Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai ir viskas, kas svarbu joje

QUOTE(pagyvenus @ 2011 03 16, 23:41)
Darbastalio apšvietimui lubose yra laidai šviestuvams palikti, paslinkti nuo sienos tiek, kad pasukus lemputę apšviestų darbastalį ir nekristų šešėlis nuo pakainamų spintelių.

Labas visoms
Virtuve tikrai grazi... man atrodo biski zemoka, koks jos visas aukstis... as ir ruosiuosi darytis virtuve ir galvoju aukstis ar nebus per mazas visos virtuves 2 metrai... nes virsutines spinteles gavloju daryt 45 cm.. gal nebus per mazos.... kiek jusu virsutiniu spinteliu aukstis? mane ir domina grindu danga smile.gif labai geras dalykas kai parasete apie darba prie atidarytu speinteliu... jo su apsvietimu neapgalvota.... as tai desiu po spintelem dienines lempas... nors man gal halogenines graziau bet dienines geriau apsviecia smile.gif
Atsakyti
Laba diena, mergaites 4u.gif
skaitineju jau jus senokai, bet tik dabar isdrisau "islysti" ir prasyti Jusu patarimu ir pagalbos blush2.gif jau turim namo projekta ir labai nekantrauju pasidelioti kuo graziau ir patogiau virtuve ax.gif , patogumas svarbu, nes joje praleidziu labai daug laiko, megstu ten sukiotis smile.gif o grazumas - nes jinai nera visiskai uzdara, matoma ir is svetaines ir is valgomojo biggrin.gif
is anksto atsiprasau uz savo tokia "keverzlione" doh.gif blush2.gif bet nemoku kitaip blush2.gif

http://images45.fotk...DSC_3528-vi.jpg

Labai labai labai lauksiu patarimu ir pasiulymu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linnn @ 2011 03 17, 09:44)
man labai labai gražu. Galiu paklausti kokios grindys?

QUOTE(konfetee @ 2011 03 17, 09:57)
O grindys mane irgi sudomino  bigsmile.gif Čia gal lietos grindys?

Ačiū 4u.gif
Grindys akmens masės blizgios plytelės. Tarpeliai užtaisyti ta pačia spalva ir impregnuoti, todėl irgi šiek tiek blizgūs. Dėl prastos nuotraukų kokybės jų tiesiog nesimato.

QUOTE(korcula @ 2011 03 17, 10:08)
O kaip priežiūra - mane gąsdina tokios šviesios virtuvės, kad nereiktų kas valandą su skudurėliu bėgioti ir dureles valyti?
Jei nebūtų sudėtinga, gal galite parodyti tą ūkinį stalčių, kur laikote šiukšlių kibirą, plovimo priemones ir pan. reikmes (skaičiau viename iš Jūsų post'ų kad tokį turite)?

Gero šeimininkavimo.  4u.gif

Priežiūra man buvo ypač aktuali, todėl rinkausi atidžiai. Pats paviršius lygus, todėl valosi lengvai. Visas meistrų paliktas juodas dėmėes nuvaliau pašluoste, tik kai kur, kur matyt tepalo ar metalo dulkių buvo patekę ant rankų, teko fairy panaudoti.
Maisto, nešvarių rankų dėmės matosi ant šviesios labai aiškiai. Čia man tik pliusas - pabaigus šeimininkavimą, ten kur dėmė, iš karto perbraukiu šluoste ir viskas. Svarbiausia, kad pusiau matiniams fasadams nelieka pirštų antspaudų, nesimato šuorų po valymo, taip pat nudžiūvus lašams dėmių nelieka. Todėl viso ploto valyti, taip pat sausa šluoste nuvalyti nereikia.

