QUOTE(Otaip @ 2013 02 10, 11:47)
O vat tam planavimui kol kas laiko ir nerandu. Man daug paprasčiau eilute morkas susėt, burokus ir kt.
tuomet galbūt pasiteisintų kvadratų metodas, pvz., smėliu susižymėt 60x60cm
QUOTE(bytte @ 2013 02 10, 19:39)
Va tarkim kopūstai... rašo kad kiek kopūstų toks ir daržas... o aš neusgalvoju išvis ką tarp tų kopūstų sodint... nes kai jie išsikeroja aš kaip ir nieko nenuėmus būnu...
tas pats su cukinijom, nesugalvoju joms draugijos... na tik braškės su česnakais kažkaip pagal kiekį sudraugauja
tas pats su cukinijom, nesugalvoju joms draugijos... na tik braškės su česnakais kažkaip pagal kiekį sudraugauja
nesupratau, neauginu kopūstų, vadinasi daržo visai visai nėra? Auginu kalafiorus, o be kopūstų galim ir apsieit
Tarkim toks mažas pavyzdys, iš rudens kopūsto auginimo kvadrate pasisėjat kažką 'javinio' ( žiemkenčius) ar anksti pavasarį lubinus. Kai ateina laikas perkelti į daržą kopūstus, sideratų kvadratėly išpjaunam antžeminę dalį, nedidelę. Kopūstai didyn, sideratus po truputį pjaunam ir guldom šalia. Taigi, gaunam, kad toje vietoje ruošiama 'dirva' kopūstui, po truputį aplink daigą nupjaunami sideratai - mulčas. Voilà.
Cukinijas auginu tik krūmines, todėl labai lengvai valdomos ir šalia augančių nenustelbia. Aišku, atstumus reikia iš anksto numatyt
QUOTE(bytte @ 2013 02 11, 09:14)
1. tokius plotus neturiu kuo užmulčiuot, man amžinas galvos skausmas iš kur gaut mulčo todėl vis suku galva ką su kuo sutupdyt greta.
2. Va sumąsčiau vijoklines pupeles augint šalia morkų... mąstau lips į viršų pupelės, o morkos apačioje patenkintos bujos bet nustelbė jos morkas... tai dabar galvoju ar dėl to kad vijoklinės, ar kad 3. šparaginės pupelės (vadinami šparagai) morkų draugijon ne taip labai tinka...
2. Va sumąsčiau vijoklines pupeles augint šalia morkų... mąstau lips į viršų pupelės, o morkos apačioje patenkintos bujos bet nustelbė jos morkas... tai dabar galvoju ar dėl to kad vijoklinės, ar kad 3. šparaginės pupelės (vadinami šparagai) morkų draugijon ne taip labai tinka...
1. su sideratinėmis žolėmis reikia susidraugauti - jas nupjaunant yra ką dėti 'ant viršaus'
2. tarpas tarp pupelių gal mažokas buvo. Beje, pernai į saviškius kukurūzus leidau lipti agurkams ir vijoklinėms pupelėms. Tai pastarosioms labai pritrūko kukurūzų ūgio, vėliau jau jos ten leidosi žemyn ir vėl lipo į viršų.
3. oi, nea, šparaginės pupelės ir šparagai - dvi skirtingos daržovės
QUOTE(Alekto @ 2013 02 11, 10:24)
jeigu tik viskas gerai bus