Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

Gelbėkit prašau : kaip megzti skersai. Rašoma kai reikia apmesti 120 akių ir megzti skersai . Paaiškinkit, jei galite. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(lakšmė @ 2012 03 15, 14:29)
Gelbėkit prašau : kaip megzti skersai. Rašoma kai reikia apmesti 120 akių ir megzti skersai . Paaiškinkit, jei galite. Ačiū

Nu jo, čia jau turbūt lietuviškų žurnalų aprašymas doh.gif
Turbūt turima omeny megzti normaliai, bet numegztą versti ant šono ir tada dar kažką damegzti? Iš foto nesmato, kaip ten kas megzta? Gal galit idėt foto?
Atsakyti
Mergaites, help! unsure.gif
Niekaip neatsišifruoju, kaip šis raštas mezgamas, verčiausi, bet nieko aiškiau nepasidarė. Suprantu, kad kažkaip apsukamas siūlas, yra suėmimas, bet tokiu atveju man akių skaičius sumažėja... Žodžiu, labai reikia pagalbos doh.gif
user posted image
user posted image

niekaip paveiksliukai nesusimazina doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cordi: 15 kovo 2012 - 17:46
QUOTE(cordi @ 2012 03 15, 18:44)
Mergaites, help!  unsure.gif
Niekaip neatsišifruoju, kaip šis raštas mezgamas, verčiausi, bet nieko aiškiau nepasidarė. Suprantu, kad kažkaip apsukamas siūlas, yra suėmimas, bet tokiu atveju man akių skaičius sumažėja... Žodžiu, labai reikia pagalbos  doh.gif

niekaip paveiksliukai nesusimazina  doh.gif

kad man ir taio mazi, nieko neiziuriu visai schmoll.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
gal dabar matysis
http://i895.photobuc...rauka0286-1.jpg
http://i895.photobuc...rauka0287-1.jpg

i 
Prašome sumažinti foto dydį iki 640x480 pikselių.

Jei nežinote, kaip tai padaryti, prašome žr. čia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 28 kovo 2012 - 07:31
užsiprašiau mamos "šaliko" ax.gif
http://www.10pix.ru/view/4294/5339383/

bet nesuprantam kaip megzti tą dalį, kur eina pynės - jos dvipusės.
Gal kas galit pagelbėt? blush2.gif
Atsakyti
merginos, einu ieškot, bet kadangi net neįtariu kur sakau paklausiu, gal mezgat iš rusiškų žurnalų. kalbą moku, bet pirmą kart bandysiu megzti tai kaip ir nesuprantu tų trumpinių, kurie įtariu paprasti blush2.gif

taigi kа reiškia
кром.
2 п провязать вместе изн
вывязать из подтяжки 1 лиц скрещ

ačiū begalinis iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(miig @ 2012 03 27, 21:16)
merginos, einu ieškot, bet kadangi net neįtariu kur sakau paklausiu, gal mezgat iš rusiškų žurnalų. kalbą moku, bet pirmą kart bandysiu megzti tai kaip ir nesuprantu tų trumpinių, kurie įtariu paprasti  blush2.gif

taigi kа reiškia
кром.
2 п провязать вместе изн
вывязать из подтяжки 1 лиц скрещ

ačiū begalinis iš anksto  4u.gif

кром yra kraštas (kraštinės akys)
2 п провязать вместе изн - dvi akis sumegzti kartu išvirkščiąja akimi
вывязать из подтяжки 1 лиц скрещ - iš tarpo išmegzti 1 gerą persuktą akį

nėra už ką 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VaiVi: 27 kovo 2012 - 20:31
QUOTE(VaiVi @ 2012 03 27, 21:30)
кром yra kraštas (kraštinės akys)
2 п провязать вместе изн - dvi akis sumegzti kartu išvirkščiąja akimi
вывязать из подтяжки 1 лиц скрещ - iš tarpo išmegzti 1 gerą persuktą akį

nėra už ką 4u.gif

o dar va radau taip parašyta * 3 geros, 3 išvirkščios. tai ta * reiškia nukeliamą pirmą eilės akį ar ne?
Atsakyti
QUOTE(miig @ 2012 03 27, 21:37)
o dar va radau taip parašyta * 3 geros, 3 išvirkščios. tai ta * reiškia nukeliamą pirmą eilės akį ar ne?

