Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

Labai reikia jusu pagalbos mergaites, gal galetumete paaiskinti kaip nerti 27ta eilute? Bandziau aprasyma verstis is prancuzu kalbos, bet vistiek nieko neiseina.. verysad.gif
Pirma karta keliu paveiksliuka, tikiuos, kad matysis.. unsure.gif

[URL=picasaweb.google.com/116802871272650019044/Jun212011?authkey=Gv1sRgCKfFwMqr_e719gE#5620620881088640642]
Atsakyti
QUOTE(4Sun @ 2011 06 07, 14:46)
Sveikos smile.gif  Prašau išverskite vieno mezgimo ženklo aprašymą  4u.gif

Провязать 2 х 2 п. вместе лиц., при этом петли слегка вытянуть, эти обе петли снова перевести на левую спицу протянуть их через следующую п., затем оставить эти петли на вспом. спице перед работой, обвить 11 раз рабочей нитью и перевести на правую спицу

QUOTE(giedre27 @ 2011 06 21, 12:59)
Ir aš planuoju megzt šitą palaidinukę, bandžiau suprast , nelabai aišku , gal kas visdėlto išvers  g.gif

Kodėl man atrodė, kad kažkas jau išvertė g.gif Gal kokį kitą gabaliuką, ar kitoj temoj g.gif

Verčiu:
Du kartus sumegzti po 2 akis geraja akimi, truputį patempiant, abi gautas akis perkelti atgal ant kairio virbalo, pernerti jas per sekančią akį, tada nukelt tas akis ant papildomo virbalo prieš mezginį, apvynioti 11 kartų darbiniu siūlu ir perkelti ant dešinio virbalo smile.gif
Jei bus neaišku, klauskit mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(burbuliukas99 @ 2011 06 21, 13:59)
Labai reikia jusu pagalbos mergaites, gal galetumete paaiskinti kaip nerti 27ta eilute? Bandziau aprasyma verstis is prancuzu kalbos, bet vistiek nieko neiseina..  verysad.gif 
Pirma karta keliu paveiksliuka, tikiuos, kad matysis..  unsure.gif

[URL=picasaweb.google.com/116802871272650019044/Jun212011?authkey=Gv1sRgCKfFwMqr_e719gE#5620620881088640642]

Blogai nuorodą įkėlėt.
Bandykit paprastai copy-paste mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VaiVi: 21 birželio 2011 - 13:20
Verčiu:
Du kartus sumegzti po 2 akis geraja akimi, truputį patempiant, abi gautas akis perkelti atgal ant kairio virbalo, pernerti jas per sekančią akį, tada nukelt tas akis ant papildomo virbalo prieš mezginį, apvynioti 11 kartų darbiniu siūlu ir perkelti ant dešinio virbalo smile.gif

kažkaip neaišku, kai abi gautas akis perkeli ant kairio virbalo ir pertrauki per dar vieną ,esančią ant kairio (taip suprantu ? ) , tada jau turėtų likt tik viena akis ? Tai kokias AKIS (kiek jų ? ) , kurias nukelus ant pagalbinio apvynioji 11 k g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre27 @ 2011 06 21, 14:47)
Verčiu:
Du kartus sumegzti po 2 akis geraja akimi, truputį patempiant, abi gautas akis perkelti atgal ant kairio virbalo, pernerti jas per sekančią akį, tada nukelt tas akis ant papildomo virbalo prieš  mezginį, apvynioti 11 kartų darbiniu siūlu ir perkelti ant dešinio virbalo smile.gif

kažkaip neaišku, kai abi gautas akis perkeli ant kairio virbalo ir pertrauki per dar vieną ,esančią ant kairio (taip suprantu ? ) , tada jau turėtų likt tik viena akis ? Tai kokias AKIS (kiek jų ? ) , kurias nukelus ant pagalbinio apvynioji 11 k  g.gif

Tikrai taip smile.gif ir lieka ne viena, o dvi akys, kurias per tą trečią akį pertraukiat smile.gif atrodo taip:

user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(burbuliukas99 @ 2011 06 21, 13:59)

Nuoroda 4u.gif Bet kaip nerti, ir man nelabai aišku... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(VaiVi @ 2011 06 21, 14:00)
Tikrai taip smile.gif ir lieka ne viena, o dvi akys, kurias per tą trečią akį pertraukiat smile.gif atrodo taip:

user posted image user posted image

AČIŪ 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Man kažkodėl atrodė, pertraukus lieka tik viena akis doh.gif Tas ir kliuvo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 06 21, 15:02)
Nuoroda 4u.gif Bet kaip nerti, ir man nelabai aišku... unsure.gif

