Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkavimas ,sodininkavimas kitaip :)

QUOTE(zebrina @ 2011 04 05, 13:51)
Labuka visoms,katik gryzau is sodo ,dar negaliu atsigaut ka pamaciau ..visas sodas,pievute -darzas,o ypac geliu darželiai pilni kazkokiu skyliu...isvagoti tokiom šliužėm ir žemes paviršiuj,lyg kad gyvates butu parsliauže blink.gif
o kas svarbiausia suesti visi iki vieno tulpiu svoguneliai,like tik daigu virsuneles ir pacios saknytes su dugneliais.Bet taip jau kruopsciai visos surinktos doh.gif tos gerosios-brangiosios ,pilnavidures,papugines,ir pan verysad.gif
Ir pas visus sodo kaimynus taip..visam take tie patys vaizdai.
Kas tai galetų buti?kaip su juo kovot?Galvojau kad kurmis,bet kurmiarausiu nera,o ir sako kad jie tulpes nelabai estu? g.gif
Padekit -patarkit unsure.gif

QUOTE(Eliza68 @ 2011 04 05, 22:56)
As siandien buvau kaime, pamaciau lygiai toki pati vaizda-isvagotas darzas graziausiais ornamentais doh.gif , gelyne lyg neprasisuko nevidonai rolleyes.gif

Pas mus tas pats. Ir prasisuko visur ir darze, ir gelyne. Po viena roze, tai baisu kas darosi. Aplink lauzaviete tai ir kurmiarasiu priknista didziausiu, kaip bokstai ir tokiu vaguciu privagota visur visur visur visur doh.gif
Atsakyti
Bet tai ka daryt?Gal sakau jos vasara dings? g.gif Jei ne tikrai reiks ziurkiu nuodu pakaisiot urvuos(tik bijau kad šuns nenunuodyciau..kad nesuestu kur atkapstes)
Atsakyti
pirma reiktų išsiaiškint, kas padarė tuos urvelius. Tarkim pas mane pagrindiniam gėlyne taip pat yra takai išrausti. Tik ne kurmių ir ne graužikų darbas.
Pavasaris atėjo, rupūžės, varlės išlindo.
Tai apie kokius nuodus čia kalbam smile.gif
Atsakyti
Jeigu i urvelius prikist apnuodytu grudu, tai sunims gal tai neidomu bus g.gif
As irgi nezinau ka daryti... Man tai katinu gaila, o kas jeigu uzkrims tokiu leisgyviu peliu, ar neisnuodysiu puse kaimo katinu?
Atsakyti
Urveliai, šliužės, sugraužti tulpių svogūnėliai - pelėnų darbas (tokios pelės su trumpom uodegytėm). Tai vieni pagrindinių tulpių kenkėjų, sunaikina mūsų gražuoles, kol jos miega žiemą po sniegu..
Kovos būdas tik vienas (kaip moko gėlininkai, tenka skaityti straipsniuose) - ant lysvių rudenį išdėlioti jauką. . . užnuodytą. Kadangi aš taip nedariau, tai kasmet kentėjo tulpės tam tikrame plote, arčiau pelėnų gyvenamosios vietos..
Na, dar vienas būdas - išsikelt su tulpėm į kitą sodybos kraštą, kur dar nesimato urvelių.. Bet nėra garantijos, kad kitą pavasarį ir ten pelėnai nepersikraustys.
Atsakyti
Na aš imu vazoną, į jį sodinu tulpes ir visą vazoną ikišu į žemę - nė viena tulpė nuo nieko nenukentėjo. smile.gif
Nuodyt nieko neketinu, turim katę. "Priešų" gerokai sumažėję.
Atsakyti
QUOTE(Statistinis vienetas @ 2011 04 07, 13:08)
Na aš imu vazoną, į jį sodinu tulpes ir visą vazoną ikišu į žemę - nė viena tulpė nuo nieko nenukentėjo.  smile.gif

drinks_cheers.gif
Be to, labai patogu iškelt pradėjusius geltonuoti svogūninius ir jų vieton vienmečių prisodint.
Atsakyti
Nurimkit- nebereik nieko nuodyti. Tos kur urvus pasidare- iseis. Tiesiog siemet gyvunams buvo labai sunki ziema, daug sniego, tai jos ne is gero gyvenimo ten po sniegu taip viska isvagojo. dabar jau zeme atsilo, vabalai, kirminai islindo- yra ka ir be tulpiu valgyti. pas mane sia ziema net akacija kiskis suede doh.gif kaip suprantu irgi ne is gero gyvenimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 04 07, 08:45)
Bet tai ka daryt?Gal sakau jos vasara dings? g.gif Jei ne tikrai reiks ziurkiu nuodu pakaisiot urvuos(tik bijau kad šuns nenunuodyciau..kad nesuestu kur atkapstes)

Pas mus pernai labai baisiai atrode - bet nieko, zole viska paslepe; ten, kur didesnes"vagos" buvo, vyras su durpem apibarste, isskleide su grebliu ir viskas OK buvo.
Siemet taip pat yra tu "labirintu", bet ne taip baisiai atrodo, be to, zinau, kad greit nebesimatys nieko, tai ir i galva neimu bigsmile.gif
Atsakyti
Šiandien pajudinau mažojo daržo žemę. Kiek sliekųųųųųų bigsmile.gif kaip gerai, kad su kastuvu nesidarbuoju: ir sliekų daug, ir strėnų neskauda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 13, 19:42)
bigsmile.gif kaip gerai, kad su kastuvu nesidarbuoju: ir sliekų daug, ir strėnų neskauda biggrin.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif )))) O dar ir patręšia drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 13, 19:42)
Šiandien pajudinau mažojo daržo žemę. Kiek sliekųųųųųų bigsmile.gif kaip gerai, kad su kastuvu nesidarbuoju: ir sliekų daug, ir strėnų neskauda biggrin.gif

Kai siltnamyje zeme tvarkiau, sliekai tik raitosi biggrin.gif , nuo takeliu sliekelius rinkau ir dejau ant lysves lotuliukas.gif .Dar taip gyvenime nebuvo! doh.gif
Atsakyti