Įkraunama...
Įkraunama...

Patyrusi ir nepatyrusi vyrų įvairovės

QUOTE(Subjektyvi @ 2012 05 14, 18:51)
Praktika sako, kad tokie santykiai neilgaamžiai, ankstyvos santuokos pvz. labai nestabilios. Vėliau ar anksčiau nutrūkstama nuo grandinės. Žinoma, būna išimčių, tam tikru amžiaus laikotarpiu. Bet nepamirškim dar vidurio amžiaus krizės ir "baba jagodka opiat".

Aš klausiu NE apie ankstyvą santuoką, o santuoką su vieninteliu sekso partneriu. Tarkim ši santuokia sudaroma kai abiem po 30, bet vienas kitam pirmi. Taip ir neperskaičiau pimpalizmo teorijos patarimo tokiu atveju. Ankstyvos santuokos kita tema.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 05 14, 18:51)
Praktika sako, kad tokie santykiai neilgaamžiai...

Na, aš tai smalsi esu ir visaip bandžiau ieškoti statistikos apie santuokos trukmės arba šeimyninės laimės koreliaciją su sekso partnerių skaičiumi, ir radau kiek kitaip nei „rodo praktika“. Todėl galvoju, kad čia labiau ne praktika rodo, kiek VBS agentūrų stereotipai skleidžiasi. Praktika (statistika) gi šiuo atveju rodo atvirkščiai.

Man teko skaityti ne vieną mokslinį tyrimą, kuriame statistika rodo, kad dažniau išyra santuokos tų, kurie turėjo daugiau nei vieną sekso partnerį savo gyvenime. Tai vaizduoja kad ir šita diagrama
user posted image

(informacija iš čia)

Šitokius pačius rezultatus prieš maždaug metus aptikau ir žurnale Psychology today. Pakankamai rimta, manau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elegantiškai sninga: 14 gegužės 2012 - 18:43
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 14, 19:14)

Kita vertus, jeigu kalbėtume apie jaunas šeimas (t.y. kokių 20-25 metų), tai nevisai sutikčiau.. kodėl tada seniau, visi tuokdavosi jauni (labai jauni palyginus su dabartine situacija), iki vestuvių nesimylėdami ir kartu negyvendami, o pragyvendavo ilgai ir laimingai? Nereikėdavo kažko ieškoti, kažko ragauti, atitrūkti.. (žinoma galima rasti išimčių, bet paprastai jų būdavo mažai, o dabar kas antra šeima skiriasi, kas trečia iš jų dėl neištikimybės, o kur dar kiek nesiskiria, nors vienas į kairę, kitas tiesiais..) Visa bėda žmonių mastyme, vertybių, moralės suprastėjime ir to iškelto sekso..
Vyrams vidutinė krizė sakyčiau tik `pasiteisinimas`.. atseit nieko negaliu su savimi pasidaryti, beveik kaip liga.. normalūs vyrai nesinaudoja ta amžiaus krize nueiti pas kitą pomidorą, o randa ir kitų būdų - nusiperka visokių mašinų, motociklų, užsiima visokiais naujais pomėgiais..

Bet gi anksčiau ir sąlygos buvo kitos. Susipažindavo kaimo šokiuose ar supiršdavo iš gretimo, nebuvo tiek info apie seksualinį gyvenimą, kas ten žinojo, kiek yra visko, kas tas orgazmas ar pozų įvairovė. Ir k..rvų buvo mažiau, ta prasme, nes buvo gėda. Dar gi vyravo patriarchatas, aiški moters vieta. Ir kt. niuansai, todėl labai nesiremčiau tuo kas kažkada buvo, žiūrime į dabartinę perspektyvą. Tiesa, atėjus hipių laikams ir kultūrai, daug kas pasikeitė, ir geležinė uždanga to nesulaikė.

Dėl krizių ir "pamišimų" - čia niekas neapsaugotas, kaip ir nuo kitų veiksnių, kaip aistringa nauja meilė, apatija nusibodusiam partneriui ir problemos, dėl ko atsiranda kiti. Kaip ir netenkinantis seksualinis gyvenimas. Jo nereikia kelti ant pjedestalo, bet neigti jo svarbą būtų klaida. Antraip nekiltų poreikis "tretiems".

