Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai ir visokie naminiai gyvūnai

QUOTE(žostautė @ 2011 03 04, 23:36)
Na nejuokinkit biggrin.gif Kaip dažnai pati/pats geriate vaistus nuo kirminų pvz? biggrin.gif Normaliai laikomas šuo reguliariai nukirmėlinamas, gauna priemonių nuo galimų išorės parazitų, o va tetutės giminaitės, katroms būtinai reikia kūdikėlius čiupinėt ir bučiuot, tai dar neaišku kokio švarumo. Ridikėlį tiesiai iš daržo išsirovę, į kelnes patrynę ir suvalgę esam daugelis, kaip ir braškę tiesiai nuo krūmo - tad dar neaišku kas ten gero pas pačius gyvena biggrin.gif Va jei jums atrodo, kad gyvu padaru rūpintis nebūtina, tai gal ir nešioja jis tada parazitus ar ką ten - bet tokiu atveju jo nereikia laikyt nepriklausomai nuo to, turit vaikų ar ne.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Mano suneliui 4 menesiai, gyvenam name, turim jorka, anglu buldoge, belgu avigani- malinua, ir paprasta katina (ai, dar akvariuma) sunys gyvena namie, jokiu voljeru neturim, yra kambariniai. Nuo pat pirmos parsivezimo dienos leidom sunim susipazinti su nauju gyventoju, visi prieme ramiai, lyg ir zinodami jau, kad bus pagausejimas. Is pradziu atsargiai elgiausi, priziurejau, stebejau sunu rekcijas, labiausiai bijojau del aviganio, nes jis grynai mano suo, visada budavo su manim, miegojo prie mano lovos, net i vonia eidavo kartu, kaip seselis koks man jis,mano meile didzioji, wub.gif tai bijojau, kad neuzpavydetu. Bet sitas suo super protingas is karto suprato, kad tai naujas seimos narys ir ji reikia gerbti bei saugoti. Dabar is ryto ibeges i kambari pirma lekia ne pas mane, o prie Mazvydo, stengiuos neleisti, bet vis tiek nutaiko proga, kad lyztelt jam per koja, ar pakausi doh.gif lotuliukas.gif O tada tik pas mane. O jau kai vaikas verkia...neimanoma, nes suo is karto staugt pradeda, atlekia, kaukia, ziuri i mane tokiom aklim, lyg as kalta, lyg ta vaika skriausciau, nu geros jis sirdies, negali pakesti vaiko verkimo blink.gif
O va ziuriu Mazvydukui jau 4 menesiai ir jau pradejo rimtai dometis sunimis, is pradziu tik stebedavo, o dabar kai Brutas- didysis musu belgas kur salia sedi, tai tuoj stengiai paciupti, tik capt su rankyte i gaurus ir pesti, tada aisku ranka pilna plauku, reikia eiti plauti, vis tiek pirstai siam amziui visada burnoj. Su naminiais gyvunais minusas tik tas, kad biski daugiau darbo del tvarkos, na kad ir tas ranku plovimas, kai suni vaikas ciupineja, ar kai suo rankas priejes palaizo, nes 4 men kudikis vis tas rankas sau i burna po to kisa, na ir grindis reik labai d
aznai plauti, nes 3 sunys vis tik seriasi, o kai prades lelius ropoti, teks ypatingai daug demesio tvarkai skirti. Bet man visa tai niekis, palyginti su tuo nuostabiu vaizdu kaip mano vaikas su sunim bendrauja ir matyti ta nuostabu rysi jau nuo tokiu ankstyvu jo gyvenimo dienu. Beja, dziaugiuosi, kad ir suo jau 2 metus rudeni tures, tai jau to proto yra, tinkamas amziaus skirtumas tarp ju smile.gif
Tik va katinui prie vaiko lysti neleidziu, nes tas neaisku kur valkiojasi, namo grizta tik paesti, dykaduonis. Del manes jo namie galetu is vis nebuti, as tik uz sunis. Arba bent tokius gyvunus, kurie ne tik paesti ateina schmoll.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaToja: 30 rugpjūčio 2011 - 12:29
Gal yra laikanciu seska ir turinciu mazu vaiku? Pas mane kate ir seskas, del kates nebijau, bet va del sesko.. verysad.gif
Ir kudikelis jau maziau nei po menesio gims smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kantrilot @ 2011 08 30, 19:37)
Gal yra laikanciu seska ir turinciu mazu vaiku? Pas mane kate ir seskas, del kates nebijau, bet va del sesko.. verysad.gif
Ir kudikelis jau maziau nei po menesio gims  smile.gif

