Čia tos kepurėlės-šalmas aprašymas.Darbo aprašymas
Dvi detalės priekiui ir nugarai. Užmeskite ant virbalų 31 akį ir megzkite 4 eiles gerosiomis akimis ir gerojoje, ir blogojoje pusėje. Toliau tęskite mezgimą gerosiomis akimis gerojoje, blogosiomis išvirkščiojoje pusėje, išskyrus tris kraštines akis iš abiejų pusių jas ir toliau megzkite gerosiomis akimis tiek gerojoje, tiek blogojoje pusėje.
Tuo pačiu prieš ir po vien gerosiomis akimis mezgamų kraštinių 3 akių kas antrą eilę pridėkite po 1 akį iš abiejų kraštų. Megzkite tol, kol bendras akių skaičius bus 51. Tada mezginį laikinai padėkite.
Dvi šoninės detalės. Užmeskite ant virbalų 31 akį ir megzkite 4 eiles gerosiomis akimis ir gerojoje, ir blogojoje pusėje. Toliau tęskite mezgimą gerosiomis akimis gerojoje, blogosiomis išvirkščiojoje pusėje, išskyrus tris kraštines akis iš abiejų pusių jas ir toliau megzkite gerosiomis akimis tiek gerojoje, tiek blogojoje pusėje.
Tuo pačiu prieš ir po vien gerosiomis akimis mezgamų kraštinių 3 akių kas antrą eilę pridėkite po 1 akį iš abiejų kraštų. Megzkite tol, kol bendras akių skaičius bus 51. Tada mezginį laikinai padėkite.
Dabar visas numegztas dalis perkelkite ant virbalų su valu, kad galėtumėte megzti ratu: nugarėlė, šonas, priekis, šonas. Pirmą eilę megzkite gerosiomis akimis, palaipsniui sumezgant po dvi į vieną 38 akis. Taip gausite 126 akis iš viso. Toliau megzkite stulpeliu Nr. 1. Išmezgę 3 cm, toliau megzkite stulpeliu Nr. 2
Dabar viską man perkėlus ant valo gaunasi 204 akys. nu tai 204-126=78 akys. dar per puse padalinus nes kaip suprantu dvi sumezgamos y vieną tai bus po 39akis. tai aš 204/39=5. tai kaip suprantu aš turiu išmegzti kas 5 akį. 38 kartus taip? bet tada vistiek gaunasi nesamonė. akių lieka žymiai per daug, kad ir kaip beskaičiuočiau.
Oi, padėkit man kas nors susigaudyti, be tuoj galvą pamesiu