Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(Alekto @ 2013 02 19, 12:06)
Kulke, turim gi naujadarą biggrin.gif DRAUGIŠKAS DARŽAS biggrin.gif  bigsmile.gif Tai yra tarp GŽ ir tradicinio daržo biggrin.gif Kas nesutinkat, meskit į mane akmenį biggrin.gif

Skaiciau, girdejau biggrin.gif As dabar kur einu, visiems pasakoju kaip ir ka ruosiuos daryti, bet neradu tinkamo apibudinimo, GZ vadinti neapsivercia liezuvis, tradicinis jis irgi nebebus.

p.s. Akmenys - geris ir grozis kieme, nesisvaidau jais be reikalo biggrin.gif Taupau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 02 19, 12:48)
Laba diena.  smile.gif

As cia taip skaitau skaitau ir toks klausimas iskilo beskaitant. Ar darzininkavimo yra tik dvi kryptys : GZ ir tradicinis darzas? O kaip vadintusi darzas "per viduri", tarkim mano atveju. Ravedavau kruopsciai, pagal GZ pasakymus, tai auginau viska dykumoje, saikingai patresdavau ir t.t. Siemet pasidomejau ir protelis verciasi i kita puse, i ta patogiaja taip sakant : darzo nekasimo (nebeskaudes nugaros), mulciavimo (nereikes raveti, arba minimaliai tik), netresimo ( sveikesnes darzoves,sutaupyti keli litai).  Kazkoks diletantinis darzas bus  biggrin.gif  Sitie dalykai man asmeniskai yra priimtini is GZ, bet jau tie gilesni, kur liecia mastyma, gyvenimo filosofija ir pan - man tai panasu vos ne i sekta, kai matomas tik vienas kelias, vat prisake vienas kaip daryt ir visi is paskos, ir ginkDie padarysi ne taip  doh.gif Tikrai neturiu nieko pries GZ, tiesiog issiskiria nuomones tam tikrais klausimais, tad nieko asmenisko  4u.gif

Pas mane daržas toks "per vidurį". Mulčiuosiu jau treti metai, taip pat beveik neraviu, dideles piktžoles išraunu, smulkias užmulčiuoju, daržas nelabai tvarkingas, bet ne pagal GŽ principus. Kiekviena daržovė turi savo lysvę, nors pernai į tarpus kaišiojau salotas, bėriau ridikėlius ir špinatus. Trąšų nenaudoju, bet turbūt rekės kažkokią priemonę šiemet pirkti nuo šliužų, girdėjau, ekologiškų yra.

QUOTE(Alekto @ 2013 02 19, 13:06)
Kulke, turim gi naujadarą biggrin.gif DRAUGIŠKAS DARŽAS biggrin.gif  bigsmile.gif Tai yra tarp GŽ ir tradicinio daržo biggrin.gif Kas nesutinkat, meskit į mane akmenį biggrin.gif

Manau, savo daržą galėčiau taip pavadinti.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 02 19, 12:06)

Turbūt ir man tai tiktų- tai ko aš norėčiau, bet kol kas stinga žinių gerai pradžiai 4u.gif Reikia pasiplanuoti laiką ir nuvažiuoti pas forumietę kuri norėjo natūrinių mainų biggrin.gif Gal nors kiek aiškiau viskas pasidarys ir turėsiu daaaaaar daugiau klausimų ax.gif
Atsakyti
Aš turiu 2 daržus, bet irgi negaliu nei vieno pavadinti kažkokiu standartiniu pavadinimu, nes kiekvienam elgiuosi skirtingai pagal salygas. Pvz prie namu turiu baisia beda del sraigiu, todel ka sodinu, galiu sodinti tik daigais nes kitaip greit viskas suryjama buna,ir nevengiu pasinaudoti Kurdiumovo patarimais. Kitam darze pries 5 metus uzseta pieva, sodindavau tik moliugus, o pernai paeksperimentavau su kitom darzovem, ipatingai nudziugino bulves shaiuduose ir pomidorai ikisti i is pasavario uzmulciuota pieva, siemet sodinsiu ju daugiau, siam darze pas mane viskas auga laukinemes salygomis-mulciuotoj pievoj, ir visishkai nieko nedarau - nei laistau nei raviu tik surenku derliu, nes bunu ten tik savaitgaliais biggrin.gif bet siap abejuose darzuose mulciavimas man labai patinka, tai pagrindinis mano darzu akcentas, ir aisku jokiu chemikalu niekad nenaudojau ir naudot neplanuoju.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 02 19, 16:44)
viskas auga laukinemes salygomis-mulciuotoj pievoj, ir visishkai nieko nedarau

