Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(Fonda @ 2011 08 24, 23:49)
Jau esu sakiusi,....

Liuks vaizdelis. Man irgi patinka tinginyste blush2.gif Todel ir plotas mano maziukas - tik vasarai kad butu svieziu darzoviu ir lysves pakeltos, kad su trimeriu tarpus "nuravet" galima butu. Be to vaizdas man visu pirma svarbus... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 08 24, 23:49)

Nu, tikrai, šauniai čia su tom bulvėm jums gaunasi thumbup.gif Reiks ir man bandyt kelis gumbelius šitaip apgyvendint g.gif Šiaip jų neauginam, tik vasarai blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(polfast @ 2011 08 25, 00:48)
... lysves pakeltos, kad  su trimeriu tarpus "nuravet" galima butu. Be to vaizdas man visu pirma svarbus... rolleyes.gif

Aš į tarplysvius pjuvenų per gerą sprindį pripyliau. Vaikščiot vienas malonumas, ir vaizdas neblogas, kai palyja- jokio tešlyno thumbup.gif bet dabar žiūriu, žolė vienur kitur jau kalasi g.gif Reiks su žirklėm pereit g.gif
Atsakyti

QUOTE(bitule @ 2011 08 25, 00:11)
Oho, koks rezultatas  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Man iš pirmo karto taip nepavyko  blush2.gif , nors dariau viską lyg ir taip pat. Bet gal ir nuo žemės priklauso  g.gif , nes lyg matau, kad pas jus lengvas priesmėlis, o mano molynas matyt nenorėjo bulviukams lengvai pasiduoti  smile.gif .

pas mane irgi molis... doh.gif tai nežinau kas gausis su bulvėm.. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 25, 09:23)
Aš į tarplysvius pjuvenų per gerą sprindį pripyliau. Vaikščiot vienas malonumas, ir vaizdas neblogas, kai palyja- jokio tešlyno thumbup.gif bet dabar žiūriu, žolė vienur kitur jau kalasi g.gif Reiks su žirklėm pereit g.gif

pas mane pakeltos lysvės.. Tai nesugalvoju ką su tarplysviais daryti.. Baisiai greitai žole aukščiausia užauga... rolleyes.gif
Atsakyti
Mes tarp pakeltų lysvių palikę tokius tarpus,kad žoliapjovė pravažiuotų.Vejos ten nesėjom,o leidžiam augti žolėms visokioms (plius šieną dedant į lysves sėklyčių įvairių pabyra ant takelių).Tai labai super mulčiui sueina tie augaliukai thumbup.gif Kartais ir rankom nupešu,kai netingiu ax.gif
Atsakyti
O ar pas ka nors jau yra pelėnų?Pas mane tai visas daržas iškilotas(na tas plotas kur bulvės buvo,dabar jis apmulciuotas)
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 08 25, 11:54)
Mes tarp pakeltų lysvių palikę tokius tarpus,kad žoliapjovė pravažiuotų.Vejos ten nesėjom,o leidžiam augti žolėms visokioms (plius šieną dedant į lysves sėklyčių įvairių pabyra ant takelių).Tai labai super mulčiui sueina tie augaliukai thumbup.gif Kartais ir rankom nupešu,kai netingiu ax.gif

pas mane irgi tarplysviuose laukinės žolės auga... Tai tenka rankom nupešti..O viską ką nupešu sukraunu ant lysvių.
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2011 08 24, 13:15)
O pas mane pusė kiemo nuklota ąžuolo lapais, nes jis pas mus didelis ir auga visai netoli namo. Jau taip džiaugiausi, kad nuklosiu visą daržą lapais, bet dabar galvoju, gal negerai  g.gif  Nu nebent durpės ant viršaus sluoksnelį užpylus . Ar ne taip supratau?  g.gif

lapai ilgiau 'nyksta', kuomet yra vieni, tačiau pasluoksniavus (jei tik yra galimybė) su žole, tai procesas kur kas greičiau vyksta wink.gif

QUOTE(zebrina @ 2011 08 25, 12:16)
O ar pas ka nors jau yra pelėnų?Pas mane tai visas daržas iškilotas(na tas plotas kur bulvės buvo,dabar jis apmulciuotas)

ar tikrai ten pelėnai? Pas mane tai rupūžiukai su rupūžytėm iškilnoja.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 08 25, 12:35)
lapai ilgiau 'nyksta', kuomet yra vieni, tačiau pasluoksniavus (jei tik yra galimybė) su žole, tai procesas kur kas greičiau vyksta wink.gif
ar tikrai ten pelėnai? Pas mane tai rupūžiukai su rupūžytėm iškilnoja.

Na manau kad pelėnai,nors jų pačių niekada nesu mačius,kaip ir rupūžių..
Sakau jei būtų rupūžės tai gal pamatyčiau,nes jos daugiau tokios antžeminės gyventojos? g.gif
Net negera pagalvojus ,kad tie brudai vėl visas tulpes sues cool.gif
Atsakyti
Na taip, daugiau aš irgi nebegaišiu su tuo kartonu, iš rudens viską užklosiu šienu ir lapais, bus nebe pieva, lengviau bus viską sėt ir sodint. g.gif

Atsakyti
Klausimėlis specams 4u.gif

Auginau lauke pomidorus, na ten kartonai, žolė ir visą kitą kaip priklauso. viskas buvo super, bet deja išvykau keliom dienom ir per jas užpuolė maras.

Tai dabar dirva kaip suprantu apkrėsta ir ten kitais metais geriau nieko neauginti???
Atsakyti
Pas manęs šiltnamyje tas pats - pomidorų maras. Auginsiu kaip auginusi, nes kito pasirinkimo neturiu. Tačiau šiais metais užsėsiu garstyčių sėklomis, o kitais metais profilaktiškai nupurkšiu su rūgpieniu ir jodu kas 3 savaites.
Atsakyti
QUOTE(SNija @ 2011 08 26, 09:16)
Klausimėlis specams  4u.gif

Auginau lauke pomidorus, na ten kartonai, žolė ir visą kitą kaip priklauso. viskas buvo super, bet deja išvykau keliom dienom ir per jas užpuolė maras.

Tai dabar dirva kaip suprantu apkrėsta ir ten kitais metais geriau nieko neauginti???

Neauginčiau pomidorų ir bulvių toje vietoje, dėl visa ko, bet manau, kad per žiemą, jei pakankamai šalta kai kurie ligos sukėlėjai žūsta g.gif Jug suserga augalas, ne žemė g.gif Gal dabar kokios garstyčios pasėtos tikrai nepakenktų g.gif
Atsakyti