Tiki, kad 30 -mečiai gali būti vieno ragavę? Čia gal labiau išimtis, nei taisyklė. Na taip, tikriausiai teoriškai. Bet jei ir taip, kiek šansų, kad tokiais ir liks iki mirties? Kažkodėl mintis apie tylią kiaulę.
Papildyta:
O čia Lietuvai tiktų ši statistika? Kaip pati manai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 14, 18:14)
ne in tą patį. Tiesiog nesuprantate skaitomo teksto. Jeigu moteris turi vyrą, santykius, meilę ir t.t., nori - viskas gerai. Tačiau visą `gydymą` iššaukė pasisakymai tokie, kaip neturiu, esu vieniša, bet va noriu, tada ir gaunasi beveik `kyšt/myžt` tik iš moteriškos pusės, kad dalinu save į kairę, į dešinę be savigarbos, be jausmų, o dėl šuniško poreikio, kad kažkas kišteltų.

Aš apie tai ir kalbu! biggrin.gif Taigis vieniša mergelka neinanti nalieva... kame problemos? Jei nesinori keisti vyrukų kap kojinių tai žaisliukus pagalbon pasikviesti galima flirt.gif Nuo to tik nudos visiems bus.
Gazą tai reik nuimti, iškart pasaulis gražesnėm spalvom pražysta.

QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 14, 18:14)
kodėl tada seniau, visi tuokdavosi jauni (labai jauni palyginus su dabartine situacija), iki vestuvių nesimylėdami ir kartu negyvendami, o pragyvendavo ilgai ir laimingai?

Dėl apkalbų/požiūrio. Nė pagalvot anuomet nebuvo galima. Ir kentėjo, nebuvo kur dingt.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 05 14, 19:45)

Na, man tenka daug susidurti su statistika, todėl aš apie ją stengiuosi nieko nemanyti, kol neturiu susirinkusi reikalingų duomenų (kriterijų) smile.gif Esu pastebėjusi, kad labai dažnai visokie manymai ir numanymai bei įsišakniję stereotipai, atlikus rimtesnę analizę, ima ir nepasitvirtina. Apskritai tokia tema kažką manyti pavojinga, nes sekso partnerių skaičius nėra ta tema, apie kurią žmonės atvirai šneka ir dalinasi informacija tiek, kad apie tai būtų galima daryti kažkokias rimtas generalizacijas.

Kita vertus, galiu truputį įjungti asmeninę logiką ir pamąstyti, kodėl tyrimų rezultatai yra tokie. Žmonės, kurie per visą gyvenimą turėjo (turi) tik vieną sekso partnerį, įprastai labai brangina santykius. Ypač jei tas vienas sekso partneris buvo jų savanoriškas pasirinkimas, o ne aplinkybių nulemtas veiksnys (iš serijos esu negraži, todėl niekas neima, bet jei paimtų, tai neatsisakyčiau). Todėl jei jis juos brangina žalioj jaunystėj ir savanoriškai bei nuoširdžiai nieko daugiau bandyti nenori, tikimybė, kad subrendęs brangins juos mažiau ir užsimanys pradėti man atrodo nedidelė. Tuo tarpu žmogus, kuris lengvai nuo vieno partnerio pereina prie kito, yra linkęs eksperimentuoti, yra mažiau prognozuojamas ir iškilęs kliūčiai pasinaudos sau jau įprasta praktika. Ir teisiniai įsipareigojimai tokį pilietį stabdys mažiau. Moraliniai taip pat, nes pastarieji lankstesni.

Tai va, bet tai tik mano interpretacija smile.gif Aš išvis nevertinu, gerai tai ar blogai, vykę žmonės ar nevykę. Tik tiek, kad tyrimą laikau tinkamos imties, kad laikyčiau vykusiu ir šį tą įdomaus pasakančiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elegantiškai sninga: 14 gegužės 2012 - 19:07
Bet didelė ir dažna partnerių kaita yra ta kita visuomenės dalis, nedrįsčiau rašyti išimtis, nes praktikuojančių įv. tikrai daug. Jau mano mokyklos laikais nebandžiusių sekso buvo mažuma, retenybė, ypač paskutinėse klasėse. O kas dabar vyrauja, tai.. Jau vien ką sako skaičiai apie sergančius sifiliu ir chaosą, tik toje srityje.
Atsakyti
QUOTE(Hasta Manana @ 2012 05 14, 18:20)
Aš klausiu NE apie ankstyvą santuoką, o santuoką su vieninteliu sekso partneriu. Tarkim ši santuokia sudaroma kai abiem po 30, bet vienas kitam pirmi. Taip ir neperskaičiau pimpalizmo teorijos patarimo tokiu atveju. Ankstyvos santuokos kita tema.

