Labai reikia jusu pagalbos mergaites, gal galetumete paaiskinti kaip nerti 27ta eilute? Bandziau aprasyma verstis is prancuzu kalbos, bet vistiek nieko neiseina..
Pirma karta keliu paveiksliuka, tikiuos, kad matysis..
[URL=picasaweb.google.com/116802871272650019044/Jun212011?authkey=Gv1sRgCKfFwMqr_e719gE#5620620881088640642]
QUOTE(4Sun @ 2011 06 07, 14:46)
Sveikos Prašau išverskite vieno mezgimo ženklo aprašymą
Провязать 2 х 2 п. вместе лиц., при этом петли слегка вытянуть, эти обе петли снова перевести на левую спицу протянуть их через следующую п., затем оставить эти петли на вспом. спице перед работой, обвить 11 раз рабочей нитью и перевести на правую спицу
Провязать 2 х 2 п. вместе лиц., при этом петли слегка вытянуть, эти обе петли снова перевести на левую спицу протянуть их через следующую п., затем оставить эти петли на вспом. спице перед работой, обвить 11 раз рабочей нитью и перевести на правую спицу
QUOTE(giedre27 @ 2011 06 21, 12:59)
Ir aš planuoju megzt šitą palaidinukę, bandžiau suprast , nelabai aišku , gal kas visdėlto išvers
Kodėl man atrodė, kad kažkas jau išvertė Gal kokį kitą gabaliuką, ar kitoj temoj
Verčiu:
Du kartus sumegzti po 2 akis geraja akimi, truputį patempiant, abi gautas akis perkelti atgal ant kairio virbalo, pernerti jas per sekančią akį, tada nukelt tas akis ant papildomo virbalo prieš mezginį, apvynioti 11 kartų darbiniu siūlu ir perkelti ant dešinio virbalo
Jei bus neaišku, klauskit
Papildyta:
QUOTE(burbuliukas99 @ 2011 06 21, 13:59)
Labai reikia jusu pagalbos mergaites, gal galetumete paaiskinti kaip nerti 27ta eilute? Bandziau aprasyma verstis is prancuzu kalbos, bet vistiek nieko neiseina..
[URL=picasaweb.google.com/116802871272650019044/Jun212011?authkey=Gv1sRgCKfFwMqr_e719gE#5620620881088640642]
Blogai nuorodą įkėlėt.
Bandykit paprastai copy-paste
Verčiu:
Du kartus sumegzti po 2 akis geraja akimi, truputį patempiant, abi gautas akis perkelti atgal ant kairio virbalo, pernerti jas per sekančią akį, tada nukelt tas akis ant papildomo virbalo prieš mezginį, apvynioti 11 kartų darbiniu siūlu ir perkelti ant dešinio virbalo
kažkaip neaišku, kai abi gautas akis perkeli ant kairio virbalo ir pertrauki per dar vieną ,esančią ant kairio (taip suprantu ? ) , tada jau turėtų likt tik viena akis ? Tai kokias AKIS (kiek jų ? ) , kurias nukelus ant pagalbinio apvynioji 11 k
kažkaip neaišku, kai abi gautas akis perkeli ant kairio virbalo ir pertrauki per dar vieną ,esančią ant kairio (taip suprantu ? ) , tada jau turėtų likt tik viena akis ? Tai kokias AKIS (kiek jų ? ) , kurias nukelus ant pagalbinio apvynioji 11 k
QUOTE(giedre27 @ 2011 06 21, 14:47)
Verčiu:
Tikrai taip ir lieka ne viena, o dvi akys, kurias per tą trečią akį pertraukiat atrodo taip:
QUOTE(burbuliukas99 @ 2011 06 21, 13:59)
Nuoroda Bet kaip nerti, ir man nelabai aišku...
