Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 18, 14:54)
Nori tiesos? Visada jus abi maišau, visada, t.y. abi pasąmonėj į vieną susiliejat ir kodėl čia taip, net nežinau  lotuliukas.gif

Įdomiai gaunasi, rotacija kažin pagal ką? Nes bandant registruotis į tą senąjį, pinigų lyg ir neprašo. Ar ir vėl kažko nematau  biggrin.gif

bigsmile.gif mat kaip.. smile.gif

tai, matyt, kad tų mokančių pinigus "ne prūdais", atsibodo tarp savęs bendrauti... lotuliukas.gif Aš registruotis nebandžiau, nei dar kartą sename, nei naujame forume, kažkaip man irgi noro nėra... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 02 18, 10:29)
irnesakyk.gif perdaug žmonės susireikšmina, manau...  rolleyes.gif  Prisiregistravimui buvo reikalingas motyvacinis laiškas..  rolleyes.gif vėliau sugalvojo, kad nėra naudos iš tokio forumo, tai padarė mokamą ir išmetė nenorinčius mokėti vartotojus..  rolleyes.gif  Va, įdomu, ar mokamas forumas nepasiteisino, kad vėl naujas nemokamas kuriamas..  g.gif

drinks_cheers.gif
Aš tai labai pasiutus buvau ne kartą... ir kai man GŽ atrašė kad mano bulvės neauga matyt dėl neteisingo mąstimo, mol galvoje dar nepertvarkiau daržininkystės... todėl pagal GŽ nesiseka doh.gif
nu ir kai pinigų paprašė ... pamaniau visai susireikšmino ponai... ir labai netinka faktas kad jie lyg ir nori išplatint GŽ, kad kuo mažiau būtų produkcija perkama iš intensyvių ūkių, kad žmonės grĮžtu prie valgymo "nuo žemės" ... ir vat šekit išgraužkit, nessidalinsim su jumis nei informacija, nei patirtim doh.gif
QUOTE(Alekto @ 2013 02 18, 10:35)
O į  temą, tai klausimas. Jei pievoj nekasant tik mulčiuojant nuo pavasario, ar bus žemė "pasiruošus" kokį rugpjūčio mėnesį? Ar tik kitam sezonui?

Aš mulčiavau vasaros pradžioje, 50 cm šienu (aplink pievą nušienavau ir sugrėbiau į nedidelį plotelį - būsimo daržo vietoje). Tai išlindo kai kurios žolės, kurias laiks nuo laiko išraudavau ir ant viršaus palikdavau (atvažiuoji gi sodybon, ir bėgi pažiūrėt, tris kadagius ištrauki bevėpsant, tiek to ir darbo)... apačioje viskas gražiai nupuvo, galima buvo daržą užveist, tik planuose buvo braškynas. Tai papildomai užkroviau kaip lysves kad 40 cm gautusi, bet jau užpernykščio šieno iš rulono... daigus sodinau padarydama duobutes- lizdelius su žeme (komposto neturiu, tai kurmerausius susirinkau)... prigijo gerai, žiūrėsiu kaip derės šiemet blush2.gif tokią nesąmonę sugalvojau prisižiūrėjusi kaip augina braškes pramoniniuose ūkiuose... kažin ar labai nusišnekėjau g.gif
O pirmą kartą, kai tik nusprendžiau daržininkaut savaip, irgi taip pat pūdžiau, tik anyta įkalbėjo kad prakedentų traktorius... spjaudžiausi paskui, kam nusileidau... bo traktorius net gerai įsmuko kokia puri buvo žemė... viršų sumalė, apačią suspaudė... lietus nulijo, tai ir viršus supuolė... žemė pas mus grynas molis... tai rezultate ne nauda, o tik bėda iš to suarimo...

Atsakyti
Praeitais metais kaip eksperimentą pievoje pasodinau vieną bulvę biggrin.gif ir du moliūgus. Moliūgai buvo daigais pasodinti. Moliūgai nunyko, vienas dar bandė žydėt bet po to kažkur pradingo irgi. O bulvė augo ir žydėjo. Tiesa krumas nebivo didelis, o kai kąsiau derlių tai gavau 3 ar 4 nedidukes bulvytes unsure.gif
Patarkite man prašau kaip man elgtis: buvo pieva, traktoriumi išlyginta žemė, su grėbliuku išrankiotos šaknys. Ar tokioje žemėje galima kažką sodinti pagal GŽ šiais metais ar rinktis tradicinę daržininkystę? g.gif
dar kitas klausimas: ar pradėjote kažką sodinti? Aš paskaičiau daržininko kalendoriuje kad jau tam tikras kultūras reikia sėti namuose, bet jei sodinsiu lauke, o ne šiltnamy tai gal dar peranksti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2013 02 18, 19:19)
dar kitas klausimas: ar pradėjote kažką sodinti? Aš paskaičiau daržininko kalendoriuje kad jau tam tikras kultūras reikia sėti namuose, bet jei sodinsiu lauke, o ne šiltnamy tai gal dar peranksti?  g.gif

sodinti dar tikrai nesodinam... bigsmile.gif o sėjam jau čilius, paprikas, baklažanus... smile.gif Jeigu auginsit lauke, tai sėti dar anksti.. . rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2013 02 18, 16:49)
O pirmą kartą, kai tik nusprendžiau daržininkaut savaip, irgi taip pat pūdžiau, tik anyta įkalbėjo kad prakedentų traktorius... spjaudžiausi paskui, kam nusileidau... bo traktorius net gerai įsmuko kokia puri buvo žemė... viršų sumalė, apačią suspaudė... lietus nulijo, tai ir viršus supuolė... žemė pas mus grynas molis... tai rezultate ne nauda, o tik bėda iš to suarimo...

doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 02 18, 18:46)
sodinti dar tikrai nesodinam...  bigsmile.gif  o sėjam jau čilius, paprikas, baklažanus...  smile.gif  Jeigu auginsit lauke, tai sėti dar anksti.. .  rolleyes.gif

O sėjate auginimui lauke? ax.gif aš viską auginsiu lauke tai galvoju ar anksti sėti namuose ar jau laikas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2013 02 18, 20:01)
O sėjate auginimui lauke?  ax.gif aš viską auginsiu lauke tai galvoju ar anksti sėti namuose ar jau laikas?  g.gif

Kovo pradžiai šiuos darbelius atidėkit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2013 02 18, 20:01)
O sėjate auginimui lauke?  ax.gif aš viską auginsiu lauke tai galvoju ar anksti sėti namuose ar jau laikas?  g.gif

perskaitykit mano postą iki galo, klausiat to paties, ką jau parašiau... rolleyes.gif
Atsakyti
Dėkoju 4u.gif pirmą kartą kažką sodinsiu savarankiškai tai man viskas nauja biggrin.gif nes paprastai vsiką sodindavome kartu su mama ar anyta, tai nesukau sau galvos dėl daigų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2013 02 18, 18:19)
Ar tokioje žemėje galima kažką sodinti pagal GŽ šiais metais  ar rinktis tradicinę daržininkystę?  g.gif

bet kuriuo laiku (tik ne žiemą biggrin.gif ) gali pradėti GŽ.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 02 18, 14:00)
atsibodo tarp savęs bendrauti...  lotuliukas.gif

man tokia mintis taip kilo smile.gif SM kas kita supermama.gif dažnai su lazdomis pamojuojamuser posted image
Atsakyti
Laba diena. smile.gif
QUOTE(Pumpuryte @ 2013 02 18, 18:19)
Ar tokioje žemėje galima kažką sodinti pagal GŽ šiais metais  ar rinktis tradicinę daržininkystę?  g.gif

As cia taip skaitau skaitau ir toks klausimas iskilo beskaitant. Ar darzininkavimo yra tik dvi kryptys : GZ ir tradicinis darzas? O kaip vadintusi darzas "per viduri", tarkim mano atveju. Ravedavau kruopsciai, pagal GZ pasakymus, tai auginau viska dykumoje, saikingai patresdavau ir t.t. Siemet pasidomejau ir protelis verciasi i kita puse, i ta patogiaja taip sakant : darzo nekasimo (nebeskaudes nugaros), mulciavimo (nereikes raveti, arba minimaliai tik), netresimo ( sveikesnes darzoves,sutaupyti keli litai). Kazkoks diletantinis darzas bus biggrin.gif Sitie dalykai man asmeniskai yra priimtini is GZ, bet jau tie gilesni, kur liecia mastyma, gyvenimo filosofija ir pan - man tai panasu vos ne i sekta, kai matomas tik vienas kelias, vat prisake vienas kaip daryt ir visi is paskos, ir ginkDie padarysi ne taip doh.gif Tikrai neturiu nieko pries GZ, tiesiog issiskiria nuomones tam tikrais klausimais, tad nieko asmenisko 4u.gif
Atsakyti
Kulke, turim gi naujadarą biggrin.gif DRAUGIŠKAS DARŽAS biggrin.gif bigsmile.gif Tai yra tarp GŽ ir tradicinio daržo biggrin.gif Kas nesutinkat, meskit į mane akmenį biggrin.gif
Atsakyti
Gamtinė žemdirbystė gi patys jos propoguotojai sugalvojo taip vadint. Jei jau prisikabinėt... tai IMHO tikroji gamtinė žemdirbystė yra visai ne žemdirbystė... neteisingas pavadinimas iš esmės, bo žemės gi ten nieks nedirba... be to jų siekis yra nueiti ir prisirinkti kaip grybų, uogų į mišką... kad patys pasisėtų, patys išdyktų, tik suintensyvinti visą veiklą, kaip kokiuose tropikuose.
Daržas yra vieta kur auginam daržoves, tradicinis daržas tai irgi gal ne visai tikslu... čia GŽ sumanytojai labai mėgsta taip įvardyti kitokį daržininkavimą nei jie patys. Bet vat viduramžių sodai tradicinis daržininkavimas? gi tų sodų esmė: susodinti pagal griežtą tvarką pilvui ir akiai, ir kad viskas augtų gražiai ir derėtų. Jie tada viską rankomis darė, pesticidų ir kt. cidų neturėjo, o norėjo sukurt rojų žemėje. Todėl ir mulčiavo, todėl ir serenčius sodino su kopūstais... visą tą teoriją, kurią GŽ propoguotojai kaip kokį atrastą stebuklą pateikinėja yra dėstoma, tiesa ne agronomams, nors ir agronomijos pagrinduose dirvodaros procesai apžvelgiami 4u.gif
Atsakyti