Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(Alekto @ 2013 01 31, 18:05)
VA ČIA daug info apie visus EM preparatus.

4u.gif

QUOTE(*Aukse* @ 2013 01 31, 18:11)
raso,kad senukai turi tureti  g.gif

reikės paieškoti... smile.gif
Papildyta:
Dabar galvoju, kažin ar Kurdiumovo arbatėlė neatstoja tų preparatų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 01 31, 18:18)
4u.gif
reikės paieškoti...  smile.gif
Papildyta:
Dabar galvoju, kažin ar Kurdiumovo arbatėlė neatstoja tų preparatų?  g.gif

Ne,tikrai neatstoja. As naudojau EM-Baikal1,man labai patiko jo poveikis.Is tiesu agurku,pomidoru,braskiu derlius buvo daug didesnis. Tik jo naudojimas gan sudetingas. Daug visokiu gudrybiu reikia zinoti,kad jis gerai veiktu. O SIANIE manau paprasciau naudojamas,ten miltuku pagrindu jie yra. Bet Lietuvoj niekur jo neuzmaciau,o rusai nesiuncia. Rasiau ant durniaus jiems laiskus,kad noriu ju preaparatu,bet nieko neisejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linagele: 31 sausio 2013 - 18:43
[quote=karambole,2013 01 31, 17:50]
Tokio tai negirdejau schmoll.gif.
Pas mus yra tik Baikal EM 1 pirkti. Ermitaze maciau ir Emolus pardej Vilijampoleje. Bet nepigus jis gaunasi schmoll.gif.

O kiek Baikal EM1 Ermitaze kainuoja?
Atsakyti
250 ml apie 26 lt. rolleyes.gif Nesu tikra ar tikrai tokia kaina, seniai jau ten bebuvau.....
O tame psl., kur nurodziau 1l 75 lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karambole: 31 sausio 2013 - 20:10
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 31, 17:04)
GARDEN GOBBLER kuo prastai, be to lengvai gaunamas.

Pernai pirkau mikroorganizmų mugėj, latvių 'gamybos'. Labai daug gero nuveikia  biggrin.gif

Ka tik grizau is miesto, yra pirkti, bet nepigus, virs 16 lt. kainuoja g.gif Raso kad jei visa skiesti, gaunasi 200l. tai viena laistymui neuzteks. Ar jus kazkaip kitaip naudojat, tik daigu persodinimui, mirkot saknis, ar kaip?

Ai, dar paziurejau humuso kainos, irgi brangoka, kur buvau atradus, maisais, tikrai daug pigiau gaunasi.
Atsakyti
Suprantančiom rusiškai filmukas apie žemuoges 4u.gif
Sudomino faktas, kad siūloma tarp žemuogių pasodinti vieną kitą pomidorą, nes pomidorų kvapas atbaido kenkėjus. Gal ne tik žemuogių g.gif
Atsakyti
Permetu nuorodą iš kitos temos:
Gamtinė žemdirbystė
good.gif labai gražus GŽ pavyzdys. Kuomet GŽ forume dalyvavau, matėsi koks tai storpus žmogus - ta architektė first.gif

Tačiau mano asmeniniam darže to padaryt kol kas niekaip nesigautų - per daug darbo doh.gif . Jau skaitant, matosi, kiek moteris ten darbo ir jėgų įdėjus, ir,kad tas, kaimynų apleistu daržu laikomas plotas laugh.gif, - ne tik ilgų apmąstymų ir planavimų žiemą, bet ir daug laiko sezeno metu, reikalaujantis daržas.

Visad išsižiojus žiūriu štai tokius filmukus - Daržiukas wub.gif - bet, kol vaikai maži, to niekaip negalėčiau pas save įkurdinti biggrin.gif

Tokie daržai reikalauja daug žinių ir laiko. Jausmas turėtų būti labai geras, kai kas metai sugebi vis daugiau augalų "suderinti" - randi reikiamus kaimynus kiekvienam, kad "globotų", apsaugotų nuo kenkėjų, nekonkuruotų šaknys ir t.t. - tikiu, kad vidinis džiaugsmas, turint tokį daržą - nerealus wub.gif . Daug paprasčiau monokultūras sodinti ir prižiūrėti ax.gif .
Atsakyti
Man tai nėra gražus toks daržas blush2.gif Aš kažkaip manau,kad įmanoma suderinti tvarką ir gamtą. Tik čia jau grožio samprata kiekvieno mūsų kitokia.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 02 10, 09:31)
Man tai nėra gražus toks daržas blush2.gif Aš kažkaip manau,kad įmanoma suderinti tvarką ir gamtą. Tik čia jau grožio samprata kiekvieno mūsų kitokia.