Nu ir kas blogai, kad žmonės sulaukė to savo tikro žmogaus? Kas blogo, kad in senatvę paragavo ir tik su vienu partneriu? Nes dabar visuomenė pirštais bado visus nekaltus, nebandžiusius ar turėjusius mažiau kaip keletą partnerių? Dėl iškreipto visuomenės požiūrio? Kaip tik labai šaunus pavyzdys, kaip žmonės nedalina savęs visur ir visiems, o tik tam vieninteliam ir su tuo vieninteliu tikrai galima visko išmokti, išbandyti.

QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 05 14, 18:41)
Man teko skaityti ne vieną mokslinį tyrimą, kuriame statistika rodo, kad dažniau išyra santuokos tų, kurie turėjo daugiau nei vieną sekso partnerį savo gyvenime.

thumbup.gif visiškai sutinku. Kodėl? Todėl, kad jie prisiragavę ir toliau nori ragauti, jiems nebeužtenka tos vienos/vieno. Kuo daugiau turi, tuo labiau pindėji buitiškai šnekant..
O apie jaunų žmonių įrančias santuokas tai aš ne sekso prasme sutinku, o tiesiog ir visomis kitomis prasmėmis žmonės dar nieko gyvenime nematę, nežino ko nori.

QUOTE(Subjektyvi @ 2012 05 14, 18:45)
Bet gi anksčiau ir sąlygos buvo kitos. Susipažindavo kaimo šokiuose ar supiršdavo iš gretimo, nebuvo tiek info apie seksualinį gyvenimą, kas ten žinojo, kiek yra visko, kas tas orgazmas ar pozų įvairovė. Ir k..rvų buvo mažiau, ta prasme, nes buvo gėda. Dar gi vyravo patriarchatas, aiški moters vieta. Ir kt. niuansai, todėl labai nesiremčiau tuo kas kažkada buvo, žiūrime į dabartinę perspektyvą. Tiesa, atėjus hipių laikams ir kultūrai, daug kas pasikeitė, ir geležinė uždanga to nesulaikė.

Dėl krizių ir "pamišimų" - čia niekas neapsaugotas, kaip ir nuo kitų veiksnių, kaip aistringa nauja meilė, apatija nusibodusiam partneriui ir problemos, dėl ko atsiranda kiti. Kaip ir netenkinantis seksualinis gyvenimas. Jo nereikia kelti ant pjedestalo, bet neigti jo svarbą būtų klaida. Antraip nekiltų poreikis "tretiems".

Remiuosi žinai tik kuo? Kad seniau elementariai tiesiog visi labiau vertino šeimą, meilę, visas vertybes, turėjo daugiau moralės. Ir toli gražu nekentėjo daugiau. Ne ką mažiau kenčia ir dabar su visokiais alkoholikais, smurtautojais. Bet žmonės buvo kitokie. O kad visuomenės požiūris, gėda spaudžia tai kodėl blogai? Kai to nebūna, tada viskas ir pavirsta palaida bala, kaip dabar, ką noriu, tą darau, su kas antru miegu ir jeigu noriu, einu į kairę, nes nebeliko nieko žmonėse doro ir gero 4u.gif

bet visi jį kelia ant to stalo. Problemos yra sprendžiamos, o ta nauja aistringa iš giedro dangaus meilė paprastai tik trumpalaikis susižavėjimas, bet vėlgi jeigu tu teki ir pasižadi saugoti, kurti šeimą, tai turi ją ir saugoti, užgesinti tą meilę, o ne pulti su degančiu klynu, ar kam tada reikėjo tekėti, jeigu nevertina šeimos atsiradus pirmai liepsnelei? Nuobodulio, sekso problemos irgi sprendžiamos, tik paprastai pas tuos `trečius` vaikšto tie, pas kuriuos problemų nėra, bet yra tokių, kuriems tiesiog norisi kuo daugiau, o kiti, pas ką jų yra, tiesiog nueina lengviausiu būdu jų nespręsdami, tik bėda, kad tos problemos poto pasikartoja visur.

