galesit kreiptis del soc.pasalpos,jeigu jus taip istotumet i birza,kaip bedarbe,tai moketu bedarbio pasalpa ir tada jau jeigu neuztenka zmogui 350 lt,tai soc.pasalpa gaudinetumete ir nereiketu puse metu laukti.
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2011 04 02, 15:15)
Zinau, kad kazkurioj temoj buvo kalbeta, bet tuomet buvo neaktualu:  blush2.gif 
jeigu parduodi automobili ir perki kita , ta suma reikia rodyti , kaip pajamas ?
Kaip tada su soc.pasalpa ?

Aš tik pardaviau ir net nepagalvojau, kad reikia pasakyt, tai problemų turėjau, nes Regitroje pamatė, kad nebėra, reikėjo pristatyt pirkimo-pardavimo sutartį, perskaičiuot praėjusius mėnesius doh.gif . Kaip būna kai vietoj vieno atsiranda kitas, nežinau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 01, 17:32)
Na va jau trecia "nereikia rodyti"  smile.gif nes vyrui irgi pasake,kad jie neieina i soc.pasalpos apskaiciavima.

Nebent šiais metais keitėsi tvarka, praeitais metais atgavau nemažai iš VMI, tai pati skambinau socialinio informacijai ir klausiau ar reikia pranešt, man atsakė, kad nereikia
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2011 04 02, 13:42)
aš galvojau, kad irgi skaičiuoja "kai bus jau išdirbęs 2/3 nustatytos maksimalios darbo laiko trukmės per tris praėjusius mėn. " , ir nustebau, kai pažįstamai paskyrė 25 kovo pašalpą už vasarį-kovą - balandį.  unsure.gif Nunešė pažyma apie pajamas kokios bus - buvo  per  vasarį-kovą - balandį . ji vaiko priežiūros atostogose, o vyras  uždirba 100 lt tik, dar 2 vaikai maži.

Nėra ko nustebti, kai neaiški situacija ir visiškai nekonkreti. Visų atvejai individualūs ir šiuo atveju nėra ką ir komentuoti, kai nežinomos visos aplinkybės. Iš kelių detalių negalima susidaryti bendro vaizdo, kad būtent taip kažkas ir buvo... Gal vyras atitinka kažkokį kitą kriterijų, gal buvo kažkoks pasikeitimas ir iš vasario mėn. pajamų pratęsė soc.pašalpą trims mėnesiams ir t.t. Be to, juk ne visiems skiriama bendra tvarka.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 03, 19:46)
na stai dar viena nuomone doh.gif
pradedu galvoti, kad jos pacios tiksliai nezino- todel gali daryti ir interpretuoti kaip nori, nes istatyme nera tikslios nuorodos.... doh.gif

Sutinku, tik esu linkusi manyti, kad pagal įstatymą visos faktiškai gautos lėšos yra pajamos, kas ne tikslinės priežiūros kompensacijos, soc.stipendija ir dar keli tiksliai įvardinti atvejai. Kitas dalykas, kad VMI grąžintos sumos realiai nesimato, ir jei patys nepasisakysit, tai ir nežinos ir neįtrauks į pajamas. Čia gal apie tai.
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2011 04 03, 21:28)
Sutinku, tik esu linkusi manyti, kad pagal įstatymą visos faktiškai gautos lėšos yra pajamos, kas ne tikslinės priežiūros kompensacijos, soc.stipendija ir dar keli tiksliai įvardinti atvejai. Kitas dalykas, kad VMI grąžintos sumos realiai nesimato, ir jei patys nepasisakysit, tai ir nežinos ir neįtrauks į pajamas. Čia gal apie tai.

bet sutikit- logiskai mastant kaip jos gali buti matomos, jei susigrazinamos uz pernai metus, arba uzpernai ar uzuzpernai ir t.t. juk jos kaip ir priklausytu i pajamas ten tiems metams g.gif bet antra vertus su alimentais tas pats, juk skaiciuoja butent ta menesi kuri gavai...... (arba kodel tevai turetu skursti del pagalbos vaikams? - tarkim vaikai per save ir per tevus susigrazina litukus ir aisku litukai atitenka vaikams - tai kodel tevai turetu netekti socialiniu pasalpu ar panasiai?)
dabar galvoju, kad man pernai gavus is vm- skaiciavo tik sekancio menesio pajamas(gal sutapimas, gal ne), tikriausiai del to, kad gavosi naujo pajamu saltinio atsiradimas kuris vel isnyko (todel imamas 1 menuo ne 3) g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 04 balandžio 2011 - 07:32
Na, nusipirkom mes akinukus, tai zadu siandien nueiti iki socialinio del kompensacijos blush2.gif
o pagal kuri punkta tai priklausytu , manau,reikia "pasikaustyti", nes jau telefonu jautesi, kad labai nelinke musu socialinio darbuotojos tokiems dalykams ax.gif

pagal sita kazkuri , tikriausiai:
I. vienkartinei pašalpai iki 2 BSI (260lt, isskirtiniu atveju iki 4 BSI (520lt)) dydžio gauti:
http://www.spcentras....php?m=11&l=414
http://www.vilniaus-...dex.php?id=1471

II. vienkartinei pašalpai nuo 2 iki 48 BSI dydžio gauti:
http://www.spcentras....php?m=11&l=522
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 04 balandžio 2011 - 10:26