Stalčiaus foto padarysiu ir įkelsiu kai prisiruošiu.
Ir ačiū už palinkėjimus 4u.gif

QUOTE(Skambute @ 2011 03 17, 10:26)
Labas visoms
Virtuve tikrai grazi... man atrodo biski zemoka, koks jos visas aukstis... as ir ruosiuosi darytis virtuve ir galvoju aukstis ar nebus per mazas visos virtuves 2 metrai... nes virsutines spinteles gavloju daryt 45 cm.. gal nebus per mazos.... kiek jusu virsutiniu spinteliu aukstis? mane ir domina grindu danga smile.gif labai geras dalykas kai parasete apie darba prie atidarytu speinteliu... jo su apsvietimu neapgalvota.... as tai desiu po spintelem dienines lempas... nors man gal halogenines graziau bet dienines geriau apsviecia smile.gif

Spintos prie šaldytuvo 2,05 m, derinta pagal šaldytuvo aukštį. O toje zonoje kur darbastalis aukštis iki pakabinamų spintelių viršaus kažkur 1,88 m. Pati spintelė pakabinama gal 42 cm (reikėtų pamatuoti, nes ten fasadas šiek tiek žemesnis už spintelę). Dariau tokio aukščio, kad pilnai atidarytas dureles pasiekčiau uždaryti pakėlusi ranką, nesistiebiant.
Iš esmės virtuvė žema, o pati patalpa aukštoka. Pasidarius vizualizaciją jau buvo toks įtarimas, kad gali atrodyti tokia "suplota". Bet šioje vietoje atidaviau duoklę sveikatai ir patogumui. Turiu problemą su mėšlunginiu raumenų traukimu, tai bet koks nepatogus siekimas man negerai.
Dėl apšvietimo kaip ir buvo apgalvota. Lemputės, kai uždarytos spintelių durelės, puikiai apšviečia darbastalį. Pradžioje durelės buvo planuotos pakeliamos virš spintelių vertikaliai. Bet tokias yra sunkiau pasiekti uždarymui, tai su meistru pasitarus pasirinkau tokias, kurios tarsi atsiverčia. Ir gaminant buvo galima padaryti lempas po spintelėmis (yra atvesta elektra gartraukiui). Bet nebuvau tikra, ar to papildomo apšvietimo reikės. Su vyru sutarėm, kad jei reikės - sumontuos po to pats ledines juostas.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 03 17, 11:57)
Ačiū  4u.gif
Grindys akmens masės blizgios plytelės. Tarpeliai užtaisyti ta pačia spalva ir impregnuoti, todėl irgi šiek tiek blizgūs. Dėl prastos nuotraukų kokybės jų tiesiog nesimato.

o kiap jos devisi tos blizgios grindys? ner labai slydu? kai pasitasko nesimato tasku vandnes ant ju? ar patenkinta jus jomis?
Atsakyti
QUOTE(Skambute @ 2011 03 17, 14:08)
o kiap jos devisi tos blizgios grindys? ner labai slydu? kai pasitasko nesimato tasku vandnes ant ju? ar patenkinta jus jomis?

Dėvisi jos gerai - valosi lengvai, niekas neprikimba. Įskaitant net akrilą ir silikoną, kurie kaip ir norėtūsi, kad prikibtų. Buitinėmis sąlygomis praktiškai nesiraižo. Sudėtos buvo dar nebaigus statybų, niekuo nedengėm, o suraižymų jokių neliko. Nežinau kaip bus su laiku su tarpeliais. Jie taip pat šviesūs, nors ir impregnuoti, ko gero tamsės.
Sausos neslidžios nei su kojinėm, nei su tapkėm. Maždaug tokio slidumo, kaip lakuoti paviršiai. Aliejuotas parketas gerokai slidesnis. Šlapių nebandžiau. Kadangi virtuvė, tai vandens daug nebūna, po plovimo nevaikštau.
Mūsų yra gelsvos, marmuro margumo. Tai taškai vandens, smulkūs trupinukai pranyksta. Bet tai galioja tik prie "išsklaidyto" apšvietimo. Prie stipraus šoninio šviesos šaltinio (konkrečiai pas mus kai per pietinį langą saulį pašviečia) matosi kievienas defektas - plovimo šuoras, pėdos anspaudas, trupinėlis, taip kaip ant veidrodžio kad žiūrėtum.
Va ar esu patenkinta sunku pasakyti. Aš norėjau kitokių - matinių, slepiančių nešvarumus. Šitos blizgios buvo vyro užgaida. Pradžioje labai nervinausi dėl to vaizdo šviečiant saulei. Dabar pripratau. Net ir stengiuosi valyti, kai pašviečia saulė - patogu, kai visi nešvarumai matosi, perbėgu su šveitimo kempinėle per "prikibimus", o po to lengvai išvalau plačia šluota. Taip pat išbandžiau, kad uždengus langą tankesne užuolaida tas veidrodžio efektas išnyksta. Ir didžiausias pliusas yra šviesos įspūdis patalpoje - dabartinėje virtuvėje šviesa jungiama gerokai vėliau, nei kitose patalpose. Taip pat reikia mažiau lempučių apšvietimui. Kol kas susukta tik dalis suprojektuotų lempučių, bet ir tų yra per daug, visų nejungiam.
Atsakyti
Aciu labai uz issamu atsakyma! 4u.gif dziaukites nauja virtuve... kai pasidarysiu ir as kada imesiu foto smile.gif bet tai bus manau geriausiu atveju vasaros vidury smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 03 17, 00:41)

