Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(Dzhine @ 2012 01 23, 10:47)
Jūs turite mintyje sėjomainą?

ne, ne tai... schmoll.gif

Auginimas konvejeriu yra toks, kai iš to pačio žemės ploto norima gauti kuo daugiau naudos ir tas žemės plotas labai racionaliai išnaudojamas. Vos tik nurovus vienas daržoves tuoj pat jų vieton sėjamos/sodinamos kitos. Žemė niekada nebūna tuščia nuo ankstyvo pavasario, iki vėlyvo rudens.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 01 23, 09:54)
ne, ne tai...  schmoll.gif

Auginimas konvejeriu yra toks, kai iš to pačio žemės ploto norima gauti kuo daugiau naudos ir tas žemės plotas labai racionaliai išnaudojamas. Vos tik nurovus vienas daržoves tuoj pat jų vieton sėjamos/sodinamos kitos. Žemė niekada nebūna tuščia nuo ankstyvo pavasario, iki vėlyvo rudens.

Apie tokį racionalų žemės išnaudojimą esu ne kartą skaičiusi ir pati bandau taip daryti, bet pirmą kartą išgirdau tokį pavadinimą 4u.gif

Gal galite pasidalinti savo idėjomis?
Atsakyti
Čia kaip suprantu turima omenyje nuoseklųjį sodinimą? (Rašo apie jį šiek tiek knygoje "Protingo daržo margumynai").
Atsakyti
na, tai sodinam, sėjam. Sideratais ar daržovėmis.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 01 23, 09:54)
kai iš to pačio žemės ploto norima gauti kuo daugiau naudos ir tas žemės plotas labai racionaliai išnaudojamas.

po daržovių nuėmimo, aš sideratais užsėju.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 23, 11:58)
na, tai sodinam, sėjam. Sideratais ar daržovėmis.

QUOTE(diasaja @ 2012 01 23, 12:22)
po daržovių nuėmimo, aš sideratais užsėju.

supratu, užsėjat sideratais, kad nelaikyti plikos žemės. Bet sideratų mes nevalgom.. biggrin.gif Auginimas konvejeriu- tai daržovių auginimas, kai susiplanuojama taip, kad po vienų neilgos vegetacijos daržovių sodinamos kitos ir taip visą auginimo sezoną..
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 01 23, 11:59)
Auginimas konvejeriu- tai daržovių auginimas, kai susiplanuojama taip, kad po vienų neilgos vegetacijos daržovių sodinamos kitos ir taip visą auginimo sezoną..

ir taip darau, tik visko man neįmanoma, nes jeigu nuimu derlių rugsėjo mėnesį, tai tik sideratus sėju.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 01 23, 11:59)
supratu, užsėjat sideratais, kad nelaikyti plikos žemės. Bet sideratų mes nevalgom..  biggrin.gif Auginimas konvejeriu- tai daržovių auginimas, kai susiplanuojama taip, kad po vienų neilgos vegetacijos daržovių sodinamos kitos ir taip visą auginimo sezoną..

na, taip, juk ridikėliai, žirniai, salotos, špinatai, ankstyvosios morkos, išsirauna ir į jų vieta kita partija žirnių, burokėlių, žiedinių kopūstų, morkų ir t.t. Sideratais anksti pavasarį ir rudenį wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 01 23, 12:59)
supratu, užsėjat sideratais, kad nelaikyti plikos žemės. Bet sideratų mes nevalgom..  biggrin.gif Auginimas konvejeriu- tai daržovių auginimas, kai susiplanuojama taip, kad po vienų neilgos vegetacijos daržovių sodinamos kitos ir taip visą auginimo sezoną..

Kaip jau kažkas minėjo, daug pvz. yra knygoje "Protingo daržo margumynai", o šeip tai galima bandyt susigalvot pačiai tuos derinius. Kai kas galbūt ir pasiteisina (galvoju ir aš šiemet bandyt kokią lysvę paderint), bet kai kurie deriniai iš tos knygos man sukėlė abejonių ta prasme, kad derinamos kultūros, kurių vienų valgome daug, o kitų tiek nereikia. Pvz. pomidorai ir česnakai - juk jeigu česnakų prisodint tokią pat lysvę kaip pomidorų doh.gif tai nežinau kas juos suvalgytų.
Atsakyti
Rim, kažką ne taip supratai 4u.gif Česnakai auga šalia pomidorų kaip kompanjonai. Tokiais gali būti bazilikai, tagetės. O pomidorams prieš tai augusios kultūros tinkamos yra kryžmažiedžiai. Iš sideratų - baltosios garstyčios, iš valgomų - ridikėliai, špinatai.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 23, 13:58)
Rim, kažką ne taip supratai  4u.gif Česnakai auga šalia pomidorų kaip kompanjonai. Tokiais gali būti bazilikai, tagetės. O pomidorams prieš tai augusios kultūros tinkamos yra kryžmažiedžiai. Iš sideratų - baltosios garstyčios, iš valgomų - ridikėliai, špinatai.

Na gal ir nelabai vykęs pavyzdys blush2.gif
Bet sakykim žirniai+ridikėliai+paprikos. Derinys geras, bet žirnius siūloma sėti eilutėmis kas metrą, tarpuose ridikėlius, o juos nurovus paprikas. Mums ridikėlių kokių 2-3 metrų vos ne per daug, o žirnių iš 3-4 eilučių, tai nebus ką valgyt. Čia pavyzdžiai iš minėtos knygos jei ką ax.gif
Atsakyti
jei nereikia tiek ridikėlių, juk galima špinatus, salotos geras priešsėlis. Jos taip pat greit susivartoja wink.gif
Atsakyti