QUOTE(SOLI-SOL @ 2011 03 16, 10:38)
Niu ir kaip galutinai įsitikinti kas kur ir kaip??????

Gal bandyt žaisti su spalvom, atspalviais.
Pasižaist visada patartina, tik žaisk fotografuodama ir be blico, na kad naturalios šviesos užteku. Nes veidrodyje nematome dažniausiai tikro vaizdo, nuo nuotaikos ir požiūrio į save labai jis keičiasi.
Ligt summer visai gali būti su žydrom ar mėlynom akim, svarbu kad jos būtų skaidrios ir šviesios. Neįsivaizduoju, bet gal ir kokios netyčia geltonai rudos galėtų būt
QUOTE(taram-param @ 2011 03 16, 11:29)
Dabar išdėstysiu kaip man atrodo tie potipiai, jūs man pasakykit ar teisingai mastau:
cool summer - nuo šviesiai peleninio atspalvio rudų iki tamsiai rudų (beveik juodų), ir nebutinai pilki, pvz: kašmyro ruda (ten yra gelsvas atspalvis, ir graži man plaukų spalvytė).Tiesa pelenų blondines irgi priskiria prie cool summer, kaip ir žiemoms. Akys gali būti tiek rudos, tiek žalios, tiek mėlynos ar tiesiog pilkos, bet visos jos neturi ryškumo, o kažkokį pilkumą, kaip ir spalvų paletėje. Oda gali būti gana šviesi, kaip ir gana tamsi (juk yra ir tamseodžių vasarų), bet niekada nebūna tokia... kaip čia pasakius... na kaip vasaros balta, ne visai gi balta, o pieno baltumo ar grietinės... vat ir odos baltumas kažkoks toks negrynas. Kad viskas šalta tikrai taip.
Soft nuo cool skiriasi kad turi rudos ochros priemaišų plaukuose, akyse, odoje. Tai toks maišytos spalvinės gamos tipas, joms labai tinka visokios pagedusios slyvos, užšalusios varlės, nenusakomos alyvinės ar kitos sunkiai apibūdinamos spalvos. Jis nebūna nei labai šviesus, nei labai tamsus. Tai nuo vidutinio tamsumo blondinu iki vidutinio tamsumo šatenu plaukų atstovai.
Bet esmę pagauta teisingai, kaip ir apie light summer.
Light - tikrai pačios šviesiausios vasaros, tikros blondinės, mano akimis, nuo pavasario skiriasi tuo kad jų oda šaltesnio atspalvio labiau, ir jų tas šviesumas kažkoks prigesintas, ne toks ryškus.
QUOTE(taram-param @ 2011 03 16, 11:29)
Aš tai vadinu - nulinis įdegimas

, nes kai man jau atrodo, kad esu maksimaliai įdegus, kas nors ateina ir pasako "na tu turbūt visai į lauką neišlendi - balta, kaip sūris"

, man irgi pažystamas toks pasakimas, o močiutė pastoviai pergyvendavo, nes matyt iš namų neišlendu, gryno oro negaunu.
Kiti sezonai irgi pakankamai varijuojantys, bet pagal bfas sistemą daugiausiai potipių vizgi turi vasara (ten pagal plaukus ir akis berots į 12 suskirstyta... o tie dar pagal kontrastingumą skirstos

, beje mėlynakiams tik 2 potipiai)