QUOTE(Ex @ 2011 08 19, 21:07)
jau taip juokiausi, taip juokiausi.... uoj, negaliu... kaip ir užmigt reiks....
Ačiū, nors žinosiu kokį sluoksniuotį man "kept"...
Ačiū, nors žinosiu kokį sluoksniuotį man "kept"...
Taigis, dabar ir man pačiai juokinga O pavasarį buvo Beje, pas mane liepos lapai pagrinde. Gal dar nuo medžio priklauso, kokie greičiau suyra
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 08 19, 22:04)
Juračiuks, forumuose didelių raidžių tekstai prilyginami šaukimui, rėkimui. Aparpolio vos negavau tokį triukšmingą tekstą skaitydama. Nebedarykit daugiau taip, prašau
Atsiprašau, nešaukiau tikrai, taip išėjo Kažkaip sujaudina kai žmonės pykstasi, nemėgstu to labai, nes visur kur tik sukiesi autobusas, darbas, parduotuvė - tokie pikti visi...
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 08 19, 21:13)
Ir daugiau nebekišiu į temas nei vertimų, nei vaizdo medžiagų, nei straipsnių nuorodų. Matomai kiekvienas vertina tik savo surastą informaciją...
Na kodėl iš karto tokie kraštutinumai , nėra čia reikalo atsiprašinėti . Informacija visada labai naudinga, kokia ji bebūtų, bent jau aš jos, ir kuo įvairesnės tikiuosi čia užtikti vis atsimenu ir esu be galo dėkinga už tą filmuką su australo ūkeliu (vienas geriausių matytų ) tik va kaip tą balansą tarp informacijos ir "kapsėjimo ant smegenų" rasti... čia kaip su vaikais, kuo daugiau kali į galvą nedaryti to ar ano, tuo labiau rezultatas atvirkštinis
QUOTE(Juračiuks @ 2011 08 19, 21:50)
NEIMKIT Į GALVĄ, JUK KIEK ŽMONIŲ ,TIEK NUOMONIŲ. VIENOS TAIP MANO, KITOS TAIP
tam ir forumas, kad visokius požiūrius pamatytumėm, vietos visiems užteks
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 19, 22:39)
Gal dar nuo medžio priklauso, kokie greičiau suyra
Tikrai priklauso. Dabar jau nepamenu, kur skaičiau, bet berods ąžuolo lapai yra lėčiausiai (ąžuolynuose visada nemažas senų lapų sluoksnis). O pavyzdžiui žagrenio lapų rudenį net negrėbiu - ir taip iki pavasario beveik nieko nelieka.
O aš noriu jūsų visų atsiprašyti - įsiveržiau "su savo giesme į svetimą bažnyčią..." Jūsų kolektyvas temoje jau "susigrojęs", ir aš į jį atėjusi tiesiog neįsipiešiau. Atleiskit...
Ir daugiau nebekišiu į temas nei vertimų, nei vaizdo medžiagų, nei straipsnių nuorodų....
Ir daugiau nebekišiu į temas nei vertimų, nei vaizdo medžiagų, nei straipsnių nuorodų....
O, blynas, kaip žiAuRiAi Nugi viskas čia gerai buvo, tik kad gal be reikalo užkibai už to draugiško pakvietimo į svečius... "na pas Tave į svečius kažin ar važiuočiau - labai jau manęs nemėgsti..." nuo to visas balaganas ir prasidėjo
Visai informatyvūs ir naudingi tavo patarimai, pamąstymai, straipsniai ir vaizdeliai, o ginčijasi visose temose, susibara ir vėl susitaiko.. Gi kartais ir mane klausimai išveda iš pusiausvyros, tada išeinu laukan, aprėkiu šunį...šuo užveja katę...katė įpykusi nugalabija pelę... man iškart nuotaika pakyla.. vėl bendrauju...
Nu čia tarp kitko... Pritariu bitulei, nugi neinam į kraštutinumus, a? A?..