Klausimas ne man, bet manau tinka, nes iš esmės žmonės visur beveik `vienodi` ir dabartinis sekso kultas visur vienodas. O lietuviai ne ką mažiau mėgsta kyšt/myžt (tiek moterys, tiek vyrai) ir nieko nevertina.
QUOTE(Eirwen @ 2012 05 14, 18:51)
Aš apie tai ir kalbu!  biggrin.gif Taigis vieniša mergelka neinanti nalieva... kame problemos? Jei nesinori keisti vyrukų kap kojinių tai žaisliukus pagalbon pasikviesti galima  flirt.gif

Tai va, nieko blogo.. bet konkrečiai buvo kalbėta apie pasisakymus, kad vieniša, noriu, todėl kodėl negaliu skyst, myžt su kažkuo.. o ne apie sekso žaisliukus, tai tada tikrai reikėtų pasigydyti galvą. O jeigu moteris pasinaudoja norėdama žaisliukais ar savo pagalba, tai kodėl ne..

QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 05 14, 18:59)
Kita vertus, galiu truputį įjungti asmeninę logiką ir pamąstyti, kodėl tyrimų rezultatai yra tokie. Žmonės, kurie per visą gyvenimą turėjo (turi) tik vieną sekso partnerį, įprastai labai brangina santykius. Ypač jei tas vienas sekso partneris buvo jų savanoriškas pasirinkimas, o ne aplinkybių nulemtas veiksnys (iš serijos esu negraži, todėl niekas neima, bet jei paimtų, tai neatsisakyčiau). Todėl jei jis juos brangina žalioj jaunystėj ir savanoriškai bei nuoširdžiai nieko daugiau bandyti nenori, tikimybė, kad subrendęs brangins juos mažiau ir užsimanys pradėti man atrodo nedidelė. Tuo tarpu žmogus, kuris lengvai nuo vieno partnerio pereina prie kito, yra linkęs eksperimentuoti, yra mažiau prognozuojamas ir iškilęs kliūčiai pasinaudos sau jau įprasta praktika. Ir teisiniai įsipareigojimai tokį pilietį stabdys mažiau. Moraliniai taip pat, nes pastarieji lankstesni.

Loginis pamastymas taip pat labai teisingas. Tiesiog tie, kurie atsakingiau žiūri į patį seksą ir atsirenka, kur su kuo.. nu kad ir ne vienas tas partneris, gal tik du gyvenime, gal tik trys.. bet jis labiau tai ir vertina. O tas, kuris ragavo ir džiaugėsi, sėmėsi išminties, slopino norą ir šiaip vis kiekvienas/kiekviena jau atrodydavo tas/ta, tai jis išvis net nebevrtina to sekso, draugystės, šeimos.. Kažkada labai senai teko skaityti įdomius straipsnius protingų žmonių, kad todėl ir skiriasi visi, nes nebemoka vertinti, saugoti, tiek pripranta prie tos gausybės, pasirinkimo, kad nebemoka džiaugtis vienu.. čia tiek apie seksą, tiek apie pačią draugystę/šeimą ax.gif
Atsakyti
Skaičiau skaičiau ir užsimaniau pasisakyti iš savo varpinės. Su draugu jau tuoj trys metai kartu, santykiai rimti ir puikūs, man jis - pirmas smile.gif Pati tame problemos nematau, sunku įsivaizduoti, kad sugebėčiau surizikuoti kitokių morkų paragauti ir prarasti tai, ką turiu dabar. Žymiai neramiau maniškiui, kad taip kitų neišbandžiusi sugebėsiu ramiai gyventi blush2.gif Pasitiki, bet... Teko su juo rimtai apie tai pašnekėti ir išdėstyti savo poziciją, regis, suprato, nuraminau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2012 05 15, 10:42)
Skaičiau skaičiau ir užsimaniau pasisakyti iš savo varpinės. Su draugu jau tuoj trys metai kartu, santykiai rimti ir puikūs, man jis - pirmas smile.gif Pati tame problemos nematau, sunku įsivaizduoti, kad sugebėčiau surizikuoti kitokių morkų paragauti ir prarasti tai, ką turiu dabar. Žymiai neramiau maniškiui, kad taip kitų neišbandžiusi sugebėsiu ramiai gyventi blush2.gif Pasitiki, bet... Teko su juo rimtai apie tai pašnekėti ir išdėstyti savo poziciją, regis, suprato, nuraminau blush2.gif

