Įkraunama...
Įkraunama...

Iš kur atsiranda vaikai?

QUOTE(muminukas @ 2011 03 10, 08:38)
kitas klausimas - kodėl jie nusprendžia, kad vaikas perkamas?  g.gif sakyčiau, tėvai vaikams meluoja, kai klausia apie vaiko atsiradimą.

O mano nuomone kiekvienam vaikui reikia pagal amziu aiskinti. Nemanau, kad pasakymas, jog leliu reikia pirkti yra melas. Mano 4 m. dukryte pastoviai praso "broliuko", tai as jai ir sakau sutaupys tevelis pinigeliu, o as nuvyksiu i ligononone ir nupirksiu. Kai vaikutis planuojamas, tai tam tikra prasme yra atsizvelgiama i finansine puse. Kai dukrai prades rupeti, kaip ten is pilvo tas leliukas isimamas, tai irgi manau sugebesiu paaiskinti atsizvelgiant i jos amziu.
Mes patys augom tikedami pasakom apie vaikus randamus kopustuose, kaip vaikus gandrai nesa, argi tai buvo blogai? Atejo laikas ir viska suzinojom, ir ne vienas del to nemirem.
Atsakyti
QUOTE(Ingulyte @ 2012 02 17, 08:24)
O mano nuomone kiekvienam vaikui reikia pagal amziu aiskinti. Nemanau, kad pasakymas, jog leliu reikia pirkti yra melas. Mano 4 m. dukryte pastoviai praso "broliuko", tai as jai ir sakau sutaupys tevelis pinigeliu, o as nuvyksiu i ligononone ir nupirksiu. Kai vaikutis planuojamas, tai tam tikra prasme yra atsizvelgiama i finansine puse. Kai dukrai prades rupeti, kaip ten is pilvo tas leliukas isimamas, tai irgi manau sugebesiu paaiskinti atsizvelgiant i jos amziu.
Mes patys augom tikedami pasakom apie vaikus randamus kopustuose, kaip vaikus gandrai nesa, argi tai buvo blogai? Atejo laikas ir viska suzinojom, ir ne vienas del to nemirem.

protingai pasakyta 4u.gif juk tokiam vaikui nepasakosi visko taip kaip yra g.gif jau geriau kartais pameluot nei papasakoti tai ko nevertetu dar pasakoti... schmoll.gif
Atsakyti
Na as cia pirma kart pasireiksiu.mano mazajai 3,8men buvo tokia situacija : sedejau tv ziurejau mazoji atejus paklause is kur as gimiau ir kur buvau,as jai atsakiau jo gyveno mazam nameli t.y. mamos pilvelyje .tai dabar sako kada bus dar pilvukas.o dabar kitokia situacija nes mazoji tetuko neturi paliko kai mazoji buvo pilvuke.
Atsakyti
Kokio amžiaus jūsų vaikai klausia tokių klausimų? Maniškei 5 metai, apie vaikų gamybą ir atsiradimą nieko neklausia. Tiesa, aplinkoj nėra jokių nėščių moterų, leliukų taip pat. g.gif
Atsakyti
as savo vaikams niekad nepasakojau kad vaikai perkami ar kazkaip mistiskai gaunamai. vyresnioji prisimena kad sese buvo pilvelyje, yra maciusi nesciu moteru ir zino kad ju pilveliuose yra leliuka, kurie paskui gimsta. iki siol jai visad uztekdavo tokios informacijos smile.gif bet neseniai jai kilo klausimas kaip tie leliukai islenda. smile.gif jitaip ir klausia manes, sako kai as buvau tavo pilvelyje arba kai sese buvo ir paskui per kur mes islindom. per burna? biggrin.gif as sakau jus gimet (galvojau gal isisiuksiu ) o ji: tai gerai o per kur gimem? per burna? sakau ne ne per burna. ji vel tai per kur mes islindom? sakau ne per burna, per kita gala. o ji tai ka per uzpakali? fui... sakau ne ne per uzpakali. o ji vel tai per kur? nu sakau pro klyna. smile.gif ji : a...per klyna... ir daugiau neklause blush2.gif tai va sitai smalsutei tuoj 5 metai bus.
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2012 03 19, 13:06)
as savo vaikams niekad nepasakojau kad vaikai perkami ar kazkaip mistiskai gaunamai. vyresnioji prisimena kad sese buvo pilvelyje, yra maciusi nesciu moteru ir zino kad ju pilveliuose yra leliuka, kurie paskui gimsta. iki siol jai visad uztekdavo tokios informacijos smile.gif bet neseniai jai kilo klausimas kaip tie leliukai islenda. smile.gif jitaip ir klausia manes, sako kai as buvau tavo pilvelyje arba kai sese buvo ir paskui per kur mes islindom. per burna? biggrin.gif as sakau jus gimet (galvojau gal isisiuksiu ) o ji: tai gerai o per kur gimem? per burna? sakau ne ne per burna. ji vel tai per kur mes islindom? sakau ne per burna, per kita gala. o ji tai ka per uzpakali? fui... sakau ne ne per uzpakali. o ji vel tai per kur? nu sakau pro klyna. smile.gif ji : a...per klyna... ir daugiau neklause  blush2.gif tai va sitai smalsutei tuoj 5 metai bus.

