QUOTE(ilamka @ 2011 06 02, 15:36)
Aciu IngridaGal nuraminai,o tai jau stresuoti pradejau sulaukus tokiu atsiliepimu
Pries kelias savaites, sulaukusi ne itin maloniu zodziu apie plagijavima jauciausi panasiai, bet po to susimasciau, kad visos taip daro, net ir tos didziosios sio forumo auksarankes nuo kazko kazka kopijuoja, vienetai cia tokiu kurios tikrai 100 proc viska pacios sukuria, pradedant rastu, modeliuku ir t.t. Tik ne visos is musu sulaukia tokiu zodziu, kaip ir ne visos sulaukia pagyru uz grazu darba, nors kai kurios yra giriamos ne uz darba, o uz savo nick'a ir n-taja kopija..
Kitas dalykas, ka man daryti gavus pageidavima nunerti tarkim La Perlos suknele, kreiptis i auksaranke ir laukti leidimo? (Tarkim as nebuvau tikra, kad sios sukneles autore yra butent ji, nors jos kurini maciau, niekur neparasyta, kad tai autentiskas darbas...) O jei tokias suknutes nere simtai auksarankiu, klausineti visu, kuri yra idejos pradininke ir kreiptis i ja? Ar perziureti simtus temu ir tukstancius zinuciu ieskant sios informacijos... taip butu be prasmes sugaistama begales laiko, o jei atlikus tokias paieskas paaisketu, kad sukneles autorius - kinu zurnalas, teliktu nusisauti. O gal jus lenkiant viska i ta puse, kad reiketu tokias klientes nukreipti pas idejos autore? As buvau sulaukusi tokios frazes, jei megztum savo vaikui dar nebutu pikta, bet cia gi uzsakymas kliento... Tai taip iseina kad kopijuoti galima tik negaunant is to naudos, bet ar jus visi zinote, kiek yra kopijuotoju, kurios forumuose susirenka idejas, o savo kopiju/darbu/plagijatu cia viesai nerodo?... As sioje vietoje manau, kad kiekviena autore, kruianti unikalius modelius ir nenorinti pamatyti ju kopiju, turetu ju neeksponuoti viesai, taip bent is dalies apsisaugos nuo plagijavimo, o jei jau viskas talpinama internete, tai tiek Maryte, tiek Onute gali kopijuoti kiek tik nori..
Man nesvarbu visiems ar nei vienam priimtina, bet tokia yra mano nuomone ir pozicija siuo klausimu.