thumbup.gif tik ne tik apie praradimo baimę.. o labai akcentuoja merginos, kad vistiek kyla noras morkų svetimame darže paragauti (o pasirodo, kad vistiek visos jos vienodo skonio), kad su vienu partneriu nieko neišmoksti, nepasitenkini ir t.t.
va va, ką daro tas įkaltas į galvą sekso kultas ir iškreiptas mastymas, kad vėliau visi tiesiog galvoja, kad jeigu jau pirmas - tai kils noras kitur išbandyti (čia apie partnerio pasitikėjimą). O tai yra teisybė, nes kiek teko susidurti su pažįstamais vyrais ir vyro draugais šnekėti, tai visi tą patį sakydavo, kai susirasdavo nekaltą mergelkę.. kad va viskas šaunu, bet bijau, kad kitų morkų paragauti norės.. tiksliau net ne baimė, o beveik įsitikinimas, nes juk dabar tiesiog privalu apturėti bent du, o dar geriau kokius penkis ir daugiau..
o kiek dar pavyzdžių galima prisirankioti gyvenime.. kai net vyrai su pirmąja ir vienintele nugyvena gražiai, nors sakyčiau iš vyrų pusės tai ypač išimtis.. ir kiek moterų vis neatsisotina, nes ragavo, ragavo..
kokia išvis gali būti kalba apie tai, jeigu nesubrendusios jaunos merginos iki 18-20 metų jau praranda nekaltybę, nors nesupranta nei ką tai reiškia, nei kam skirta (ne dėl vaikų gimdymo, bet kad ir ne tik veiksmas, o meilės, artumo išraiška), kai kiekvienas eilinis vaikinas atrodo didžiausia gyvenimo meilė.. baisu iš tikrųjų.. o dar nekaltas ir pirštais užbadys.
Atsakyti
Iš kur žinai, kad "visos morkos vienodo skonio"?
Atsakyti
Nu o kuo skiriasi? Labai gerai yra pasakyta, ką kitokio ten patirsi, pamatysi, pajusi? Kažkokį kitokį stebuklingą orgazmą? Čia ne tik sekso temą liečia beto, apskritai kiek žmonių skiriasi, nes užgriuvus meilei, aistrai galvoja, kad viskas geriau, o poto bac - visur tas pats.
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 14, 20:14)
Kita vertus, jeigu kalbėtume apie jaunas šeimas (t.y. kokių 20-25 metų), tai nevisai sutikčiau.. kodėl tada seniau, visi tuokdavosi jauni (labai jauni palyginus su dabartine situacija), iki vestuvių nesimylėdami ir kartu negyvendami, o pragyvendavo ilgai ir laimingai? Nereikėdavo kažko ieškoti, kažko ragauti, atitrūkti.. (žinoma galima rasti išimčių, bet paprastai jų būdavo mažai, o dabar kas antra šeima skiriasi, kas trečia iš jų dėl neištikimybės, o kur dar kiek nesiskiria, nors vienas į kairę, kitas tiesiais..) Visa bėda žmonių mastyme, vertybių, moralės suprastėjime ir to iškelto sekso..
Vyrams vidutinė krizė sakyčiau tik `pasiteisinimas`.. atseit nieko negaliu su savimi pasidaryti, beveik kaip liga.. normalūs vyrai nesinaudoja ta amžiaus krize nueiti pas kitą pomidorą, o randa ir kitų būdų - nusiperka visokių mašinų, motociklų, užsiima visokiais naujais pomėgiais..

Iš esmės sutinku, tik ta paryškinta frazė, tai klaidinga manau. Tikrai nebūdavo "ilgai ir laimingai". Na gal ilgai, be ne visada laimingai. tiesiog skyrybos būtų užtraukę gėdą šeimai. Niekas taip nedarydavo anais laikais. Ir vyrai lakstydavo ir pagerdavo, užtat mūsų senolės buvo išsiugdžiusios tokį "filosofinį" mąstymą atseit visi tokie, visi vienodi, tokia moters dalia.
Atsakyti