Tris pakėlimo akis ir stulpelį su užmetimu sumegzti, kad būtų bendra viršūnėlė (1 akis), tada pagal raštą, kol vėl prieisit tuos du stulpelius su užmetimu, juos pabaigiat viena bendra akimi ir vėl pagal raštą smile.gif
Jei neaiškiai nupasakojau, duokit žinią mirksiukas.gif Bandysiu pvz ieškoti smile.gif

QUOTE(giedre27 @ 2011 06 21, 15:13)
AČIŪ   4u.gif  4u.gif  4u.gif
Man kažkodėl atrodė, pertraukus lieka tik viena akis   doh.gif  Tas ir kliuvo   mirksiukas.gif

Prašom mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VaiVi: 21 birželio 2011 - 14:19
QUOTE(VaiVi @ 2011 06 21, 14:18)
Tris pakėlimo akis ir stulpelį su užmetimu sumegzti, kad būtų bendra viršūnėlė (1 akis), tada pagal raštą, kol vėl prieisit tuos du stulpelius su užmetimu, juos pabaigiat viena bendra akimi ir vėl pagal raštą smile.gif
Jei neaiškiai nupasakojau, duokit žinią mirksiukas.gif Bandysiu pvz ieškoti smile.gif
Prašom mirksiukas.gif

Tai 27 eiluteje ne tik 2 stul su užmetimu mezgasi, bet ir tie po 4 stulp , o kaip juos sujungt, pačioj pradžioj kaip ir nieko, bet toliau g.gif

Nenersiu, bet įdomu pasidarė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre27 @ 2011 06 21, 16:29)
Tai 27 eiluteje ne tik 2 stul su užmetimu mezgasi, bet ir tie po 4 stulp , o kaip juos sujungt, pačioj pradžioj kaip ir nieko, bet toliau  g.gif 

Nenersiu, bet įdomu pasidarė  ax.gif

O man atrodė, kad toliau kur po 4 stulpelius jau aišku rolleyes.gif Bet gerai pagalvojus, tai tik pirmam gabaliuke aišku ką po ko nerti ir kur sujungti, o paskui jau kažkaip kitaip turi būti mastau.gif Aš bandyčiau vietoj pirmo stulpelio su dviem užmetimais nerti 4 akytes, tada tuos du sujungtus stulpelius su vienu užmetimu, likusius tris stulpelius su dviem užmetimais, sujungiant su ketvirta pinutes akimi - gautųsi 4 stulpeliai, o toliau pinutė, kiti 4 stulpeliai ir t.t. g.gif Gal labiau įgudusios ką geresnio sugalvotų unsure.gif
Atsakyti
Ir man, kai neriau, pirmasis eilutes motyvas labai paprastai neresi, bet sekantis jau neaisku nuo ko pradeti.. Bandziau issiversti aprasyma, bet sutrumpinimu zodynas neisverte, taimis tos misraines nelabai ka galima suprasti. Stovi darbelis i sali padetas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliukas99 @ 2011 06 21, 17:56)
Ir man, kai neriau, pirmasis eilutes motyvas labai paprastai neresi, bet sekantis jau neaisku nuo ko pradeti.. Bandziau issiversti aprasyma, bet sutrumpinimu zodynas neisverte, taimis tos misraines nelabai ka galima suprasti. Stovi darbelis i sali padetas  rolleyes.gif

Tai jei jau tiek nunerta, nemesk mirksiukas.gif - man irgi atrodo, kad greičiausiai ten klaida schemoje ir vietoje vieno stulpelio turi būti pynelės kilpos. Net jei ir yra kažkokia kita gudrybė, VaiVi aprašytu būdu manau turėtų gautis bent jau labai panašiai. smile.gif
Atsakyti
viskas ten gerai:
padarot tą akių pakilimą, tada užmetimas tam stulpeliui, tada trys pynelės kilpos tam pumpuriukui, pumpuriuką darot į tą pakilimą ir stulelį su vienu užmetimu (trys akutės, bet ne pumpuriuko pynutę)tada padariusios pumpuriuką septynių akių pynutė, pumpuriukas, tada spetynių akių pynutė, tada padarot tuos du stulpelius su užmetimu, septynių akių pynutė, tada vėl tie du stulpeliai su užmetimu, padarius juos užmetimas ir darot pumpuriuką į tuos du stulpelius, jei vis tiek neaiškiai aš čia pakentėtumėt iki ryt aš nufotkinčiau ir parodyčiau, o tai db kraunas “batareika“ g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti