Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(Otaip @ 2013 02 10, 11:47)
O vat tam planavimui kol kas laiko ir nerandu. Man daug paprasčiau eilute morkas susėt, burokus ir kt.

tuomet galbūt pasiteisintų kvadratų metodas, pvz., smėliu susižymėt 60x60cm mirksiukas.gif

QUOTE(bytte @ 2013 02 10, 19:39)
Va tarkim kopūstai... rašo kad kiek kopūstų toks ir daržas... o aš neusgalvoju išvis ką tarp tų kopūstų sodint... nes kai jie išsikeroja aš kaip ir nieko nenuėmus būnu...
tas pats su cukinijom, nesugalvoju joms draugijos... na tik braškės su česnakais kažkaip pagal kiekį sudraugauja  g.gif

nesupratau, neauginu kopūstų, vadinasi daržo visai visai nėra? biggrin.gif Auginu kalafiorus, o be kopūstų galim ir apsieit irnesakyk.gif
Tarkim toks mažas pavyzdys, iš rudens kopūsto auginimo kvadrate pasisėjat kažką 'javinio' ( žiemkenčius) ar anksti pavasarį lubinus. Kai ateina laikas perkelti į daržą kopūstus, sideratų kvadratėly išpjaunam antžeminę dalį, nedidelę. Kopūstai didyn, sideratus po truputį pjaunam ir guldom šalia. Taigi, gaunam, kad toje vietoje ruošiama 'dirva' kopūstui, po truputį aplink daigą nupjaunami sideratai - mulčas. Voilà.
Cukinijas auginu tik krūmines, todėl labai lengvai valdomos ir šalia augančių nenustelbia. Aišku, atstumus reikia iš anksto numatyt wink.gif

QUOTE(bytte @ 2013 02 11, 09:14)
1. tokius plotus neturiu kuo užmulčiuot, man amžinas galvos skausmas iš kur gaut mulčo  doh.gif todėl vis suku galva ką su kuo sutupdyt greta.
2. Va sumąsčiau vijoklines pupeles augint šalia morkų... mąstau lips į viršų pupelės, o morkos apačioje patenkintos bujos  ax.gif bet nustelbė jos morkas... tai dabar galvoju ar dėl to kad vijoklinės, ar kad 3. šparaginės pupelės (vadinami šparagai) morkų draugijon ne taip labai tinka...

1. su sideratinėmis žolėmis reikia susidraugauti - jas nupjaunant yra ką dėti 'ant viršaus' wink.gif
2. tarpas tarp pupelių gal mažokas buvo. Beje, pernai į saviškius kukurūzus leidau lipti agurkams ir vijoklinėms pupelėms. Tai pastarosioms labai pritrūko kukurūzų ūgio, vėliau jau jos ten leidosi žemyn ir vėl lipo į viršų.
3. oi, nea, šparaginės pupelės ir šparagai - dvi skirtingos daržovės 4u.gif

QUOTE(Alekto @ 2013 02 11, 10:24)
jeigu tik viskas gerai bus

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 02 11, 10:24)
Čia mano draugiškas daržas biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 10, 10:54)
5 kartus prisiverčiau peržiūrėti GŽ-iečių superinį daržą. Baisu, tiesą sakant  verysad.gif

Kas dėl Sepp'o, nugi nusileiskim ant žemės, kiek mūsų gali džiaugtis reljefiniu sklypu ir daugiau nei 10 arų.

Gaudvile ,mačiau gyvai.Viskas tada kitaip atrodo smile.gif .Ten didelis sklypas ,gamta laukinė aplinkui.Tas daržas susilieja su visa gamta.O svarbiausia iš šito daržo nuo labai ankstyvo pavasario,iki vėlyvo rudens prasimaitina daug žmonių.Ir gyvai viskas labai gražu smile.gif .
Užsienyje toks vaizdelis pas žmonių dažnas smile.gif. Vaikams kiek visokių skirtingų augalų...Žodžiu nenuobodu.Pmėgink vaikus išlaikyti tradiciniam darže ,sakyčiau neįmanoma...O tokiam be problemų.Klausimų šimtai ir pamąstymų tokių gerų ir teisingų,kad daugeliui suaugusių iki jų lygio labai toli...

Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2013 01 30, 11:49)
N ataip, rudys rimtas reikalas. pernai ir mano dvi kriauses tokios buvo. Bet suluzo purkstuvas musu ir taip ir liko nenupurksta pernai. Pirksiu siemet nauja purkstuva ir tikrai purksiu nuo rudziu su fungicidu. Rekomenduoja du kart per sezona. Pavasari galima vienos rusies fungicida paimti, o vasara kitos rusies. Ir nieko cia nepadarysi, reikia gelbeti medi, o ne ziureti,kaip rudys ji naikina  g.gif

Su tais purškimais tikrai ne į temą doh.gif .
Atsakyti
Greisi, pas mane pakankamai tvarkinga ir jei reikia vaiką surast ar kitus šeimos narius, tuo pačiu ir šunį, klausimų nekyla. Beje, mergiotė ir drauges į daržą tempiasi.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele22 @ 2013 02 11, 10:48)
Mergaites gal zinot kur siaudu gauti aplink Kauna?

Sieno ir siaudu buna Aleksoto turguje savaitgaliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 11, 13:08)
Greisi, pas mane pakankamai tvarkinga ir jei reikia vaiką surast ar kitus šeimos narius, tuo pačiu ir šunį, klausimų nekyla. Beje, mergiotė ir drauges į daržą tempiasi.

Nu ne tau taikiau smile.gif .Čia ,tik šiaip pamąstymui.Nu pas tave daržas man atrodo toli nuo to tradicinio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 11, 11:18)
3. oi, nea, šparaginės pupelės ir šparagai - dvi skirtingos daržovės  4u.gif
4u.gif

Aš auginau tokias, pas mus šparaginėmis vadina tas kur mažos pupelės gliaudomos, o kur su visom ankštim tiesiog šparagais vadina. Tikrų šparagų nesu nei auginus, nei ragavus blush2.gif
Čia taip "patarė" daržo dydį planuot biggrin.gif . Maždaug aiškino (kažkokioje GŽ propogavimo laidoje) kad nereikia daug žemės pagal GŽ, užtenka tiek kiek reikia kopūstams... susiskaičiuoji kiek šeimai reikia kopūstų, susiskaičiuoji plotą... viską užsiaugini kol kopūstai maži tarpuose ir taip sutaupai žemės. Tai vat vis suku galvą ką čia į tuos tarpus sodint, nes tikrai kol maži kopūstai jiems vietos mažai gi reikia, bet kad kažkaip nieko neauginu kuom tuos tarpus užpildyt blush2.gif

Pas mane vaikai sako kad mano daržas gražus, o močiutės purvinas biggrin.gif . Ir varu varomi neina į tradicinį daržą, tuo tarpu maniškyje labai mėgsta tupėti. O šiaip mano siekis nėra visai laukinis daržas, estetikos požiūriu man labai gražūs viduramžių sodai wub.gif
user posted image
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
O tai kaip tuomet šiuos vadinat? biggrin.gif
user posted image

Kažkaip į kraują įaugę, gliaudomos - tiesiog pupelės, vartojamos kartu su ankštimi - šparaginės 4u.gif

Va, kas dėl tų pynučių: pasižiūrėt, pasivaikščiot - gražu, bet kaip išsaugot kojas sveikas. Nesugebėčiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 11, 13:46)
O tai kaip tuomet šiuos vadinat?  biggrin.gif
user posted image

Kažkaip į kraują įaugę, gliaudomos - tiesiog pupelės, vartojamos kartu su ankštimi - šparaginės  4u.gif

Čia tiesiog šparagai, bet ne šparaginės pupelės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2013 02 11, 13:15)

Aciukas
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2013 02 11, 14:33)
.. viską užsiaugini kol kopūstai maži tarpuose ir taip sutaupai žemės. Tai vat vis suku galvą ką čia į tuos tarpus sodint, nes tikrai kol maži kopūstai jiems vietos mažai gi reikia, bet kad kažkaip nieko neauginu kuom tuos tarpus užpildyt  blush2.gif

Pernai auginau bulves su kopūstais, sakyčiau pasiteisino, šiemet irgi taip sodinsiu. Kol augo bulvės kopūstų beveik nesimatė, o kai bulvių virkščios nudžiuvo išbujojo kopūstai thumbup.gif Čia pagal knygą "Protingo daržo margumynai" dariau, dar šalia bulvių turėjo ir pupelės augti, bet jos man neišdygo ko tai g.gif , o gal šliužai jas patvarkė... , o gal paprasčiausiai per tankiai viskas buvo ir jas bulvės nustelbė.
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2013 02 11, 14:15)

jus cia rimtai ? g.gif ir kokiais kiekiais ten prekiaja jais ? 4u.gif
Atsakyti