Mes irgi turėjom katytę, dukros (metų ir trijų metų) ėjo iš proto, labai mylėjo, glaustydavosi, dūkdavo, buvo gražu žiūrėt.. kol vieną dieną katytė sunkiai susirgo ir numirė..Širdys plyšo visiems šeimos nariams, sunku buvo tokioms mažiukėms paaiškinti, kodėl.. Po kurio laiko įsigijom kitą katytę, vėl džiaugsmas grįžo į namus, viskas buvo puiku..Po metų vieną dieną grįžę namo neberadom savo mylimo gyvūno, iššoko per balkono turėklus ir dingo.. Vėl skausmas, liūdesys..
Nuo to karto pasakėm sau, kad jokių gyvūnų kol kas nelaikysim, bent jau kol vaikai paaugs ir suvoks, kad būna tokių nelaimių..
Dukra išprašė žuvyčių, turim akvariumą, čia netekčių retai pasitaiko, o ir jos ne tokios skaudžios, nei kad auginant katę/šunį ir pan.
QUOTE(Šilko Namai @ 2012 03 19, 18:07)
Patikekit, vaikams tai didziausias dziaugsmas ir stebuklas, mano dvimete kai tik atsibunda pirmas klausimas- kur katinas, visa diena paskui laksto, ir taip jau du metus neatsidziaugia
Mūsų 8-metis ir 6-metis, tik grįžta iš mokyklos, pirmas klausimas: kur katinas
QUOTE(Cansado @ 2012 06 27, 12:31)
Vėl skausmas, liūdesys..
Nuo to karto pasakėm sau, kad jokių gyvūnų kol kas nelaikysim, bent jau kol vaikai paaugs ir suvoks, kad būna tokių nelaimių..
Dukra išprašė žuvyčių, turim akvariumą, čia netekčių retai pasitaiko, o ir jos ne tokios skaudžios, nei kad auginant katę/šunį ir pan.
PIrmąją katytę palaidojom kai mažyliui buvo 4 metukai. Supranta tie vaikai tą liūdesį ir netektį, tik reikia gerai paaiškinti.
Pirmiausiai isigijom auksines zuvytes, tik gaila, kad ilgai neisgyveno dukryte greit prie ju priprato, bet ir greit pamirso.siuo metu turim dvi banguotasias papugeles tai dukryte kiekviena ryta atsikelus, lekia tiesiai prie ju ir sako "abas ytas cyp cyp", o einant miegoti, visalaik atsisveikina su jom "bye bye cyp cyp"
kai isleidziam paskraidyt, tai jai tiek dziaugsmo buna o ir jos nebebijo dukrytes, leidziasi paglostyti
manau, kad reikia vaikams, bent mazo gyvunelio, kad mokytusi nuo pat mazens juos myleti ir rupintis
kai isleidziam paskraidyt, tai jai tiek dziaugsmo buna o ir jos nebebijo dukrytes, leidziasi paglostyti
manau, kad reikia vaikams, bent mazo gyvunelio, kad mokytusi nuo pat mazens juos myleti ir rupintis
Kai gimė vaikutis, jau turėjom katiną. Iš pradžių dar nerimavom kaip katinas reaguos į naują šeimos narį, bet visos baimės buvo nepagrįstos Vos kelių savaičių vaikutį katinas taip saugodavo, kad tik mes su MB galėdavome prieiti prie miegančio, jei tik kas svetimas prie lovytės ar prie vežimuko bandydavo prieiti, tai mūsų juoduliukas iš karto į kojas nagus leisdavo, vienu žodžiu buvo leliukui asmens sargybinis Dabar jau kai vaikas gan didelis, tai jie geriausi draugai, visuomet vaikas atsikėlęs lekia ieškot katino, o ir šiaip labai gražiai sutaria. Aš tai tik už gyvūnus, aišku jeigu jie nėra agresyvūs, ar kaip kitaip negali pakenkti vaikui
aš griežtai prieš gyvūnų įsigijimą nes to nori vaikai, bent iki kokių dvylikos metų, nes vistiek rūpintis teks tėvams
Vaikams naminis gyvunelis tiesiog butinas. Tiesiog reikia issirinkti toki, kuriuo jie tikrai patys sugebes rupintis
gyvunai mum su vyru labai patinka,todel turejom ir turim dvi kates dar pries gimstant sunui. dabar 6 men vaikas pamates kates pats bando save kelt ir sliauzt pas jas ir jam jos suteikia daug dziaugsmo. tik daznai reikia saugoti,kad nekistu kates galvos i burna ( viena kate draugiska ir salia vaiko megsta pamiegoti)
jei reiktu man paciai atsisakyt gyvunu, butu didelis stresas.
jei reiktu man paciai atsisakyt gyvunu, butu didelis stresas.
QUOTE(Limcamca @ 2012 07 07, 11:57)
PIrmąją katytę palaidojom kai mažyliui buvo 4 metukai. Supranta tie vaikai tą liūdesį ir netektį, tik reikia gerai paaiškinti.
suprast tai gal ir supranta, bet ne mano širdžiai žiūrėti, kaip jie liūdi dėl gyvūno netekties, kaip ašaras lieja, kaip kiemuose panašaus į savo ieško, tiesiog per daug skaudu ir jiems,ir mums..
vestuviu proga mes gavome labradora, ir va pries daugiau nei menesi susilaukem sunelio, lb pergyvenau kaip suo reaguos, juk vistiek gyvunas, gal pavydes, nes pirma juk visas demesys buvo jam, o db mazajam zmogeliukui, na bet manau susitvarkome. dar jaudinausi del svaros namuose, nes vistiek suns plaukai, bet db tiesiog dazniau plaunam, siurbiam grindis ir tiek tos bedos o manau mazajam bus visai smagu kai paaugs tureti gyvuneli taip kad as uz
QUOTE(daliusa @ 2012 09 17, 13:36)
Turim katyte, avi minusai ir savi pliusai del sio gyvuno
O konkrečiau gal būtų galima Kokie tie minusai, kokie pliusai ??