O dar vieno * ženkliuko nėra? Čia kartais ne kartoti tai kas tarp *? g.gif Pirma akis visada visada nukeliama. Ir pagal jūsų klausimą apie кром sprendžiu, kad nurodyta kiek tų kraštinių akių turi būti ir kaip jos turi būti išmegztos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VaiVi: 27 kovo 2012 - 20:44
Sveikos smile.gif gal galit pagelbėt ir išverst iš rusų kalbos...
Спицами 4 мм (US 6) наберите 64 (70) п.
Ряд 1 (ИС): 2 лиц., [1 п. снять, нить перед работой, 1 лиц.] 5 раз, 2 лиц., 6 изн., лиц. до конца р.
Ряд 2: 18 (24) лиц., каждый раз оборачивая спицу нитью 3 раза, *ЛЗвм, [1 лиц., н., 1 лиц.] в сл. п.; повт. от * еще 5 раз, 2 изн., К4П, 2 лиц., 2 изн., 12 лиц.
Ряд 3: 2 лиц., [1 п. снять, пить перед работой, 1 лиц.] 5 раз, 2 лиц., 6 изн., 24 лиц., снять сл. 18 (24) п. на правую спицу, сбрасывая накиды, перевести эти 18 (24) п. обратно на левую спицу, К6П 3 раза.
Ряд 4: 18 (24) лиц., * [1 лиц., н., 1 лиц,] в сл. п., ЛЗвм; повт. от * еще 5 раз, 2 изн., 2 лиц., К4Л, 2 изн., 12 лиц.

Повт. эти 4 р., пока более короткий край планки не сравняется но длине с окружностью центр. мотива. Закройте п.
Atsakyti
Turbūt aš viena likau, kuri nemoka nerti lotuliukas.gif nes nėrimo pradžiamokslio temutėj senokai jau kas besilankė ir mano klausimai ten buvo kaip šauksmas tyruose unsure.gif
Bet gal čia kas atsilieps ir padės man su šia nesudėtinga suknute rolleyes.gif
user posted image
Su raštu man kaip ir viskas aišku, schemutę turiu ir ji neatrodo sudėtinga (nors gal čia taip atrodo tik kol nepradėjau nerti lotuliukas.gif ), bet yra keli klausimai, kur be patarimų neišsiversiu turbūt:
1. kaip žinot kokio ilgio reikia nusinert pynutę, kad pradėt nert? gal yra koks būdas kad bent jau preliminariai primest kiek maždaug akių reikės? nes man reiks suknytės beveik 10 mėn. mergytei, bet pamatuot nelabai turiu ant ko, nes kol kas mano modeliukui dar tik 5 mėn.
2. kaip suprantu, pradžioj neriama apvaliai, o ką reikia daryt kai pasieki tą vietą kur baigiasi rankovės? g.gif kažkaip bandyt sukabint nugarą ir priekį ir toliau vėl nert apvaliai ar kažkaip priekį nert atskirai ir po to prijungt nugarą? Atsiprašau už kvailus klausimus bet gyvenime nesu nėrus nieko daugiau nei kelias servetėles mokykloj doh.gif
3. o jei čia neriama ne apvaliai (ta prasme, net nežinau ar čia nugaroj turi būt koks užsegimas, ar ne? ir ar nunėrus apvaliai mažylė be problemų įtilps į tą suknelę be jokių papildomų užsegimų) tai kaip padaryt kad geroj pusėj visos akys atrodytų vienodos? Ta prasme, kai neri apvaliai tai man viskas aišku - yra viena gera pusė ir visos akys atrodo vienodai. Bet jei nert ne apvaliai, tai tuomet mezginį reiks apsukt ir gausis kaip ir viena eilė gerų akių, o kita išvirkščių, ar ne?. Ar reikia kiekvienoj eilutėj nutraukt siūlą ir vėl pradėt nuo pradžių, bet tada gautųsi labai daug siūlų galų unsure.gif ar ne?
help.gif nes niekaip nesusigaudau kaip čia daryt doh.gif

Atsakyti