QUOTE(uolma @ 2013 02 12, 08:30)
nepamenu kurioj Svajonių sodai laidoj kaip gėrė serenčių arbatą, tai dar žydintį serentį nuskynė, ir iš karto po tokį vieną nemažą žiedą į puodelį užplikino.
Aš radau:
Serenčiai pasižymi aštriai karčiu skoniu. Tinka ruošti marinatui.
Liuteinas iš didžiųjų serenčių (Tagetes erecta) - įeina į žolinį papildą
...ir kad serenčių arbata ramina
...bet kai pas mus jų gyvas velnias ir visokių dydžių, tai tikrai šiemet pamėginsiu
, jei ne gryną serentį, tai į kokį mišinuką vaistažolių tikrai įmaišysiu
Bulves šienu mulčiuoti nelabai tinka, ypač jei "šlapia" vasara išpuls. Bet užtai patikrinta bulves "mulčiuot" velėna. Čia pradedantiems pas ką pieva darže... tai tiesiog pievoje dedi bulves ir "užkasi" apversta velėna. Aš paskui vasaros antroje pusėje klojau papildomai šienu plonu sluoksniu. Tai mūsų plytų žemėje pirmą kart bulvės užderėjo (ne tradiciniu būdu). Nes normalių šiaudų vis negaudavom, arba caro maro bimbalo laikų, arba šienas pernykštis... tai joms per mažai "alsavimo" būdavo, kai tik prasidėdavo: naktį lyja, dieną karšta... imdavo vegetuot, o paskui nuo šalia esančių tradicinių bulvių ir visokios blogybės perropodavo... dar gi pelės pasidarbuodavo sėkmingai kad nereiktų man likučių rudenį rinkt