O kuo mulčiuojate?
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 02 19, 17:44)
Aš turiu 2 daržus, bet irgi negaliu nei vieno pavadinti kažkokiu standartiniu pavadinimu, nes kiekvienam elgiuosi skirtingai pagal salygas. Pvz prie namu turiu baisia beda del sraigiu, todel ka sodinu, galiu sodinti tik daigais nes kitaip greit viskas suryjama buna,ir nevengiu pasinaudoti Kurdiumovo patarimais. Kitam darze pries 5 metus uzseta pieva, sodindavau tik moliugus, o pernai paeksperimentavau su kitom darzovem, ipatingai nudziugino bulves shaiuduose ir pomidorai ikisti i is pasavario uzmulciuota pieva, siemet sodinsiu ju daugiau, siam darze pas mane viskas auga laukinemes salygomis-mulciuotoj pievoj, ir visishkai nieko nedarau - nei laistau nei raviu tik surenku derliu, nes bunu ten tik savaitgaliais  biggrin.gif  bet siap abejuose darzuose mulciavimas man labai patinka, tai pagrindinis mano darzu akcentas, ir aisku jokiu chemikalu niekad nenaudojau ir naudot neplanuoju.

4u.gif nu niekaip nesuprantu,kaip auginate pomidorus pievoje g.gif Ar tai vejoje?
jjuk pieva uzauga auksta,uzgozia viska g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2013 02 19, 17:07)
4u.gif nu niekaip nesuprantu,kaip auginate pomidorus pievoje g.gif Ar tai vejoje?
jjuk pieva uzauga auksta,uzgozia viska g.gif  ax.gif

Pasodini į pievą pomidorą ir gausiai mulčiuoji visą sezoną.
Atsakyti
Mulciuoju shiaudais is ukininko kol ner nusienautos pievos pavasari, o kai atsiranda nushienautos pievos tai mulciuoju ja ant virsaus. Bulves sodinau pvz ant nushienautos pievos ir uzklojau storu sluoksniu shieno, o pomidorus sodinau i is pavasario uzmulciuota pieva. Tai nebuvo sunku prakrapst skylute ir ikist pomidora biggrin.gif Zeme po is pavasario mulciuota zole buvo tiesiog nuostabi-puri, grazi nezinau kaip apsakyt nepagalvociau kad ten pernai buvo visishka pieva, taip mikroorganizmai gerai pasidarbavo thumbup.gif Paieskosiu namie foto idesiu-gerai mano darzelis pievoje atrode vasaros vidury-jei nezinai gali ir nepastebet kad ten darzas, tik va kai pomidorai uzraudonavo tai pasimate gerai lotuliukas.gif bet siap ir morkos ir burokeliai nemazi uzaugo, o pomidorai tai ypach dideli ispudi man paliko, nes is 7 krumu 10 kg surinkau, as tokio derliaus dar nesu turejus, siltnamy su pomidorais nekaip sekesi, todel siemet padidinau mulciuojamos pievos plota ir sodinsiu daugiau pomidoru lauke, gerokai daugiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Keretoja, o kada sėji lauko pomidorų sėklytes?
Atsakyti
I lauka sodinau daigelius, gal netaip parasiau, o seklas daigams seju orientuodamasi pagal vyro mama, pati dar praktikos per mazai turiu kaip man atrodo, ji tradicine sodininke, nors ir jai kurdiumovo knyga ikisus paskaityt, pradejo keistis iprociai, pradejo mulciuot, bet darza vistiek aria doh.gif Galesiu parasyt kai jau ruosiuosi set, nes ji irgi lauke pagrinde augina, tai musu laikai sutampa. Dar pernai maciau kaip sirgo vasaro jos pomidorai ir kaip visai nesirgo mano laukiniai thumbup.gif
Atsakyti
Kerėtoja, o tai vis vien tu juos iš viršaus uždengi.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 02 19, 17:35)
, todel siemet padidinau mulciuojamos pievos plota ir sodinsiu daugiau pomidoru lauke, gerokai daugiau  lotuliukas.gif

va sitaip ir as galvoju sodinti thumbup.gif
O pomidorai nesirgo pas jus? jug tokia salta ir dregna vasara buvo...

Jau perskaiciau, kad nesirgo, as irgi tuomet paklausiu, be jokiu uzdangu augo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 19 vasario 2013 - 18:29