Jūsų dukrelė-tikra smalsutė.manajai tik dabar paaiškinau,kad vaikas atsiranda iš sėklytės,kurią pas mamą palieka tėvelis ( lotuliukas.gif ).nelabai suprato,na ir gerai,pagalvojau ax.gif buvo iškilęs šitas klausimas ir ankščiau,bet išsisukau."kai paaugsi,pamatysi".tol kamantinėjo mane,kol trūko kantrybė,ir paaiškinau bigsmile.gif daugiau,dekui Dievui,nebeklausia biggrin.gif
Atsakyti
Labai protingai, paprastai paaiskinta ir be jokiu melu,svarbiausia thumbup.gif
tiesiai sviesiai smile.gif
Atsakyti
o maniskiams dar kai nebuvo 3m, labai ant manes buvo supyke, kai pamate ju besilaukiancios nuotrauka, jie vis piktai klausinejo, kodel as juos suvalgiau? ir gincydavos kuris pas tete, o kuris pas mama pilve gyveno
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2012 02 20, 01:43)
Kokio amžiaus jūsų vaikai klausia tokių klausimų? Maniškei 5 metai, apie vaikų gamybą ir atsiradimą nieko neklausia. Tiesa, aplinkoj nėra jokių nėščių moterų, leliukų taip pat.  g.gif

Na va, sulaukiau. biggrin.gif Nei iš šio, nei iš to užklausė, ar aš gimdysiu lotuliukas.gif sakau ne, nes nėr leliuko pilve, "o kaip jis ten atsiranda? bigsmile.gif " Sakau, kai tėvelis su mamyte lovoj pasimyluoja, tai ir atsiranda. Smulkiau neklausė blush2.gif
Ir kita situacija - buvau prieš/po dušo, kadangi dviese gyvenam, tai nesam pratę dangstytis viena nuo kitos, kad prikibo, parodyk putuką ir viskas, įdomu jai labai doh.gif doh.gif Net nežinojau, ką daryti, nei rodyt atvirai (nesmagu kažkaip ir dar prieš vaiką), nei labai slėptis (kad nepamanytų, jog tai kažkas negero ir gėdinga). Būtų berniukas, būtų aišku - nerodyt, o kai mergaitė, kartais sunku tą ribą nustatyt, kiek galima rodytis. Ką jūs manot? Tėčiai smalsaujantiems berniukams parodo? g.gif
Atsakyti
O mano 5 su puse panele viena vakara beskaitant knyga sumane pasitikslinti. Ji pasirodo is kiemo draugiu jau zino apie vaiku darymo procesa. Ji man viska isdeste , kas ir kaip, ir klausia: "bet Jus su teciu tai taip nedaret, ar ne ???"
N air negalejau paneigti. Greit sumeciau atsakyti, kad vaikai atsiranda is meiles. Dukra ilgai galvojo, tylejo (matau, kad jai cia neaisku).... Sako, na gerai, skaitom toliau....
Matyt kita vakara vel aiskinsis smile.gif
Atsakyti
Manoji tai vieną kart (jai buvo apie 4,5 m) paklausė, iš kur atsiranda vaikai doh.gif Pasakiau, iš mamos ir tėčio ax.gif Kai jie vienas kitą labai labai myli wub.gif O kai paklausė tiksliau, iš kur vaikai atsiranda mamos pilvelyje, susimąsčiau g.gif Pasakiau, kad pro mažą skylutę blush2.gif O kai paklausė, kur yra ta skylutė, tada jau doh.gif Pasakiau, kad pamatys kai paaugs mirksiukas.gif O ta man pasakė - ai, žinau tą skylutę! Juk tai bamba lotuliukas.gif !
Mano anyta tai vaikui prisasakojo bišky keistų istorijų apie gandrus ir mažus lėliukus rolleyes.gif Tipo, gandras atneša vaikutį, o tėveliai užaugina doh.gif
Aiškinau Gabrielei, kad vaikai atsiranda iš mamytės ir tėtuko, tai iškart :
-Vaikai atsiranda iš gandro, paklausk močiutės lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deirana: 12 birželio 2012 - 14:35
Pagadina tos močiutės vaikus. biggrin.gif Pas mus irgi panašiai, tik kitose srityse, ir aiškink kiek nori, kad taip ir ne kitaip. biggrin.gif
Atsakyti