Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(Praksa @ 2011 05 04, 02:17)
Noriu paklausti dėl šiltnamio.
Ar jame irgi mulčuot ant viršaus aplink pomidorus viskuom ką randi.

geriau šienu ir žole
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 04, 09:19)
geriau šienu ir žole

Aš manau,kad šiuo atveju nėra vienareikšmiškos nuomonės. Skirtingi žmonės,"skirtingai" mulčiuoja. Kad ir tarkim VA ČIA. Mulčiuojamas šiltnamis pjuvenom. Esu skaičius,kad kai kurie ir maisto atliekas deda (tik neberandu taip greit kur skaičiau blush2.gif ).
Aplamai,nepabandęs,tikrai nežinosi tinka ar ne. Svarbu mėsos nepridėt manau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 04 gegužės 2011 - 08:43
Labutis, jungiuosi į jūsų gretas, galvoju ir aš juokinti kaimą šiemet pirmą kartą. lotuliukas.gif Labai atsiprašau jeigu daug kur kartosiuosi, aš geriau įsikertu viską kaip būna atsakoma į klausimus pagal mane. blush2.gif
Tai va turiu žemės daug, tiksliau šienaujamos pievos aplink ( pernai 2 h nušienavom niekam šieno nereikėjo tai taip ir supuvo vietoj visa žolė doh.gif ), seno šieno pusę kluono, ir senų nenaudotų rąstų, kartono jei reikia manau parduotuvėj gaučiau tų dėžių parduotuvėse. Tai kaip ir viską turiu tokiam ūkininkavimui thumbup.gif thumbup.gif . Perskaičiau visą temą bandžiau konspektuoti, bet vis dar klausimų iškyla. Kažkaip jau reikia man viską papunkčiui. Prašau patyrusias papildyti ar pataisyti jei ką ne taip planuoju. Sodinti galiu ir kitais metais, an jei išeitų ir šiemet bandyčiau tik nežinau kaip geriau.
1. Jau manau mano pieva bus kažkiek pažėlus, tai jau tą žolę nupjauti ir palikti ten pat. (Dar praitą savaitaglį ne kokia buvo žolė, bus matyt kaip dabar į sodybą nuvažiuosiu. )
2 Ant jos dėti popierių ir jį sušlapnti.
3. Aptverti iš rąstų ale tvorele.
3. Ant popieriaus krauti seną šieną (kokį storį krauti pirmu sluoksniu? Jo tikrai turiu daug)
4. Ar ir toliau vis kas kartą ir kokiu sluosniu krauti per vasarą šieną, ar sluoknsiuoti su nupjauta žole?
5. Ar reikia kažkiek pilti žemių ant pirmo sluoksnio žemių.

Ar taip iki kitų metų ruošti galiu vietą savo daržui. Ką dar reikėtų padaryti. Gal būt ir šiemet kažką galėčiau pasodinti. Ar reikia sidertų ir kada juos sėti.
Kažkaip labai jau daug klausimų iškilo. doh.gif ax.gif Bet manau kantrios mokytojos padės su atsakymais mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif jungiuosi ir aš, vakar atradau jūsų temą, viska perskaičiau ir iškilo lygiai tie patys klausimai kaip ir uolmai ax.gif aš ir turiu daug pjaunamos pievos, ruošiausi ją kompostuoti ax.gif , pas mane žemė kaip asfaltas, labai kieta, jokio purumo, turiu daržo, bet jį kitais metais žadu pilnai iškelti į kitą vieta, tai kaip tik reikia rengti pakeltas lysves, jau norėčiau rudenį braškių daigus į naujas lysves sodinti. Tai jau reiktų viska ruošti. Vyrui duosiu darbo lentų nupirkti ir žemės, tiesiu laikraščius, dėsiu šieno, sluoksniuosiu žolę visa vasarą, ar taip supratau g.gif jei bus tokia karšta vasara kaip pernai tai teks jas lieti ax.gif

