Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

Nesant gurmanu sutraiskytom sraigemis galima lesint vistas ax.gif Zmones sako, kad broileriukai greit nusipeni ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2011 03 04, 21:18)
Sraigės petražolių nemėgsta. Užtektų petražolėm apsėti aplink lysves g.gif

Ačiū 4u.gif , tik petražolių skonio niekaip šeimynai neįsiūlau ax.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2011 03 04, 21:52)
Sraiges valgyk,arba priduok  biggrin.gif

Sodini,kaip įprasta ir apmulčiuoji.Jeigu komposto turi,tai po mulču visur plonai.Juk jo daug ir neturėsi.Bet ant mulčo jokiu būdu žemės nepilti.

Na, nebent kotletus daryt iš tokio kiekio lotuliukas.gif o su pridavimu, niekad nebūčiau pagalvojusi, kad tokia problema. Pernai visą internetą išrausiau, ieškodama kas supirkinėja didžiosiuose miestuose ir nulis rezultato - radau vieną žmogelį, bet pas jį norinčių priduoti eilė sudaryta mėnesiui į priekį lotuliukas.gif Būčiau labai dėkinga, jei kas žinote kokį supirkimo tašką Kaune 4u.gif
O pačias dėžes kuo užpildyti? Žeme? Planuoju bent vieną pasidaryti kokių 50-60 cm aukščio, kitą žemesnę, bet vistiek vien mulčiavimo galvoju, kad nepakaks g.gif .
QUOTE(vobla @ 2011 03 04, 22:07)
Nesant gurmanu sutraiskytom sraigemis galima lesint vistas ax.gif Zmones sako, kad broileriukai greit nusipeni  ax.gif

Joo, vištukės mano svajonė... bet kol kas dar antros pusės nepavyksta į tą įtraukti (vyksta paruošiamasis procesas biggrin.gif ).
Bet esu girdėjusi, kad moliuskų pašarui naudoti negalima, nes jie būna kažkokių parazitų tarpiniai šeimininkai, ir po to mėsytė gali užaugti ekologišką, bet su nepageidautinom razinkom mastau.gif Tiesa, nežinau ar tas galioja sraigėms, nes kalba buvo apie dvigeldžius moliuskus, kuriais seniau kaimo žmonės šerdavo kiaules.
Atsakyti
*GREISI*, ačiū už temą 4u.gif pagaliau galėsim čia diskutuoti ir ginčytis thumbup.gif (nors sektantėmis nebūsim apšauktos lotuliukas.gif )

maloniai nustebau, pamačiusi savo daržo foto pirmoje žinutėje bigsmile.gif Ačiū 4u.gif nors mano daržui dar toli iki GŽ, bet stengiuosiu viską auginti natūraliai.
Atsakyti
Sveikutes. Ir as bandysiu siemet kazka uzaugint smile.gif Tik kur gauti Ekologisku seklu, ar svoguneliu? Maciau kazkiek yra Mazimoj pazymeti ES zenklu, bet ten nedaug rusiu.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 03 04, 22:41)
(nors sektantėmis nebūsim apšauktos lotuliukas.gif )

sakiau, žodžio neišsižadu ( turiu net gi kuo pagrįsti). Tačiau sudomino kitkas, iš kur žinot, kad šaukiau?

Čia ta pati situacija, kaip su daržovių dėžutėm - tikrai žinau, ką įsimečiau į bagažinę ir niekam nerodžiau, net bagažinės nuo to laiko nebuvau atidarius. Tai iš kur žmogus žino, kad turiu vienokią, vietoj kitokios? Linksmų pamąstymų buvo ta proga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 05, 01:20)
sakiau, žodžio neišsižadu ( turiu net gi kuo pagrįsti). Tačiau sudomino kitkas, iš kur žinot, kad šaukiau?

tai, kad ne tu rašei g.gif

man iškilo klausimas dėl kompostavimo:

"11. Skirtingai nuo kitų “ekologiškų” krypčių, gamtinė žemdirbystė nenaudoja kompostavimo krūvose ar talpose, nes toks organikos naudojimo būdas – nepateisinamas energijos švaistymas, išsiskyręs anglies dvideginis išsisklaido ore. O anglies dvideginis – pagrindinis augalų maistas. Geras “kompostavimas” vyksta natūraliu būdu, prie augalų šaknų, tik tokiu – biodinaminiu būdu augalai gauna subalansuotą mitybą."

