Įkraunama...
Įkraunama...

Dantų pasta

Apklausa: Kokia dantų pastą naudojate (339 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(airina @ 2011 07 26, 23:45)
Labai patiko Colgate Sensitive Pro-Relief, kai buvo jautrus dantu kakleliai, tai tikrai padejo  ax.gif  smile.gif.


O toje pastoje nėra antibiotikų (triklozano), gali pažiūrėti sudėtyje? Nors kažkur skaičiau, kad daugelis jautrumą mažinančių pastų tik skausmą nervuose numalšina, o pačios problemos nesprendžia.
Atsakyti
QUOTE(Slabake @ 2011 07 27, 20:04)
O toje pastoje nėra antibiotikų (triklozano), gali pažiūrėti sudėtyje? Nors kažkur skaičiau, kad daugelis jautrumą mažinančių pastų tik skausmą nervuose numalšina, o pačios problemos nesprendžia.

Visos pastos tik sumazina simptomus (pvz., dantu jautruma), o priezasties nepanaikina smile.gif
Jei jau yra apsinuogine dantu kakleliai, tai jie ir liks apsinuogine, o, pasta tik nujautrins dantuka tam tikram laikui...
Kas liecia triklozano, tai neradau, kad apie jo buvima sitoj pastoj butu parasyta, bet yra internete puslapis, kur galima pasiskaityti ir apie pastos poveiki, ir apie kitus dominancius dalykus.
Tame puslapyje apie sudeti gamintojai raso tik, kad Colgate® Sensitive Pro-Relief™“ dantų pastoje yra ypatingas arginino ir netirpaus kalcio junginio, kalcio karbonato, derinys.
Atsakyti
QUOTE(aurikyte @ 2010 12 09, 16:59)
L'angelika tai tikrai yra visose didžiuosiuose prekybos centruose


L'angelica labai įdomiai parašyta, kad 100 proc. natural, na kur ta žalioj pakuotėj, bet kai pasidomėjau sudėtim, tai iš 36 komponentų (tikiuosi skaičiukų nesumaišiau) net 6 ar 8 buvo kenkmingi be jokių * g.gif
Atsakyti
Visos pastos tik sumazina simptomus (pvz., dantu jautruma), o priezasties nepanaikina smile.gif

Kažkur internete skaičiau, kad reikia pirma šalinti priežastis - tipo, jei dantenos nusileidę, reikia ieškoti priežasties - jei dėl per kieto šepetėlio traumuojamos dantenos, tai keisti šepetėlį ar jei nekokybiškai suprotezuotas dantis, tai net protezą pakeisti, jei dėl per daug abrazyvios dantų pastos padidėja dantų jautrumas, tai rinktis mažiau abrazyvią ir dar dantis remineralizuoti, o ne valytis dantų pasta su nervų jautrumą mažinančiomis sudėtinėmis dalimis, kurios tik skausmą malšina ir t.t. Gal nelabai suprantu, nes nesu odontologė, bet visada domina, ar pasta gali kažkiek padėti. Peržiūrėjau remineralizuojančių kremų sudėtį, tai ten pagrindinės sudėtinės dalys yra kalcis (įvairiausių formų), tai gal turinti kalcio sudėtyje dantų pasta bus vertingesnė nei be kalcio? Neturiu nuomonės dėl fluoro, ar gerai, kad yra dantų pastoje, ar blogai, nes irgi nuo daug ko priklauso, bet manau, kad antibiotikų kasdieninėje dantų pastoje tikrai nereikia, paskui nuo jų vaikų alergijos, bronchinės astmos ir pan.
Atsakyti
Gal kuri esat naudojus "Dantų pasta su sidabru" ar "Dantų pasta su aktyviąja bambuko medžio anglimi"?
Įdomu kokia reali jų sudėtis g.gif
Atsakyti
Aš neseniai pirkau štai šią iš anglų internetu:
user posted image

Man ji labai patiko, pirmiausia jos labai mažai reikia, puikiai putoja, gerai valo dantis, netgi gydytoja gyrė, kad mano higiena ženkliai pagerėjo. Paskutinį kartą dariausi higieną pernai gruodžio mėn, penktadienį gydytoja tikrino dantis ir sakė, kad apnašų beveik nėra, o akmenukų visai nėra, profilaktiškai galėčiau pasidaryti higieną gruodžio mėnesį, kai sueis metai po paskutinio darymo.
Atsakyti
Mes naudojam štai tokią su Himalajų druska ir eukaliptais.
user posted image