QUOTE(uolma @ 2011 05 04, 10:55)

mane ir šie klausimai domina bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagma: 04 gegužės 2011 - 13:41
Pas mane daržo jokio net nėra, nes metai laiko tik kaip sodybą turime, ir net nežinau kur jis buvo šeimininkų. Aplink buvo deklaruojamos pievos.
Pasiskaičiau inete tai supratau, kad sluoksniuot geriau šieną su žole.
Dabar galvoju, jeigu nupjausiu pirmą žolę, ir toje vietoje darysiu daržą, ar dėt man tą kartoną ant tos nušienautos pievos ar nebūtina? Ar kraut tiesiai ant nušienautos pievos?

Kokio pločio ir aukščio reikia geriausia iš rąstų daryti tą pakeltą daržą. Gal kaip nors B įkalbėsiu tokiam kaimo juokinimui doh.gif g.gif
Atsakyti
[quote=uolma,2011 05 04, 11:55]Labutis, jungiuosi į jūsų gretas, galvoju ir aš juokinti kaimą šiemet pirmą kartą. lotuliukas.gif Labai atsiprašau jeigu daug kur kartosiuosi, aš geriau įsikertu viską kaip būna atsakoma į klausimus pagal mane.  blush2.gif
Tai va turiu žemės daug, tiksliau šienaujamos pievos aplink  ( pernai 2 h nušienavom niekam šieno nereikėjo tai taip ir supuvo vietoj visa žolė  doh.gif ), seno šieno pusę kluono, ir senų nenaudotų rąstų, kartono jei reikia manau parduotuvėj gaučiau tų dėžių parduotuvėse. Tai kaip ir viską turiu tokiam ūkininkavimui  thumbup.gif  thumbup.gif . Perskaičiau visą temą bandžiau konspektuoti, bet vis dar klausimų iškyla. Kažkaip jau reikia man viską papunkčiui. Prašau patyrusias papildyti ar pataisyti jei ką ne taip planuoju. Sodinti galiu ir kitais metais, an jei išeitų ir šiemet bandyčiau tik nežinau kaip geriau.
1. Jau manau mano pieva bus kažkiek pažėlus, tai jau tą žolę nupjauti ir palikti ten pat. (Dar praitą savaitaglį ne kokia buvo žolė, bus matyt kaip dabar į sodybą nuvažiuosiu. )
2 Ant jos dėti popierių ir jį sušlapnti.
3. Aptverti iš rąstų ale tvorele.
3. Ant popieriaus krauti seną šieną (kokį storį krauti pirmu sluoksniu? Jo tikrai turiu daug)
4. Ar ir toliau vis kas kartą ir kokiu sluosniu krauti per vasarą šieną, ar sluoknsiuoti su nupjauta žole?
5. Ar reikia kažkiek pilti žemių ant pirmo sluoksnio žemių.

Truputi dar kai ko cia truksta  mirksiukas.gif
Va,ka siulo Kurdiumovas
Sultingas jaunas stambiastiebes piktžoles pamindau, sutrypiu jas- tai
dovana sliekams. Jei dirvožemis labai skurdus, ant piktžolių išbarstau truputį paukščių išmatų arba
mėšlo, o kartais ir mineralinių trąšų. Ant viršaus dedu popieriaus: 2-3 sluoksnius laikraščių, popieriaus
maišų, senų pakuočių- ko tik turiu. Galima pakloti pakavimui skirto kartono. Iškart ant šio popieriaus
mulčio storu 10-12cm sluoksniu užpilu maistingųjų organinių medžiagų, be to, galima naudoti
nesubrendusį mėšlą arba kompostą, kuris vėliau subręs. Iš viršaus visas šis „tortas“ pridengiamas
„plakta grietinėle“- šiaudais, lapais, 5-6cm žolės sluoksniu. Kartonas(popierius) atitveria nuo dirvos
naujas piktžoles. Maistingasis sluoksnis palaiko drėgmę ir suteikia maitinimą. Jo dėka popierius greitai
supus. Šiaudai viską apsaugos nuo saulės ir paukščių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glossi: 04 gegužės 2011 - 17:23
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 03, 11:57)