QUOTE(VaiVi @ 2011 06 21, 14:00)
Tikrai taip ir lieka ne viena, o dvi akys, kurias per tą trečią akį pertraukiat atrodo taip:
AČIŪ
Man kažkodėl atrodė, pertraukus lieka tik viena akis Tas ir kliuvo
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 06 21, 15:02)
Tris pakėlimo akis ir stulpelį su užmetimu sumegzti, kad būtų bendra viršūnėlė (1 akis), tada pagal raštą, kol vėl prieisit tuos du stulpelius su užmetimu, juos pabaigiat viena bendra akimi ir vėl pagal raštą
Jei neaiškiai nupasakojau, duokit žinią Bandysiu pvz ieškoti
QUOTE(giedre27 @ 2011 06 21, 15:13)
AČIŪ
Prašom
QUOTE(VaiVi @ 2011 06 21, 14:18)
Tris pakėlimo akis ir stulpelį su užmetimu sumegzti, kad būtų bendra viršūnėlė (1 akis), tada pagal raštą, kol vėl prieisit tuos du stulpelius su užmetimu, juos pabaigiat viena bendra akimi ir vėl pagal raštą
Prašom
Prašom
Tai 27 eiluteje ne tik 2 stul su užmetimu mezgasi, bet ir tie po 4 stulp , o kaip juos sujungt, pačioj pradžioj kaip ir nieko, bet toliau
Nenersiu, bet įdomu pasidarė
QUOTE(giedre27 @ 2011 06 21, 16:29)
Tai 27 eiluteje ne tik 2 stul su užmetimu mezgasi, bet ir tie po 4 stulp , o kaip juos sujungt, pačioj pradžioj kaip ir nieko, bet toliau
O man atrodė, kad toliau kur po 4 stulpelius jau aišku Bet gerai pagalvojus, tai tik pirmam gabaliuke aišku ką po ko nerti ir kur sujungti, o paskui jau kažkaip kitaip turi būti Aš bandyčiau vietoj pirmo stulpelio su dviem užmetimais nerti 4 akytes, tada tuos du sujungtus stulpelius su vienu užmetimu, likusius tris stulpelius su dviem užmetimais, sujungiant su ketvirta pinutes akimi - gautųsi 4 stulpeliai, o toliau pinutė, kiti 4 stulpeliai ir t.t. Gal labiau įgudusios ką geresnio sugalvotų
QUOTE(burbuliukas99 @ 2011 06 21, 17:56)
Ir man, kai neriau, pirmasis eilutes motyvas labai paprastai neresi, bet sekantis jau neaisku nuo ko pradeti.. Bandziau issiversti aprasyma, bet sutrumpinimu zodynas neisverte, taimis tos misraines nelabai ka galima suprasti. Stovi darbelis i sali padetas
Tai jei jau tiek nunerta, nemesk - man irgi atrodo, kad greičiausiai ten klaida schemoje ir vietoje vieno stulpelio turi būti pynelės kilpos. Net jei ir yra kažkokia kita gudrybė, VaiVi aprašytu būdu manau turėtų gautis bent jau labai panašiai.
viskas ten gerai:
padarot tą akių pakilimą, tada užmetimas tam stulpeliui, tada trys pynelės kilpos tam pumpuriukui, pumpuriuką darot į tą pakilimą ir stulelį su vienu užmetimu (trys akutės, bet ne pumpuriuko pynutę)tada padariusios pumpuriuką septynių akių pynutė, pumpuriukas, tada spetynių akių pynutė, tada padarot tuos du stulpelius su užmetimu, septynių akių pynutė, tada vėl tie du stulpeliai su užmetimu, padarius juos užmetimas ir darot pumpuriuką į tuos du stulpelius, jei vis tiek neaiškiai aš čia pakentėtumėt iki ryt aš nufotkinčiau ir parodyčiau, o tai db kraunas batareika
padarot tą akių pakilimą, tada užmetimas tam stulpeliui, tada trys pynelės kilpos tam pumpuriukui, pumpuriuką darot į tą pakilimą ir stulelį su vienu užmetimu (trys akutės, bet ne pumpuriuko pynutę)tada padariusios pumpuriuką septynių akių pynutė, pumpuriukas, tada spetynių akių pynutė, tada padarot tuos du stulpelius su užmetimu, septynių akių pynutė, tada vėl tie du stulpeliai su užmetimu, padarius juos užmetimas ir darot pumpuriuką į tuos du stulpelius, jei vis tiek neaiškiai aš čia pakentėtumėt iki ryt aš nufotkinčiau ir parodyčiau, o tai db kraunas batareika