QUOTE(Kulke @ 2013 02 19, 12:48)
Laba diena.
As cia taip skaitau skaitau ir toks klausimas iskilo beskaitant. Ar darzininkavimo yra tik dvi kryptys : GZ ir tradicinis darzas? O kaip vadintusi darzas "per viduri", tarkim mano atveju. Ravedavau kruopsciai, pagal GZ pasakymus, tai auginau viska dykumoje, saikingai patresdavau ir t.t. Siemet pasidomejau ir protelis verciasi i kita puse, i ta patogiaja taip sakant : darzo nekasimo (nebeskaudes nugaros), mulciavimo (nereikes raveti, arba minimaliai tik), netresimo ( sveikesnes darzoves,sutaupyti keli litai). Kazkoks diletantinis darzas bus
Sitie dalykai man asmeniskai yra priimtini is GZ, bet jau tie gilesni, kur liecia mastyma, gyvenimo filosofija ir pan - man tai panasu vos ne i sekta, kai matomas tik vienas kelias, vat prisake vienas kaip daryt ir visi is paskos, ir ginkDie padarysi ne taip
Tikrai neturiu nieko pries GZ, tiesiog issiskiria nuomones tam tikrais klausimais, tad nieko asmenisko
Pas mane daržas toks "per vidurį". Mulčiuosiu jau treti metai, taip pat beveik neraviu, dideles piktžoles išraunu, smulkias užmulčiuoju, daržas nelabai tvarkingas, bet ne pagal GŽ principus. Kiekviena daržovė turi savo lysvę, nors pernai į tarpus kaišiojau salotas, bėriau ridikėlius ir špinatus. Trąšų nenaudoju, bet turbūt rekės kažkokią priemonę šiemet pirkti nuo šliužų, girdėjau, ekologiškų yra.
QUOTE(Alekto @ 2013 02 19, 13:06)
Manau, savo daržą galėčiau taip pavadinti.