Įkraunama...
Įkraunama...

Dantų pasta

Apklausa: Kokia dantų pastą naudojate (339 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
kokias pastas naudoti balinant dantis kapom?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kachiukai @ 2006 02 21, 00:01)
Aciu, gyvenime visokiu pastu esu bandziusi, bet ko jau ko senai apsisprendziau nebepirkti - tai "supermarketu" pastu - Colgate, Blend-a-med... Uzteko keleto moksliniu straipsniu su tyrimu duomenimis, kuriuose ryskiausiai "sviecia" kuriu dantu pastu ambrazyvumas didziausias, kuriose daugiausiai sintetiniu putojanciu medziagu ir t.t.
Dabar naudoju Yotuel, Velym, Lacolut, L'angelica (pastarosios dvi labai nepatinka del savo putojimo, bet Lacoluta ikiso vaistininke, uztikrinusi, jog si pasta nepuoja, o L'angelica rekomendavo dantiste). Nemegstu astriu dantu pastu, kurias net isskalavus jauti, kad ka tik valeisi dantis. As megstu gaivuma burnoje, bet ne degiinanti metu kvapa. Kai dantu higiena tvarkoj, burna pati skleidzia gaivu kvapa - nereikia permusineti metomis biggrin.gif


O kaip su burnos skalavimo skysciais?
as buvau pas dantiste savo ir jis man pasiule du skaliklius, viena savaitei naudoti Octenidol vadinasi, o kita Esemdent.
svarbiausia, kad Octenidol dantu nedazo! nes kiti su chlorheksidinu taigi liudesys, pazystamai vienai sugadino visa balinima... turejo vel eiti pas odontologa, nes pati negali nusivalyti, kai nudazo, pasirodo... Tai va, tik kad ju pirkt vaistinese dar nera... ji nusiunte i firma, nes netoli jos kabineto ir dar skaiciau, kad zalgirio klinikose yra parduotuve, tai ten parduoda
O tas Esemdent tai tas is vis super, mokejau 49 Lt, bet ten skiedziamas, su pompyte parduodmas, tai jo 4 menesiam uztenka, gaunasi.
Ir skonis geras abieju- turiu omeny, kad neikyrus ir nelieka 4 valandas po skalavimo:)))) ta podruzke, kur su chlorheksidinu skalavo, tai sake kad puse dienos kartu burnoj buvo...
fui...
tai va, ieskokit Octenidol ir Esemdent, superiniai dalykai smile.gif as euforijoj smile.gif
Atsakyti
Kas liecia skalavimo skyscius, labai geras yra Listerine, jisai pasaulyje pirmas pripazintas. Ir jame nera dazandciu medziagu tokiu kiap chloheksidinas.
Papildyta:
QUOTE(Maserati @ 2009 04 05, 15:09)
kokias pastas naudoti balinant dantis kapom?smile.gif

Tsu pilnai uzteks balinancios pastos tos kurios dedi i kapa, nes balinaciu pastu nera, cia tik reklama. Nieko jos nebalina, nes balinimas vyksta is dantuko vidaus, o pasta i dantuko vidu neveikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(xtina @ 2009 04 07, 08:24)
Tsu pilnai uzteks balinancios pastos tos kurios dedi i kapa, nes balinaciu pastu nera, cia tik reklama. Nieko jos nebalina, nes balinimas vyksta is dantuko vidaus, o pasta i dantuko vidu neveikia  4u.gif




ne taip supratai klausima. tiesiog norejau pasiteirauti,ka naudojat ,kai balinant dantis,na,juk balini pora sav. po to pertrauka ilga,tai ka per ta laika naudoti?
Atsakyti
QUOTE(Maserati @ 2009 04 07, 16:40)
ne taip supratai klausima. tiesiog norejau pasiteirauti,ka naudojat ,kai balinant dantis,na,juk balini pora sav. po to pertrauka ilga,tai ka per ta laika naudoti?

Naudok tokia pat pasta kokia ir naudojai anksciau 4u.gif
Atsakyti
Mano stomatologas rekomendavo ROCS dantų pastą.
Nusipirkau dviguba mėta, bet nelabai tą mėtą aš jaučiu - nepatinka man tos dantų pastos savotiškas kvapas schmoll.gif Bet užtad gal poveikis bus toks, koks ir įspūdingame aprašyme (na ir kaina - 33 Lt)

