Įkraunama...
Įkraunama...

Patyrusi ir nepatyrusi vyrų įvairovės

QUOTE(PilietisD @ 2011 05 29, 18:41)
Įsiterpsiu čia šiek tiek.

Apie laimę ir visą kitą nieko nepasakysiu, tiesiog pateiksiu senai žinomą tiesą - tiek vyrų tiek moterų tikimybė neišsiskirti statistiškai labai priklauso nuo seksualinių partnerių skaičiaus. Tik moterų atveju ši tikimybė statistiškai labiau jaučiama ir net vieno ankstesnio partnerio turėjimas žymiai padidina skyrybų riziką. Čia ne mano išsigalvojimai esu matęs N+1 tokio tipo diagramą ar straipsnį. Čia patikiu pirmą diagramą iš google paieškos:

http://1.bp.blogspot.../s1600/teachman

Nesistengiu čia nei moralizuot nei rodyt kažkokias vertybes, tiesiog manau, kad naturaliai suveikia lyginimo instinktas ir reikia turėti tai omenyje, kad paskui netektų gailėtis.
Pvz.: ar nežinote pavyzdžių kai žmonės ilgoką laika paragavę emigranto duonos keliose vietose, jaučiasi nestabiliai ir pastoviai lygina, visur kažkas blogai, nes vienu klausimu ten geriau, kitu kitur ir t.t. Analogiškų pavyzdžių bet kur galima surast, kad ir darbų pastovus keitimas, gyvenymo partnerių. T.y. suveikia psichologija, kuomet pastoviai lyginamam, tikimasi geresnio, apie tai galima netgi literatūroje pasiskaityt.

Gali būti ir ne dėl geriausio varianto ieškojimo. Paprasčiausiai jeigu turi 20 mašinų garaže, tu gali "pasivažinėti" visomis, ir žinai kuri yra geriausia. Bet taip pat žinai, kad gali jas visas parduoti, ir nusipirkęs "važinėti" nauja - juk jos variklis naujas, tokio riaumojimo dar neesi girdėjęs. Nepatiks nusipirksi kitą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eSminis: 16 birželio 2011 - 19:42
QUOTE(eSminis @ 2011 06 16, 20:42)
Gali būti ir ne dėl geriausio varianto ieškojimo. Paprasčiausiai jeigu turi 20 mašinų garaže, tu gali "pasivažinėti" visomis, ir žinai kuri yra geriausia. Bet taip pat žinai, kad gali jas visas parduoti, ir nusipirkęs "važinėti" nauja - juk jos variklis naujas, tokio riaumojimo dar neesi girdėjęs. Nepatiks nusipirksi kitą.

Bet gi visos mašinos laikui bėgant susidėvi, o pagaminama naujų ir vis šustresnių... smile.gif
Nors įdomu, kokia čia moteris būtų, kad atitiktų "naują" mašiną? Nekalta? Ar tiesiog dar neišdul...? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2011 06 16, 21:07)
Bet gi visos mašinos laikui bėgant susidėvi, o pagaminama naujų ir vis šustresnių... smile.gif
Nors įdomu, kokia čia moteris būtų, kad atitiktų "naują" mašiną? Nekalta? Ar tiesiog dar neišdul...?  biggrin.gif

Kalba eina apie tai, kad nuolatos keičiant "mašinas", tai tampa priimtinu standartu, tai parodo Piliečio pateikta statistika. Taip pat tai darosi priimtina visuomenės norma, anksčiau buvo antras vyras - paleistuvė. Dabar dzin 5 ar 10.
Todėl atsakant į temos klausimą, paragavusios tik agrasto greitu laiku bus visuotinai laikomos nevykėlėmis.
Pvz jeigu pasidomėtumėt šiuolaikiniu jaunimu, tai jeigu "bičiulis" baigęs universitetą "nesivažinėjo" bent keliomis "mašinomis", tai arba pas jį Džonis pagarbos neatiduoda, arba pats "bičiulis" nėra saldainiukas.

