Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

QUOTE(ingauk @ 2011 10 07, 12:53)
jeigu ir butu, tai manau nieko ten bus jau ir nebe like kai tokia kaina  cool.gif  doh.gif

ispardavimas tesiasi.
spalvytes galima apziureti facebooke Parduotuve ABC.
Atsakyti
Sveikos auksarankes 4u.gif Gal zinot, kaip siaurinama ir platinama neriant sita schema user posted image
Aciukas is anksto smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitasta: 15 spalio 2011 - 19:49
Sveiki,

prašau jūsų pagalbos su šiuo kepuriuku(anoj temoj niekas neatsako, pagalvojau gal ne ten parašiau savo klausimą blush2.gif ):

http://www.tindirind...a-kepure-salmas

aš nesuprantu šios vietos: Dabar visas numegztas dalis perkelkite ant virbalų su valu, kad galėtumėte megzti ratu: nugarėlė, šonas, priekis, šonas. Pirmą eilę megzkite gerosiomis akimis, palaipsniui sumezgant po dvi į vieną 38 akis. Taip gausite 126 akis iš viso. Toliau megzkite stulpeliu Nr. 1. Išmezgę 3 cm, toliau megzkite stulpeliu Nr. 2.

tai mano supratimu neapeinam viso rato sumezgant 38 akis? ar apeinam? nes tada man gausis, kad apejus rata bus 100 akiu o ne 126? ir kaip tas palaipsniui?

ar cia is eiles sumezgam y dvi 38 akis o toliau mezgam po viena?

gal galit man paaiskinti?
Atsakyti
agneciuke,
nezinau, kas ten per kepuriukas (man rodo bendra nuoroda kazkokia), bet pagal aprasyma tai isivaizduoju taip: turite sumegzti tiek akiu, kad liktu 126, t.y. is turimu akiu skaiciaus atimkit 126 ir suzinosit, kiek akiu turit sumegzti, bet jas sumegzti palaipsniui, t.y. kad tarp sumezgamu akiu gautusi vienodi tarpeliai pvz. 8 ar 10 akiu.
Atsakyti

sita va kepuryteuser posted image
Atsakyti
tai cia turbut kalbama apie reglano takelius (nors tikrai dabar nebeisivaizduoju). gal kas mezges labiau galetu ka paaiskint blush2.gif
Atsakyti
Čia tos kepurėlės-šalmas aprašymas.

Darbo aprašymas
Dvi detalės priekiui ir nugarai. Užmeskite ant virbalų 31 akį ir megzkite 4 eiles gerosiomis akimis ir gerojoje, ir blogojoje pusėje. Toliau tęskite mezgimą gerosiomis akimis gerojoje, blogosiomis išvirkščiojoje pusėje, išskyrus tris kraštines akis iš abiejų pusių – jas ir toliau megzkite gerosiomis akimis tiek gerojoje, tiek blogojoje pusėje.
Tuo pačiu prieš ir po vien gerosiomis akimis mezgamų kraštinių 3 akių kas antrą eilę pridėkite po 1 akį iš abiejų kraštų. Megzkite tol, kol bendras akių skaičius bus 51. Tada mezginį laikinai padėkite.
Dvi šoninės detalės. Užmeskite ant virbalų 31 akį ir megzkite 4 eiles gerosiomis akimis ir gerojoje, ir blogojoje pusėje. Toliau tęskite mezgimą gerosiomis akimis gerojoje, blogosiomis išvirkščiojoje pusėje, išskyrus tris kraštines akis iš abiejų pusių – jas ir toliau megzkite gerosiomis akimis tiek gerojoje, tiek blogojoje pusėje.
Tuo pačiu prieš ir po vien gerosiomis akimis mezgamų kraštinių 3 akių kas antrą eilę pridėkite po 1 akį iš abiejų kraštų. Megzkite tol, kol bendras akių skaičius bus 51. Tada mezginį laikinai padėkite.
Dabar visas numegztas dalis perkelkite ant virbalų su valu, kad galėtumėte megzti ratu: nugarėlė, šonas, priekis, šonas. Pirmą eilę megzkite gerosiomis akimis, palaipsniui sumezgant po dvi į vieną 38 akis. Taip gausite 126 akis iš viso. Toliau megzkite stulpeliu Nr. 1. Išmezgę 3 cm, toliau megzkite stulpeliu Nr. 2

