sveikos mielosios sodintojos mes su brangiuoju irgi bandysime sodintis (gamtinės žemdirbystės principais) jau kitą pavasarį tik norėčiau patarimo: norime sodinti i šieną arba į kažką panašaus ar įmanoma vat pavasarį sukrauti šieną ir jame sodinti ar kaip nors kitaip patartumėt daryti? deja iš rudens nespėjome susiruošti labai prašau, patarkit
ar daržininkės ilsisi? ar vis dar džiaugiasi... savo derliumi?
QUOTE(irmaliet @ 2011 12 06, 11:24)
ar vis dar džiaugiasi... savo derliumi?
vis dar džiaugiuosi savomis daržovėmis, tik šviežių kopūstų kelios galvos liko.
QUOTE(diasaja @ 2011 12 06, 20:15)
vis dar džiaugiuosi savomis daržovėmis, tik šviežių kopūstų kelios galvos liko.
Pas mus šiemet irgi kažkaip švieži kopūstai labai populiarūs Būsiu per daug suraugus, per mažai palikus
Ar pamenat,kaip vasaros pradžioj kai kurios sodinot pomidorus tiesiai pievon ? Būt smagu,kad pasidalintumėt jau turima patirtim
Ta proga ir aš pasipasakosiu Šiltnamyje sodinau į trejopai paruoštą dirva: viena dalis buvo sukasta,vienoje tik nuimta velėna ir trečia dalis palikta pieva-veja.Viskas užmulčiuota.Ir tiesą sakant,pomidorai derėjo visiškai vienodai.Nebuvo jokio skirtumo,kokio "kietumo" dirvoje susodinti
Ta proga ir aš pasipasakosiu Šiltnamyje sodinau į trejopai paruoštą dirva: viena dalis buvo sukasta,vienoje tik nuimta velėna ir trečia dalis palikta pieva-veja.Viskas užmulčiuota.Ir tiesą sakant,pomidorai derėjo visiškai vienodai.Nebuvo jokio skirtumo,kokio "kietumo" dirvoje susodinti
QUOTE(Alekto @ 2012 01 23, 09:22)
Ar pamenat,kaip vasaros pradžioj kai kurios sodinot pomidorus tiesiai pievon ? Būt smagu,kad pasidalintumėt jau turima patirtim
pas man buvo ir toks variantas. Lyginant su sodintais šiltnamy ir lauke pakeltose lysvėse, vienareikšmis pastebėjimas - mažiau laistyt reikėjo (na, či a ir taip, matyt, kiekvienam aišku bus kodėl ), bet su derėjimu tai - .. kokia savaite vėliau pradėjo žydėt ir megzt vaisius, nei sodintieji į lysves. Gal ir būt gerai, jei būč ilgiau juos išlaikius, bet, deja, nuo bulvių persimetė maras ir nedaug ką primezgė man "pieviniai". Taigi ir skonių nelabai sulygint galiu .. daugumą žalius užkoncervavau.
QUOTE(Alekto @ 2012 01 23, 09:22)
Į pievą sodinau seniai ,tik tam,kad dirvą paruošti.O šiaip ,tai viskas geriau auga ne pievoje,o jau paruoštoje žemėje ir paskui apmulčiuotoje.Yra kas ir varputyne augina ,bet čia jau reikia įsigilinti į tas technologijas.
Aš sodinau naujame šiltnamyje tiesiai į žolytę. TAs plotas, kurį įprastai žmonės apdirba kažkaip buvo neliestas ik i pat sodinimo. Vienoje eilėje sodinant bėriau labai mažai komposto, na kokią saujytę, ne daugiau, kitoje po porą kastuvų, o trečioje vyras darė kauburėlį iš komposto tada kišo daigą ir tada užpylinėjo kompostu maišytu su paprastomis žemėmis. Bet iš esmės, dubutės buvo kasamos tiesiai pievoje.
Visi pomidorai derėjo puikiai.
Visi pomidorai derėjo puikiai.
aš jau savo klaidas daugmaž žinau - jei pievoj sodinčiau dar kart - tai jau žinau, kad aplink reiktų gerai apšienauti ir daaug toliau nuo bulvių sodinti. O kadangi pas mus sklypas mažas , tai nebežaisiu taip - šiemet sodinsiu į lysves ir toliau daug mulčiuosiu .
Bandysiu šiemet ir aš lauke pomidorus auginti. ..
Labai domina auginimas konvejeriu. Gal kas jau turit patirties, papasakokit ką ir po ko auginat, kas pasiteisino, kas ne..
Labai domina auginimas konvejeriu. Gal kas jau turit patirties, papasakokit ką ir po ko auginat, kas pasiteisino, kas ne..
QUOTE(rytorasa @ 2012 01 23, 09:27)
Bandysiu šiemet ir aš lauke pomidorus auginti. ..
Jūs turite mintyje sėjomainą?
QUOTE(rytorasa @ 2012 01 23, 09:27)
O kas čia?
Dėl pomidorų-pas mane pomidorai gerai auga tik tada lauke, kai vasara būna nedrėgna.