Jūs kaip manot iš kur šitie klausimai kyla?
Atsakyti
QUOTE(eSminis @ 2011 06 16, 21:45)
Kalba eina apie tai, kad nuolatos keičiant "mašinas", tai tampa priimtinu standartu, tai parodo Piliečio pateikta statistika. Taip pat tai darosi priimtina visuomenės norma, anksčiau buvo antras vyras - paleistuvė. Dabar dzin 5 ar 10.
Todėl atsakant į temos klausimą, paragavusios tik agrasto greitu laiku bus visuotinai laikomos nevykėlėmis.
Pvz jeigu pasidomėtumėt šiuolaikiniu jaunimu, tai jeigu "bičiulis" baigęs universitetą "nesivažinėjo" bent keliomis "mašinomis", tai arba pas jį Džonis pagarbos neatiduoda, arba pats "bičiulis" nėra saldainiukas.

Jūs kaip manot iš kur šitie klausimai kyla?

Man atrodo, kad mes pernelyg lengvai peršokom nuo vieno kraštutinumo ("gyvensiu kartu iki negaliu arba kol užmuš") prie kito ("ai, nepatiks triusikų spalva, vyrą/moterį pakeisiu kitu/a"). Bet turbūt nei tada, nei dabar dažnas nepajėgus suprasti, kiek daug į santykius reikia įdėti, kad juos turėti ir dar ne bet kokius. Manot, kad anksčiau viskas buvo idealu? Vargu. Tiesiog žmonės nesusimąstydavo esant daugiau išeičių. Tik klausimas, ar visada jos geriau. Nesu nei prieš vieną, nei prieš kelis partnerius, nes manau, kad kartais būna ir taip, kad stenkis nesistengęs, bet nesiklijuoja ir viskas. O aš asmeniškai tikrai nenorėčiau pasilaidoti būdama dar gyva ir jauna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2011 06 16, 21:56)
Man atrodo, kad mes pernelyg lengvai peršokom nuo vieno kraštutinumo ("gyvensiu kartu iki negaliu arba kol užmuš") prie kito ("ai, nepatiks triusikų spalva, vyrą/moterį pakeisiu kitu/a"). Bet turbūt nei tada, nei dabar dažnas nepajėgus suprasti, kiek daug į santykius reikia įdėti, kad juos turėti ir dar ne bet kokius. Manot, kad anksčiau viskas buvo idealu? Vargu. Tiesiog žmonės nesusimąstydavo esant daugiau išeičių. Tik klausimas, ar visada jos geriau. Nesu nei prieš vieną, nei prieš kelis partnerius, nes manau, kad kartais būna ir taip, kad stenkis nesistengęs, bet nesiklijuoja ir viskas. O aš asmeniškai tikrai nenorėčiau pasilaidoti būdama dar gyva ir jauna  ax.gif

Kad kartais "nesiklijuoja" tai nėra nieko netikėto ir nuostabaus, visais laikais tai buvo. Anksčiau gal žmonės daugiau kreipė dėmesį į šeimos vertybes, ir turėjo stabilesnius ir gerus įsitikinimus. Šiais laikais visa tai yra suniekinta ir pašiepiama. Į viską žiūrima iš vartotojo pusės, vyrų ar moterų skaičius nesudaro esmės. Suprantu jeigu padraugauja, pagyvena kartu, nieko neišeina išsiskiria. Bet nesuprantu kaip galima kiekvieną penktadienį ant naujo baslio tūpčiot ir tai vadint "jaunatvišku vėjavaikiškumu". O juk tai virsta šiuolaikinio jaunimo "trendu".
Atsakyti
QUOTE(eSminis @ 2011 06 16, 22:27)
Kad kartais "nesiklijuoja" tai nėra nieko netikėto ir nuostabaus, visais laikais tai buvo. Anksčiau gal žmonės daugiau kreipė dėmesį į šeimos vertybes, ir turėjo stabilesnius ir gerus įsitikinimus. Šiais laikais visa tai yra suniekinta ir pašiepiama. Į viską žiūrima iš vartotojo pusės, vyrų ar moterų skaičius nesudaro esmės. Suprantu jeigu padraugauja, pagyvena kartu, nieko neišeina išsiskiria. Bet nesuprantu kaip galima kiekvieną penktadienį ant naujo baslio tūpčiot ir tai vadint "jaunatvišku vėjavaikiškumu". O juk tai virsta šiuolaikinio jaunimo "trendu".