Aš tai šia visiškai "negroju", atlindau kaip kurklys daržan ir balbatuoju... Gerai, kad atsiliepė "visas kolektyvas" ir paprotino su tais lapais. Ačiū
QUOTE(bitule @ 2011 08 19, 23:26)
Tikrai priklauso. Dabar jau nepamenu, kur skaičiau, bet berods ąžuolo lapai yra lėčiausiai (ąžuolynuose visada nemažas senų lapų sluoksnis). O pavyzdžiui žagrenio lapų rudenį net negrėbiu - ir taip iki pavasario beveik nieko nelieka.
Taigi, taigi.. pas mus teritorijoj dar klevų pakankamai, bet jau ten tos jų "paklodės".. Nežinau ar gerai darau, bet tą lobį kartais nusitempiu į kompostą, darau šviežio karvės torto ir klevo lapų-šiaudų-žolės sluoksniuotį Į šiltnamį tikrai nekilo mintis tokių pasitiest...
neskaitei mano žinutės??? Gi aiškiai parašiau ...
Neina tavęs suprasti, dievaži Ištisai agresyvi ir įsižeidusi Jug renkamės čia visos ne kitų menkinti, o kad patirtimi, bendrais interesais ir žiniomis, informacija pasidalinti Niekas tau blogo nenori, ir informacija pateikta vertinga, bet pateiki ją kaip piktas klebonas per pamokslą Niekam čia tie moralai nereikalingi, reikalingas nuoširdus bendravimas Todėl atsipalaiduok, ir .....siųsk viską čia, ką turi vertingo užslėpusi
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 08 20, 07:32)
tada išeinu laukan, aprėkiu šunį...šuo užveja katę...katė įpykusi nugalabija pelę... man iškart nuotaika pakyla.. vėl bendrauju...
Rupūžėle, tikrai nevykusiai pasisvečiuot pakviečiau Daugiau niekam kviesdama lopetos nesiųlysiu Čia ir man pamoka
neskaitei mano žinutės??? Gi aiškiai parašiau ----------------
O aš noriu jūsų visų atsiprašyti - įsiveržiau "su savo giesme į svetimą bažnyčią..." Jūsų kolektyvas temoje jau "susigrojęs", ir aš į jį atėjusi tiesiog neįsipiešiau. Atleiskit...
Ir daugiau nebekišiu į temas nei vertimų, nei vaizdo medžiagų, nei straipsnių nuorodų. Matomai kiekvienas vertina tik savo surastą informaciją...
NESIREIKŠMINKIT ...jau taip... Juk VISKAS praeina...
http://webseminarai....us-juris-belte/
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 08 17, 09:40)
tinka.
Kuo jie "blogesni" už bulvių virkščias? Ar šiaudus, kurių stiebeliai irgi kieti ir stori? Ar dar kietesnę medžiagą - pjuvenas ar skiedras?
Skirtingiems milroorganizmams reikia skaidyti skirtingo kietumo maistą, tai kažkas lėtai "suvalgys" ir braškinės kilmės mulčią.
O kad suvytę iki parudavimo - mikrobams juk vienodai. Rudeniniai medžių lapai puikiausiai tinka apmulčiuoti dirvą žiemai, o jie visi spalvą pakeitę būna
Kuo jie "blogesni" už bulvių virkščias? Ar šiaudus, kurių stiebeliai irgi kieti ir stori? Ar dar kietesnę medžiagą - pjuvenas ar skiedras?
Skirtingiems milroorganizmams reikia skaidyti skirtingo kietumo maistą, tai kažkas lėtai "suvalgys" ir braškinės kilmės mulčią.
O kad suvytę iki parudavimo - mikrobams juk vienodai. Rudeniniai medžių lapai puikiausiai tinka apmulčiuoti dirvą žiemai, o jie visi spalvą pakeitę būna
Bet gi per žiemą kieti augalai nesuyra, tai kaip po to pavasarį sėti, kai ant dirvos visokios "kakos" voliojasi... Na jau ne, geriau aš mulčiuosiu šiaudais ir žolyte, o visa kita - į kompostinę arba laužą.
