QUOTE(Sara33 @ 2011 03 13, 20:15)
Saunios jusu virtuvyte
As su klausimu ne i tema, bet apie virtuve - kur jus laikote indu plovimo kempineles, kad ne vienoj foto nesimato ? Ar kur gudriai suslepete, kad akiu "nebadytu" (mane tai labiausiai nervuojantis vaizdelis virtuveje), ar isvis nenaudojate ?
Aš naudoju paraloninę kempinėlę, kur tuti vienoje pusėje pašveitimui paviršių, šluostę ir rankšluostį. Senoje virtuvėje rankšluostis kabėdavo ant kabliuko, i kempinėlė ir šluostė gulėdavo prie kriauklės lėkštelėje. Vaizdas irgi nervavo. Bandydavai dėti į spintelę po kriaukle, bet pačiai nusibosdavo ten lankstytis. Taip pat problema nuolatinė buvo su visais ploviklių, purškiklių, muilų buteliukais - stovėdavo jie prie kriauklės. Nes lenktis sudėti ri paimti iš spintelės po kriaukle vargindavo
Dabar po kriaukle pasidariau didelį ūkinį stalčių, kuris yra pakeltas nuo žemės. Ten stovi šiukšlinės, daržovių kibirai ir kasdieninio naudojimo plovimo priemonės. Nu super - atsidarai, viakas po akimis ir nerekia lankstytis ir raustis.
Pašluostę ir rankšluostį kabinu ant tame stalčiuje esančio skersinuko, "švariojoje" pusėje, kur laikau ploviklius. Kempinėlę irgi planavau ten laikyti, inde šaliaploviklių. Bet kažkaip labiau patiko padėti į virš kriauklės esančią džiovyklą. Gal todėl, kad turim indaplovę ir toje džiovykloje buna vienas -kitas indaplovėje neplaunamas indas viso labo. Ir pati kempinėle naudojama tik tada, kai reikia indaplovėje neplaunamus indus suplauti.
Šis stalčius man naujoje virtuvėje kol kas labiausiai pasijautęs kaip palengvinantis kasdieninį darbą sprendimas. Ir švarios, neapkarstytos skudurėliais virtuvės vaizdas pabaigus ruošą taip pat džiugina.