Jus rimtai tuo tikite, o gal anksciau moterys buvo labiau priklausomos, neturejo pasirinkimo?

Problema tame, kad zmones pradejo painioti jiems suteikta pasirinkimo laisve su palaidumu, o tai ne tas pats. Jus labai blogos nuomones apie jaunus zmones. Gal jie ir godus gyventi, bet tikrai nera pasileideliai.
Atsakyti
QUOTE(eSminis @ 2011 06 16, 22:27)

Aš nemanau, kad anksčiau dauguma stengėsi būtent dėl tų vertybių. Manau, kad gyveno, nes "taip reikia", daugiau gal dievobaimingi buvo (apie religiją vėlgi atskira tema biggrin.gif), nes bažnyčia smerkia ir skyrybas, ir partnerių kaitą. Tikslas buvo išsaugoti santuoką, o ne pagerinti jos kokybę, kad NORĖTŲSI būti kartu. Lygiai tuo pačiu keliu eina dabar visi tie idiotiški įstatymai, statantys į rėmus, baudžiantys ir grasinantys, o ne padedantys žmonėms atsisukti į vertybes, norėti ir stengtis jas išsaugot. Tiesa, anksčiau mažiau santuokų buvo iš meilės, daugiau iš išskaičiavimo. Gal dėl to dabar viskas nepatvaru?
O apie baslius... turiu kitą nuomonę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 06 16, 22:35)
Jus rimtai tuo tikite, o gal anksciau moterys buvo labiau priklausomos, neturejo pasirinkimo?

Problema tame, kad zmones pradejo painioti jiems suteikta pasirinkimo laisve su palaidumu, o tai ne tas pats. Jus labai blogos nuomones apie jaunus zmones. Gal jie ir godus gyventi, bet tikrai nera pasileideliai.

Ar tikrai? šiais laikais merginos, kurios yra seksualiai aktyvios nuo 18 metų, ties 25 metų riba vidutiniškai yra turėję 12 skirtingų partnerių. Tai yra statistinis vidurkis. Šiuose skaičiuose gali pasitaikyt ir tokių kurios/ie neturėję lytinių santykių iki 25 metų. Tačiau kitoje pusėje yra tokių kurie/ios tarškinosi kaskart su naujų partneriu. Juk tarkim 30 partnerių nėra jau tiek daug. 7 metai - kas 2-3 mėnėsius keičiamas partneris. Nepamirškit to, kad "one night standai" darosi labai popularu. O kaip sakant "meilės" tai norisi.

Deja aš neesu blogos nuomonės apie jaunus žmones. Aš pats esu jaunas žmogus. Ir savo akim matau kas darosi tiek Lietuvoje tiek netolimame užsienyje.
Atsakyti
QUOTE(eSminis @ 2011 06 16, 22:47)
Ar tikrai? šiais laikais merginos, kurios yra seksualiai aktyvios nuo 18 metų, ties 25 metų riba vidutiniškai yra turėję 12 skirtingų partnerių. Tai yra statistinis vidurkis. Šiuose skaičiuose gali pasitaikyt ir tokių kurios/ie neturėję lytinių santykių iki 25 metų. Tačiau kitoje pusėje yra tokių kurie/ios tarškinosi kaskart su naujų partneriu. Juk tarkim 30 partnerių nėra jau tiek daug. 7 metai - kas 2-3 mėnėsius keičiamas partneris. Nepamirškit to, kad "one night standai" darosi labai popularu. O kaip sakant "meilės" tai norisi.

Deja aš neesu blogos nuomonės apie jaunus žmones. Aš pats esu jaunas žmogus. Ir savo akim matau kas darosi tiek Lietuvoje tiek netolimame užsienyje.

Leiskit jus pakalusti, ka daro tu jaunu zmoniu tevai?

