Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

Trolemole, gerai įsižiūrėkit į schemutę, tie varvekliai neriasi toj eilutėj, kuri pagal jus priešpaskutinė wink.gif Nuneriat tuos du pumpuriukus, tada varveklis pirmyn-atgal ir toliau trečias pumpuriukas, ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(saule @ 2012 01 28, 00:05)
Trolemole, gerai įsižiūrėkit į schemutę, tie varvekliai neriasi toj eilutėj, kuri pagal jus priešpaskutinė wink.gif Nuneriat tuos du pumpuriukus, tada varveklis pirmyn-atgal ir toliau trečias pumpuriukas, ir t.t.

Tą aš supratau, bet nesuprantu kaip tą patį varveklį nerti. Aš nuneriu pynelę ir tada po tris pynelės kilpas vis prijungiu, tada palaidą galą prijungiu prie bendro nėrinio. Bet kažką turbūt negerai darau, nes man tas varveklis gaunasi kaip gėlytė apvalus, o turėtų gautis pailgas.
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2012 01 28, 00:10)
Tą aš supratau, bet nesuprantu kaip tą patį varveklį nerti. Aš nuneriu pynelę ir tada po tris pynelės kilpas vis prijungiu, tada palaidą galą prijungiu prie bendro nėrinio.  Bet kažką turbūt negerai darau, nes man tas varveklis gaunasi kaip gėlytė apvalus, o turėtų gautis pailgas.

Pailgas jis ten todėl, kad nerta su karoliukais, jų svoris ir nutempia žemyn.
Atsakyti
Sveikos, mezgėjėlės, mezgu jau ne pirmi ir ne antri metai, bet tik rūbus, o šiuo metu susidomėjau megztom servetėlėm. Ir atvirai pasakius, pasijutau buka g.gif Prašau, paaiškinkite man tokį dalyką: ką mezgimo paaiškinime reiškia "raštas ant virbalo kartojamas du kartus, o aplink visą mezginį - šešis kartus". Ar tai reiškia, kad, jeigu pagal raštą pirma eilė yra 1G, ir ant pirmojo virbalo turiu 2 geras akis, tai išmezgu 4 geras akis ant to pirmojo virbalo?
Atsakyti
QUOTE(O'Hara @ 2012 01 29, 11:16)
Sveikos, mezgėjėlės, mezgu jau ne pirmi ir ne antri metai, bet tik rūbus, o šiuo metu susidomėjau megztom servetėlėm. Ir atvirai pasakius, pasijutau buka  g.gif  Prašau, paaiškinkite man tokį dalyką: ką mezgimo paaiškinime reiškia "raštas ant virbalo kartojamas du kartus, o aplink visą mezginį - šešis kartus". Ar tai reiškia, kad, jeigu pagal raštą pirma eilė yra 1G, ir ant pirmojo virbalo turiu 2 geras akis, tai išmezgu 4 geras akis ant to pirmojo virbalo?

Tada ir mezgat tas 2 akis, ant kito virbalo irgi kiek yra tiek mezgat, o jei antra eile 1G 1U o turit ant virbalo 2akis tai sitaip ir kartojat 2 kartus tada jau gausis 4 akys, tikiuosi suprantamai paaiskinau labai jau seniai mezgiau
Atsakyti
QUOTE(mafiene @ 2012 01 09, 18:32)
Laba
Mezgejeles gal galite padeti su shemute? Mezgant yra uzmetimai ir kai jie prisideda gaunasi visai kitoks rastas ir papildomos askys blink.gif Atrodo nesunkus rastelis, bet... Is anksto dekoju  4u.gif
user posted image

Tai visgi,kiek akiu reikia uzmegzti - 46 su soninem ar 48... ir nesuprantu kaip man megzt,kad rastas neeitu i sona? Paaiskinkit man prasau tas eilutes....nu labai jau grazus megztukas...
Atsakyti
QUOTE(mamka-Blonde @ 2012 01 31, 18:02)
Tai visgi,kiek akiu reikia uzmegzti - 46 su soninem ar 48... ir nesuprantu kaip man megzt,kad rastas neeitu i sona? Paaiskinkit man prasau tas eilutes....nu labai jau grazus megztukas...

Lietuviškuose žurnaliukuose aprašymai tragiški ir dažnai su klaidom. Vienas raportas - 10 akių + dar 4, kad abiejuose kraštuose būtų vienodai+ 2 kraštinės. Vadinasi, 46.
Atsakyti
labuka smile.gif gal galit pasakyt kiek gramu siulu reiktu panasiam nerinukui ?
user posted image
Atsakyti
Merginos reik pagelbėt 4u.gif
user posted image
na biški kažkur prašaunu sunėrimu, gal kas galit pagelbėt su chema, kad ir žodine blush2.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
merginos, gal kuri zinot, kaip yra gaminami megzti kailiniai? ar kailio juosteles mezgamos su kokiu siulu, ar ant pagrindo uzsiuvamos. o gal tik pati vilna naudojama? turiu kailio atraizeliu ,svajoju apie megztus trumpus kailinukus, bet neisivaizduoju nuo ko net pradeti o ir macisu juos esu tik nuotraukose, i parduotuves eiti, nagrineti nedrasu lygtai
Atsakyti
pasidalinkit patirtimi, kaip darot mazoms mergytems liemeni sijonukams? Gumyte siuvat ar saga? noriu mergytei savo megzti, ir nezinau, kaip liemeni daryti verysad.gif sakykim, liemens apimtis 50 cm, tai neriu tokio dydzio liemeni ir toliau platinu kiek reikia? bet artada tada tilps ji i ta sijonuka?
Atsakyti
QUOTE(raiboji peleda @ 2012 02 07, 17:59)
pasidalinkit patirtimi, kaip darot mazoms mergytems liemeni sijonukams? Gumyte siuvat ar saga? noriu mergytei savo megzti, ir nezinau, kaip liemeni daryti verysad.gif sakykim, liemens apimtis 50 cm, tai neriu tokio dydzio liemeni ir toliau platinu kiek reikia? bet artada tada tilps ji i ta sijonuka?

Aš darau kaip ir suaugusiai, matuoju plačiausią vietą (mažoms mergaitėms skirtumas tarp liemens apimties ir klubukų nedidelis) ir pagal ją skaičiuoju.
Atsakyti