O man patinka tokie, kaip Seppo Holzer ar to dieduko iš antros nuorodos daržai biggrin.gif (nors šių abiejų veikėjų ir skirias daržininkavimo būdas).
Dabar gyvenam mieste, kur namai su nedaug žemės šalia - ir čia tikrai gražu, tinka, patogu ir t.t. tvarkingas daržiukas su pievele vaikams žaisti, pievele šalia šašlyko kepimo vietos biggrin.gif ir pan. . Bet kuo toliau, tuo labiau mane traukia prie namo kur pamiškėj, su tokiu natūraliu daržiuku, kada bus laikas, kai nebereiks didelio daržovių kiekio ir galėsiu sau stebėt gamtą, "žaisti" su augalų derinimu ir pan..
O šiuo metu, kad ir tokia "smulkmenėlė" - šuo lotuliukas.gif . Dabar, tą teritoriją, kur auga žemesnės daržovės, ar bent jau kol jos nedidukės - aptveriu žema dekoratyvine tvorele nuo šuns, o kartu ir nuo vaikų - gi laksto, kamuolys kur užlekia ar pan. - taigi, derinu, kad "jautresnis" daržiukas būt kur tolėliau, o tas, kur ne taip "jautru", kaip, kad kokios bulvės- pas man ir vos ne centre augo biggrin.gif Patinka, kad paspyrus - kamuolys lekia tiesiai, o ne per kupstus, iškerojusius dėl nepjaunamo gazono ax.gif , patinka daug žydinčių gėlių (o natūraliam daržiuke tiek tokių, deja, neauga - manęs netenkintų tik serenčių ir medetkų vaizdas).
Dabar, kai aplink tiek mulčiuojančių biggrin.gif , jau net nebegaliu skirt savęs prie tokios SM temos, kaip "daržininkaujantys kitaip" - nes kol kas tik tai, ką darau "kitaip", negu kaimynai - kad žemę gerinu iš lėto, mulčiuodama, o ne užsiveždama juodžemio. Plius mažiau laistau dėl mulčo, netręšiu, ir pilnas kiemas kaliforniečių skliekų lotuliukas.gif , kurie prisideda prie punkto "netręšiu", nes kol kas jie gerai susitvarkė su komposto gamyba, kuris yr mano daržo trąša. Bet jau šiemet planuoju gazoną patręšti, nes atsiranda sausų lopų, o žaisti su komposto arbatėlėm, tiesiog neturiu laiko, nors ir tikiu, kad jomis laistant viskas ten susitvarkytų.
Su šių dienų ritmu ir miesto sąlygomis, tiesiog neįmanoma kalbėt vien tik paie natūralumą. Aš kaime niekad nemačius tokių pulkų varnų ar pan. - kartais net išsigąstu, kai kiemas tampa net juodas blink.gif - nuo beprotinio varnų būrio, kurios "užbėga" minutėlėi - net šuo laukan bijo eit , taip pat ir varnėnai juodu debesiu "užlekia" ; o kur dar kurmių invazijos ar pan. - niu, nenatūralu jau čia daug kas, tad ir nelabai gaunasi labai jau "kitaip" kažką daryti ax.gif , net jei ir norėtūs.
Atsakyti
S.Holzer stilius man labai labai wub.gif Ten kitaip viskas,nėra tokio jovalyno.Ten tikra gamta. Lietuviams dar daug žolės apš... iki jo lygio biggrin.gif
Atsakyti
5 kartus prisiverčiau peržiūrėti GŽ-iečių superinį daržą. Baisu, tiesą sakant verysad.gif

Kas dėl Sepp'o, nugi nusileiskim ant žemės, kiek mūsų gali džiaugtis reljefiniu sklypu ir daugiau nei 10 arų.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 10, 10:54)
5 kartus prisiverčiau peržiūrėti GŽ-iečių superinį daržą. Baisu, tiesą sakant  verysad.gif

Kas dėl Sepp'o, nugi nusileiskim ant žemės, kiek mūsų gali džiaugtis reljefiniu sklypu ir daugiau nei 10 arų.

- bigsmile.gif pas kažką buvai reliai svečiuose? man labai įdomu, kaip jie taip gali reikiamus šeimai daržovių kiekius užsiauginti g.gif ?

- drinks_cheers.gif . oi, norėč ir aš tiek vietos, kad paršus laisvai leist laukuos ganytis biggrin.gif . nes tuoj vegetarais tapsim, nes nebėr skanios mėsos unsure.gif - parduotuvėse visiška katastrofa, turgum irgi baigiu nusivilt.
Atsakyti