Augalines atliekas (pvz. bulvių lupenas) nepilti į komposto krūvą, o berti ant lysvių, tarp augalų? o žiemos metu kur dėti atliekas, skirtas kompostui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 05 kovo 2011 - 00:46
QUOTE(bitule @ 2011 03 04, 23:25)

Joo, vištukės mano svajonė... bet kol kas dar antros pusės nepavyksta į tą įtraukti (vyksta paruošiamasis procesas  biggrin.gif ).
Bet esu girdėjusi, kad moliuskų pašarui naudoti negalima, nes jie būna kažkokių parazitų tarpiniai šeimininkai, ir po to mėsytė gali užaugti ekologišką, bet su nepageidautinom razinkom  mastau.gif  Tiesa, nežinau ar tas galioja sraigėms, nes kalba buvo apie dvigeldžius moliuskus, kuriais seniau kaimo žmonės šerdavo kiaules.

oj, musu lietuviskos sraigytes tikrai tinkamos. ten geldelese, tai vandens parazitai. sraigese tokio gerio nebuna.
vistu neturiu, nelabai noriu, ale kai tokie laikai unsure.gif , kai be chemijos prieskonio nieko nenusipirksi- kaip ir nuodeme turint savos zemes ju neauginti unsure.gif greiciausiai ir vistoms kada susikaupsiu, nes savu kiausiniu norisi...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 05, 01:20)

Čia ta pati situacija, kaip su daržovių dėžutėm - tikrai žinau, ką įsimečiau į bagažinę ir niekam nerodžiau, net bagažinės nuo to laiko nebuvau atidarius. Tai iš kur žmogus žino, kad turiu vienokią, vietoj kitokios? Linksmų pamąstymų buvo ta proga smile.gif

Aš,tai ir būčiau likusi anoje temoje,bet jau taip išėjo.Nu pasiginčyti manau labai sveika bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2011 03 05, 01:45)
tai, kad ne tu rašei g.gif
man iškilo klausimas dėl kompostavimo:

"11. Skirtingai nuo kitų “ekologiškų” krypčių, gamtinė žemdirbystė nenaudoja kompostavimo krūvose ar talpose, nes toks organikos naudojimo būdas – nepateisinamas energijos švaistymas, išsiskyręs anglies dvideginis išsisklaido ore. O anglies dvideginis – pagrindinis augalų maistas. Geras “kompostavimas” vyksta natūraliu būdu, prie augalų šaknų, tik tokiu – biodinaminiu būdu augalai gauna subalansuotą mitybą."

Augalines atliekas (pvz. bulvių lupenas) nepilti į komposto krūvą, o berti ant lysvių, tarp augalų? o žiemos metu kur dėti atliekas, skirtas kompostui?

Nu aš tai dedu aplink medelius,bet jeigu nėra vietos ,tai dėti į kompostinę,o pavasarį plonai ,kur reikia.
Papildyta:
QUOTE(LiloSun @ 2011 03 05, 00:30)
Sveikutes. Ir as bandysiu siemet kazka uzaugint smile.gif Tik kur gauti Ekologisku seklu, ar svoguneliu? Maciau kazkiek yra Mazimoj pazymeti ES zenklu, bet ten nedaug rusiu.