Bet kurio skonio ROCS dantų pasta veikia kompleksiškai: stiprina dantų emalį papildydama jį prarastais mineralais ir mažina jautrumą, kartu saugo nuo ėduonies ir dantenų ligų, atkuria natūralų dantų baltumą. Tokias savybes joms suteikia unikalus kompleksas MINERALIN, susidedantis iš:
• Bromelaino – natūralaus fermento, gaunamo iš ananasų. Ši medžiaga veiksmingai skaido baltymus, kurie sudaro dantų apnašų pagrindą ir padeda saugiai juos pašalinti. Tuo pačiu palaiko idealią dantų bei burnos švarą ilgą laiką.
• Ksilito – natūralaus komponento, stabdančio ėduonį sukeliančių mikroorganizmų dauginimąsi. Ksilitas taip pat stiprina emalio remineralizaciją, taip mažinamas ir dantų jautrumas.
• Kalcio, fosforo ir magnio – danties kietųjų audinių struktūrinių elementų, statybinės jų medžiagos, kurie „prilimpa” prie nuvalytų dantų paviršiaus. Taip emalis pasidaro tvirtas, dantų jautrumas išnyksta savaime.
ROCS kūdikiams ir suaugusiesiems sudėtyje visiškai nėra fluoro!
Moksliniais tyrimais yra įrodyta, kad fluoras naudingas tik vaikų ir paauglių dantims.Patekęs į kūdikių organizmą jis yra nuodas, o suaugusiųjų dantys pasisavina tik 20 procentų fluoro.Nereikia pamiršti, kad fluoro perteklius yra labai žalingas.
ROCS ingredientai –kalcis, fosforas ir magnis - išgryninti ir labai kokybiški.Jie veikia efektingai.
Bet kuri ROCS dantų pasta remineralizuoja emalį, bet tai vyksta ne per vieną dieną.Kai skauda, skausmą malšinti reikia kuo skubiau.Tam ir sukurta skubi pagalba – pasta jautriems dantims.
Jos sudėtyje yra kalio, kuris greitai sumažina dantų jautrumą ir skausmą. Patentuotas kompleksas MINERALIN® greitai ir efektyviai papildo dantų emalį mineralais kalciu, fosforu ir magniu - šitaip pašalindamas padidėjusio dantų jautrumo priežastį. Ji yra skystesne, nei kitos pastos ir mažiau putoja, tačiau taip ir turi būti.Jos sudėtis apsprendžia pastos konsistenciją. Šios pastos sudėtyje nėra stambių abrazyvinių medžiagų, todėl ją labai rekomenduojame naudoti po dantų balinimo procedūrų. ROCS dantų pasta dviem tonais pašviesina dantis be jokių baliklių .
Norint kokybiškai prižiūrėti burnos ertmę būtina, kad patiktų dantų pastos skonis. (Pavyzdžiui, specialūs testai parodė, kad identiškos sudėties dantų pastos gali nevienodai putoti, jeigu jas gaminant buvo naudojamos skirtingos kvapiosios medžiagos. Kita vertus, ta pati dantų pasta irgi nevienodai putojo skirtingų tyrimuose dalyvavusių žmonių burnose, priklausomai nuo to, kiek jiems buvo malonus jos skonis).
Kuo malonesnis yra dantų pastos skonis, tuo daugiau laiko mes skiriame dantų valymui, t.y. kokybiškiau rūpinamės burnos ertmės higiena.
Todėl kuriant ROKS dantų pastų kolekciją buvo naudojami patys įvairiausi skoniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitusia: 08 balandžio 2009 - 15:10
Siandien ziauriai nustebau Hyper maximoj pamacius Blendamed expert enamel (11,5Lt) kazkokia nauja pasta, kurios juostele ant tubeles galiuko raudona, tai berods pati geriausia blink.gif nu sakes, negi tokia gera sudetis, jog galima taip drasiai naudoti?Ten kazkokia emaliui stiprinti, kaip tik man tokios reiktu, nes persisviecia dantu galiukai...Gal kuri bande, kaip, patiko?
Atsakyti
As ir su odontologe savo kalbejau, ji sake, geriau uz Listerine, nes jo sudety tai tikrai nieko nera, o kai yra uzdegimukas burnoj, reikia antiseptinio poveikio- Octenidol pats tas ir skonis labai geras, ir nekartu po jo, man realiai vieno buteliuko uzteko ir susitvarke..

o dabar esemdent kas diena naudoju, jau kokias dvi savaites, tai net nesimato ant buteliuko, kad pradejau, tikrai keliems menesiams uzteks
tikrai patariu, iskokit situ skysciu, jei kam is tikro reikia geru skalavimo skysciu

va, cia apie octenidola daugiau biski yra
http://www.octenisep....php?-587049499
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo didyle: 15 balandžio 2009 - 22:30
mes kas antra diena pakaitomis naudojame GLISTER ir LACALUT
GLISTER pasta tikrai nesiskundziam
bet kai pabaigsim, tai butinai isbandysim Forever Living Products Dantu geli rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 02 05, 17:28)
Taigi, žalios spalvos pasta yra pati pati geriausia (bet nevarkit, nes tokios Lietuvoje nėra), mėlynos spalvos bus visos pastos, kurių kaina yra virš 15 lt, na o juodos spalvos - tai pati rupiausia, kasdieniniam naudojimui netinkanti pasta (na visi tie blendametai, colgeitai ir t.t.).

O ką reiškia raudona? unsure.gif


QUOTE(Afterglow @ 2009 04 09, 17:37)
Siandien ziauriai nustebau Hyper maximoj pamacius Blendamed expert enamel (11,5Lt) kazkokia nauja pasta, kurios juostele ant tubeles galiuko raudona, tai berods pati geriausia blink.gif nu sakes, negi tokia gera sudetis, jog galima taip drasiai naudoti?Ten kazkokia emaliui stiprinti, kaip tik man tokios reiktu, nes persisviecia dantu galiukai...Gal kuri bande, kaip, patiko?

Aš kaip tik šią pastą turiu, neilgai dar naudoju, tik kelios dienos, bet patiko, jaučiasi, kad dantukai išvalyti bigsmile.gif Tik vat paskaičius šią temą, nubėgau tikrint visų pastų spalvas doh.gif
Atsakyti
Na va, as irgi nusipirkau ta Blendamed expert emaliui stiprinti su raudona juostele, turetu but gerule bigsmile.gif
Atsakyti
O aš šiandien dar vaistinėj apžiūrėjau pastas ir nusipirkau L'ANGELICA su žalia juostele bigsmile.gif Žiūrėsiu koks poveikis bus rolleyes.gif Išsivalius dantis tai patiko, gaivi tokia bigsmile.gif
Atsakyti