QUOTE(Hasta Manana @ 2012 05 14, 18:20)
Aš klausiu NE apie ankstyvą santuoką, o santuoką su vieninteliu sekso partneriu. Tarkim ši santuokia sudaroma kai abiem po 30, bet vienas kitam pirmi. Taip ir neperskaičiau pimpalizmo teorijos patarimo tokiu atveju. Ankstyvos santuokos kita tema.
Nu ir kas blogai, kad žmonės sulaukė to savo tikro žmogaus? Kas blogo, kad in senatvę paragavo ir tik su vienu partneriu? Nes dabar visuomenė pirštais bado visus nekaltus, nebandžiusius ar turėjusius mažiau kaip keletą partnerių? Dėl iškreipto visuomenės požiūrio? Kaip tik labai šaunus pavyzdys, kaip žmonės nedalina savęs visur ir visiems, o tik tam vieninteliam ir su tuo vieninteliu tikrai galima visko išmokti, išbandyti.
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 05 14, 18:41)
Man teko skaityti ne vieną mokslinį tyrimą, kuriame statistika rodo, kad dažniau išyra santuokos tų, kurie turėjo daugiau nei vieną sekso partnerį savo gyvenime.
visiškai sutinku. Kodėl? Todėl, kad jie prisiragavę ir toliau nori ragauti, jiems nebeužtenka tos vienos/vieno. Kuo daugiau turi, tuo labiau pindėji buitiškai šnekant..
O apie jaunų žmonių įrančias santuokas tai aš ne sekso prasme sutinku, o tiesiog ir visomis kitomis prasmėmis žmonės dar nieko gyvenime nematę, nežino ko nori.
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 05 14, 18:45)
Bet gi anksčiau ir sąlygos buvo kitos. Susipažindavo kaimo šokiuose ar supiršdavo iš gretimo, nebuvo tiek info apie seksualinį gyvenimą, kas ten žinojo, kiek yra visko, kas tas orgazmas ar pozų įvairovė. Ir k..rvų buvo mažiau, ta prasme, nes buvo gėda. Dar gi vyravo patriarchatas, aiški moters vieta. Ir kt. niuansai, todėl labai nesiremčiau tuo kas kažkada buvo, žiūrime į dabartinę perspektyvą. Tiesa, atėjus hipių laikams ir kultūrai, daug kas pasikeitė, ir geležinė uždanga to nesulaikė.
Dėl krizių ir "pamišimų" - čia niekas neapsaugotas, kaip ir nuo kitų veiksnių, kaip aistringa nauja meilė, apatija nusibodusiam partneriui ir problemos, dėl ko atsiranda kiti. Kaip ir netenkinantis seksualinis gyvenimas. Jo nereikia kelti ant pjedestalo, bet neigti jo svarbą būtų klaida. Antraip nekiltų poreikis "tretiems".
O čia Lietuvai tiktų ši statistika? Kaip pati manai
Remiuosi žinai tik kuo? Kad seniau elementariai tiesiog visi labiau vertino šeimą, meilę, visas vertybes, turėjo daugiau moralės. Ir toli gražu nekentėjo daugiau. Ne ką mažiau kenčia ir dabar su visokiais alkoholikais, smurtautojais. Bet žmonės buvo kitokie. O kad visuomenės požiūris, gėda spaudžia tai kodėl blogai? Kai to nebūna, tada viskas ir pavirsta palaida bala, kaip dabar, ką noriu, tą darau, su kas antru miegu ir jeigu noriu, einu į kairę, nes nebeliko nieko žmonėse doro ir gero
bet visi jį kelia ant to stalo. Problemos yra sprendžiamos, o ta nauja aistringa iš giedro dangaus meilė paprastai tik trumpalaikis susižavėjimas, bet vėlgi jeigu tu teki ir pasižadi saugoti, kurti šeimą, tai turi ją ir saugoti, užgesinti tą meilę, o ne pulti su degančiu klynu, ar kam tada reikėjo tekėti, jeigu nevertina šeimos atsiradus pirmai liepsnelei? Nuobodulio, sekso problemos irgi sprendžiamos, tik paprastai pas tuos `trečius` vaikšto tie, pas kuriuos problemų nėra, bet yra tokių, kuriems tiesiog norisi kuo daugiau, o kiti, pas ką jų yra, tiesiog nueina lengviausiu būdu jų nespręsdami, tik bėda, kad tos problemos poto pasikartoja visur.
Klausimas ne man, bet manau tinka, nes iš esmės žmonės visur beveik `vienodi` ir dabartinis sekso kultas visur vienodas. O lietuviai ne ką mažiau mėgsta kyšt/myžt (tiek moterys, tiek vyrai) ir nieko nevertina.
QUOTE(Eirwen @ 2012 05 14, 18:51)
Aš apie tai ir kalbu!
Taigis vieniša mergelka neinanti nalieva... kame problemos? Jei nesinori keisti vyrukų kap kojinių tai žaisliukus pagalbon pasikviesti galima
Tai va, nieko blogo.. bet konkrečiai buvo kalbėta apie pasisakymus, kad vieniša, noriu, todėl kodėl negaliu skyst, myžt su kažkuo.. o ne apie sekso žaisliukus, tai tada tikrai reikėtų pasigydyti galvą. O jeigu moteris pasinaudoja norėdama žaisliukais ar savo pagalba, tai kodėl ne..
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 05 14, 18:59)
Kita vertus, galiu truputį įjungti asmeninę logiką ir pamąstyti, kodėl tyrimų rezultatai yra tokie. Žmonės, kurie per visą gyvenimą turėjo (turi) tik vieną sekso partnerį, įprastai labai brangina santykius. Ypač jei tas vienas sekso partneris buvo jų savanoriškas pasirinkimas, o ne aplinkybių nulemtas veiksnys (iš serijos esu negraži, todėl niekas neima, bet jei paimtų, tai neatsisakyčiau). Todėl jei jis juos brangina žalioj jaunystėj ir savanoriškai bei nuoširdžiai nieko daugiau bandyti nenori, tikimybė, kad subrendęs brangins juos mažiau ir užsimanys pradėti man atrodo nedidelė. Tuo tarpu žmogus, kuris lengvai nuo vieno partnerio pereina prie kito, yra linkęs eksperimentuoti, yra mažiau prognozuojamas ir iškilęs kliūčiai pasinaudos sau jau įprasta praktika. Ir teisiniai įsipareigojimai tokį pilietį stabdys mažiau. Moraliniai taip pat, nes pastarieji lankstesni.
Loginis pamastymas taip pat labai teisingas. Tiesiog tie, kurie atsakingiau žiūri į patį seksą ir atsirenka, kur su kuo.. nu kad ir ne vienas tas partneris, gal tik du gyvenime, gal tik trys.. bet jis labiau tai ir vertina. O tas, kuris ragavo ir džiaugėsi, sėmėsi išminties, slopino norą ir šiaip vis kiekvienas/kiekviena jau atrodydavo tas/ta, tai jis išvis net nebevrtina to sekso, draugystės, šeimos.. Kažkada labai senai teko skaityti įdomius straipsnius protingų žmonių, kad todėl ir skiriasi visi, nes nebemoka vertinti, saugoti, tiek pripranta prie tos gausybės, pasirinkimo, kad nebemoka džiaugtis vienu.. čia tiek apie seksą, tiek apie pačią draugystę/šeimą