teko skaityti delfyje straipsni,kad seskas apgrauze kudikiui pirstus.
http://www.15min.lt/...-kudiki-59-1004
http://www.delfi.lt/...s.d?id=46683199
ok pasirodo keli tokie atvejai buvo
Atsakyti
Kosmaras kazkoks verysad.gif
Musiskis siaip nekanda visai mums, bet kas ten zino kas gali gyvunui uzplaukt.. verysad.gif
Atsakyti
Musu suniukas yra geriausia vaiko draugas - vakaru skotijo baltais terjeras.
Ypatingos kantrybes ir gerumo suo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LaToja @ 2011 08 30, 12:25)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif
Mano suneliui 4 menesiai, gyvenam name, turim jorka, anglu buldoge, belgu avigani- malinua, ir paprasta katina (ai, dar akvariuma) sunys gyvena namie, jokiu voljeru neturim, yra kambariniai. Nuo pat pirmos parsivezimo dienos leidom sunim susipazinti su nauju gyventoju, visi prieme ramiai, lyg ir zinodami jau, kad bus pagausejimas. Is pradziu atsargiai elgiausi, priziurejau, stebejau sunu rekcijas, labiausiai bijojau del aviganio, nes jis grynai mano suo, visada budavo su manim, miegojo prie mano lovos, net i vonia eidavo kartu, kaip seselis koks man jis,mano meile didzioji, wub.gif  tai bijojau, kad neuzpavydetu. Bet sitas suo super protingas is karto suprato, kad tai naujas seimos narys ir ji reikia gerbti bei saugoti. Dabar is ryto ibeges i kambari pirma lekia ne pas mane, o prie Mazvydo, stengiuos neleisti, bet vis tiek nutaiko proga, kad lyztelt jam per koja, ar pakausi  doh.gif  lotuliukas.gif  O tada tik pas mane. O jau kai vaikas verkia...neimanoma, nes suo is karto staugt pradeda, atlekia, kaukia, ziuri i mane tokiom aklim, lyg as kalta, lyg ta vaika skriausciau, nu geros jis sirdies, negali pakesti vaiko verkimo  blink.gif
O va ziuriu Mazvydukui jau 4 menesiai ir jau pradejo rimtai dometis sunimis, is pradziu tik stebedavo, o dabar kai Brutas- didysis musu belgas kur salia sedi, tai tuoj stengiai paciupti, tik capt su rankyte i gaurus ir pesti, tada aisku ranka pilna plauku, reikia eiti plauti, vis tiek pirstai siam amziui visada burnoj. Su naminiais gyvunais minusas tik tas, kad biski daugiau darbo del tvarkos, na kad ir tas ranku plovimas, kai suni vaikas ciupineja, ar kai suo rankas priejes palaizo, nes 4 men kudikis vis tas rankas sau i burna po to kisa, na ir grindis reik labai d
aznai plauti, nes 3 sunys vis tik seriasi, o kai prades lelius ropoti, teks ypatingai daug demesio tvarkai skirti. Bet man visa tai niekis, palyginti su tuo nuostabiu vaizdu kaip mano vaikas su sunim bendrauja ir matyti ta nuostabu rysi jau nuo tokiu ankstyvu jo gyvenimo dienu. Beja, dziaugiuosi, kad ir suo jau 2 metus rudeni tures, tai jau to proto yra, tinkamas amziaus skirtumas tarp ju  smile.gif
Tik va katinui prie vaiko lysti neleidziu, nes tas neaisku kur valkiojasi, namo grizta tik paesti, dykaduonis. Del manes jo namie galetu is vis nebuti, as tik uz sunis. Arba bent tokius gyvunus, kurie ne tik paesti ateina  schmoll.gif
user posted image
Fainai jus cia paraset thumbup.gif
Ir as tokios nuomones, man irgi nuostabu matyti, kaip mazylis bendrauja su sunim, turim dideli avigani, nuostabiai protingas suo, labai myli vaikus, supranta kada vaikas gali skaudziai papest, tai atsargiai pasitraukia, o kai verkia puola laizyt, zinoma po tokios aukles reikia vaikuti nupraust biggrin.gif
Atsakyti
man tai be galo juokingai(šiaip norėčiau rašyti kitą žodį) atrodo,kai į temą apie vaikus ir naminius gyvūnus ateina neturintys tų gyvūnų ir kad aiškina apie ligas,sako deliotis pliusus minusus ir grąsina būtais nebūtais vargais smile.gif būūūūūūsmile.gif ir dar sako-pasiskaityk kaip šuo vaiką apkandžiojo ar dar ką smile.gif
nu tai aš tada galiu prikelt straipsnių kaip vaikai tėvus nužudo,vat cool.gif tai gal tada nereik tų vaikų? arbagaliu prirašyt planuojantiems antrą vaiką,kaip bus baisu,kaip tie vaikai mušis ikikraujų ir t.t.,nes nu...gi būna toių atvejų unsure.gif
šiaip suprantu,kad yra žmonių,tiesiog nenorinčių turėti gyvūno,bet kai ateina ir pradeda gazdinti visokiom ligom ir traumom,tai nu doh.gif
mes turim katę,pūkuotą,šeriasi nemažai,bet kasdien tikrai neplaunu aš tų grindų. vaikas sveikas,sloga sirgęs 2 kartus po 3 dienas. Sloga truko po 2-3 dienas. Vaikui kitą pirmadienį metai wink.gif Šiaip neauginu vaiko šiltnamį,neplaunu rankų 10 ir daugiau kartų per parą,katės nepagauna,ji jo vengia.
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2011 09 18, 19:34)
man tai be galo juokingai...

