Pritilo temelė
Skaičiau, skaičiau, gilinausi, gilinausi ir neradau (gal tik aš neradau? ) atsakymo į man rūpimą klausimą. Gal kas patars?
Jei pagal GŽ "Bioįvairovės kūrime dalyvauja kuo daugiau augalų ir gyvūnų rūšių, galinčių gyventi esamomis sąlygomis", tai ir karkvabalių lervos bei patys karkvabaliai kažkuom naudingi. Kuom? O jei jų atsirado laaabai daug, tai ką pagal GŽ daryt? Perkast žemės ar kaip kitaip ją apdirbt negalima, o palikus taip, kaip yra, kaži kas iš augalų beliktų?
Sorry, jei klausimai pasirodys perdaug "blondiniški"
QUOTE(*TAU* @ 2011 05 16, 20:42)
Skaičiau, skaičiau, gilinausi, gilinausi ir neradau (gal tik aš neradau? ) atsakymo į man rūpimą klausimą. Gal kas patars?
Manau kad geriau šituo klausimu kreipkis GŽ forume tiesiai temoje į Saulių, jis turi daugiau patirties, ir atsakys normaliausiai.
Bet mulčiuojant, per kelis metus nusistovi reikalinga ekologinė pusiausvyra, ir tie karkvabaliai gali išnykti.
Jei jų perdaug - reiškia kažko yra permažai. Tik ko?
Šito ir pasiteirauk. Ir kas jais minta... Apie vabalus nelabai čia mes specės
Nu nežinau,kai mulčiuoju ,viskas auga puikiai.Kartais sodindama randu vieną kitą lervą.Bet turime matyt pakankamai peliukų ,driežiukų ir kurmiukų .
QUOTE(*GREISI* @ 2011 05 16, 21:49)
Nu nežinau,kai mulčiuoju ,viskas auga puikiai.Kartais sodindama randu vieną kitą lervą.Bet turime matyt pakankamai peliukų ,driežiukų ir kurmiukų .
mes kurmiukų ir driežiukų neturim.. Peliukus kaimynų katės išgaudo
Va ir atsakymas kodėl jų perdaug.
Papildyta:
Biologinis kovos būdas - sudaryti palankias sąlygas grambuolius naikinantiems paukščiams ir žinduoliams gyventi ir daugintis. Iš paukščių daugiausia grambuolių sunaikina varnėnai, strazdai, kėkštai, pelėdos; iš žinduolių - kurmiai, pelėnai ir barsukai.
Papildyta:
Pas mane labai daug šitų padariukų apsigyveno,kai pradėjau mulčiuoti viską http://lt.wikipedia....avedis_driežas .
Papildyta:
Biologinis kovos būdas - sudaryti palankias sąlygas grambuolius naikinantiems paukščiams ir žinduoliams gyventi ir daugintis. Iš paukščių daugiausia grambuolių sunaikina varnėnai, strazdai, kėkštai, pelėdos; iš žinduolių - kurmiai, pelėnai ir barsukai.
Papildyta:
Pas mane labai daug šitų padariukų apsigyveno,kai pradėjau mulčiuoti viską http://lt.wikipedia....avedis_driežas .
QUOTE(*GREISI* @ 2011 05 16, 22:17)
Va ir atsakymas kodėl jų perdaug.
tai seni mulčiuotojai ir sakė, kad didelis bioopusiausvyros priešas yra katė. Va ir įrodymas...
Jei kirstukai apsigyvena, toje vietoje nebus tų bjauriųjų susuktų sraigių, nuo kurių jau daugelis sodininkų rauda. O jei kaimynų katės gerai medžioja - sraigynui rojus
*TAU* atveju - veisiasi absoliučiai nereikalingi sode vabaliukai, nes jų natūralius naikintojus katytės išmedžioja
O kaip GŽ siūlo kariauti su kurkliais?
Radau šiltnamyje (tokios pabaisos dar nebuvau mačius). Jei nekirstų šaknų pamirščiau kaip atrodo ir priskirčiau prie dirvos purentojų.
Radau šiltnamyje (tokios pabaisos dar nebuvau mačius). Jei nekirstų šaknų pamirščiau kaip atrodo ir priskirčiau prie dirvos purentojų.
Dėl grambuolių Saulius rašė, kad jie turėtų per laiką dingt, nes jiems po mulčiu per šalta. Bet manau čia ne per vienus metus jie -grambuoliai-supras ,kad šalta pas mane darže kiaušius dėt.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 17, 08:21)
o per kiek laiko? 10, 20 metų? Paukščių turbūt 10kart daugiau nei žmonių turim (SB), pelėnų, kurmių taip pat, mulčiuoju jau nemažai metų ir praeitą savaitę kasdama duobes jurginams kiekviename kvadratiniame centimetre po grambuolio lervą.
Ranką paskaudo betrinant
Ranką paskaudo betrinant
Bet ar tu jauti jų daromą žalą?Man atrodo ,kad pas tave viskas kaip ant mielių auga
QUOTE(*GREISI* @ 2011 05 17, 08:40)
Bet ar tu jauti jų daromą žalą?Man atrodo ,kad pas tave viskas kaip ant mielių auga
gėlyno augalų negaila, tik ten lengviau įvertint situaciją iškasant svogūnines ar sodinant vienmetes.
O kur nekasama, tik mulčiuojama, neviltis ima - gegužio vidurys, o serbentai baigia lapus numėtyti. Tikrai nebežinau, ką daryt, degtine laistyt?
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 17, 08:53)
gėlyno augalų negaila, tik ten lengviau įvertint situaciją iškasant svogūnines ar sodinant vienmetes.
O kur nekasama, tik mulčiuojama, neviltis ima - gegužio vidurys, o serbentai baigia lapus numėtyti. Tikrai nebežinau, ką daryt, degtine laistyt?
Nu tikrai labai gaila,aš jų randu ,bet nedaug .Nes pas mus daug metų buvo apleista pieva,o jos jie nemėgsta.Randu ,tik šiltnamyje ,kur prieš penkis metus buvo dėta perpuvusio mėšlo...Kaip tik sėdžiu prieš savo serbentus ,smarkiai mulčiuotus miško lapais,pagaliukais ir spygliais .Derlius būna labai didelis,serbentai monstrai.Pamenu kokie vargani buvo be mulčo,visi sakė niekas neaugs,nes pas mane žemė smėlis.Bet aišku gal dėl to ir neturiu jokių grambuolių...Pas tetą mano darže kurkliai,siaubas kažkoks.Bet aišku viena ,cheminiai kovos būdai nieko nekeičia.Viską mulčiuoja,bet nuostolių būna ir dabar.Laistytuvas su trupučiu aliejaus gelbėja...