Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 05, 10:59)
Panagrinėjau australo ( Backyard Permaculture ) vištų auginimo subtilybes - pamenat, ten vienoje vištų ganymosi zonoje buvo pasodinti keturi augalai. Jie ne tam, kad džiugintų paukščių kasdienybę, o atlieka apsauginę funkciją.
Taigi, pasodinti ir apsaugoti padangų žiedais yra: Artemisia absinthium, Artemisia pontica, Ruta graveolens, Tanacetum vulgare, kurie atbaido uteles, blusas ir išvaro kirminus iš vištų žarnynų.

( dviejų rūšių kiečiai, rūta ir bitkrėslė);

Ir dar, filmuko 6:35min, kur rodo kaip smėlingam ir visiškai nederlingam dirvožemy įrengia lysves. Panaudotos medžiagos: Bentonite, Blood & bone, Organic mineral fertiliser. O skystis, kuriuo sulaistė - Seasol ( raudonųjų jūros dumblių ekstraktas)

Labai ačiū už augalų vertimą.Kai žiūrėjau,tai supratau rūta,tik lotuliukas.gif
Atsakyti
Merginos o kokia zeme pasirinkt jei noriu paseti indeliuose? Kazkaip tos trestos is parduotuves nesinori
Atsakyti
Tai gal tuomet kompostinę g.gif Teko pirkti kompostinę, tai net pora kalif.sliekų užsilikusių radau. Bet vat kokios firmos žemė, nepamenu doh.gif
Atsakyti
Gyvenu šalia miško,tad pasikasu iš jo.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 03 06, 08:48)
Gyvenu šalia miško,tad pasikasu iš jo.

thumbup.gif o jei dar žemė iš po ąžuolo, tai iš vis thumbup.gif Tik turbūt prisikast reikia iš rudens. O jei kas neprisikasė, tai teks pirktiniu kompostu tenkintis ax.gif

Giedrulka, na nežinau kaip pagal GŽ būtų (dar tik skaitinėju, mokausi pagrindinių GŽ principų blush2.gif ), nes, kaip supratau, pagal GŽ patariama žemės nekompostuot išvis, bet jei kas kompostuoja, tai tie kaliformijos sliekai - gėris thumbup.gif Tik va daigams skirtoje žemėje jiems jau nevieta, reikėjo perkelt juos kitur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *TAU*: 06 kovo 2011 - 11:46
Jie tikrai nieko nepadarys bigsmile.gif .Pas mane jų yra.
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2011 03 06, 12:46)

Giedrulka, na nežinau kaip pagal GŽ būtų (dar tik skaitinėju, mokausi pagrindinių GŽ principų blush2.gif )

Tai aš irgi dar mažai išmanau, tik žaidžiu rolleyes.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2011 03 06, 13:34)
Jie tikrai nieko nepadarys  bigsmile.gif .Pas mane  jų yra.

Ai, nežinau nežinau... užpernai iš daržo atneštas čili pipiras, mačiau, kad buvo su slieku, gal ir ne vienu, tai nusmurgo. O praėjusį rudenį į namus atsinešta hortenzija irgi buvo su slieku, bet tingėjau jį gaudyt biggrin.gif , tai auga. Gali būti, kad sliekas nusmurgo ax.gif Gal viskas priklauso nuo sliekų kiekio vazone g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 03 06, 14:37)
Gal viskas priklauso nuo sliekų kiekio vazone  g.gif

nemanau, kad sliekai buvo kalti. Aš persodindama amarilius vasarą randu ir ne vieną, bet gėlėms nieko neatsitinka.
Atsakyti
o aš sakyčiau, kad kambarinių gėlių bujojimas ar ne vis tik priklauso nuo sliekų kiekio vazone ax.gif Vieną kartą pastebėjau, kad viena mano gėlytė labai skurst, vysti pradėjo. Maniau, kas jai galėjo būt? Iškėliau ją iš vazono, kad apžiūrėt šaknis, ir pamačiau besiraičiojančius kokius 6 didelius sliekus su sliekiukais blink.gif prieš pusmetį prieš tai buvau ją persodinus į iš miško atneštą žmę, atrodo ir žiūrėjau, kad nebūtų sliekų - matyt, tuo metu tebuvo visai mažiuliukai sliekiukai, kad tikrai jų nemačiau, o paskui užaugo, ir gėlei tas nepatiko.. schmoll.gif Nuo to karto, jei ką sodinu į miško žemę, tai labai atidžiai žiūriu, kad nebūtų sliekų ax.gif
Atsakyti
As , jei imu darzo/kompostine zeme kambarinems gelems- pries tai orkaiteje iskaitinu. Iskepa ir visi sliekai ir nesliekai ax.gif Reikejo pamatyt kokiomis akimis mano vyresnele i toki orkaiten pasaunama patiekala pirma karta ziurejo blink.gif blink.gif blink.gif doh.gif lotuliukas.gif Aiskinau: krize vaikeli- nuo siol zemes valgysim cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 03 06, 19:24)
As , jei imu darzo/kompostine zeme kambarinems gelems- pries tai orkaiteje iskaitinu.

Aš į kompostinę nededu įtartinų-ligotų augalų, tai ir nekaitinu. O ar verta kaitinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 03 06, 18:34)
Aš į kompostinę nededu įtartinų-ligotų augalų, tai ir nekaitinu. O ar verta kaitinti? g.gif

Atseit dezinfekuojasi,nes žūva visi gyviai. Bet žūva visi,net ir reikalingi... Aš niekada nekaitinu... Kasmet persodinu iki 100vazonų,žemes maišausi pati- iš komposto, iš miško.Tik smėlį nuo jūros perplaunu kelis kartus,kad šiek tiek druską išplaut,nes kaktusams ji nereikalinga. Bet sliekų vazone vengiu...per daug išpurena jie žemę,dažnai augalas nuo to nunyksta.
Atsakyti