Įkraunama...
Įkraunama...

Indija ir Nepalas

QUOTE(MichGirl @ 2012 03 02, 01:02)
gerai padaret, kad pasilikot Kerala pabaigai. Atsigausit ir nuo dulkiu ir nuo viso kito smile.gif Mano megstamiausia Indijos valstija  rolleyes.gif  ir maistas man ten skaniausias buvo. Noreciau kazkada grizti  smile.gif

Sakykit, o kaip ten reikalaai su viešaisiais WC? Žiūrėjau dokumentinį, tai pasirodo tik vos prieš 10 metų pradėti įrenginėti tualetai, o prieš tai visi kieme darydavo, o moterys tik tamsos paros laiku kad nieks nematytų doh.gif Neisivaizuoju tokio gyvenimo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 03 02, 01:49)
Sakykit, o kaip ten reikalaai su viešaisiais WC? Žiūrėjau dokumentinį, tai pasirodo tik vos prieš 10 metų pradėti įrenginėti tualetai, o prieš tai visi kieme darydavo, o moterys tik tamsos paros laiku kad nieks nematytų  doh.gif  Neisivaizuoju tokio gyvenimo  doh.gif

nu pagrinde tai baisus biggrin.gif kokia dvokianti skyle ir tiek. As visada stengdavausi tuos reikalus atlikti viesbuciuose ar restoranuose, vistiek stodavom valgyti ar kavos ar arbatos kokios isgerti. Kartais ir padoresnese istaigose tie tualetai gan baisus budavo, nu bet vistiek toli grazu ne tokie kaip gatvese kazkur. Tradiciniai indiski tualetai yra tokie kaip kazkada ir LT viesieji budavo, kur tik pritupt reikia, o ne sesti. O tuos kur sesti jie vadina western. Kazkada uzejau i tualeta Mumbai oro uoste, buvo eile indziu moterishkiu, tai tuoj viena man pareiske (keleive tokia kaip ir as, ne darbuotoja), kad suras man western tualeta ir kiekvienai kabinai atsilaisvinus patikrindavo koks ten, ir kai galiausiai atsilaisvino western palydejo mane ten kaip garbinga svecia i eiles prieki prastumus lotuliukas.gif

O del darymo tai dar ir dabar vyrai myza gatvese kur tik panoreje be jokiu ceremoniju smile.gif Kai kur iskabineti plakatai, ta smerkiantys ir tipo baudos kai kur yra, nu bet zinai rolleyes.gif O dar jei pro koki lauka vaziuoji salia lusnyno tai ten rytais sutupe nemazai buna, ir ne lobio iesko biggrin.gif normaliuose namuose tai tualetus tikrai turejo ir pries 10 metu ir pries daugiau. o lusnynuose ir dabar daznai neturi.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 03 02, 09:12)
..normaliuose namuose tai tualetus tikrai turejo ir pries 10 metu ir pries daugiau..

Ta žinau, bet tai tik labai maža dalis tokių buvo. Ta WC revoliucija pradėta, kad visi turėtu ir šaly apvalytų. Pvz. man svarbu kaip moterims (turistėms ir save) mmm, kur susitvarkyt reik, juk ilgiau keliaujant to neišvengsi, ir aš turiu omeny kai buna ne 2-3 lašeliai per parą, o kai reikia kas 2 val tvarkytis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 03 02, 02:27)
Ta žinau, bet tai tik labai maža dalis tokių buvo. Ta WC revoliucija pradėta, kad visi turėtu ir šaly apvalytų. Pvz. man svarbu kaip moterims (turistėms ir save) mmm, kur susitvarkyt reik, juk ilgiau keliaujant to neišvengsi, ir aš turiu omeny kai buna ne 2-3 lašeliai per parą, o kai reikia kas 2 val tvarkytis  blush2.gif

geriausia turbut pasinaudoti normalesniu viesbuciu ar restoranu tualetais. Viesbuciuose jei normalus net ir vestibiuliuose esantys tualetai yra geri ir niekas netrukdo uzeiti ir pasinaudoti padoriai atrodantiems pilieciams. Restorane, priklausytu uzsisakyti bent jau kavutes kokios tokiu atveju. Man kazkaip nebuvo problemos ten keliaujant, tik truputi daugiau i prieki reikedavo pagalvot negu namie esant. Jei tarkim laukia ilgesne kelione automobiliu pro laukus kazkokius tai tiesiog neprisigerti daug keliones pradzioj, nueiti i tualeta pusryciu ar pietu metu net jei atrodo, kad ir nereikia ir t.t.

