QUOTE(NIDA @ 2011 03 04, 16:47)
mėšlo negalima dėti taip,kad liestų augalą. Kiek žinau,ir mulčius nelabai gerai.Aš tai pametau tarp augalų mėšlo,užmulčiuoju,o aplink augala durpėm pamulčiuoju.Daržas tikrai nemažas.Laiko užima tikrai nedaug
Būtent
.
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2011 03 04, 13:11)
Labai domiuosi tokiais dalykais, bet turiu klausimą - ar mulčiavimas nėra kažkaip susijęs su parazitais? Tiesiog pernai pabandžiau pamulčiuoti (šiaudais, žole) ir atsitiko taip, kad neturėjau pvz nei vieno kalafioro, ko niekada nėra buvę
suėdė juos kažkokios zarazos iki šaknų... Gal aišku čia sutapimas, nes praeitą vasarą labai daug buvo visokių ėdrūnų, bet ar nėra tas mulčas palanki terpė gyvent vabalam, kirminam ir kitokiem kenkėjam? Ar klystu? Kai žemę vis papureni aplink augalus - tai kažkaip atrodo kad tada mažiau galimybių visokiom lervom apsigyvent
Bet kas dėl braškių - tai esu labai patenkinta
Kur apdėtos šiaudais - puikiai peržiemojo pernai šaltą žiemą ir uogos buvo švarios, gražios
Kai dauguma sakė kad beveik neturėjo braškių dėl to kad supuvo - tai pas mane gal pirmi metai braškės beveik nepuvo
Serenčių buvau irgi prisodinus kad atbaidytų kenkėjus - tai juos dar nespėjusius užaugt suėdė kažkokie vikšrai, liko stiebeliai apkakoti tik
nesupratau nieko...
Sunku pasakyti nemačius.Gal per strorai mulčas,gal kotelius palietė ir nupuvo.Nors pas mane ,kai didesni paauga,tai liečia,bet jokių problemų.O kiek laiko po pasodinimo jie augo?
Papildyta:
QUOTE(polfast @ 2011 03 04, 16:47)
Na pagal GZ pauksciu meslas netinka. Tik atrajojanciu gyvuliu. Jis kratomas ant zemes, nelieciant zaliu augaliu daliu, o paskui storai uzmulciuojamas.
Vat ir as nesugalvoju kur db pauksciu mesla reikes det...
Nu mes kalbame ,ne tik apie GŽ.Bet yra kas augina vištas,tai kursuose sakė,kad nepakenks visur po truputį.
Papildyta:
Bet tos granulės jau labai brangios
.