Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

As tai tik dabar uzverciau zole nuziureta lopineli pievos, kazi iki pavasrio spes nuput zole po mulciu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristina498 @ 2011 09 26, 10:18)
Mes irgi tveriam , nes apgraužė ir apskabė   obelis, slyvas, trešnes.Noriu paklausti, pasodinus braškes po kiek laiko galima mulčiuoti?

aš iš karto pasodinusi mulčiuoju..

QUOTE(runchikas @ 2011 09 26, 15:55)
Laba diena sodininkes/darzininkes. Gal galite padeti mums:
Si rudeni po musu sklypa gerokai pasivazinejo buldozeris (nulygino kalna), tuomet uzveiseme nedideli darziuka, visa kita lauka palikome plika. Darziuka vasara priziurejome, ravejome purenome, dabar kai derlius nuimtas apleidome. Visas kitas laukas (apie 15-20 aru) apzele piktzolemis, tai keleta kartu su trimeriu praejome. Kitam pavasariui planuojame vel veisti darziuka, o visa kita lauka uzseti pievute. Gal galite patarti kokia chemija isnaikinti visas piktzoles, kad pavasariop tureciau svaria dirva ir darzo ir pievos zonose. Kastuvu perkasti ir isrinkti kainuotu labai daug kruvino prakaito (zeme molinga - sunki), todel jau pasiryze tersti savo sklypa chemikalais.
O gal turite geresniu minciu?

QUOTE(gigute2 @ 2011 09 26, 22:57)
labas as turejau ta pacia beda, kuo be naikintum vienos pikzoles ir tos rudenines zoles doh.gif nuvykau i litagra ten pasitariau su specealistu, liepe URAGANU pesticidu pust, nezinau ar gerai ar blogai padariau bet viska vakar mb nupute doh.gif  o po to viska uzarsim ir paliksim ziemot. Tipo kaip ji sake viskas issals..nu nezinau nezinau ar tai tas buvo vienintelis budas naikit zoles g.gif

QUOTE(Irmavi @ 2011 09 27, 08:29)
Labas Runchikai,
Iš principo veiklioji medžiaga visų herbicidų ta pati, išskyrus Glifosą- jis skirtas naikinti piktžoles vejose (dviskiltes), tai pačiai žolei neveikia. O Raundapas, ar Uraganas, ar Dalgis- be skirtumo. Jie išnaikina visa, kas žalia. Purkšti reikia, kai yra šilta (kai vėsu-gali būti nepilnai veiksminga) giedra diena, kad per 4-6 val. spėtų suveikti ir vėjas nenupūstų ant "gerų" augalų. Skiesti geriausia didesniu vandens kiekiu, nei nurodyta (išmėginau)- pvz. 10 litrų- 100ml.
Shetelige Žirmūnuose kaimynai pirko KLINK 360-jis pigesnis (250ml- 13,90). Skiedimas toks pat.Pardavėja sakė,kad lipnumas mažesnis, bet purškiant ant sausų augalų- nepastebėjome jokio skirtumo.
Aišku, reikia apsisaugoti- chemija yra chemija,bet būna atvėjų, kai kitaip neišsiversi. Kartais persitempimas dirbant gal ir kenksmingesnis už tą chemiją g.gif

perskaičiau ir pagalvojau, kad ne į tą temą pataikiau... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 09 27, 09:40)
Nežinau ar sau pritaikysi, bet pasakysiu, kaip aš šiais metais pasidariau sau daržiuką be chemijos, tiesiog iš...piktžolių kolekcijos.. smile.gif
Nenaudojamos žemės turim nemažai, o apsišienaut, apsitvarkyt vistiek reikia. Taigi skyriau gabalėlį žemės, kurį nesunkiai galėčiau įveikti viena. Pasižymėjau ribas. Ir tiesiog tame plote visą vasarą iki pat dabar dėjau nušienautą žolę. Mulčiavau nuolat, pastoviai. Žolės sluoksnis buvo toks, kad vis stipriai dengtų besistengiančią naujai pralįsti žolę, kol galų gale rudeniop nebeišlindo jokia žolytė. Tada su grėbliu nutraukiau į šonus tai, kas liko iš senos žolės. Tas žemės plotas jau buvo nepiktžolėtas, purus, tad sukasiau jį, uždėjau mėšlo, ant viršaus užmečiau tai ką buvau nugrėbusi ir dar papildomai užmečiau nemažą sluoksnį šviežiai nušienautos žolės. Pavasarį sėsiu ir sodinsiu, žemė bus puiki smile.gif

