tai, kad tai ne mano isradimas
tas "pyrago" receptas, tai paimtas is interneto. vaikstinejau po ivairius forumus ir pas skulptorius radau. jie pries 5 metus atkakliai bande pritaikyti sidabro molio recepta, tik tada dar nezinojo apie kepima anglyse(kad be deguonies keptu), bet siaip jie naudojo situos miltelius su resin, taip vadiname "cold casting", kai metalo milteliai maisomi su resin (tik ne epoksidine o kazkokia kita) ir isgauna metalini pavirsiu liejamoje skulpturoje. As tik nebuvau tikra, kaip suveiks tos didesmes metalo daleles, kitas dalykas nustebino, kad "susitrauke" tik apie 13%, as skaiciau, kad kuo didesnes detales, tai procentas didesnis, bet man kazkodel maziau isejo
nors bandziau lenkti/lauzti labai tviras metalas gavosi, tu dideliu blynu sonus paslifavau tai ir pavirsius normaliai nusislifuoja iki normalaus blizgejimo
bet man irgi patinka tas grubus pavirsius. taigi dabar galiu, ka nors didelio ispudingo bandyti, ne taip brangiai iseis
Dita as nemanau, kad galima toki pavirsiu isgauti su normaliu metalu, tai man atrodo gaumnasi todel, kad molis akytas, o normalus metalas labai tankus, nebent bandyti kaip tekstura daryti, o spalvos turetu kaitant su degikliu gautis