QUOTE(rytorasa @ 2013 02 18, 10:29)
perdaug žmonės susireikšmina, manau...
Prisiregistravimui buvo reikalingas motyvacinis laiškas..
vėliau sugalvojo, kad nėra naudos iš tokio forumo, tai padarė mokamą ir išmetė nenorinčius mokėti vartotojus..
Va, įdomu, ar mokamas forumas nepasiteisino, kad vėl naujas nemokamas kuriamas..
Aš tai labai pasiutus buvau ne kartą... ir kai man GŽ atrašė kad mano bulvės neauga matyt dėl neteisingo mąstimo, mol galvoje dar nepertvarkiau daržininkystės... todėl pagal GŽ nesiseka
nu ir kai pinigų paprašė ... pamaniau visai susireikšmino ponai... ir labai netinka faktas kad jie lyg ir nori išplatint GŽ, kad kuo mažiau būtų produkcija perkama iš intensyvių ūkių, kad žmonės grĮžtu prie valgymo "nuo žemės" ... ir vat šekit išgraužkit, nessidalinsim su jumis nei informacija, nei patirtim
QUOTE(Alekto @ 2013 02 18, 10:35)
O į temą, tai klausimas. Jei pievoj nekasant tik mulčiuojant nuo pavasario, ar bus žemė "pasiruošus" kokį rugpjūčio mėnesį? Ar tik kitam sezonui?
Aš mulčiavau vasaros pradžioje, 50 cm šienu (aplink pievą nušienavau ir sugrėbiau į nedidelį plotelį - būsimo daržo vietoje). Tai išlindo kai kurios žolės, kurias laiks nuo laiko išraudavau ir ant viršaus palikdavau (atvažiuoji gi sodybon, ir bėgi pažiūrėt, tris kadagius ištrauki bevėpsant, tiek to ir darbo)... apačioje viskas gražiai nupuvo, galima buvo daržą užveist, tik planuose buvo braškynas. Tai papildomai užkroviau kaip lysves kad 40 cm gautusi, bet jau užpernykščio šieno iš rulono... daigus sodinau padarydama duobutes- lizdelius su žeme (komposto neturiu, tai kurmerausius susirinkau)... prigijo gerai, žiūrėsiu kaip derės šiemet
tokią nesąmonę sugalvojau prisižiūrėjusi kaip augina braškes pramoniniuose ūkiuose... kažin ar labai nusišnekėjau
O pirmą kartą, kai tik nusprendžiau daržininkaut savaip, irgi taip pat pūdžiau, tik anyta įkalbėjo kad prakedentų traktorius... spjaudžiausi paskui, kam nusileidau... bo traktorius net gerai įsmuko kokia puri buvo žemė... viršų sumalė, apačią suspaudė... lietus nulijo, tai ir viršus supuolė... žemė pas mus grynas molis... tai rezultate ne nauda, o tik bėda iš to suarimo...