Gamtinės žemdirbystės gerbėjos pasakys, kad sukasti buvo visai nebūtina, bet aš norėjau tokiu būdu "pagreitinti" giliai purios žemės rezultatą... smile.gif Kitąmet tik mulčiuosiu, jau nebesukasdinėsiu.

thumbup.gif aš irgi taip darysiu, tik neperkasinėsiu.. biggrin.gif

Kaip be chemijos apsaugoti kriaušę nuo rūdžių? Vakar nuvažiavusi pamačiau, kad jau keli lapeliai pažeisti, juos išskyniau, tačiau to nepakaks .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 27 rugsėjo 2011 - 09:25
QUOTE(Ex @ 2011 09 27, 09:40)
Nežinau ar sau pritaikysi, bet pasakysiu, kaip aš šiais metais pasidariau sau daržiuką be chemijos, tiesiog iš...piktžolių kolekcijos.. smile.gif
Nenaudojamos žemės turim nemažai, o apsišienaut, apsitvarkyt vistiek reikia. Taigi skyriau gabalėlį žemės, kurį nesunkiai galėčiau įveikti viena. Pasižymėjau ribas. Ir tiesiog tame plote visą vasarą iki pat dabar dėjau nušienautą žolę. Mulčiavau nuolat, pastoviai. Žolės sluoksnis buvo toks, kad vis stipriai dengtų besistengiančią naujai pralįsti žolę, kol galų gale rudeniop nebeišlindo jokia žolytė. Tada su grėbliu nutraukiau į šonus tai, kas liko iš senos žolės. Tas žemės plotas jau buvo nepiktžolėtas, purus, tad sukasiau jį, uždėjau mėšlo, ant viršaus užmečiau tai ką buvau nugrėbusi ir dar papildomai užmečiau nemažą sluoksnį šviežiai nušienautos žolės. Pavasarį sėsiu ir sodinsiu, žemė bus puiki smile.gif

Gamtinės žemdirbystės gerbėjos pasakys, kad sukasti buvo visai nebūtina, bet aš norėjau tokiu būdu "pagreitinti" giliai purios žemės rezultatą... smile.gif Kitąmet tik mulčiuosiu, jau nebesukasdinėsiu.

Taigi, Runčik, mano nuomone, jei pas jus žemė molinga, tai butų idealus variantas ją pamulčiuoti žole. Žemė taps tikrai puresnė smile.gif

Taip būtent,o sukastų lysvių ir pas mane yra.O dėl visokių skausmų,tai reikia sportuoti ,nors tą darau šiuo metu retai.Bet stengiuosi taisyklingai viską kelti ,stotis ir tt.
Atsakyti
Del kriauses rudziu pirmiausia apsiziurekit ar nera kur apslink kazokinio kadagio, nes jei jis auga, pursk nepurskus nepades.
Atsakyti
nebūtinai turi būti šalia kazokinis kadagys, užtenka netoliese sergančių kriaušių ir metai iš metų užsikrečia, taip silpnindami medelius.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 09 28, 08:00)
Del kriauses rudziu pirmiausia apsiziurekit ar nera kur apslink kazokinio kadagio, nes jei jis auga, pursk nepurskus nepades.

aha, šitą žinau, nu bet kad nėra kadagio šalia... schmoll.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 28, 08:43)
nebūtinai turi būti šalia kazokinis kadagys, užtenka netoliese sergančių kriaušių ir metai iš metų užsikrečia, taip silpnindami medelius.

netoli kitų kriaušių irgi nėra... schmoll.gif Mes prie naujo namuko naują sodą kuriam, mūsų medeliai dar jaunučiai, dar net vaisių nesulaukėm, o ligų , deja, jau sulaukėm... unsure.gif Kriaušę tik vieną turim.
Dar prie viso komplekto, zuikiai, ar stirnos medelius apkramto... doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 28 rugsėjo 2011 - 08:07
QUOTE(rytorasa @ 2011 09 28, 09:06)
aha, šitą žinau, nu bet kad nėra kadagio šalia...  schmoll.gif
netoli kitų kriaušių irgi nėra...  schmoll.gif  Mes prie naujo namuko naują sodą kuriam, mūsų medeliai dar jaunučiai, dar net vaisių nesulaukėm, o ligų , deja, jau sulaukėm...  unsure.gif Kriaušę tik vieną turim.
Dar prie viso komplekto, zuikiai, ar stirnos medelius apkramto...  doh.gif  unsure.gif

