Mūsų mergaičiukės žino, kad iš mamytės pilvelio ir net iš kokios skylutės Pasakojom, kad vaikučiai atsiranda iš didelės meilės vienas kitam (tėvelių meilės). Tada tėvelis įdeda tokį beveik nematoma kiaušinuką mamytei ir ten jis auga, kol išauga į leliuką. O tada jau mamytė jį pagimdo su gydytojų pagalba ligoninėje.
Mūsų draugų berniukui (jam 7 metai) papasakota, kad kai mama labai daug valgo, pradeda augti pilvas ir taip gimsta vaikutis. Tai vaikas nuolat liepia mamai valgyti, nes labai nori broliuko ar sesutės. Ir vis stebi ar nedidėja pilvas. Manau, kad tai nėra visai gerai.
O maniskis kaip pradejo dometis, tai kaip tik internete (per zMule) radau toki senoviska filmuka apie kurmi (gal kas atsimena) TRUMPAI: kurmis susipazista su kurmiene, vienas kitam labai patinka (filmukyje niekas nekalba tik vaizdai), rodo kad kurmis dovanoja kurmienei geliu, virs ju parodo sirdute, jie pasibuciuoja, veliau kurmienes pilvukas dideja ir paskui rodo, kad atvaziuoja daktariukai ir gimsta kurmiukai vis galvojau rodyti ja savo bachuriukui ar ne, is pradziu namiskiams parodziau ta filmuka ir nusprendem kad tai tie vaizdai neturetu isgasdinti
Pakolkas klausimu daugiau nekyla, ruosimes kitai klausimu bangai. Dabar tokios informacijos turetu pakakti
Pakolkas klausimu daugiau nekyla, ruosimes kitai klausimu bangai. Dabar tokios informacijos turetu pakakti
Mes t.p. naudojom vaizdines priemones t.y. KURMIO serijose yra filmukas apie kiškučius, ten viskas labai gražiai parodyta, net gimdymas Mano trimetei daugiau klausimų nekilo.
maniske taip pat zino, kad is pilvo, kai laukemes seses viska pasakojom, kart laukem, ir mano knygose nesciuju vadovuose ziurejom paveiksliukus kaip auga vaikas pilvelyje ir pro kur po to islenda.
dar turim tokia CD pasaka au dainelem "is kur atsiranda vaikai" ten viskas labai smulkiai papasakojama.
dar turim tokia CD pasaka au dainelem "is kur atsiranda vaikai" ten viskas labai smulkiai papasakojama.
Aš kažkaip nieko neaiškinau, nes matė, kad brolis pilvuke auga Ir pats nusprendė, kad pjauna pilvą ir tada išima leliuką Protingai ar ne?
na taip, aiskinti ar ne aiskinti tai cia priklauso nuo to kiek vaikas domisi.
pas maniske kai visada pilna visokiausiu klausimu, jei tik kokia naujove, tai jai reik butinai zinot kaip vadinas, is kur atsirado, kodel, kaip ka su kuo....
pas maniske kai visada pilna visokiausiu klausimu, jei tik kokia naujove, tai jai reik butinai zinot kaip vadinas, is kur atsirado, kodel, kaip ka su kuo....
QUOTE(jurgytia @ 2009 10 02, 17:07)
Aš kažkaip nieko neaiškinau, nes matė, kad brolis pilvuke auga Ir pats nusprendė, kad pjauna pilvą ir tada išima leliuką Protingai ar ne?
maniškis lygiai taip pat, nes matė kad jo grupės auklėtoja vaikščiojo su pilvuku ir paskui pamatė leliuką. tai kažkada parėjęs namo taip ir paklausė -ar aš irgi buvau tavo pilve? ar tau skaudėjo? kiek laiko buvau? kaip tilpau ir pan
Maniškio žinios apie vaikų atsiradimą yra tokios: tėtis kažkokiu mistiniu būdu įdeda mamai į pilvą sėklytę, leliukas auga auga, pilvas didėja, o paskui gydytojas paskiria datą ir tą dieną leliuką išpjauna iš pilvo...
Kadangi mano abu gimdymai buvo CP, tai vaikas ir galvoja, kad visi be išimties leliukai gimsta tokiu būdu. Kol kas tegul galvoja taip...
Papildyta:
Kaip ir maniškis
Kadangi mano abu gimdymai buvo CP, tai vaikas ir galvoja, kad visi be išimties leliukai gimsta tokiu būdu. Kol kas tegul galvoja taip...
Papildyta:
QUOTE(jurgytia @ 2009 10 02, 16:07)
Kaip ir maniškis
Mazoji kai pasakau kad man gandras atnese vaikucius- juokiasi: juokauji , tik senovej vaikus nese gandrai, vaikai gimsta
Turim knygele ''Is kur atsiranda vaikai?'' Bet man patinka vis pajuokaut..
Turim knygele ''Is kur atsiranda vaikai?'' Bet man patinka vis pajuokaut..
Musiskis zino apie tevelio seklyte, mamytes kiausineli ir didele meile Va ir seneliams papasakojo kai kieme gaidys ant vistos uzlipo
YouTubėj yra labai graži kolekcija a la multiplikacinė dokumentika nuo A iki Z. Gaila vokiškai, bet manau pačios galėtumėt pakomentuot
Čia pirma dalis dešinėj pusėj galima kitas susirast.
Manoji trimetė jau žiūrinėja tuos filmukus, bet manau kad dar tikrai nieko nesupranta Čia kokiems priešmokyklinukams-pradinukams tikriausiai skirta, nes su labai daug detalių
Čia pirma dalis dešinėj pusėj galima kitas susirast.
Manoji trimetė jau žiūrinėja tuos filmukus, bet manau kad dar tikrai nieko nesupranta Čia kokiems priešmokyklinukams-pradinukams tikriausiai skirta, nes su labai daug detalių