Dabar viską man perkėlus ant valo gaunasi 204 akys. nu tai 204-126=78 akys. dar per puse padalinus nes kaip suprantu dvi sumezgamos y vieną tai bus po 39akis. tai aš 204/39=5. tai kaip suprantu aš turiu išmegzti kas 5 akį. 38 kartus taip? bet tada vistiek gaunasi nesamonė. akių lieka žymiai per daug, kad ir kaip beskaičiuočiau. angel_sadangel.gif

Oi, padėkit man kas nors susigaudyti, be tuoj galvą pamesiu sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneciuke: 16 spalio 2011 - 13:06
Gal kas galit man atsakyti y mano klausimuka, labai noriu greiciau numegsti, orai vesta, o as nesuprantu net paprastu dalyku. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2011 10 16, 18:10)
Gal kas galit man atsakyti y mano klausimuka, labai noriu greiciau numegsti, orai vesta, o as nesuprantu net paprastu dalyku. blush2.gif

na pagal atrasyma gaunasi taip: 4 detales po 51 aki tai =204 akys viso, bet sudejus ant valo kazkodel jiems prapuola 2 akys biggrin.gif nes 38x2+126=202, nu bet tai nesvarbu. nezinau kaip tiksliai paskaiciuot ,kad sumezgamu akiu tarpeliai gautusi vienodi bet mazdaug taip turbut (204-38):38 gaunasi apie 4, t.y. tarpeliai tarp sumezgamu akiu turi but 4 akys, nors kitur ir daugiau, nes skaicius gaunasi tik apytikslis, as darau irgi dazniausiai is akies, nes tikrai nesuprantu kaip tiksliai paskaiciuot schmoll.gif
gaunasi taip:
_ _ _ _x_ _ _ _x_ _ _ _x_ _ _ _ _x kartoti 6 kartus

_ paprasta akis
x -dvi akys sumegztos kartu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enigma3: 16 spalio 2011 - 18:01
bet taip megzti aplink visa vala? ar tik tuos 38 kartus?
nes seip tada lieka daugiau net 126 akys ant valo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneciuke: 16 spalio 2011 - 18:05
QUOTE(agneciuke @ 2011 10 16, 19:05)
bet taip megzti aplink visa vala? ar tik tuos 38 kartus?
nes seip tada lieka daugiau net 126 akys ant valo.

blush2.gif blogai paskirsciau akytes, schemute butu tokia:
_ _ _x_ _ _x_ _x_ _x_ _x_ _x kartoti 6kartus
ir po to dar _ _x_ _x (1karta) ismezgat viena eile pagal mano parasyta schemute tik pagal antra aprasymo dali kazkur dingsta dvi akytes doh.gif bet jei skaiciuojam taip 126+38x2=202 tai mano pazymeta schemute tiks, o siaip dar tuomet liks 2akytes 204-126-38x2=2
na vienu zodziu, ismezgus ta eile lieka 126 arba 128 akys
gal dabar jau bus teisingai paskaiciuota, nes kaip ir rasiau, nemoku as pasiskaiciuot tu sumazinimu vienodais tarpeliais, visad darau is akies doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enigma3: 16 spalio 2011 - 22:28
Sveikos darbštuolės smile.gif neseniai pradėjau megzti kepurę žiemai ir nesuprantu kai kurių angliškų žymėjimų...schemos nėra, būčiau be galo dėkinga, jeigu padėtumėte išsiaiškinti šių žymėjimų reikšmę:

ssk - (turi sumažėti 1 akim). Lyg ir persukti 2 akis po vieną, grąžinti ant kairiojo virbalio ir išmegzti kartu blogąja a. ?

sk2p - (kažkaip turi sumažėti 2 akimis). Lyg ir nukelti vieną a., sumegzti 2 ir ištraukti per tą nukeltąją smile.gif...

yo - ...

K2tog -....

C6B - ....angliškai šitas paaiškintas "slip 3 sts (akis) to cn (?), hold to back, k3, k3 from cn.

Būčiau be galo dėkinga už pagalbą! Please please please help me... blush2.gif ax.gif

Atsakyti