Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

Jei reikia didelio kiekio šiaudų tai paprastai ūkininkai turi rulonais. Jie tikrai nebrangūs. Skelbimuose yra. Mes perkame šieną rulonais iš vieno ūkininko netoli Žiežmarių.
Aš taip tyliai tyliai paskaitau jūsų temą....turime "laukinį" sklypą, daug metų ten niekas nedaryta buvo. Norėčiau ten užauginti net nežinau kokį terminą pavartot...draugišką dražą gal? biggrin.gif
Bet net nežinau nuo ko pradėt. Man tai kol kas mistika unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2013 02 11, 17:58)
Jei reikia didelio kiekio šiaudų tai paprastai ūkininkai turi rulonais. Jie tikrai nebrangūs. Skelbimuose yra. Mes perkame šieną rulonais iš vieno ūkininko netoli Žiežmarių.

yra, yra, tik kad tie ūkininkai n kartų chemikalais purškia... doh.gif nepurkštų šiais laikais sunku gauti.. rolleyes.gif
Atsakyti
Gal pas tuos ūkininkus kurie augina eko produkciją būtų? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 02 11, 18:38)
yra, yra, tik kad tie ūkininkai n kartų chemikalais purškia...  doh.gif nepurkštų šiais laikais sunku gauti..  rolleyes.gif

šieno tikrai nepurskia, bandykit juo mulciuoti, jis ir vertingesnis už šiaudus, žinoma,ir brangesnis .
Atsakyti
http://gyvenimas.del...ve.d?id=9918910

Serenčių arbatą tikrai galima gerti, rodė ir per Svajonių Sodus, ir dar serenčiai turi liuteino, kurio reikia mūsų regėjimui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2013 02 11, 16:58)
Norėčiau ten užauginti net nežinau kokį terminą pavartot...draugišką daržą gal?  biggrin.gif
Bet net nežinau nuo ko pradėt. Man tai kol kas mistika  unsure.gif

iki tobulo draugiško daržo aš einu beveik 7 metai ax.gif Kol kas dar esu eksperimentiniame lygmenyje. Pradėkit, stebėkit ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(gekoniuke @ 2013 02 11, 18:52)
šieno tikrai nepurskia, bandykit juo mulciuoti, jis ir vertingesnis už šiaudus, žinoma,ir brangesnis .

pavasarį nebūna brangus, kartais ir dykai atiduoda thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(uolma @ 2013 02 11, 19:13)
Serenčių arbatą tikrai galima gerti,

net nepagalvojau apie tai g.gif Įdomu, koks skonis?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 02 11, 20:49)
net nepagalvojau apie tai  g.gif Įdomu, koks skonis?

mirksiukas.gif visai skanu. Maria Treben medetkų arbatą siūlo skrandžio ligoms - kai pučia pilvą, kirmėliukų profilaktikai. Daug kur siūlo medetkų tepalą, kuris gaminamas iš medetkų ir kiaulės taukų.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 02 11, 19:49)
iki tobulo draugiško daržo aš einu beveik 7 metai ax.gif Kol kas dar esu eksperimentiniame lygmenyje. Pradėkit, stebėkit ir viskas bus gerai mirksiukas.gif

oi aš apie tobulą net nesvajoju biggrin.gif praeitais metais mūsų sklype nieko nesodinau iš daržovių, ten buvo tik gėlių krumai. Bandžiau juos mulčiuoti nupjauta žole, bet nepatiko tai jiems tad buvo kažkokie "nupepę" biggrin.gif Tai galvoju ką šįmet galėčiau daryt? Ar gerai suprantu kad nedirbamoje žemėje iškasiu duobes, įsodinsiu sėklas arba daigus ir mulčiuosiu? g.gif Čia taip primityviai paklausiau, neužmėtykite pomidorais lotuliukas.gif

O šieną mes perkame po 20lt/ ruloną tad tikrai pigiai rolleyes.gif
Atsakyti
gal turite kokiu minciu, kas galetu augti kompote? Isskyrus cukinijas ir arbuzus. Pernai auginau agurkus, bet nelabai jiems patiko.... Nesinori laikyti tuscio ploto...
Atsakyti
QUOTE(Profit @ 2013 02 11, 20:08)
gal turite kokiu minciu, kas galetu augti kompote[COLOR=blue]? ..

TJei krūva to kompoto, tai ne ant jos, bet šalia, visai šalia, labai patiks ir kukurūzui ir saulėgrąžai ir daug kam. Ant krūvos negerai, nes ten per daug laisva, puri žemė. Padžiūsta. Geriau paskleiskit tą kompastą ant daržo. Girdėjau kažkas morkų sėklų buvo papylę, sakė puikiai. Nežinau koks ten kompostas. Ar paskalaidė, o gal senas, nes šiaip tai neturėtų būti "puikiai".
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2013 02 11, 20:02)
Tai galvoju ką šįmet galėčiau daryt? Ar gerai suprantu kad nedirbamoje žemėje iškasiu duobes, įsodinsiu sėklas arba daigus ir mulčiuosiu?  g.gif Čia taip primityviai paklausiau, neužmėtykite pomidorais  lotuliukas.gif

Pievoje jums sėklos neaugs. Galit sodint į velėną pomidorus, kopūstų daigus,bulves. Viską gausiai mulčiuot šienu. Bulves geriau šiaudais ir būtinai daug.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 02 11, 20:20)
Pievoje jums sėklos neaugs. Galit sodint į velėną pomidorus, kopūstų daigus,bulves. Viską gausiai mulčiuot šienu. Bulves geriau šiaudais ir būtinai daug.

Dėkoju 4u.gif O sakykite "gardelius" būtina daryt ar jie tik dėl patogumo ir grožio? blush2.gif
Atsakyti