Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

QUOTE(taram-param @ 2012 08 21, 19:00)
Turiu klausimėlį - kokiu siluetu megzti, kad suknelė taip gražiai aptemptų pilvuką ir nugarą? Ar be dirželio čia neišsiversiu?

Ir kiek maždaug siūlų reikia ilgai suknelei, nu tarkim su rankovėm?

Megztas gaminys tempiasi, tad puikiai apgaubiai iškilimus, jei tik nėra per laisvas. labai tinka raštai toki tampresni, arba derinti pynes, geras- blogas akis, manyčiau, bet viskas priklauso nuo pageidaujamo modelio ir kantrybės mezgant.
Kiek reikės siūlo- priklausomai nuo siūlo ir virbalų storio ir Jūsų sudėjimo. daleiskim iš teksrenos vilnos mezgiau suknelę iki kelių, maždaug, M dydis, 164ūgiui, sumezgiau 1200m. Bet jau čia prigludus labiau ir ne nestuke.gif tinkamas modelis. jei pasirinksite ripsą, pynes ir pan raštus, tai irgi metražas gali ženkliai padidėti. ilgai suknelei mažiau 2-2,5km nerizikuočiau pirkti, ( mezgant 3nr virbalais), o jei dar platesnę, ilgesnę, laisvesnę rinktis, tai ir 3km gali išnykti greitai.
Atsakyti
blink.gif Nieko sau "kilometražas" biggrin.gif prabangi mano suknelė gausis... ax.gif
O dėl to tempimosi, tai turbūt jūsų tiesa. Trikotažinės tai gražiai apsitempia, bet iki tada kai jau man reikės tos suknelės tai pilvukas dar šiek tiek paaugs, net nežinau kiek čia cm per liemenį primest (man po mėnesio reiks suknelės, dabar beveik 19 savaitėlių, tai "pilvo presas" dar toks nedidelis, bet manau per mėnesį paaugs g.gif ) Dar pagalvojau, kad gal įliemenuoti truputį aukščiau nei paprastai, kad biški daugiau erdvės pilvui būtų?
Dėl raštelio tai planuoju lygiu mezgimu megzt, esu gan aukšta (180 cm), megsiu 3 nr virbaliukais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taram-param: 21 rugpjūčio 2012 - 20:02
sveikos norejau jusu pagalbos. nusipirkau mochair acrylic baltu siulu,norejau megzti salikeli museles rastu su 6 nr virbalais,bet kazkodel manau kad siulai per stori,nematau kur storis rasosi...
gal galit patart rasta koki storesniem siulams? kaip suprantu kiaurarrastis bus jau negrazus bet koks...
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2012 08 21, 20:01)
Dėl raštelio tai planuoju lygiu mezgimu megzt, esu gan aukšta (180 cm), megsiu 3 nr virbaliukais.

na tai belieka siūlus išsirinkt ir modelį, o tada skaičiuot, šiaip į pora km gal tilpsit, nors abejoju g.gif 2,3-2,5km tai sueis, manyčiau . Nebijokit to kilometražo ( nors ir man kažkaip keistai skamba kilometrai, kaži kodėl ne metrais rašiau g.gif ax.gif ), ne taip žiaurus jis, o ir savaitėlių dar ne tiek daug, tad labai platint neverta. Viskas priklauso kaip laisvai mezgate, pasibandykite mėginuką, pasidarykit iškarpą, arba pagal kitą patinkantį rūbą matuokit, skaičiuokit, tikrai puikiai pavyks.

sandrixe, muselės laaaabai daug siūlo "suvalgo", o iš storesnių siūlų tikrai galit n raštų rasti nerealiai gražių, ir netgi paprastų- kiauraraščių, pyniuotų ir pan. pavartykit bet kokią raštų knygą ar sm temų su raštais, išsirinksite tikrai, o kur dar google visagalis 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos.