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 20, 07:55)
Neina tavęs suprasti, dievaži Ištisai agresyvi ir įsižeidusi
o aš kaip tik tokia palaikiau ............. Tave...
Fonda,
aš nesusireikšminu. Aš tiesiog žmogiškai įsižeidžiau.
O prie viso ko Tu mane dabar dar "kultūringai" (?) na...j pasiuntei, negi pati nesupranti?
................
O aš pagaliau jus supratau...
Paskaičiau šiandien vienos informacijos ieškodama visą praeitą temą, ir ten labai puikiai matosi kaip vyksta naujai atėjusių ir besireiškiančių atmetimo reakcija.
Jūs čia kelis metus bendravote, toks ramiai susikompostavęs kolektyviukas buvote, bet naujų atėjusių, nieko neišmanančių, ar neduok Die kažką žinančių temoje nenorite priimti. Va ir gaunasi, kad net pačios nejaučiate kaip visas, kas tik atrodo kad elgiasi ne taip kaip iki šiol buvo priprasta jums, jokiu būdu ne mane vieną, puolate. M
Tik kitos tyliai iš temos pasitraukia, o aš dar bandžiau bendrauti, kažką sakyti, bet kai šitaip "šluotomis mosuojama" tarsi iš savo daržo vejant?... Betgi čia forumas, jis jums nepriklauso nuosavybės teise
Dauguma tyliai dingsta, ateina tik paskaityti,o man knietėjo kažką suradus informacija pasidalinti, pabandžiau kaip kvaiša reikštis, ir gavau per snapą. Paskui dar susireikšminimu apkaltinta likau.
Sorry, JŪSŲ nuosavybinės temos nebeteršiu. O su kuo maloniai bendravosi privare ar realiai gyvenime iki šiol, bendrausim ir toliau.
O aš va vakar daržą apravėjau kur nebuvo mulčiuota, ir tiesą sakant pasigailėjau kad taip padariau. Visą vasarą augo krapai, ir kiti augaliukai (kitaip tariant piktžolės), tad liko neravėti tie daržai. Tai kai ravėjau vakar, pamačiau, kad be galo daug sliekų ir sliekiukų prisidauginę. Ką man daryti, kad jie neišnyktų? Galvoju nuravėjusi pasodinti garstyčias. O kai jos užaugs, ką tada daryti? Nukirpti ir palikti. O paskui gal kokius lubinus iki kitų metų pasodinti?
Kaip suprantu sliekai atsirado, nes neravėjau piktžolių, žemelės nejudinau ir pan.? Ir ką geriau yra daryti, nes neužtenka žolės tiek kad apmulčiuoti visą savo daržiuką.
Kaip suprantu sliekai atsirado, nes neravėjau piktžolių, žemelės nejudinau ir pan.? Ir ką geriau yra daryti, nes neužtenka žolės tiek kad apmulčiuoti visą savo daržiuką.
QUOTE(Venta9 @ 2011 08 17, 10:18)
Ex,as is jusu labai daug vertingos informacijos pasisemiau,bet del serganciu augalu lapu ,stiebu ir zoliu,taippat numaruotu bulviu virksciu ir pomidoru,taippat braskiu serganciu esu savo nuomones,kad netinka deti,nes LIGOS LIEKA ir niekas ju nesunaikina,nei mikroorganizmai nei saltis nei sniegas.As juos sudeginu ir panaudoju pelenus.Sveikus medziu lapus galima.Pjuvenos,skiedros pascios labai greit suyra ir siaudu stiebeliai,nors pavasari uzdejau z.rugiu siltnamyje,tai iki siol tebera.
Nu nesutikčiau su jūsų nuomone.Jeigu ligos prasidėtų nuo lapų,tai visą nesuirusį mulčą ,tektų deginti.O pats deginimas be reikalo nėra gerai.Pavasarį,tik nutirpus sniegui prigrėbiau iš miško lapų ir apmulčiavau abu šiltnamius.Atėjus laikui sodinti pomidorus,jų jau beveik nebuvo likę