Medeliai jau medelyne gali būti užkrėsti ax.gif Beveik tuo neabejoju, nes prieš 3metus pirkau anytai 2kriaušes, šiemet sau, iš to paties medelyno, tai serga tiek jos, tiek mano. O va pirktos iš kitur kol kas sveikos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2011 09 28, 09:46)
Medeliai jau medelyne gali būti užkrėsti ax.gif Beveik tuo neabejoju, nes prieš 3metus pirkau anytai 2kriaušes, šiemet sau, iš to paties medelyno, tai serga tiek jos, tiek mano. O va pirktos iš kitur kol kas sveikos smile.gif

na, greičiausiai taip ir yra... rolleyes.gif nes užsikrėsti nėra nuo ko...
Atsakyti
QUOTE(runchikas @ 2011 09 26, 16:55)
Gal galite patarti kokia chemija isnaikinti visas piktzoles, ...

Niekaip nenaikinome, pradėjus nuolat pjauti žolę žoliapjove pačios piktžolės išnyko, dabar normali kaimiška pievutė. Man tinka ir patinka, teletabiškos niekada nenorėjau ax.gif .
Atsakyti
Laba diena

Tu kas pareiske nepasitenkinima, kad uznuodijau tema savo pesticidais - dideliausi persiprasymai. Tikrai nezinojau kad si tema tik "ekologiskiems" darzininkams.

O tiems, kas dave realiu patarimu - dideliausias dekui. Tikrai nezinojau prijomo su mulcium ir zole. Taip ir padarysiu darzo zonoje. O pieva vistik purksiu, uzarsiu, pavasari sukultivuosiu, ir pasesiu teletabine pievute smile.gif nes uzmulciuoti apie 10 aru ploteli nebus taip paprasta...
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2011 09 28, 10:43)
Niekaip nenaikinome, pradėjus nuolat pjauti žolę žoliapjove pačios piktžolės išnyko, dabar normali kaimiška pievutė. Man tinka ir patinka, teletabiškos niekada nenorėjau ax.gif .

drinks_cheers.gif pas mus taip pat, tik labai įdomiai - vienais metais daugiau pienių, kitais -mažiau. Išnyko ir visokie kiečiai, usnys ir pan., kurios labai trukdė badydamos kojas doh.gif - pradžioj raudavau, bet ir susidurstai rankas, ir skylę tokią jau nemažą su ta usnim išrausi, kol šaknį iškapstai - o šiemet tai pirmi metai kai tik kokią vieną usnį užtikau bigsmile.gif . Na, dar cikorija viena kita išlenda, bet šiaip tai - super pievutė suaugo.
Atsakyti
kaip patartumet daryti. Turm zemes lopineli,, ji islyginom, nes buvo jau labai nelygus, atvaziavo traktoriukas islygino zeme. Galvojam puse to sklypo skirti darzaui ir noreciau pabandyti gamtine darzininkyste, o kita puse veja uzseti. Ruosiames uzsivezti i ta sklypa juodzemio ir jau dabar noreciau pasodinti zieminiu csnaku lysvele, gal dar braskiu. Kaip man daryti? Kaip tuos sklypus atskirti, ar kokius krumus pasodinti galiu ant atskytimo ribos?
1. kaip paruosti zeme sodinimui: ar tiesiog uzsivezti juodzemio ir suformuoti keleta lysveliu, pasodinti truputuka ar specialiai kazkaip ruosti?
2. kai pasodinsiu, ka ant virsaus deti ( ar mulca koki, bet is kur jo gauti dabar) ar nieko nedeti ir laukti pavasario, tada zole deti?
3. Kadangi gamtinei zemdirbystei svarbu uzuoveja, tai galvoju ar tiktu tarp lysveliu pasodinti tarkim serbentus, svarainius ar kt. zemaugius krumus?
Atsakyti