QUOTE(rytorasa @ 2011 08 24, 13:19)
labai įdomu, gal galit smulkiau papasakoti? Kartoną dėjot rudenį ar pavasarį, kaip augo, koks derlius?
Aš dariau taip: pasidėjau kartoną ant pievos, prasikarpiau skylutes, prakrapščiau velėną tose vietose, kad žinočiau kur yra skylutės, tada kartoną nuėmiau ir pažymėtose vietose velėnos sluoksnį nuėmiau, į duobutę dėjau bulvę, nukračiau žemę ant jos nuo velėnos, tą velėną apverstą dėjau ant bulvės. Ir taip visose skylutėse. Paskui uždėjau kartoną ir ant jo žolės visokiausios - ir paždiūvusios, ir visai ką tik nupjautos. Tas vietas, kur per daug suslūgdavo žolė, aš truputuką pakedendavau grėblio kotu, kad nebūtų pluta, o kur jau sudžiūvusią dėjau, tai nereikėjo to daryt. Skaičiau, kad kiti net nedaro skylučių kartone, o tiesiog bulvė pati prasiskverbia per jį. Tik jau išlenda į šviesą daigai vėliau. Na man irgi keli matyt nerado kelio pro tas skylutes, ko gero biškį kartonas pasislinko. Bet nieko, užaugo ir taip. Derlius visoks buvo. Ir mažesnių bulvikių buvo, bet ir oho kokių. Plotelį nedidelį tedariau taip, tai galėjau karpinėt tą kartoną, šiaip daug laiko atima.
Aš ir agurkus taip sėjau į pievą. Padarau duobutę, pasėju sėklytes kokias tris, nes ne visos išdygsta ir aplink apdėjus kartonu, viską apkraunu žole. Ant pačių daigelių nedėjau, tik tada, kai jau išdygo, ir dėjau smulkią žolytę padžiovintą. Dabar agurkus skinu švarutėlius, vaikščiot irgi gerai, kad ir po lietaus, bet batai švarūs.
Iš rudens nieko nepadariau, kitąmet bus lebgviau, nes jau iš rudens bus apdėta visas daržas mulčiu. Jau ir dabar atskiras vietas apdedu, kad nebūtų neuždengtų vietų.
Daug kur klystu gal, nes tik mokausi. Patinka man labai ši tema.
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2011 08 24, 13:23)
Lapai gerai,jeigu kas pamaišyk su šienu.
O, tikrai, šieno dėsiu. Tikriausiai būtų geriau sumaišyt, ar sluoksniais galima
Būtų paprasčiau...
Papildyta:
QUOTE(simre @ 2011 08 24, 13:21)
Va šito nelabai suprantu. Visur rašo, kad pjuvenos negerai. O susmulkintos šakos jau gerai būtų? Ju iš esmės ta pati mediena?
Nu braškėms tai gerai. Bet tikrai gal ne visur ir tas smulkintas šakas galima dėt.