QUOTE(Ex @ 2011 08 17, 09:53)
Nagi paklausiu dėl lapų štai ko: suprantu, kad lauke ant lysvių jie tinka, o kaip šiltnamyje, kur nei sninga, nei lyja? Pernai dėjau lapų, bet nedaug, susibalamūtijau ar verta. Žiemos laiku sniego nešiau į šiltnamį, tai pavasarį jau neberadau nei vieno lapo, sukrimto matyt visokie "mikriai"... Šiaip tai į kompostą sukišu tokį gėrį, labai daug lapuočių aplink.
Kaimynė manęs nelabai supranta, kam, sako, tau tie sudžiūvę ligoti lapai šiltnamyje... Nu bet gal nieko?
Būsiu dėkinga už paaiškinimą
daugiau apie komposto ir mulčio skirtumus paskaityk mulčiavimo temoje.
Kompostuojant ir mulčiuojant dirvoje "dirba" skirtingų prigimčių mikroorganizmai ir bakterijos. Tai - esminis skirtumas, turintis labai daug skirtingos įtakos dirvai, beje ir neigiamos.
Labai gerai kad mulčiuoji ir šiltnamį. Žemė neperšąla žiemą, ir lieka gyvybinga iki pavasario. O kad sniego meti - juk ją "pagirdai" struktūrizuotu vandenuku. Tai - SUPER
O kad pavasarį nelieka lapų šiltnamyje rodo, kad natūrali gamtos ciklo veikla vyksta ir žiemą , bet gal gali kažkiek "pastorinti" lapų sluoksnį?
Vokiečiai dirvos temperatūrą saugo dar vienu "išradimu" - vandens rankovėmis.
Storas plastiko iiilgas maišas prileidžiamas vandens, paliekant oratarpį kad nesprogtų žiemą, ir per storo "stiklo" sluoksnį sušalęs vanduo kaip per linzę šildo dirvą. Taip aktyvinami dirvos "gyventojai" ir žemė neperšąla.
Bet nelabai gilinausi į šitą technoogiją, tik pasidomėjau kaip ir kokiu būdu pasaulyje dar saugoma dirvos šiluma.
Esant dirvos temperatūrai +4`C, aktyviai auga medžių šaknys. Va kodėl galima ir tislinga vaismedžius persodinti žiemą
O žiemą juk tokia temperatūra dažnai būna, reiškia kad ir dirvoje vyksta aktyvus mikroorganizmų ir bakterijų "gyvenimas"
Ir dėl amžinosios, apkalbėtosios, jau nuvalkiota tampančios tradicinės "visažinės kaimynės" temos.
Tu JAI augini gėrybes ar SAU?
Mane irgi smerkia, išjuokia, tyčiotis bando, atseit tinginė, net nusiravėti tingiu
bet man dzin ką kas šneka.
Valgo geresnės kokybės išaugintus skanumynus tai mano šeima, o KĄ valgo, sprendžia ne kaimynai