Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(Alekto @ 2013 02 18, 11:35)
Man tai iš vis ten absurdo teatras doh.gif

thumbup.gif pritariu, vos perskaičius tokius "vėjus", kad dirbantis žmogus negali gamtine žemdirbyste užsiimt doh.gif nu ką aš žinau.... su tokiais pamąstymais, tai į pirmykštę santvarką grįšt belieka, iš kart išjungiau tą puslapį schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 02 18, 10:35)
O į  temą, tai klausimas. Jei pievoj nekasant tik mulčiuojant nuo pavasario, ar bus žemė "pasiruošus" kokį rugpjūčio mėnesį? Ar tik kitam sezonui?

Ne visai aišku, ką reiškia "pasiruošus". GŽ entuziastai teigia, kad visiškai ekosistema susiformuoja gal penktais metais.
Iš negausios savo patirties galiu teigti, kad po vienos vasaros velėna supūva, bet, jeigu pievoje augo galingos daugiametės žolės, pvz., usnys, jos sėkmingai perauginėja mulčią visą vasarą ir rudenį. Uždengus pavasarį, dar mažiausiai kartą - du reikėtų papildomai dengti, nes sunyksta. Tiesa, pernai vasara buvo drėgna, dengiau šienu (ne veja), šiaudai gal ilgiau laikytų. Jeigu įmanoma, puiku kloti kartoną - bent iki vasaros vidurio jokia žolytė neišlenda. Antroje vasaros pusėje kartono nelieka.
O šiaip, tai po mulčiu terpė "pasiruošus" praktiškai gal po savaitės - drėgna, ima irti augalų liekanos. Bent jau bulvės klestėjo tiesiogine žodžio prasme.
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2013 02 18, 11:45)
Ne visai aišku, ką reiškia "pasiruošus". GŽ entuziastai teigia, kad visiškai ekosistema susiformuoja gal penktais metais.
Iš negausios savo patirties galiu teigti, kad po vienos vasaros velėna supūva, bet, jeigu pievoje augo galingos daugiametės žolės, pvz., usnys, jos sėkmingai perauginėja mulčią visą vasarą ir rudenį. Uždengus pavasarį, dar mažiausiai kartą - du reikėtų papildomai dengti, nes sunyksta. Tiesa, pernai vasara buvo drėgna, dengiau šienu (ne veja), šiaudai gal ilgiau laikytų. Jeigu įmanoma, puiku kloti kartoną - bent iki vasaros vidurio jokia žolytė neišlenda. Antroje vasaros pusėje kartono nelieka.
O šiaip, tai po mulčiu terpė "pasiruošus" praktiškai gal po savaitės - drėgna, ima irti augalų liekanos. Bent jau bulvės klestėjo tiesiogine žodžio prasme.

Apie ekosistemą žinau biggrin.gif
Bet vat nesu bandžius su laukine pieva "žaist". Klausimas tas, ar susipurens žemė iki vasaros pabaigos, kad būtų galima pvz. braškes sodint?
Vyras sako,kad baigčiau kankintis,geriau suariam,o paskui mulčiuojam,bet mane toks įdomumas pagavęs, kad noris pabandyti be jokio papildomo žemės kasimo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 02 18, 12:23)
Apie ekosistemą žinau biggrin.gif
Bet vat nesu bandžius su laukine pieva "žaist". Klausimas tas, ar susipurens žemė iki vasaros pabaigos, kad būtų galima pvz. braškes sodint?
Vyras sako,kad baigčiau kankintis,geriau suariam,o paskui mulčiuojam,bet mane toks įdomumas pagavęs, kad noris pabandyti be jokio papildomo žemės kasimo blush2.gif

Ir man aktualu, turim zemes daug, visur pieva, siltnamiai bus, ir kelios ezios, nenoriu daug tu eziu daryti, symet bandysiu pakrasciuose pomidorus tiesiai i pieva sodinti, po to aplink uzmulciuoti. Idomu , ar agurkams tai tinka? g.gif Kazkiek sodinsiu i siltnami, noreciau lauke pabandyti, bet taip pat nenoriu daryti papildomu lysviu, jei pasodinciau pakrasty, tiesiai i pieva, ar jie augtu? dar ir pas kaimynus visas sklypas tuscias, galeciau ir ten prikisti kokiu agurku , ar moliugu, idomu, kaip jie augtu. Aisku, tas vietas, kur pasodinciau, apmulciuociau. Ar mesti man ta ideja is galvos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 02 18, 13:23)

Vat būtent aš ir esu taip žaidusi su laukine pieva braškėms, nes tingėjau žemę sukasdinėt smile.gif Dariau taip: nuo pat pavasario vos nutirpus sniegui pasižymėjau plotą kuriame auginsiu braškes, storai uždėjau šiaudų, šieno, kartono, vėl šieno... vėliau, atsiradus daugiau žolės nuolat mulčiavau šviežia žole, dar kartą vidurvasaryje dėjau kartono lapus. Ir taip iki pat vėlyvo rudens. Rudenį jau jokia žolė toje vietoje nebeaugo. Pavasarį jau buvo galima sodint braškes.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2013 02 18, 10:38)

sutinku, kad per daug jau ten... . Kol kas naujajam tik Laimis rašo  rolleyes.gif . pažiūrėsim, kas dar iš ano GŽ forumo įsitrauks, ar čia koks "kitoks"  - ale "žaliems" arba "kitos krypties" smile.gif, gal kas dalyvauja mokamam? Kokia kryptim ten viskas eina? nes, kuomet paskutinį kart pirmajam forume lankiaus, tai pvz. stipriai žaliavalgystės natos suskambo (niu, ne iš Sauliaus ), taip pat ir daugiau visko buvo pradėta apimti, kas tikrai ne su daržu susiję.

