Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

sveiki,
as jau treti metai bandau ta vadinamaja gamtine zemdirbyste ar kaip ji vadinas ax.gif bet vis kazkas ne taip, vis itakota artimuju ir siaip uz kastuvo imu ir perkasineju pavasari lysves, nes vis man smegenys plauna, kad jei neperkasiu ir neisrinksiu saknu niekas man neaugs.. taciau vasara stengiuos viska mulciuot, sitas dalykas labai pasiteisino, maziau laistyt ir ravet maziau buvo smile.gif
pries kelias dienas, galvoju si karta nekasiu tik papurensiu ir sesiu seklas, bet pradejus purenti, pradejo veltis senos piktzoliu saknys ir taip giliai kad be kastuvo ju neisimsi, ir matosi kad jos tikrai uzgos viska sekloms dar nespejus isdygti, taigi vel nesusilaikiau ir perkasiau viena lopeli (dar 2 liko neliesti). o jau slieku sliekeliu simtai, net gaila buvo vargsus vartyt su tuo kastuvu. ir dabar nezinau kaip man su kitom 2 likusiom lysvem pereit prie gamtines zemdirbystes, ka daryti kad tos piktzoles neislystu ir neuzgoztu visko blush2.gif ar uzteks tik papurent su kauptuku zeme ir isrinkt kiek jau ten ju matysis ant karto, ar vis del to kasti viska ir isrinti diduma saknu (pas mus aplink pieva ir jos labai sekmingai tos saknys keliauja i darzo teritorija doh.gif )
labai dekinga uz patarimus 4u.gif
ir dar kaip sodinate braskes, ar verta jas kist po ta juoda plevele, ar geriau apdet kartonu ir mulciu kad zoles neaugtu 4u.gif
Atsakyti
Jei ribojasi su pieva, tai butiniu butiniausiai reikia atitverti, nes kitaip snipstas gausis is tos GZ. Ikasti galima bet ka. Pvz pas mane yra kelios nepaaukstintos lysves, tai ten as atribojus paprasciausia plastikine juosta. Ta kuri buna pirkti ruda arba zalia. Aplinkui takeliuose veja.
Ir nieko man pavasari raveti nereikia - puiki zeme, puri, lengva - tik imk ir sek. Jei ir pasitaiko kokia viena kita piktzole, tai ji lengvai issirauna.
As tai tikrai tu likusiu ploteliu nekasciau g.gif Atribociau, papurenciau ir seciau, didziasias piktzoles isrovus.
Atsakyti
Sveikos,as irgi jau antri metai,kaip darzo nekasineju,bulviu nekaupiu thumbup.gif Pirma pavasari labai su nerimu sejau sekleles i nekasta,tik papurenta dirva.Bet viskas augo,kaip auge ax.gif Bulves sodindama irgi eksperimentavau- vienas sodinau tik po siaudais,kitas-truputi ikastas,trecias,giliau ikasiau,i duobeles dejau pelenu,bet nei vienu nekaupiau,o tik mulciavau.Tai tos,kur visai nepakavotos( tik po siaudais),tai labai islysdavo ir i saule ziuredamos,pazaliavo schmoll.gif Tokiu atveju,reikia turet daug siaudu.Nes jei lietus,vejas,tai ta bulve ir atkasa g.gif Bet siaip,bulves uzaugo labai grazios,be akuciu.Valgom iki dabar,kaip sviezios-odele labai plona.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glossi: 14 balandžio 2011 - 14:11
QUOTE(polfast @ 2011 04 14, 14:02)
Jei ribojasi su pieva, tai butiniu butiniausiai reikia atitverti, nes kitaip snipstas gausis is tos GZ. Ikasti galima bet ka. Pvz pas mane yra kelios nepaaukstintos lysves, tai ten as atribojus paprasciausia plastikine juosta. Ta kuri buna pirkti ruda arba zalia.  Aplinkui takeliuose veja.
Ir nieko man pavasari raveti nereikia - puiki zeme, puri, lengva - tik imk ir sek. Jei ir pasitaiko kokia viena kita piktzole, tai ji lengvai issirauna.
As tai tikrai tu likusiu ploteliu nekasciau  g.gif Atribociau, papurenciau ir seciau, didziasias piktzoles isrovus.

aciukas, supratau, taip ir darysiu, o atitverti reikia giliai i zeme kist ta juosta? g.gif tikriausiia beveik per visa jos ploti. o purent su paprastu kauptuku, ar dar yra koks kitoks irankis unsure.gif o mulciuoti isdygus tikriausiai reikia ? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Florexile @ 2011 04 14, 16:12)
o purent su paprastu kauptuku, ar dar yra koks kitoks irankis  unsure.gif

aš dabar žemę sujudinau su tokiu trinagiu įrankiu. Net nežinau pavadinimo.
Atsakyti
QUOTE(Florexile @ 2011 04 14, 13:55)
kaip sodinate braskes, ar verta jas kist po ta juoda plevele,

sadiiiste... Gerą daiktą sintetika gadinti? g.gif
CODE
ar geriau apdet kartonu ir mulciu kad zoles neaugtu  :4u:

dėk pjuvenas, braškės jas myli, ir ilgiau skaidomas medienos mulčias ilgiau tarnaus.
Mano pažįstama netyčia padarė "atradimą" - braškės, užmulčiuotos pjuvenomis, puikiai dera jau 5 metus, o taip nemulčiuotos jau po 3 metų pradėjo vesti mažesnį derlių.

