Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(amarrile @ 2012 09 23, 17:07)
Tai į tema tik tiek doh.gif

bigsmile.gif wub.gif aš su vaismedžiais niekaip nesusidraugauju, ypač su kriaušėmis verysad.gif nenoriu chemijos...................
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 09 23, 20:31)
bigsmile.gif  wub.gif aš su vaismedžiais niekaip nesusidraugauju, ypač su kriaušėmis verysad.gif nenoriu chemijos...................

Gaila,bet be pavasarines chemijos neina apseit unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 09 23, 22:31)
bigsmile.gif  wub.gif aš su vaismedžiais niekaip nesusidraugauju, ypač su kriaušėmis verysad.gif nenoriu chemijos...................

Vat su kriausemis ir man nesiseka.
Perkelemm kriause jaunute is darzo i kita vieta, tai lapai pradejo juoduot(sako negerai jei auga arti tuju, bet kaimynai aplink visi ju turi doh.gif
Atsakyti
Primenu dar vieną temą. Gerai,kad ji butų racionali,neperlenkta 4u.gif
Apie beicuotas seklas,hibridines. Nu ką ten blogo galim įsigyti? Kai chemiją valgom šaukštais, kaip duoną,miltus užaugintus valgom,o čia prieš sėklą žegnojames? Gyvenam,kad numirtumem,ir gyventi reikia patogiai,auginti derlius didelius, kad į parduotuvę visiškų nuodų nebegtume,ir kad kupros per darbus negautume.
Insekticidais sėklos apveliamos todel,kad pačių seklų nesugriaužtų kenkejai,manau. O kad užmušamos ligos pačioj sekloj,ir garantuoja man derlių-valio...
Atsakyti
drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2012 09 25, 08:11)
Vat su kriausemis ir man nesiseka.
Perkelemm kriause jaunute is darzo i kita vieta, tai lapai pradejo juoduot(sako negerai jei auga arti tuju, bet kaimynai aplink visi ju turi  doh.gif

nemaišot su kazokiniu kadagiu?
"Pavasarį balandžio-gegužės mėn. ant kazokinio kadagio šakų ir kamienų susidaro rusvi gleivių ar drebučių pavidalo, kūgiški, iš šonų suspausti grybo teliai. Tarpiniai šio grybo šeimininkai - kriaušės, ant jų tęsiasi kitos šio grybo spermogonių ir ecių stadijos. Ant kriaušių požymiai pasirodo vasaros viduryje. Viršutinėje lapų pusėje atsiranda apvalios, gelsvai oranžinės dėmės su juodais taškučiais centre (spermogoniai). Apatinėje pusėje būna oranžiniai kūgiškos formos dariniai (eciai). Pažeisti gali būti ir kriaušių vaisiai. Rudenį iš ecių išbyrėjusias sporas vėjas nuneša ant kadagių. Čia jos sudygsta, peržiemoja gyvuose kadagio audiniuose ir pavasarį sudaro telius. Pavasarį lietingu oru sporomis vėl apsikrečia kriaušių lapai. Skirtingų šaltinių teigimu apkrėtimas įmanomas 300 m - 6 km atstumu. "
Atrodo taip:
user posted image
user posted image

Nesu guirdėjusi kad kriaušėms tujos kenktų ax.gif
Atsakyti
fuui, kokia bjaurybė..

Mes kriaušę prie namo pasodinom, jau kitą sezoną pastebėjau kelis lapelius su oranžinėm dėmėm... doh.gif Aplink nei kitų kriaušių, nei kadagių nėra...
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 01 29, 13:29)
fuui, kokia bjaurybė..

Mes kriaušę prie namo pasodinom, jau kitą sezoną pastebėjau kelis lapelius su oranžinėm dėmėm...  doh.gif  Aplink nei kitų kriaušių, nei kadagių nėra...

Pas mane tas pats ir kriauses ''atia'', jau 1 nupjoviau, reikes ir kita, nes nbeisgelbesiu, matyt kazkur yra tie kadagiai, jei net 600m spinduliu apkrecia.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 01 29, 20:28)
Pas mane tas pats ir kriauses ''atia'', jau 1 nupjoviau, reikes ir kita, nes nbeisgelbesiu, matyt kazkur yra tie kadagiai, jei net 600m spinduliu apkrecia.

nejaugi nėra jokio būdo su tuo kovoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 01 29, 13:29)
fuui, kokia bjaurybė..

Mes kriaušę prie namo pasodinom, jau kitą sezoną pastebėjau kelis lapelius su oranžinėm dėmėm...  doh.gif  Aplink nei kitų kriaušių, nei kadagių nėra...

o purkst fungicidais nebandet??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 01 29, 22:33)
o purkst fungicidais nebandet???  g.gif

nebandžiau... baisiai tos chemijos nenoriu... unsure.gif O jeigu sodos tirpalu papurškinėjus, juk tai grybelinis susirgimas.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 29 sausio 2013 - 21:39
QUOTE(rytorasa @ 2013 01 29, 21:39)
nebandžiau... baisiai tos chemijos nenoriu...  unsure.gif O jeigu sodos tirpalu papurškinėjus, juk tai grybelinis susirgimas..  g.gif

Gaila,bet labai didžiulė tikimybe,kad šie medžiai patapo užkresti tikrai nepagydoma liga schmoll.gif O rauples pagydyti galima tik chemija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 29 sausio 2013 - 22:30