tai, kad forumas išlikęs senasis, žinutės bene 2008 metų. Dalyviai tie patys ir kiek neprisiregistravus galiu matyt, tai Saulius tikrai kalba, ne vien Laimis g.gif
Nelimpa man nors tu ką, negi dabar imti ir save prievartauti, negaliu.

QUOTE(zikas1970 @ 2013 02 18, 12:47)
Ir man aktualu, turim zemes daug, visur pieva, siltnamiai bus, ir kelios ezios, nenoriu daug tu eziu daryti, symet bandysiu pakrasciuose pomidorus tiesiai i pieva sodinti, po to aplink uzmulciuoti. Idomu , ar agurkams tai tinka?  g.gif Kazkiek sodinsiu i siltnami, noreciau lauke pabandyti, bet taip pat nenoriu daryti papildomu lysviu, jei pasodinciau pakrasty, tiesiai i pieva, ar jie augtu? dar ir pas kaimynus visas sklypas tuscias, galeciau ir ten prikisti kokiu agurku , ar moliugu, idomu, kaip jie augtu. Aisku, tas vietas, kur pasodinciau, apmulciuociau. Ar mesti man ta ideja is galvos  g.gif

tiesą sakant, tai metus paaukočiau kaip kad Ex darė. Dar sekančiais metais jau galima drąsiai viską sėti, sodinti. Kaip čia gražiau išsireiškus, na didelis Šė bus toj pievoj.

QUOTE(Ex @ 2013 02 18, 13:08)
Vat būtent aš ir esu taip žaidusi su laukine pieva braškėms, nes tingėjau žemę sukasdinėt smile.gif Dariau taip: nuo pat pavasario vos nutirpus sniegui pasižymėjau plotą kuriame auginsiu braškes, storai uždėjau šiaudų, šieno, kartono, vėl šieno... vėliau, atsiradus daugiau žolės nuolat mulčiavau šviežia žole, dar kartą vidurvasaryje dėjau kartono lapus. Ir taip iki pat vėlyvo rudens. Rudenį jau jokia žolė toje vietoje nebeaugo. Pavasarį jau buvo galima sodint braškes.

Alekto nori jau šį rudenį sodint, manrods tokios braškės tikrai galėtų būti perkeliamos.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 18, 14:15)
tai, kad forumas išlikęs senasis, žinutės bene 2008 metų. Dalyviai tie patys ir kiek neprisiregistravus galiu matyt, tai Saulius tikrai kalba, ne vien Laimis  g.gif
Nelimpa man nors tu ką, negi dabar imti ir save prievartauti, negaliu.

nu, kad ne... g.gif forumas naujas.. http://gz.home.lt/
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 02 18, 13:27)
nu, kad ne...  g.gif forumas naujas..  http://gz.home.lt/

va, dabar tai naują išmetė, bet kur prieš tai buvai nuorodą įdėjus, tai senąjį rodė wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 18, 14:29)
va, dabar tai naują išmetė, bet kur prieš tai buvai nuorodą įdėjus, tai senąjį rodė wink.gif

Pirma- aš jokios nuorodos nebuvai įdėjusi.
Antra- toje Otaip įkeltoje nuorodoje viskas gerai, tik ne ten paspaudei... biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 18 vasario 2013 - 13:45
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 18, 14:15)
Dar sekančiais metais jau galima drąsiai viską sėti, sodinti. Kaip čia gražiau išsireiškus, na didelis Šė bus toj pievoj.

Alekto nori jau šį rudenį sodint, manrods tokios braškės tikrai galėtų būti perkeliamos.

Mano pieva buvo vien varputis, pienės, usnys. Tai norint paruošti žemę būtent braškėms, tikrai reikia metų laiko labai kruopštaus mulčiavimo. Prastai paruošus žemę paskui tik vargsi.

Dėl šio rudens tai nežinau, aš ir žiemai buvau stipriai užmulčiavusi šiaudais, šienu, kartonų pridėjusi.. Man gavosi beveik pusantrų metų mulčiavimo. Bet užtat dabar nė jokia žolytė neišlenda, išskyrus žliūgę.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 02 18, 13:43)
Pirma- aš jokios nuorodos nebuvai įdėjusi.
Antra- toje Otaip įkeltoje nuorodoje viskas gerai, tik ne ten paspaudei...  biggrin.gif  tongue.gif

Nori tiesos? Visada jus abi maišau, visada, t.y. abi pasąmonėj į vieną susiliejat ir kodėl čia taip, net nežinau lotuliukas.gif

Įdomiai gaunasi, rotacija kažin pagal ką? Nes bandant registruotis į tą senąjį, pinigų lyg ir neprašo. Ar ir vėl kažko nematau biggrin.gif
Atsakyti
Ex,ačiū labai 4u.gif
Atsakyti