Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

O aš su sėklomis irgi nebijau ir mulčiuoju,nepastebėjau nieko baisaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 03 22, 14:16)
Taigi dievulis jas ne grožiui ir sutvėrė  biggrin.gif , aš tai labai džiaugiuosi, kai pamatau savo darže kokią  blush2.gif  juk jos išlenda tik naktį, tai nedažnai ir priseina susitikti.

tai ne apie grožį čia mes, o apie elgseną tongue.gif Jaunos šokinėja lygiai taip pat kaip ir varlės, o didelės ( labai labai didelės) dar ir kokios aktyvios ir greitos. Turiu jų, tai laiks nuo laiko stebiu, kokius viražus atbulom darom - grakštumėlis wub.gif
Atsakyti
Oi, ne taip supratau doh.gif bet maniškės jokių kaskadinių triukų ir neišdarinėja, kuklinasi matyt biggrin.gif
Atsakyti
nu mano kiemo rupuzes irgi ne varles unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2011 03 22, 14:16)
Nuotaikinga, o Kurdiumovas kažkur apie tai rašo (kad pasikeitė as jį mąstymas)?

kažkur gal ir rašo, bet daugiau pasako per sustikimus. Juk Rusijoje su juo susitikimai vyksta.
Be to Kurdiumovas savo žemės gal tik kokš kolektyvinį sodelį turi, jis aprašinėja svetimą patirtį. (jis kaip kulinarijos knygas rašantis neverdantis "virėjas" - surenka informaciją ir ją sudeda į knygą, o pajamas už knygas gauna).
Man buvo geroka nuostaba, kai sužinojau kad Kurdiumovas hektarais žemės neapsodina g.gif Va mums ir visų "sekamas" korifėjus doh.gif

Matai Ninin, Lietuvoje yra praktikų, turinčių didžiulę realią patirtį, ir išmanančių agronomijos ne vien pagrindus. Gerai kad turime Saulių Jasionį, kuris ir paskaitas skaito norintiems, ir praktinius seminarus organizuoja.

kitas klausimas: dėl lysvių. O tai kaip padėti rūpužėms? laiptelius daryti?  biggrin.gif

galima tipo "laiptelius" - sieneles kai kurias arba visas padaryti nuožulnesnes, ir jas sukalti iš pvz. nenužievintų lentų, kad žieve rupūžė galėtų ramiai užropoti.

dievuliau tu mano, o Jūs bent jau esat mačius tuos padarus? 

įsivaizduokit Gaudvile, ne tik mačiau, bet nevieną ir rankose laikiau mirksiukas.gif Myliu šios ropliukus, nes jie - iš kažko atitinkamo esančių Lietuvoje pats stipriauasias priešvėžinis vaistukas ant keturių kojyčių wub.gif (bet TIK ŽALIOSIOS) wub.gif
Atsakyti
O jus man pasakykit, kaip ten su mulciavimu gerokai pritrestos vejos zole? g.gif Ta prasme, jei zolyte tresiama, tai aisku joje bus visokiu nitratu, bet kai ji bus mikroorganizmu perdibta, tai ar yra pavojus, kad tas itakos nitratu kieki darzovese? Lyg ir neturetu, bet kaip ten is tiesu?
Atsakyti
Turiu visiškai neliestą lauką gal galit pasakyt nuo ko man pradėti. Noriu sodinti morkų sėklas, tačiau visiškai nežinau kaip mandaryti pagal tą gamtinė žemdirbystę sodinti kaip tas duobutes padaryti ir ar nereikia kažkokio specialaus paruošimo iš anksto?
Lauksiu atsakymo.
Atsakyti
Labuka visoms,katik gryzau is sodo ,dar negaliu atsigaut ka pamaciau ..visas sodas,pievute -darzas,o ypac geliu darželiai pilni kazkokiu skyliu...isvagoti tokiom šliužėm ir žemes paviršiuj,lyg kad gyvates butu parsliauže blink.gif
o kas svarbiausia suesti visi iki vieno tulpiu svoguneliai,like tik daigu virsuneles ir pacios saknytes su dugneliais.Bet taip jau kruopsciai visos surinktos doh.gif tos gerosios-brangiosios ,pilnavidures,papugines,ir pan verysad.gif
Ir pas visus sodo kaimynus taip..visam take tie patys vaizdai.
Kas tai galetų buti?kaip su juo kovot?Galvojau kad kurmis,bet kurmiarausiu nera,o ir sako kad jie tulpes nelabai estu? g.gif
Padekit -patarkit unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 04 05, 13:51)
Labuka visoms,katik gryzau is sodo ,dar negaliu atsigaut ka pamaciau ..visas sodas,pievute -darzas,o ypac geliu darželiai pilni kazkokiu skyliu...isvagoti tokiom šliužėm ir žemes paviršiuj,lyg kad gyvates butu parsliauže blink.gif
o kas svarbiausia suesti visi iki vieno tulpiu svoguneliai,like tik daigu virsuneles ir pacios saknytes su dugneliais.Bet taip jau kruopsciai visos surinktos doh.gif tos gerosios-brangiosios ,pilnavidures,papugines,ir pan verysad.gif
Ir pas visus sodo kaimynus taip..visam take tie patys vaizdai.
Kas tai galetų buti?kaip su juo kovot?Galvojau kad kurmis,bet kurmiarausiu nera,o ir sako kad jie tulpes nelabai estu? g.gif
Padekit -patarkit unsure.gif

cia lauko peliu keliukai smile.gif jos po sniegu visa ziema tuos savo keliukus vale, remontavo, nu ir ede ta, ka savo kelyje sutiko ax.gif
pas mus vaizdeliai pievoj tokie patys, bet tfu tfu tfu- jos i mano tulpes nesusikesino. uztat i namus uoliai lindo- kate vos spejo mus gelbeti...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 04 05, 13:37)
cia lauko peliu keliukai smile.gif  jos po sniegu visa ziema tuos savo keliukus vale, remontavo, nu ir ede ta, ka savo kelyje sutiko ax.gif
pas mus vaizdeliai pievoj tokie patys, bet tfu tfu tfu- jos i mano tulpes nesusikesino. uztat i namus uoliai lindo- kate vos spejo mus gelbeti...

Bet tai cia peles jau turetu but tokios gerokai pavalge,nes urvu skersmuo tai beveik kaip kurmio g.gif ir dar matosi kad su nagais papste,nes iskapstytas smeliukas kuri buvau po tulpemis papylus.O va sodo namelyje niekas nepaliesta..nors buvo ten ir sausainiu like,ir siaip tokio tinkamo valgyt rolleyes.gif
Gal jas kokiais ziurkiu nuodais bandyt nuodyt?Ar kaip kovot?
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 04 05, 15:30)
Gal jas kokiais ziurkiu nuodais bandyt nuodyt?Ar kaip kovot?

Ekologiškai - kate lotuliukas.gif
Atsakyti
As siandien buvau kaime, pamaciau lygiai toki pati vaizda-isvagotas darzas graziausiais ornamentais doh.gif , gelyne lyg neprasisuko nevidonai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliza68: 05 balandžio 2011 - 21:57