o kas domisi kaip ir ką daryti praktiškai, pasidalinsiu va tokia informacija

http://www.paveldosa...as-darzininkams

renginukas - šį šeštadienį, skambinkit, rašykitės, dar yra vietš. Susitikim su termosais ir sumuštiniais, nes vyks visą dieną. Tuo pačiu "gyvai" susipažinsim  4u.gif

o gal kada nors kaune bus? bigsmile.gif taip norisi su išprotėjusiais bendraminčiais susitikti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 05 04, 22:33)
o gal kada nors kaune bus? bigsmile.gif taip norisi su išprotėjusiais bendraminčiais susitikti biggrin.gif

drinks_cheers.gif Na,kaunietes,nenusileidziam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2011 05 05, 08:34)
drinks_cheers.gif  Na,kaunietes,nenusileidziam  mirksiukas.gif

Oi miergai, taigi Saulius Jasionis - kaunietis thumbup.gif , jis "žiemoja" Žaliakalnyje (mano žiniomis), o vasaroja sodyboje, kur viskas auginama GŽ principu jau ne vieną dešimtmetį.

Taip kad jums mulijoną kartų lengviau, nei mums, vilnietėms (ir aplinkinėms)

Aš lankiau jo paskaitas, man tai jis labai patiko. Taip ramiai, sodininkiškai, su savotišku jumoru viską pasakoja, klausti galima kad ir kvailiausio dalyko - atsakys ir moksliškai, ir argumentuotai. Jo nuomone - nėra kvailų klausimų mirksiukas.gif Pats ragavęs tradivinės agronomijos mokslų, taip kad "tradicinės" žinios ir gamtinės žemdirbystės patirtis viename - dinamitinis žinių kokteilis thumbup.gif
Atsakyti
Tai kur tos mokytojos dingo g.gif Ar rastumėte kantrybės atsakyti į mano visus klausimus, nes jau rūpi šį savaitgalį užsiimti daržo ruošimu. ax.gif Jetus kaip norėčiau ir aš į tokius kursus. Gal jis ir į kitus miestus važinėja. g.gif
Atsakyti
Aš labai džiaugiuosi, kad užsukau į šią temą ( daržo mulčiavimo buvo uždaryta),ir perskaičiau Nuotaikingosios postą apie rengiamą seminarą. Tai vat, šeštadienį jau ruošiuosi keliaut į jį biggrin.gif Tikiuosi patiks ir viską suprasiu. Nes šiuo metu esu tokia dar neapsisprendusi dėl kitokios daržininkystės. Bandau kažką daryt, bet su nerimu, nežinojimu ar teisingai. Nes kol skaitai, tai lygtais viskas aišku, o kai iškeliauju į daržą, net nežinau už ko griebtis doh.gif
Atsakyti
Aš skaičiau abi temas. Kantriai rinkau viską į wordą, atsispausdinau. Skaitau. Atrodo, kad viskas aišku, bet kuo toliau į mišką, tuo labiau, atrodo, nesuprantu. Jau net pyktis ima. Atrodo nuolat mąstau kaip teisingiau padaryti tą ar aną. Dabar mintys sukasi kaip čia tą pievą nupjovus ją sudžiovinti. Pernai nupjovus palikdavom ant pievos. Šiemet specialiai ieškojom pirkt bžoliapjovės su krepšiu, kad nereikėtų grėbt, nes nesusigrėbia gražiai... Tai kaip ją sudžiovint????
Kaimynai irgi pjauna į krepšį. Sakiau prašysiu jų žolės, nes savos bus maža. Bet kaip išdžiovint???? g.gif
Atsakyti