O jus pasidomekite kas buvo Caligulos, Nerono, ar Liudviko XVI laikais, kas daresi Spartoje, Sodomos ir Gomoros miestuose. Nieko siam pasaulyje nera naujo, viskas cikliska. Pamenat hipiu-geliu vaiku laikus, tai va didzioji dalis ju vaiku tapo vos ne puritonais. Euoropa tuo jau buvo persirgusi, mes gi atgave nepriklausomybe, turime persirgti visom "ligom", kaip vaikas patekes is steriliu tevu namau i darzeli. Visuomenei reikia laiko tam, kad igautu imuniteta.
Atsakyti
QUOTE(eSminis @ 2011 06 16, 22:47)

Oho, iš kur tokia statistika? Galima šaltinį? mirksiukas.gif
Matyt, aš dar labai geroj aplinkoj gyvenu blush2.gif

O vat pati skaičiau, kad jaunimas dabar labiau susilaiko nuo ankstyvų santykių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 06 16, 22:57)
Leiskit jus pakalusti, ka daro tu jaunu zmoniu tevai?

O jus pasidomekite kas buvo Caligulos, Nerono, ar Liudviko XVI laikais, kas daresi Spartoje, Sodomos ir Gomoros miestuose. Nieko siam pasaulyje nera naujo, viskas cikliska. Pamenat hipiu-geliu vaiku laikus, tai va didzioji dalis ju vaiku tapo vos ne puritonais. Euoropa tuo jau buvo persirgusi, mes gi atgave nepriklausomybe, turime persirgti visom "ligom", kaip vaikas patekes is steriliu tevu namau i darzeli. Visuomenei reikia laiko tam, kad igautu imuniteta.

Žinoma tai yra cikliška. O nuo tėvų čia mažai kas priklauso. Priklauso nuo draugų, savų įsitikinimų ir pasidavimo įtakai. Skirtumas tik tas, kad ansčiau šaukdavo antras vyras - paleistuvė. Dabar per televizorių rodo ypač "mandrų" laidų/filmų/serialų, kur toks "vėjavaikiškumas" = norma.

Tokios temos forumuose kuriamos ne tam, kad sužinoti ką nors naujo, bet tam, kad pažiūrėti kokia yra "daugumos" nuomonė rūpimu klausimu.

Žmogus klausė ar apsiriboti agrastu yra gerai ar ne, ar jausis nevykėle ar ne. Visa tai nuolatos bandoma išsiaiškinti, rašomi straipsniai, daroma statistika.

Atsakymas į klausimą gali būti moralizuojamas arba statistinis. Statistka dažniausiai verčia smarkiai susimąstyti.

Tik skando gandas, kad vyrams nelabai patinka, kai per vestuves kas antras vyriškis sako aš ją "turėjau".
Atsakyti
QUOTE(eSminis @ 2011 06 16, 23:10)
Žinoma tai yra cikliška. O nuo tėvų čia mažai kas priklauso. Priklauso nuo draugų, savų įsitikinimų ir pasidavimo įtakai. Skirtumas tik tas, kad ansčiau šaukdavo antras vyras - paleistuvė. Dabar per televizorių rodo ypač "mandrų" laidų/filmų/serialų, kur toks "vėjavaikiškumas" = norma.

Tokios temos forumuose kuriamos ne tam, kad sužinoti ką nors naujo, bet tam, kad pažiūrėti kokia yra "daugumos" nuomonė rūpimu klausimu.

Žmogus klausė ar apsiriboti agrastu yra gerai ar ne, ar jausis nevykėle ar ne. Visa tai nuolatos bandoma išsiaiškinti, rašomi straipsniai, daroma statistika.

Atsakymas į klausimą gali būti moralizuojamas arba statistinis. Statistka dažniausiai verčia smarkiai susimąstyti.

Tik skando gandas, kad vyrams nelabai patinka, kai per vestuves kas antras vyriškis sako aš ją "turėjau".

1. Kodėl jūs manote, kad "savi įsitikinimai" būtinai yra vienintelis žmogus per gyvenimą?

2. Kam rūpi ta dauguma? Jeigu dauguma turėjo 30 partnerių, o tu tik vieną, pulsi ieškoti tų 29? O ką daryt, jei turėjai 30, o kiti po 2-3? Iš karto galima pasikart?

3. Sako, kad statistika yra oficialus melas biggrin.gif

4. O kodėl niekas nekelia problemų, kai vyras yra įmerkęs visoms pamergėms? cool.gif

Atsakyti