Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(vobla @ 2011 03 06, 18:24)
Aiskinau: krize vaikeli- nuo siol zemes valgysim  cool.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(@asta @ 2011 03 06, 18:52)
Atseit dezinfekuojasi,nes žūva visi gyviai. Bet žūva visi, net ir reikalingi... Aš niekada nekaitinu...

Tai vat kad taip. Dėl to aš irgi kaitint nekaitinu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 03 06, 18:52)
Tik smėlį nuo jūros

o-joj lotuliukas.gif gi smėlį prie jūros veža sukvežimiais, o aplink Kauną yra labai gražaus smėliuko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 06, 19:59)
o-joj  lotuliukas.gif gi smėlį prie jūros veža sukvežimiais, o aplink Kauną yra labai gražaus smėliuko  mirksiukas.gif

Gal ir yra,tik gerų vietų niekas neišduoda lotuliukas.gif atostogavau prie jūros tai parsivežiau rupaus smėlio,mano ežiukams jis pats tas thumbup.gif Aš gi ne gobši,man tik pusės kibiriuko užtenka cool.gif
Atsakyti
Kokia teisinga tema thumbup.gif
Gaila, mano daržas dviem balkonais apsiriboja... bet, įtariu, ten irgi kažkiek gamtinės daržininkystės principų pritaikyt galima: palaistyt karvių mėšlo vandeniu ir pamest po augalais senų lapų, nugertų arbatų ir panašiai. Kaži tik kaip peržiemos nedidelėse talpose mikroorganizmai? Balkonai stiklinti, bet juose vis viena nešilta būna žiemą. O talpos - tai maksimum 10-15 l kibirai (juose pomidorai).
Atsakyti
Radau šį bei tą apie natūralią žemdirbistę, galima parsisiūsti

http://thepiratebay....ulture/0/99/200
Atsakyti
@asta hi.gif
QUOTE(@asta @ 2011 03 11, 20:52)
Praeitoj temoj Greisi ir Gaudvilė kalbėjo apie tai,kad naujai pastatytame šiltnamyje galima duobes iškasti tik daigams,po to visą likusį plotą apdėti šienu.   O gal galit šiek tiek smulkiau nupasakoti..pakaks pastoviai papildyti mulčo sluoksnį ar ant velėnos dar kažką papildomai kloti  g.gif

parašysiu kelis momentus, į kuriuos reiktų atkreipti dėmesį wink.gif

Jei tai sulaukėjusios pievos velėna, tuomet užtenka reikiamą plotą nušienaut, kasti tik ten, kur bus sodinami daigai, likusį plotą mulčiuoti nupjauta žole.

Jei pievoj yra daugiamečių piktžolių. Tuomet prieš užmulčiuojant kločiau kelis sluoksnius laikraščių arba kartono gabalus.

Jei numatytoj vietoj veja, tai reikia nepamiršti, kad jos augimo vietoj dirva nėra pilnavertė. Todėl vos nutirpus sniegui, gerai prašukuočiau su specialiu grėbliu ( toks, kur skirtas samanoms išdraskyti) arba pravažiuoti su aeratorium/skarifikatorium. Pabarstyti baltosios garstyčios sėklų. Kai jau ateis laikas sodinti daigus, tuomet iškasti duobes tik daigams. Po kelių dienų nukirpti garstyčias kartu su paaugusia vejos žole ir ja pačia mulčiuoti laisvus plotus.

Tiesa, pomidorus sodinu gulsčiai, šaknimis į pietus, o stiebas šiek tiek link šiaurės smile.gif

Na, o su agurkais elgčiausi kitaip. Nupjaučiau gražiai vejos velėną ( 5-7cm ), kasčiau duobes daigams, ten šiek tiek įmaišyčiau kompostinės žemės. Nupjautą velėną apversčiau aukštyn kojom likusiame laisvame plote, ant viršaus - mulčas.

Skirtumas todėl, kad pomidorų šaknys eina stipriai gylyn, o agurkų raizgosi paviršiuje ir joms reikia laisvės wink.gif

P.S. šviežia vejos žole mulčiuoti galima tik pradžioje, vėliau geriau apdžiovinta saulėje arba rinktis kitą mulčą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 kovo 2011 - 23:58
Nors atsakymas skirtas @astai, bet noreciau ir as padekoti - 4u.gif viskas paaiskinta trumpai ir aiskiai good.gif

Butinai pritaikysim praktikoj bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evansmum: 12 kovo 2011 - 12:32
Dėkui Gaudvile 4u.gif
Veja sėta,labai tanki,be pašalinių piktžolių,net vejapjovė toje vietoje pristabdo smile.gif(kažkada jau apie tai kalbėjau,kai norėjau paruošt lysves būsimam braškynui smile.gif) Apie apverstą velėną ir aš pagalvojau,vadinas ne veltui tiek visko esu perskaičius drinks_cheers.gif Pomidorus "gulsčiai"kartais tenka sodinti mamos šiltnamyje,tai naujiena nebus... Mulčiavimo pradmenis pritaikiau jau rudenį,dabar galvoju ar tiktų šiltnamyje pradžiai panaudoti šiaudus g.gif parsivežiau šiek tiek,planuoju ir apie braškes apdėti.
Atsakyti
Šiaudai - šviesus mulčas, todėl geriau jais mulčiuot, kai jau dirva yra įšilus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 13, 16:32)
Šiaudai - šviesus mulčas, todėl geriau jais mulčiuot, kai jau dirva yra įšilus wink.gif

Ačiū, Gaudvile, už priminimą elementarios tiesos 4u.gif visai buvau užmiršusi, kad su šiaudais nereikia skubėti.
Atsakyti
Ačiū,Gaudvile, įsidėmėjau 4u.gif
Atsakyti
labai issami tema. dabar pasimeciau: kaip sodinti melionus su arbuzais i paaukstintas lysves ar paprastai, ar i siltnami?kam nesunku atsakykit wub.gif
aciu
Atsakyti