Beje apie moterishkus dalykus kalbant tai Indijoj labai sunku rasti tamponu, netgi didieji supermarketai dauguma neturi, tai juos naudojancios turetu pasirupinti tuo is anksto, paketai - ne problema.
Atsakyti
Indija..
smile.gif
su WC ten problema, bet jei jau vaziuosit tai nusiteikit tokiom poblemom. Ju yra sventyklose, muziejuose- naudokites progomis. MAitinimo istaigose visose praktiskai (isskyus pakeles palapinese) yra WC. Degalinese deja, ne visose yra moteru WC, bet paprasius ileidzia i vyru smile.gif
stotyse- nebent traukiniu, autobusu stotyse, deja, rupinamasi tik vyrais, todel nepuoselekite iliuziju del WC buvimo.
O siaip, kadangi ten karsta, o valgio nedaug, vanduo isprakaituojamas, WC klausimas nera labai baisiai aktualus. Zinoma, pamenu kai autobusu kratemes apie 8 valandas, i keliones pabaiga jau buvo apemusi panika, bet siaip be problemu smile.gif
bet kuriuo atveju, kad ir su kruvomis siuksliu, be WC (beje Delyje net teko matyti Luxury WC smile.gif)), kuis kainavo bangiau nei salia esantis paprastas WC smile.gif), bet ten baisu kaip ir visur..), o vienoj maitinimo istaigoj berods Udaipure palinkus prie unitazo teko akis i aki susidurti su pacuku (riebokas toks..), bet mirtinai reikejo reikalus atlikt, tai tiesiog teko tiketis, kad tas nepiktybinis smile.gif)
pasiilgau INDijos biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2012 02 27, 19:10)
o jei zmogui tiesiog nesinori smirdanciais autobusais trintis parom ir geriau ima msina su vairuotoju, tai prie ko cia tik paradine puse? juk pats gali pasirinkti kur su tuo vairuotoju vaziuot, nepriklausomai nuo kazkokio autobuso ir jo marsruto. Siaip ir bent kazkiek turtingesni indai patys nevazineja tais tokiais autobusais ar zemom traukinio klasem, tai visos salies kulturos ten tikrai nepamatysit, o tik varganesniu zmoniu reikalus.

kad jau pradejau rasyti, tai pasisakysiu ivairiais klausimais smile.gif
tikrai labai dziaugiuosi, kad pirmasias 8 keliones Indijoje dienas turejom masina su vairuotoju (Vairuotojas- atskira kalba). Adaptavomes, laiko sutaupem, nepervargom. Veliau jau man tas vairuotojas su savo priciudais pradejo per gerkle lyst.. Hello sir- kas antras zodis smile.gif jau nebegalejau to klausyt, todel labai patenkinta kita keliones dali trankiausi su autobusais, traukiniais. smile.gif
tada as pamilau Indija ir jos zmones biggrin.gif tikrai siulyciau neatsisakyti bent keleta kartu su autobusais ir taukiniais pasivezinti (uzima laiko zinoma), nes nepakartojamas jausmas smile.gif kaip ten vairuoja, kaip svilpauja ir duris darineja kasininkas, kaip zmones lipa i autobusus, kaip is ju islipa, etc. Nereali patirtis, kurios niekad neatsisakyciau dar ir dar karta smile.gif
kai kuri patirtis sokiruojanti, bet isties naudinga smile.gif del to zmones ir pajaucia tikraja indija, o ne pro masinos langus smile.gif

Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2012 02 27, 20:47)
pilnai tam pritariu, bet nepritariu, kad jei jau nepasivazineji vietiniu autobuso, o vaziuoji nuomuota masina tai to negali patirti. Patirti gali viska ta pati ir dar daugiau kai esi nuo nieko nepriklausomas, o komforto lygi pasirenka visi pagal save. As nemegstu atsotogu kur gulima prie baseino ir nieko neveikiama, mes atostogaujam labai aktyviai, bet keliaujant ir miegant man reikia komforto pvz.