Turiu maza problema niekaip neissiaiskinu kaip nerti 5 eilute? kai issiverciau suprantu tai kad pirma neriama 4 po to per prieki 1 ir 2,3 nereikia nerti bet ar tada nemazeja akiu skaicius? Jei sumazeja tai gali tempti nerima ir negrazei gausis :/
user posted imagehttp://kruchcom.ru/w...2011/02/3-1.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmoshkinas: 22 rugpjūčio 2012 - 08:38
QUOTE(Irmoshkinas @ 2012 08 22, 08:33)
Sveikos merginos.

Turiu maza problema niekaip neissiaiskinu kaip nerti 5 eilute? kai issiverciau suprantu tai kad pirma neriama 4 po to per prieki 1 ir 2,3 nereikia nerti bet ar tada nemazeja akiu skaicius? Jei sumazeja tai gali tempti nerima ir negrazei gausis :/
user posted imagehttp://kruchcom.ru/w...2011/02/3-1.jpg

pagal antrą nuorodą tai kaip suprantu- neriasi ilgas stulpelis į 4 stulpelį įstrižai, o sekantys su 1 užmetimu įneriami į 4 eilę tą įstrižąjį apgaubiant tai iš priekio, tai iš nugarėlės, trečias vėl iš priekio, šachmatuojant, tada vėl įstrižas stulpelis, tada vėl 3 šachmatuotai neriami- prieš ir už įstrižo stulpelio. stulpelių skaičius kaip ir lieka tas pats, pagal mane, juk niekas nesusineria g.gif neturėtų trauktis niekas...
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 08 21, 21:27)
na tai belieka siūlus išsirinkt ir modelį, o tada skaičiuot, šiaip į pora km gal tilpsit, nors abejoju  g.gif 2,3-2,5km tai sueis, manyčiau . Nebijokit to kilometražo ( nors ir man kažkaip keistai skamba kilometrai, kaži kodėl ne metrais rašiau  g.gif  ax.gif ), ne taip žiaurus jis, o ir savaitėlių dar ne tiek daug, tad labai platint neverta. Viskas priklauso kaip laisvai mezgate, pasibandykite mėginuką, pasidarykit iškarpą, arba pagal kitą patinkantį rūbą matuokit, skaičiuokit, tikrai puikiai pavyks.

Ačiū, būtinai bandysiu smile.gif
dabar kitas klausimas - kaip su išmatavimais šioje schemoje? Pvz. pačioj apačioj 21,5 (23,5) 25,5 - čia nurodytos skirtingų dydžių išmieros ir reikia atsirinkt kurį dydį megzt?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2012 08 23, 10:44)
čia nurodytos skirtingų dydžių išmieros ir reikia atsirinkt kurį dydį megzt?

tiksliai taip 4u.gif
Atsakyti
laba diena,kaip jum toks salikėlis? 4u.gif gal galėtumet kas paaoskint kaip jis cia nusimezga,koks cia rastas,kaip ta gele pasidaro blush2.gif būčiau labai dėkinga 4u.gif
http://private.fotki...fbe2855012.html
turiu moheros storesniu siulų,niekaip nesugalvoju koki salika megzt... g.gif nes rastui kuri norejau mano siulukai per stori verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrixe: 23 rugpjūčio 2012 - 13:25
Sandrixe,man nerodo,liepia isiregistruot,matyt nepadarei visiems matoma.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2012 08 23, 17:57)
Sandrixe,man nerodo,liepia isiregistruot,matyt nepadarei visiems matoma.

verysad.gif
http://public.fotki....fbe2855012.html
gal dabar rodys? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrixe @ 2012 08 23, 17:35)

raštas tai paprastas ripsas- visad megzti reikia geromis akimis, iš abiejų pusių, o žiedlapiai manau kad atskirai numegzti ir susiūti, megzti pirma platinant, o nuo vidurio siaurinant kol akys baigsis, reikėtų mėginuką pasidaryt dėl dydžio, kad žinot kiek akių, nes kiekvienas siūlas, virbalas ir mezgimo kietumas diktuoja savo dysį. Idėja thumbup.gif , laaabai gražu wub.gif
Atsakyti