Mulčiavimas, natūraliai gamta pati pasitręš.
O juoda plėvelė - ji tik vaizdą juodos žemės suteikia, bet naudos nea wink.gif

Ir kaip sako Saulius Jasionis, žemės paviršius plikas kur? Dykumoje wink.gif

Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 14, 17:54)
sadiiiste... Gerą daiktą sintetika gadinti?  g.gif
CODE
ar geriau apdet kartonu ir mulciu kad zoles neaugtu  :4u:

dėk pjuvenas, braškės jas myli, ir ilgiau skaidomas medienos mulčias ilgiau tarnaus.
Mano pažįstama netyčia padarė "atradimą" - braškės, užmulčiuotos pjuvenomis, puikiai dera jau 5 metus, o taip nemulčiuotos  jau po 3 metų pradėjo vesti mažesnį derlių.

Mulčiavimas, natūraliai gamta pati pasitręš.
O juoda plėvelė - ji tik vaizdą juodos žemės suteikia, bet naudos nea wink.gif

Ir kaip sako Saulius Jasionis, žemės paviršius plikas kur? Dykumoje wink.gif

aciu, ieskosiu pjuvenu tada doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Florexile @ 2011 04 14, 16:12)
aciukas, supratau, taip ir darysiu, o atitverti reikia giliai i zeme kist ta juosta?  g.gif tikriausiia beveik per visa jos ploti.

As kisu visa, kad nesimatytu, nes man tikrai negrazu, kai matau kokius zalius krastelius kysant schmoll.gif ypac is gelyno. Ir apskritai as perku tik tamsiai ruda - ji negadina vaizdo, net jei kartais ir apsinuogina:)

O dar del mulciavimo. Siaip pjuvenos aisku gerai, bet... kai jomis uogos aplimpa tai hm... nu nelabai man. Nebent tu stambesniu, tokiu skiedru gauti. Arba ant zemes pilti pjuvenas, o ant virsaus siaudu uzdeti.
As pati tai siaudais mulciuoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 15 balandžio 2011 - 10:28
tai vis gi kuo geriau mulciuot, siaudais ar zole pjauta? ax.gif
o kur tu siaudyu gaunat? pas kaimietukus prasotes blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 04 15, 13:41)
tai vis gi kuo geriau mulciuot, siaudais ar zole pjauta? ax.gif
o kur tu siaudyu gaunat? pas kaimietukus prasotes blush2.gif

žiūrint ką mulčiuos iir kokio efekto nori, ar kad tik saugoti augalus kad neišsiteptų žemėmis (kaip braškių uogos), ar "pamaitinti" atsikratant tręšimo visiems laikams?
.
Šiaudai ilgiau skaidosi, šienas (žolė) suyra greičiau, jos dažniau papildomai krauti ant viršaus reikia.
Mulčias skirtas augalams maitintis, ir drėgmės palaikymui, reiškia reikia išlaikyti pastovų balansą, ir palaikyti optimalų mulčio sluoksnį, kad dirva neišdžiūtų, kitaip visas procesas sustoja, ir vėl bakterijas reikia "aktyvuoti".

Jei turi aplink kaimietukų, kurie turi šiaudų, tai jie ramiausiai dalinasi, nes rudenį juk degina daugelis.

Bet jei kaimietukai savo augalus purškia - tokie šiaudai netinka mulčiavimui, nes kokia prasmė tada mulčias, jei chemiją su šiaudais įterpinėti? Mes gi ir mulčiuojame, kad augintis sau maistą BE CHEMIJOS thumbup.gif
Atsakyti
Kuo purškiat vaismedžius pavasarį?
Atsakyti
QUOTE(Florexile @ 2011 04 14, 18:57)
aciu, ieskosiu pjuvenu tada  doh.gif

Būkit atsargios su pjuvenomis, jeigu jas imsite iš kokių lentpjovių ar kitų įmonių ax.gif Kartą iš draugės (pjausto medieną, ruošia dailylentėms)pjuvenų maišą ėmiau vaikų augintiniui, paklojus tą pačią dieną... verysad.gif Tik vėliau išsiaiškinom, kad mediena jau apdirbta kažkokiais chemikalais pas juos patenka nuo kenkėjų išmirkyta blink.gif Nė viena apie tai nepagalvojom doh.gif Būtinai pasidomėkit, nes ant braškyčių tokių nesinorėtų schmoll.gif
Atsakyti