vat cia as nesutiksiu smile.gif
Indijoj BUTINA pasivazineti ju autobusais ir traukiniais biggrin.gif
vaziuojant masina nieko panasaus nepatirsi smile.gif
man dar iki siol stovi akyse autobusu durys su kobiniais biggrin.gif svilpaujantis vyrukas, islindes is vaziuojancio autobuso pro duris ir saukiantis autobuso vaziavimo krypti (nes nelabai kas moka skaityti), tada svilpiantis kad jau tam tikram zmogui reikia islipti. Besiskepliuojantys i bevemiantys indukai (ypac moterys- kazkaip sunkiai jos penesa keliones), tik sustojus autobusui i ji ilipa ivaiaus plauko padavejai, nerealus vaizdas, kaip pries tavo akis daomos salotos i kazkoki sasiuvinio lapa (o paskui zmogus valges tas salotas dazniausiai apsivemia pe langa) lotuliukas.gif
kaip kiekvienas autobusas pivalomai po valandos vaziavimo stoja bendroj aikstelej, kurioj jau stovi kruva autobusu, tipo- valgio metas (nesvarbu- naktis, diena, rytas), kaip visi puola is autobuso, lekia valgyti stovi eilese.. paskui daznai kazkoks zmogenas jei ne daugiau isvaziavus autobusui lekia jam is paskos, nes ji paliko biggrin.gif
Su masina vaziuojant viskas sterilu, nedalyvauji visame veiksme. IS pradziu gerai, bet dabar antra karta kai vaziuosiu net mintis nesaus naudotis masinos ir vaiuotojo paslaugomis, nebent nebutu bilietu i tolima kelione su traukiniu (ten dazniausiai savaitei i prieki buna ispirkta). Tiesa- autobusu bilietai perkami vietoj. Niekam nereikia ju pirkti is anksto smile.gif

Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2012 02 28, 06:20)
na kaip sako atsargu ir dievas saugo ar taip ten tas posakis smile.gif As Indijos nebijau, buvau tris kartus, ir nescia ir su mazu vaiku, viskas labai liuks, daug matem daug keliavom. Bet jeigu net pacios indes galincios sau ta leisti nevazineja tokiais autobusais, o renkasi kitus keliones budus tai manau sita pasako. Jei turi pazystamu indziu pasiklausk kaip ten su moters teise but nelieciama tuose autobusuose, manau papasakotu si bei ta smile.gif Siaures Indija yra pavojingiausia, nes apart siaip pasikibinimu visokiu vyrai dar yra ir gan agresyvus, o kaltos dazniaus
iai buna moterys pacios jei kam pasiskundzia, policijoj dar issitycioja...

Jus esat Indijoj buvus?

Butent buvau Siaures Indijoj. hm..
del pavojingumo- dekui dievui matyt del savo optimizmo nepastebejau daug agresijos, ir fotografavau ir bendravau ir vaiksciojau ir derejausi gal nuozmiai.. KAi kildavo jausmas, kad geriau vengti, apeidavau, griezciau atsakydavau. Be abejo indems prastai ten, bet turistems manyciau normali aplinka.
KA as supratau ten, noriu ir su jumis pasidalint- reikia suprast kad Tu esi ten svetys, ir tu turi pagal ju taisykles zaisti, o ne jie yra tavo sveciai ir jie neturi taikytis prie taves. KAi su tuo susigyveni, nesureiksmini tam tiku dalyku, gera ten buti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Myliu_Ryga @ 2012 04 01, 16:24)

KA as supratau ten, noriu ir su jumis pasidalint- reikia suprast kad Tu esi ten svetys, ir tu turi pagal ju taisykles zaisti, o ne jie yra tavo sveciai ir jie neturi taikytis prie taves. KAi su tuo susigyveni, nesureiksmini tam tiku dalyku, gera ten buti smile.gif

tas tai kas be ko, tas galioja ne tik Indijoj, o bet kurioj kitoj salyje kur lankaisi. Nera kvailiau kai turistai kazkur atvaziuoja ir elgiasi kaip namie.

O del viso kito parasyto tai trumpai. Esu vazinejus ir autobusais ir traukiniais - tiek kad neteko matyti per langus vemianciu, bet nemanau, kad ta smulki detale man trukde pazinti Indija biggrin.gif Man visgi labiau patinka keliauti automobiliu, kai nepriklausai nuo kitu. Kai vel vaziuosim ir keliausim po Indija tai tik taip ir darysim. Traukiniai ir autobusai tik susisiekimui tarp dvieju miestu, bet norint kazka pakeliui normaliai pamatyt, tai tik automobilis.
Atsakyti
Galvoju apie Indiją - norėčiau ten nukeliavusi pabūti ilgesnį laiką, mėnesį ar daugiau (priklausomai nuo savijautos), nuo birželio mėnesio turėčiau tokią galimybę (laisvės prasme), tik va vieni sako, kad vasarai į Indiją nepataria vykti dėl nepakeliamo karščio. Ar tikrai? Dabar vykti dar negaliu, o ilgiau nei iki birželio neištversiu, nes poreikis kelionei begalinis... 4u.gif Ar esate kas nors vykę į ir apsistoję visą laiką ašrame?
Atsakyti
QUOTE(vikuxe @ 2012 04 03, 07:31)
Galvoju apie Indiją - norėčiau ten nukeliavusi pabūti ilgesnį laiką, mėnesį ar daugiau (priklausomai nuo savijautos), nuo birželio mėnesio turėčiau tokią galimybę (laisvės prasme), tik va vieni sako, kad vasarai į Indiją nepataria vykti dėl nepakeliamo karščio. Ar tikrai? Dabar vykti dar negaliu, o ilgiau nei iki birželio neištversiu, nes poreikis kelionei begalinis... 4u.gif  Ar esate kas nors vykę į ir apsistoję visą laiką ašrame?