Siena tarp darbastalio ir pakabinamų spintelių kol kas nedengta niekuo. Taip ir norėčiau palikti, tik ieškau kokio atsparaus padengimo (dažų ar lako), nes dabartiniai dažai tikrai ilgai nelaikys.

Neapsisprendiu ir aš ka klijuot ar det tarp darbastalio ir pakabinamų spintelių. Mane padengimas irgi sudomino. O realiai yra specialus lakas ar dažai g.gif Gal dar kas kokių nors pasiūlymų turi?
Atsakyti
Pagyvenus - grazi virtuvele, nesupykyte, tik va man tas saldytuvas visa vaizda sujauke. Bet cia jau mano tokia nuomone - nes nepernesu neimontuotu saldytuvu. O visa kita tai laaabai grazu man. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Skambute @ 2011 03 17, 15:08)

Del baltu tikrai nezinau, bet as turejau virtuveje sviesiai pilkas.Sutinku valosi jie puikiai - viskas atsoka, net nagu lakas, bet...man buvo kancia, nes matese ant ju viskas. Turyme kate tai siaubas kazkoks kad butu svaru reikejo po 2 kart per diena plauti grindys.Cia toks minusas del plauku ir puku, matyt turintiems augintinius.:Turejau problemu su plovimu nes matesi pabraukimai, bet paskui nusipirkau specialaus skyscio, pakeiciau sluota ir ta problema isnyko. Matese ir vaiko pedutes jei basas begioja, na gal ant baltu ir nesimato, bet ant pilku tai labai.O koks vaizdas ju vis delto - grozis neispasakytas. bigsmile.gif As ir dabar tokiu noreciau, bet kate vis dar su mumis o vel tarnauti grindyms jau negaliu sau leisti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 03 17, 15:42)
Pagyvenus - grazi virtuvele, nesupykyte, tik va man tas saldytuvas visa vaizda sujauke. Bet cia jau mano tokia nuomone - nes nepernesu neimontuotu saldytuvu. O visa kita tai laaabai grazu man.  wub.gif

Ačiū 4u.gif
O ko čia pykti. Aišku toks šaldytuvas išdarko vientisumą. Mes galėjom daryti įmontuojamą, kadangi pirkom naują visą buitinę techniką. Ir aš įsivaizdavau, kaip toks šaldytuvas atrodys, man tai tiko. Galvoju, jei žmogus iš būtinybės taip darytų (na, jei šaldytuvas jau nupirktas ar gauna iš ko nors dovanų), gal tada tokia pastaba ir skaudintų g.gif
Virtuvė pas mus skirta gyvenimui ir šaldytuvas be kitų funkcijų dirba dar ir skelbimų lenta biggrin.gif - priminimai apie vizitus pas gydytojus, terniruotas, varžybas, mokesčius, receptai ir pan. (nurinkau prieš fotografuojant blush2.gif )
Kai sau dariausi ilgai žiūrinėjau virtuves kiek čia įdeda ar šiaip firmų puslapiuose, pasitikrinau, kaip tam tikri norai atrodys. Ir nenusivyliau. Savo įdėjau irgi tam, kad kas svarsto pamatytų. Gal pamatę supras, kad būtent toks šaldytuvas darko visą jų įsivaizdavimą, kaip turi atrodyti virtuvė ir laiku pakeis sprendimą 4u.gif

