[quote=uolma,2011 05 04, 11:55]Labutis, jungiuosi į jūsų gretas, galvoju ir aš juokinti kaimą šiemet pirmą kartą.
Labai atsiprašau jeigu daug kur kartosiuosi, aš geriau įsikertu viską kaip būna atsakoma į klausimus pagal mane.
Tai va turiu žemės daug, tiksliau šienaujamos pievos aplink ( pernai 2 h nušienavom niekam šieno nereikėjo tai taip ir supuvo vietoj visa žolė
), seno šieno pusę kluono, ir senų nenaudotų rąstų, kartono jei reikia manau parduotuvėj gaučiau tų dėžių parduotuvėse. Tai kaip ir viską turiu tokiam ūkininkavimui
. Perskaičiau visą temą bandžiau konspektuoti, bet vis dar klausimų iškyla. Kažkaip jau reikia man viską papunkčiui. Prašau patyrusias papildyti ar pataisyti jei ką ne taip planuoju. Sodinti galiu ir kitais metais, an jei išeitų ir šiemet bandyčiau tik nežinau kaip geriau.
1. Jau manau mano pieva bus kažkiek pažėlus, tai jau tą žolę nupjauti ir palikti ten pat. (Dar praitą savaitaglį ne kokia buvo žolė, bus matyt kaip dabar į sodybą nuvažiuosiu. )
2 Ant jos dėti popierių ir jį sušlapnti.
3. Aptverti iš rąstų ale tvorele.
3. Ant popieriaus krauti seną šieną (kokį storį krauti pirmu sluoksniu? Jo tikrai turiu daug)
4. Ar ir toliau vis kas kartą ir kokiu sluosniu krauti per vasarą šieną, ar sluoknsiuoti su nupjauta žole?
5. Ar reikia kažkiek pilti žemių ant pirmo sluoksnio žemių.
Truputi dar kai ko cia truksta
Va,ka siulo Kurdiumovas
Sultingas jaunas stambiastiebes piktžoles pamindau, sutrypiu jas- tai
dovana sliekams. Jei dirvožemis labai skurdus, ant piktžolių išbarstau truputį paukščių išmatų arba
mėšlo, o kartais ir mineralinių trąšų. Ant viršaus dedu popieriaus: 2-3 sluoksnius laikraščių, popieriaus
maišų, senų pakuočių- ko tik turiu. Galima pakloti pakavimui skirto kartono. Iškart ant šio popieriaus
mulčio storu 10-12cm sluoksniu užpilu maistingųjų organinių medžiagų, be to, galima naudoti
nesubrendusį mėšlą arba kompostą, kuris vėliau subręs. Iš viršaus visas šis tortas pridengiamas
plakta grietinėle- šiaudais, lapais, 5-6cm žolės sluoksniu. Kartonas(popierius) atitveria nuo dirvos
naujas piktžoles. Maistingasis sluoksnis palaiko drėgmę ir suteikia maitinimą. Jo dėka popierius greitai
supus. Šiaudai viską apsaugos nuo saulės ir paukščių