thumbup.gif As ta pati manau thumbup.gif Dukrytuke jau katina ir pagauna, bet ranku kiekviena karta vis tiek neplaunu, tada jau paprasciau butu netureti gyvuno, nei kad plauti kiekviena karta jai nuciupus katina lotuliukas.gif Grindu taip pat nesiurbliuoju kiekviena diena. Katinas miega pas mazaja lovoje nuo pat jos gimimo. Kiek variau ji is jos lovytes, nu neina nors ka. Tai taip ir palikom. Niekada nera uzgules (o to tai prisiklausem kad katinai gulasi ant kudikiu ir juos taip uzdusina), niekada nera ikandes ar ibrezes. Dabar dukryte jau pilnai vaiksto, prieina prie to katino, tai dabar jau dukryte auklejam, kad negalima katino pesti, musti, tasyti, o reikia glostyti. Dukryte jokios alergijos neturi, dar nesirgusi. Beje, dukrytes pirmas zodis buvo "kate" biggrin.gif Taip kad, as tik uz gyvunus thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Ramunita,2011 09 18, 18:34]

drinks_cheers.gif
Gyvunu pagalba, gal teisingiau reiktu parasyt augintiniu pagalba, ir jei zinoma juos tuos augintinius myli tevai, kiti suauge seimos nariai, vaikui ugdomas meiles jausmas viskam kas gyva, kam skauda, vaikai uzauga geresni, jautresni, ir svarbiausiai ne ziaurus.
Papildyta:
[quote=smiler,2011 09 19, 11:06]

: drinks_cheers.gif
As ir tik uz gyvunus.
Atsakyti
Aš už gyvūnus, bet kol vaikas mažas namie, kategoriškai ne.
Atsakyti
o as manau, kad vaikiukas nuo pat mazens turi augti su kokiu nors gyvunu
Atsakyti
QUOTE(Jazira @ 2011 09 29, 10:42)
o as manau, kad vaikiukas nuo pat mazens turi augti su kokiu nors gyvunu

drinks_cheers.gif
Pas mus katė, net minties nekilo ją kažkur iškomandiruoti gimus dukrytei. Ji jau rūpinasi, jei mažoji verkia. Manau, bus draugikės smile.gif
Atsakyti