Pas mus yra ir kitų sprendimų, kurie šiaip gal ir neprotingi, bet tinka pagal mūsų gyvenimo būdą. Be stalo, kuris matosi virtuvėje, už dviejų žingsnių į svetainės pusę yra didesnis stalas (panašus į matomą, tik šešių vietų). Mes kol kas visa įeima leidžiam nemažai laiko virtuvės/svetainės zonoje. Vyras valgo lėtai, tai jis dar valgyti baiginėja, o vaikai jau nori žaidimais užsiimti, ar piešimu. Kai buvo vienas stalas, vaikai trindavosi aplinkui kol vyras baigia valgyti, aš jau jį raginu, po to skubu tą stalą valyti. Aišku, vietos yra ir jų vaikų kambariuose, bet ir man šeimininkaujant lengviau akį užmesti į jų veiklą, ar padėti. Ir, iš kitos pusės, paūgėję jau maniškiai. Džiaugiuosi, kol dar nori šalia būti, ir bandau sąlygas sudaryti, kad neišsislapstytų tik perkandę savo kampuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 17 kovo 2011 - 15:19
QUOTE(pagyvenus @ 2011 03 17, 17:07)
Ačiū  4u.gif
O ko čia pykti. Aišku toks šaldytuvas išdarko vientisumą. Mes galėjom daryti įmontuojamą, kadangi pirkom naują visą buitinę techniką. Ir aš įsivaizdavau, kaip toks šaldytuvas atrodys, man tai tiko. Galvoju, jei žmogus iš būtinybės taip darytų (na, jei šaldytuvas jau nupirktas ar gauna iš ko nors dovanų), gal tada tokia pastaba ir skaudintų  g.gif   
Virtuvė pas mus skirta gyvenimui ir šaldytuvas be kitų funkcijų dirba dar ir skelbimų lenta  biggrin.gif  - priminimai apie vizitus pas gydytojus, terniruotas, varžybas, mokesčius, receptai ir pan.  (nurinkau prieš fotografuojant  blush2.gif )
Kai sau dariausi ilgai žiūrinėjau virtuves kiek čia įdeda ar šiaip firmų puslapiuose, pasitikrinau, kaip tam tikri norai atrodys. Ir nenusivyliau. Savo įdėjau irgi tam, kad kas svarsto pamatytų. Gal pamatę supras, kad būtent toks šaldytuvas darko visą jų įsivaizdavimą, kaip turi atrodyti virtuvė ir laiku pakeis sprendimą  4u.gif

Visiskai sutinku, skonio reikalas. Vieni megsta kad butu jauku, gelytes, bonkutes kiti kaip as viska paslept. Svarbiausia gi kad virtuve butu miela savo sirdziai.Man greitai teks irgi apsisprest del virtuves, bet jau norai keiciasi kasdien doh.gif .Pries 2 metus pasidariau sau blizgia juoda virtuve, kai persikelem norejau kazko i klasika, dabar uzsidegiau balta. Siaubas kazkoks, man ir cia grazu ir ten grazu, bet kaip visada prie savo namu to priderinti nesigauna, nes pati niekaip negaliu apsispresti nei del stiliaus nei del spalvu.Visada randu prie ko prikibti, kas nepatogu, kas negrazu..Belieka tik zaliu pavydu ziureti i kitas puikias virtuveles ir dziaugtis bent jau del kitu seimininkiu. 4u.gif
Atsakyti
kas atsimena tokį gerą puslapiuką, kuriame galima planuotis virtuvę - kas prie turi būti ir t.t. kažkoks vokiškas man kažkodėl atrodo puslapis?
Atsakyti
Gal šita?
Atsakyti