Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Pradejau nerti kepurėlę pagal schemą, ir susidūriau su problemėle. Kadangi nesu profesionali nėrėja, tai nežinau, kaip toliau reikia daryti.
Schemoje pažymėjau kurią vietą neriu, va čia klausimas ir iškyla man:
1. Ar ratuko pradžioje reikia išnerti 4 kilpeles ir tada nerti y sekantį esantį tarpelį?
2. Apėjus visą ratą, kaip reikėtų sujungti? ar danerti dar tas 4 kilpeles ir sujungti su pradetos grandinėlės pirmąja kilpute? ar kažkaip kitaip?

Va čia ir nesuprantu doh.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2012 06 13, 14:54)
Sveiki,

Pradejau nerti kepurėlę pagal schemą, ir susidūriau su problemėle. Kadangi nesu profesionali nėrėja, tai nežinau, kaip toliau reikia daryti.
1. Ar ratuko pradžioje reikia išnerti 4 kilpeles ir tada nerti y sekantį esantį tarpelį?
2. Apėjus visą ratą, kaip reikėtų sujungti? ar danerti dar tas 4 kilpeles ir sujungti su pradetos grandinėlės pirmąja kilpute? ar kažkaip kitaip?

Va čia ir nesuprantu  doh.gif
user posted image

user posted image

Nu man atrodo,kad taip.

Atsakyti
Bet tada man pradeda banguotis tas kepurytės blynelis.
Atsakyti
Gal yra ir geresnių būdų, bet aš darau taip:

Jei atidžiau pažiūrėsi į schemą, pamatysi, kad visos tos bangelės prasideda nuo ankstesnės eilės bangelės vidurio. Taigi, tau iki to vidurio ir reikia nusigaut, norint nert naują eilę.
O paprasčiausiai tai padaryt tiesiog apkabinant prieš tai buvusią pynutę siūlu (taip, kaip darytum norėdama išnert žemą stulpelį), bet siūlą pratraukt iš karto, o ne per du kartus. Jei reikia praslinkt dvi pynutės kilpas -- tą patį darai du kartus. Kol atsiduri daugmaž vidury. O va tada jau neri tą kitą lankelį. Ir sujungi paskutinį į tą patį pradžios tašką. Paskui pakyli tokiu "prašliaužimu" į kitą eilę.
Galima ir į pačias pynutės kilpas vąšelį durt, ne aplink kabint. Čia jau nuo nėrimo ir siūlo priklauso, kartais vienaip gražiau atrodo, kartais -- kitaip.
Rezultatas -- gaunasi viena vos vos storesnė pynutė, einantį įžambiai. Bet nežinant jos per daug ir nesimato. Na, bent jau man netrukdo wink.gif
Atsakyti
As darau kitaip. Tavo atveju paskutineje kilpeleje pries sujungima isnerciau 2 kilpeliu pynele ir tada stulpeli su uzmetimu i pirmos eiles pirmos kilpeles (bangeles) viduri. Automatiskai gaunasi, kad sekanti eile pradedama nuo bangeles vidurio. Tokiu budu nereikia "pereiti" zemais stulpeliais ir nebuna sustorejimo. Net nesimato, kur eiles sujungtos
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2012 06 13, 17:54)
Sveiki,

Va čia ir nesuprantu  doh.gif

bandziau pabaraizyti, gal bus kiek suprantamiau
pradedama nerti isneriat 5 kilpeles (nes prisideda zemas stulpelis), o toliau neriat pagal schemute-4 kilputes ir zemas stulpelis. apejus rata ir likus paskutiniam lankeliui isneriat 2 pyneles kilpeles ir pusini stulpeli (darot uzmetima ir pertraukiat siula per visas kilpeles) pusinis stulpelis duriamas i pirmaja pyneles kilpa, kuria isneret vietoj zemo stulpelio. kitoj eilej vel darot viena pyneles kilpele daugiau, o apejus visa rata i ja duriat vaseli ir jau isneriat stulpeli su 1 uzmetimu.kita eile vel taip pat
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enigma3: 13 birželio 2012 - 20:25
Genialu tai, kas paprasta smile.gif Ačiū, jaučiuosi patobulėjus. Ale ir kaip tokio elementaraus daikto nesugalvojau per tiek laiko?..
Atsakyti
Labai ačiū mergaitės už patarimus 4u.gif dabar atrodo viskas gerai gaunasi, kolkas nesibanguoja mano blynas lotuliukas.gif
Atsakyti
Susiduriau su problema. gal galite paaiskinti kaip apmegzti (ne apnerti) pleduko krastus? Pvz keltiska pynia? 4u.gif : g.gif Labai Noriu nusimegzti dideli pleda sau su keltisko mezgimo motyvais. PVZ va toki http://s019.radikal....8d7930c0d3b.jpg
Gal kuri esate mezgusi? Gal kokiu ideju turite kaip ji numegzti? 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
LABUKA smile.gif sugalvojau pabandyt nusinert sijona ,turiu tokius margus siulus,bet tik pilkos spalvos smile.gif tai dabar galvoju koks rastelis tiktu,jeigu nerciau ananaso rastu,kazi ar matytusi rastas. patarkit prasau,kokiu rastu nesudetingu nert smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kramtuke7: 21 birželio 2012 - 19:52
QUOTE(kramtuke7 @ 2012 06 21, 20:49)
LABUKA  smile.gif sugalvojau pabandyt nusinert sijona ,turiu tokius margus siulus,bet tik pilkos spalvos  smile.gif tai dabar galvoju koks rastelis tiktu,jeigu nerciau ananaso rastu,kazi ar matytusi rastas. patarkit prasau,kokiu rastu nesudetingu nert  smile.gif
user posted image

Kadangi siuliukai stori,as nerciau su 1 uzmetimu.Nes rastekis per margus siulus nelabai ir matysis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aneta23: 21 birželio 2012 - 20:05