Sėklos tiks ,bet kokios.Paskui savų galėsi prisirinkti.O jeigu nori būtinai ekologiškų teks užsisakinėti iš užsienio.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 03 04, 21:00)
O, idėja  bigsmile.gif  tai gal jos nerastų morkų augančių pakeltoj lysvėj?

Randa ir pakeltoj lysvej. As visad maisau svogunus su morkom, eilute vienu, eilute kitu. Buna pagrauzia, bet tikrai ne tiek, kiek pavieniui auginant.

QUOTE(vobla @ 2011 03 05, 09:28)
oj, musu lietuviskos sraigytes tikrai tinkamos. ten geldelese, tai vandens parazitai. sraigese tokio gerio nebuna.
vistu neturiu, nelabai noriu, ale  kai tokie laikai unsure.gif  , kai be chemijos prieskonio nieko nenusipirksi-  kaip ir nuodeme turint savos zemes ju neauginti unsure.gif  greiciausiai ir vistoms kada susikaupsiu, nes savu kiausiniu norisi...

Kiek esu girdejus, sraiges irgi yra parazitu nesiotojos. Be to, kaimynu vistos, buvo tiek persilesusios sraigem, kad ir pastipo. Kaimynas sako, kad turbut nesugebejo isvirskinti tokio kiekio "nameliu".
Atsakyti
Dėl šliužų ,tai va ką radau http://www.lpf.lt/le...ing_ilga_LT.doc
Manau labai gera išeitis.O čia gal jų bus galima įsigyti.Indiškoms antims šliužai delikatesas.
http://vistos.eforum...ewforum.php?f=5
Papildyta:
Geradarių foto http://www.google.lt...r...680&bih=892
Atsakyti
Panagrinėjau australo ( Backyard Permaculture ) vištų auginimo subtilybes - pamenat, ten vienoje vištų ganymosi zonoje buvo pasodinti keturi augalai. Jie ne tam, kad džiugintų paukščių kasdienybę, o atlieka apsauginę funkciją.
Taigi, pasodinti ir apsaugoti padangų žiedais yra: Artemisia absinthium, Artemisia pontica, Ruta graveolens, Tanacetum vulgare, kurie atbaido uteles, blusas ir išvaro kirminus iš vištų žarnynų.

( dviejų rūšių kiečiai, rūta ir bitkrėslė);

Ir dar, filmuko 6:35min, kur rodo kaip smėlingam ir visiškai nederlingam dirvožemy įrengia lysves. Panaudotos medžiagos: Bentonite, Blood & bone, Organic mineral fertiliser. O skystis, kuriuo sulaistė - Seasol ( raudonųjų jūros dumblių ekstraktas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 05 kovo 2011 - 10:03
QUOTE(vobla @ 2011 03 05, 09:28)
nuodeme turint savos zemes ju neauginti unsure.gif  greiciausiai ir vistoms kada susikaupsiu, nes savu kiausiniu norisi...

drinks_cheers.gif aš jau kaip ir susikaupusi, beliko tik MB tą padaryti biggrin.gif
QUOTE(giedrulka @ 2011 03 05, 09:46)
Randa ir pakeltoj lysvej. As visad maisau svogunus su morkom, eilute vienu, eilute kitu.

Na taip, po to tik pagalvojau, kad kartu su lysve pasikelia ir žemės paviršius doh.gif
QUOTE(*GREISI* @ 2011 03 05, 10:25)
Indiškoms antims šliužai delikatesas.
Papildyta:
Geradarių foto http://www.google.lt...r...680&bih=892

Aha, esu mačiusi kad vokiečiai tokias nadoja. Labai jos man fainos bigsmile.gif , bet MB kol kas nepasirašo net tvarkingam vištų aptvarėliui, tai laisvai vaištinėjanti antis pas mus kol kas kosmosas lotuliukas.gif O kažin pro šalį gastroliuojantys kaimynų katinai jų neišpjautų g.gif

Gaudvile, ačiū už vertimą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 05 kovo 2011 - 10:19