Skonis iš pradžių kiek neįprastas,bet per kelis kartus pripratom. smile.gif
Atsakyti
Kažkada naudojau SPLAT, paskui R.O.C.S, dabar Meridol.
Atsakyti
neseniai teko lankytis pas stomatologe, pamaciusi mano dantukus, sako: "zinai kas blogai su jais?" sakau: "aisku zinau, jie trapus nes jautrus fluorui". doh.gif tai va senatveje jeigu nesikeis padetis jie bus kose o ne dantys verysad.gif , ir patare naudoti R.O.C.S dantu pasta be fluoro. rezultatus pamaciau jau po pirmos naudojimo savaites. net vyras pagyre, kad zymiai pagrazeje dantukai, kadangi pries tai jie buvo nuseti tokiomis kaip demelemis. dabar jie grazus, sveiki, ir balti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amena: 30 rugsėjo 2011 - 12:30
QUOTE(amena @ 2011 09 30, 12:29)
neseniai teko lankytis pas stomatologe, pamaciusi mano dantukus, sako: "zinai kas blogai su jais?" sakau: "aisku zinau, jie trapus nes jautrus fluorui". doh.gif  tai va senatveje jeigu nesikeis padetis jie bus kose o ne dantys verysad.gif , ir patare naudoti R.O.C.S dantu pasta be fluoro. rezultatus pamaciau jau po pirmos naudojimo savaites. net vyras pagyre, kad zymiai pagrazeje dantukai, kadangi pries tai jie buvo nuseti tokiomis kaip demelemis. dabar jie grazus, sveiki, ir balti smile.gif


R.O.C.S man irgi labai patinka, tik kaina didoka, todėl naudoju jas pakaitomis su pigesnėmis dantų pastomis smile.gif Jei dabar paklaustų, kuri iš R.O.C.S buvo skaniausia, tai gal net negalėčiau išskirti vienos, gal Šokoladas su mėta labiausiai įsiminė, nes nedažnai tokio skonio dantų pastą rasi smile.gif Dabar vartoju naują Biok lietuvišką dantų pastą (daugiafunkcę su 7 žolelių ekstraktu), tai pirmą savaitę žiaugčiojau ir spjaudžiausi, nes toks įspūdis, kad su šampūnu ar dušo žele dantis valausi, skonis nerealiai šlykštus cheminis, o putoja panašiai kaip šampūnas. Antrą savaitę irgi kankinausi, o dabar kaip ir pripratau, jau nebėra taip šlykštu ir jau skonis normalus atrodo. Bet kitos tokios pat nebepirksiu, nebent kai užsimirš kančios, kitą iš Biok gaminamų paragausiu smile.gif
Atsakyti
dabar dantukus valausi su R.O.C.S balinamaja dantu pasta, taciau stebuklingo rezultato nejauciu, gal del to kad nera fluoro?
Atsakyti
QUOTE(amena @ 2011 12 14, 13:19)
dabar dantukus valausi su R.O.C.S balinamaja dantu pasta, taciau stebuklingo rezultato nejauciu, gal del to kad nera fluoro?


Fluoras turbūt čia ne prie ko smile.gif Gal tavo dantų emalio spalva yra tokia, daugelis balinamųjų valo apnašas ir taip šviesina. Jei nori, kad taptų baltesni nei natūrali emalio spalva, turėtum naudoti dantų pastą ar kitus produktus su peroksidu, bet tai baisus nuodas. Beje, valantis balinamąja pasta negalima gerti kavos, arbatos, gerti vyno, nes nuo jų iš karto vėl viskas patamsėja. Po jos pereiti galima tik prie šviesios (baltos) dantų pastos. Aš naudojau R.O.C.S "Kava ir tabakas", dantys šiek tiek pašviesėjo, o paskui pavaliau su Dabur Red dantų pasta (ji tokia oranžinės-raudonos spalvos). Iš karto pastebėjau, kad dantys pageltonavo, nes ji po balinamosios šiek tiek dažo, tuo tarpu po paprastų dantų pastų - ne.
Atsakyti