priklauso i kuria indijos vieta vaziuojat. Daugelyje vietu baisiausi karsciai kaip tik dabar, dar geguzi, o kai pas mus vasara, tai ten buna musoniniu liuciu sezonas.
Atsakyti
QUOTE(vikuxe @ 2012 04 03, 13:31)
Galvoju apie Indiją - norėčiau ten nukeliavusi pabūti ilgesnį laiką, mėnesį ar daugiau (priklausomai nuo savijautos), nuo birželio mėnesio turėčiau tokią galimybę (laisvės prasme), tik va vieni sako, kad vasarai į Indiją nepataria vykti dėl nepakeliamo karščio. Ar tikrai? Dabar vykti dar negaliu, o ilgiau nei iki birželio neištversiu, nes poreikis kelionei begalinis... 4u.gif  Ar esate kas nors vykę į ir apsistoję visą laiką ašrame?

Vaziuokit i aukstutine Dharamsala (Mcleo ganj a kaip jis ten vadinasi- ten tibetieciu pabegeliu krastas, ten Dalai lama gyvena) ir i tas apylinkes, pakeliaukit po NEpala. Ten nebus taip karsta manau.
O siaip mano kolege buvo per pacius karscius- 45 ar 50 kai buvo karscio, tai patenkinta buvo lotuliukas.gif jai karstis patinka, galvoju gal ir jums patiks? jis gi ten kitoks.. as karscio ne megeja, bet mielai kai 30 buvo lindau i saule, nes vis darydavosi salta smile.gif pripranti prie to karscio smile.gif
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2012 04 02, 05:33)
tas tai kas be ko, tas galioja ne tik Indijoj, o bet kurioj kitoj salyje kur lankaisi. Nera kvailiau kai turistai kazkur atvaziuoja ir elgiasi kaip namie.

O del viso kito parasyto tai trumpai. Esu vazinejus ir autobusais ir traukiniais - tiek kad neteko matyti per langus vemianciu, bet nemanau, kad ta smulki detale man trukde pazinti Indija  biggrin.gif Man visgi labiau patinka keliauti automobiliu, kai nepriklausai nuo kitu. Kai vel vaziuosim ir keliausim po Indija tai tik taip ir darysim. Traukiniai ir autobusai tik susisiekimui tarp dvieju miestu, bet norint kazka pakeliui normaliai pamatyt, tai tik automobilis.

na, kiekvienas renkasi savo budus pagal galimybes ir norus matyt smile.gif
betgi keista kaip- jei jums neteko matyti ju vemianciu lotuliukas.gif kiekvienam autobuse buvo tokiu kiek teko vaziuot, o visai nemazai pasivezinom su tais autobusais smile.gif
ir smagu, kai autobuse svieciasi tuistai smile.gif tokie savi visi pasijaucia smile.gif lyg is vienos salies butu smile.gif
Atsakyti
Nuotraukos kaip atrodė Indija prieš 100 metų. http://centuryago.eu/2012/05/09/india/
Atsakyti
QUOTE(Kros @ 2012 05 10, 00:20)
Nuotraukos kaip atrodė Indija prieš 100 metų. http://centuryago.eu/2012/05/09/india/

Labai panasi į "dabartine". O salis wub.gif , zmones nuostabus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gerda85: 18 birželio 2012 - 00:30
Sveiki,

paskutiniu metu keliaujančių ne tiek ir daug g.gif mudu su brangiausiuoju nusprendėme medaus mėnesį paskirti Indijai - bilietus jau turime, pasiskiepijome, artimiausiu metu planuojame vizas užsisakyti ir visą maršrutą dėliotis, nes išvykstame rugpjūčio pabaigoje.

Kelionės pradžia ir pabaiga Delyje, į maršrutą norėtume įtraukti: Jammu & Kashmir, Agra - Taj Mahal, Varanasis, Kalkuta, Mumbajus, Delis. Kelionei turime tris savaites.

Būčiau dėkinga, jei papildytumėte maršrutą, gal kas nors įsimintino ir verta pamatyti ax.gif

Atsispausdinau Lonely planet, reiks užsiimti, bet kol kas nuomonės ir komentarai mirksiukas.gif Ačiū smile.gif
Atsakyti