Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(Pumpuryte @ 2013 02 11, 21:02)

O šieną mes perkame po 20lt/ ruloną tad tikrai pigiai  rolleyes.gif

g.gif spėju, kad tas ūkininkaitis nėra girdėjęs apie mulčiavimą, kad dykai tokį turtą parduoda.unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2013 02 11, 20:32)
g.gif  spėju, kad tas ūkininkaitis nėra girdėjęs apie mulčiavimą, kad dykai tokį turtą parduoda.unsure.gif

Pas ji to šieno tieeeeeeek doh.gif Kaip toje pasakoje, važiuoji per pievas ir dainuoji: Markizo markizo markizo Karabaso lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2013 02 11, 21:34)
Pas ji to šieno tieeeeeeek  doh.gif Kaip toje pasakoje, važiuoji per pievas ir dainuoji: Markizo markizo markizo Karabaso  lotuliukas.gif

Cia kurioj vietoj, toli nuo Draseikiu?
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2013 02 11, 20:01)
mirksiukas.gif  visai skanu. Maria Treben medetkų arbatą siūlo skrandžio ligoms - kai pučia pilvą, kirmėliukų profilaktikai. Daug kur siūlo medetkų tepalą, kuris gaminamas iš medetkų ir kiaulės taukų.

medetkas žinau, geriu dažnai jų arbatą, bet kalba ėjo apie serenčius (tagetes) mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(gekoniuke @ 2013 02 11, 20:32)
g.gif  spėju, kad tas ūkininkaitis nėra girdėjęs apie mulčiavimą, kad dykai tokį turtą parduoda.unsure.gif

o aš planavau po 10 siūlyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2013 02 11, 19:13)
http://gyvenimas.del...ve.d?id=9918910

Serenčių arbatą tikrai galima gerti, rodė ir per Svajonių Sodus, ir dar serenčiai turi liuteino, kurio reikia mūsų regėjimui  mirksiukas.gif

QUOTE(Otaip @ 2013 02 11, 20:01)
mirksiukas.gif  visai skanu. Maria Treben medetkų arbatą siūlo skrandžio ligoms - kai pučia pilvą, kirmėliukų profilaktikai. Daug kur siūlo medetkų tepalą, kuris gaminamas iš medetkų ir kiaulės taukų.

Aš kalbėjau apie serenčius arba gvazdikėlius dar vadinamu, o ne medetkas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2013 02 12, 01:15)
Aš kalbėjau apie serenčius arba gvazdikėlius dar vadinamu, o ne medetkas  mirksiukas.gif

aha, nugi tikrai, kad neįsiskaičiau. Bet gi serentis - labai aštrus augalas - Amerikėj indėnų haliucinacijom sukelt vartotas biggrin.gif . Kiek nete radau, tai tik kaip prieskonis minėtas, ale pelerūnas, pas mus naudojamas. Stiprus reikalas cool.gif .
Atsakyti
nepamenu kurioj Svajonių sodai laidoj kaip gėrė serenčių arbatą, tai dar žydintį serentį nuskynė, ir iš karto po tokį vieną nemažą žiedą į puodelį užplikino.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 02 12, 00:23)
o aš planavau po 10 siūlyti blush2.gif

mano tėvas skeptiškai žiūri į mulčiavimą, o mama pritaria, tad kai tėvukas gauna nurodymą parvežt kipų į daržą, tai jis siunta baisiausiai, atseit čia baisius pinigus į daržą klojam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2013 02 12, 08:30)
nepamenu kurioj Svajonių sodai laidoj kaip gėrė serenčių arbatą, tai dar žydintį serentį nuskynė, ir iš karto po  tokį vieną nemažą žiedą į puodelį užplikino.

Aš radau:
Serenčiai pasižymi aštriai karčiu skoniu. Tinka ruošti marinatui.
Liuteinas iš didžiųjų serenčių (Tagetes erecta) - įeina į žolinį papildą
...ir kad serenčių arbata ramina
...bet kai pas mus jų gyvas velnias ir visokių dydžių, tai tikrai šiemet pamėginsiu mirksiukas.gif , jei ne gryną serentį, tai į kokį mišinuką vaistažolių tikrai įmaišysiu 4u.gif

Bulves šienu mulčiuoti nelabai tinka, ypač jei "šlapia" vasara išpuls. Bet užtai patikrinta bulves "mulčiuot" velėna. Čia pradedantiems pas ką pieva darže... tai tiesiog pievoje dedi bulves ir "užkasi" apversta velėna. Aš paskui vasaros antroje pusėje klojau papildomai šienu plonu sluoksniu. Tai mūsų plytų žemėje pirmą kart bulvės užderėjo (ne tradiciniu būdu). Nes normalių šiaudų vis negaudavom, arba caro maro bimbalo laikų, arba šienas pernykštis... tai joms per mažai "alsavimo" būdavo, kai tik prasidėdavo: naktį lyja, dieną karšta... imdavo vegetuot, o paskui nuo šalia esančių tradicinių bulvių ir visokios blogybės perropodavo... dar gi pelės pasidarbuodavo sėkmingai kad nereiktų man likučių rudenį rinkt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 02 11, 22:54)
Cia kurioj vietoj, toli nuo Draseikiu?

Čia yra neprivažiavus Žiežmarius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2013 02 12, 19:39)
Čia yra neprivažiavus Žiežmarius smile.gif

Aciu, kitoj pusej lotuliukas.gif
Atsakyti
Mes kaune turime du rulonus bet jie jau gerokai papūvę išorėje, viduje išviniojus būtų dar geri. Galėtumėm padovanot kad tik išvežtų iš kiemo biggrin.gif
Atsakyti