Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(diasaja @ 2011 08 28, 11:38)
kokios bacilos? g.gif
Gerųjų patarėjų visada šalia yra daug cool.gif

Nu kiek aš suprantu tai maras yra grybas, tai jeigu jis pomidore, tai kodėl negali būti ir prie pomidoro ar žemėje.

Arba jeigu tik augale tai, neaišku nukrito koks lapas pomidoro ar ne ant žemės, tai viską sugrėbei surinkai ir ramiau. Ar ne? blush2.gif
Papildyta:
Bet nesuprantu vat vieno dalyko, kiek dabar skaitau, tai rašo kad čia šiltaminių pomidorų liga, o mano šitnamio pomidorai dar auga, o laukiniams šalia šiltnamio amen...
Atsakyti
Tai liga daugiau nuo dregmes ant lapu.Bendrai apie pomidorus šnekant,jie gaunasi šiltnamio augalas,o ne lauko,tai tas akcentas''šiltnamio''ir atsiranda....
Atsakyti
QUOTE(SNija @ 2011 08 28, 10:44)
O man mama rekomendavo visą mučią nugrėbti, tipo kad kuo mažiau bacilos liktų... g.gif

Reikia suprasti tą mulčiavimą,tada ir bacilų nereiks bijoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SNija @ 2011 08 28, 11:57)
Nu kiek aš suprantu tai maras yra grybas, tai jeigu jis pomidore, tai kodėl negali būti ir prie pomidoro ar žemėje.

Arba jeigu tik augale tai, neaišku nukrito koks lapas pomidoro ar ne ant žemės, tai viską sugrėbei surinkai ir ramiau. Ar ne?  blush2.gif
Papildyta:

Ar tu manai, kad nuo pomidoro lapo žemė maru užsikrės g.gif Tuomet ir sliekas turėtų maru susirgti tokį lapą suvalgęs g.gif Aš manau, kad ligomis serga augalai, o ne žemė blush2.gif Na, jeigu tau bus ramiau, tai taip ir padaryk (doh.gif kiek darbo bereikalingo), tik sluoksnį naujo mulčio uždėk. Žemė negali likti plika.
O aš viską palikčiau kaip yra, toje pat vietoje kitąmet porą daigų pasodinčiau (kitus į kitą vietą) ir vasarą turėčiau atsakymą, ar labai baisus dalykas- nukritęs sergančio pomidoro lapas ax.gif Mokomės gi iš patirties 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 28, 13:37)
Ar tu manai, kad nuo pomidoro lapo žemė maru užsikrės g.gif Tuomet ir sliekas turėtų maru susirgti tokį lapą suvalgęs g.gif Aš manau, kad ligomis serga augalai, o ne žemė blush2.gif Na, jeigu tau bus ramiau, tai taip ir padaryk  (doh.gif kiek darbo bereikalingo), tik sluoksnį naujo mulčio uždėk. Žemė negali likti plika.
O aš viską palikčiau kaip yra, toje pat vietoje kitąmet porą daigų pasodinčiau (kitus į kitą vietą) ir vasarą turėčiau atsakymą, ar labai baisus dalykas- nukritęs sergančio pomidoro lapas ax.gif Mokomės gi iš patirties 4u.gif

Tai jeigu aš žinočiau atsakymą tai argi klausčiau kaip daryti, į specus ir kreipiuosi 4u.gif

Nu bent jau rašo kad lieka beveik metus lapuose, vaisiuose. Tai jeigu toks lapėkas ar puvėkas pasilieka, tai teoriškai kitais metais daugiau šansų susirgti naujiems pomidorams...

Aš dabar linkus mixą pasėti serenčiai medetkos ir garstyčios lotuliukas.gif
čiai kaip ir su prieskoniais kombinacija 3 turėtų būti labai gerai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2011 08 28, 13:01)
Reikia suprasti tą mulčiavimą,tada ir bacilų nereiks bijoti  4u.gif

Gal po metų kitų jau ir įkirsiu sistemą, va dar visa žiema švietimuisi blush2.gif nes pradėjau tuo reikalu domėtis tik kovo mėn kokį...
Atsakyti
QUOTE(SNija @ 2011 08 28, 15:19)

Gal po metų kitų jau ir įkirsiu sistemą, va dar visa žiema švietimuisi  blush2.gif nes pradėjau tuo reikalu domėtis tik kovo mėn kokį...

Žiemos neužteks švietimuisi ax.gif Kiekvieno daržo žemė kitokia, norai taip pat ax.gif Svarbiausia- ką nori pasiekti g.gif
Atsakyti
aš nežinau ar čia į temą, bet noriu paklausti: ar dezinfekuojate rudenį šiltnamius?
Atsakyti
QUOTE(mazojira @ 2011 08 29, 17:26)
aš nežinau ar čia į temą, bet noriu paklausti: ar dezinfekuojate rudenį šiltnamius?

gal cia rastumet atsakyma 4u.gif
Atsakyti
ačiū už info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazojira @ 2011 08 29, 17:26)

Ne ,nematau reikalo biggrin.gif .Tikiuosi pas mane gerųjų grybelių daugiau už bloguosius.
Atsakyti
o iš kur žinoti ar tų gerųjų grybelių ir pas mane daugiau?
Atsakyti
Sakykit ką norit, bet vis tiek mažiau darbo mulčiuojant smile.gif. Dabar derliaus nuėmimo laikas: nuimi, apmulčiuoji ir palieki - jokio kasimo ar pan. nebėr. O ir žemė puri palieka.

Džiaugiuosi pradėjusi mulčiuoti - žemė puri paliko, laistyt mažiau bereikia, žemuogės kaip braškės, rupūžės po daržą, šiltnamyje tik ropoja, driežai laksto vienas po kito, paukščiukai irgi čiulba ulba smile.gif Tikiuosi žiemai kai paliksiu apmulčiavusi - pavasarį irgi bus mažai darbo smile.gif
Atsakyti