Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai ir visokie naminiai gyvūnai

QUOTE(Ganimedas @ 2011 03 04, 17:19)
Reikųėtų apsispresti arba šuo ar kitas naminis gyvūnas arba vaikas, jie ir parazitų, kirmėlių, grybelių nešiotojai. Paskui bus sunku surasti galus nuo ko vaikui alergija ar kokie neaiškūs simptomai, arba pasiruoškit kiekvieną dieną kapitaliai siurbliuoti, valyti dulkes nuo visų paviršių, audeklų, stebėti ar gyvūnėlio oda nepleiskanoja, stebėti išmatas ar neatsiranda gyvių, jo sveikatą, ir kam visa tai...

Na nejuokinkit biggrin.gif Kaip dažnai pati/pats geriate vaistus nuo kirminų pvz? biggrin.gif Normaliai laikomas šuo reguliariai nukirmėlinamas, gauna priemonių nuo galimų išorės parazitų, o va tetutės giminaitės, katroms būtinai reikia kūdikėlius čiupinėt ir bučiuot, tai dar neaišku kokio švarumo. Ridikėlį tiesiai iš daržo išsirovę, į kelnes patrynę ir suvalgę esam daugelis, kaip ir braškę tiesiai nuo krūmo - tad dar neaišku kas ten gero pas pačius gyvena biggrin.gif Va jei jums atrodo, kad gyvu padaru rūpintis nebūtina, tai gal ir nešioja jis tada parazitus ar ką ten - bet tokiu atveju jo nereikia laikyt nepriklausomai nuo to, turit vaikų ar ne.
Atsakyti
Puikiai gyvena šuo ir vaikas, nereikėjo jokių ypatingų saugos priemonių.
O katės būna labai geros, vienų pažįstamų katiną vakas tampydavo kaip nori, o ūsuotasis tik prie jo kojyčių miegodavo, saugodavo.
Atsakyti
mes Turim vokiečių dogą, neseniai isigijom Juodaji terjerą. kol dukryte mazute buvo dogas baidėsi jos nedrįso prieiti taciau veliau kai prinešdavom ja uostydavo, suklusdavo jei verkdavo. Eme merga sliauziot guldėm šunį kad ramiai gulėtu ir priprastu prie "nauju dukrytes judesiu". Dabar merga jau ir uz ausu ji pataso ir uz snukio ir paglosto ir puikiai sutaria. (mums metukai) apie alergijas ar susirgimus jokiu nebuvo uzuominu smile.gif manau augant su gyvunu vaikas imuniteta igyja tam tikra irgi. 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Mūsų šeimynoje pirma atsirado šuo kartais ir pajuokajama,kad kalyte pirmas vaikas lotuliukas.gif Toks sprendimas buvo sąmoningas nors laukiausi ,buvo šeštas neštumo mėnuo ir nusprendėm su vyrų,kad šuo turi atsirasti iki vaikui gimus tam ,kad demėsi, auklejima taip pat pripratima prie šeimos narių išgauti per likusi laikotarpi iki atsiradus vaikui.
Vėliau nuo pat pirmujų dienu leidau šuni kontaktuoti su vaiku,buvo ne karta kaip šuo aplaižė ar kitaiįp iš didelės meilės ir draugystės liete žaidė su vaiku ir nemačiau tame nieko blogo o tik gerą, ir betarpiška meilė ir atsidavima smile.gif
Po dar vienerių metu apsigyveno ir katė thumbup.gif kuriai ir šitai murkėi buvo užleista vieta širdyje visiems šeimos nariam,matau ir žinau kad nuo to pvz.šuniui tik geriau o vaikui iš viso nuostabu.neauga vieniša.Taigi mano nuomone gyvūnai ir vaikai ne tik puikiai sutaria bet ir labai daug teigiamu dalykų atneša. smile.gif
Atsakyti
Na jau kažkada rašiau čia, bet tada tik laukiausi. O dabar kai jau turiu savo vyrą pipirą ant ranku,galiu dar ramiau sakyti,kad aš tik už ai,kad vaikas augtu kartu su gyvūnėliu bigsmile.gif Gera žiūrėti kaip šuo saugo vaiką ir kaip vaikui įdomu apžiūrėti, patyrinėti šuniuką. Laukiu kol paaugs ir galės kartu žaisti thumbup.gif
Atsakyti
Mes taip pat laikom suni, jau musu suniukui 10 metu mirksiukas.gif , ir su dukra uzaugo nuo pat mazens, ir apsikabina ta suni ir pabuciuoja ,ir labai prisirisusi prie suns ir baisu pagalvoti kai ateis ta diena kai pastips sunelis blink.gif asaros upekiu tekes
Atsakyti
Taip jau gavosi, kad kai pagimdziau namie buvo 2 sunis. Vienas musu ir vienas draugu laikinai. Kai parsiveziau leliuka musiske nebuvo labai patenkinta, o draugu suo iskarto labai draugiskai domejosi klikianciu rutuliuku..Viskas buvo labai gerai, jokiu konfliktu. Kai vistydavau, mankstindavau leliuka, abudu sunys sededavo sale ir vis palaizidavo kojite ar rankyte..Paskui draugai savo suni pasieme( tai buvo bokseris), o mano kokerspanielis visada labai mylejo ir saugodavo vaika. Ir vaikas del zaidimu su sunim ant gridu pradejo anksciau bendraamziu ropuoti o po to ir vaiksciuoti..
Atsakyti
Pries isigyjant bet koki gyvuna reikia laaabai gerai viska apgalvoti,sudet visus pliusus ir minusus,nes oi bus vargo paskui doh.gif
Neturim jokio gyvuno ir neplanuojam tikrai schmoll.gif Nebent turetume nuosava nama,tikrai suns,vokieciu aviganio noreciau wub.gif ir siamo katino thumbup.gif
Bet bute schmoll.gif
Atsakyti
Aciu labai uz uzvesta tema. 4u.gif
Perskaiciau visas jusu mintis, nes man dabar irgi aktualu suns elgesys po naujagimio atejimo i pasauli.
Mes turime mazdaug 6m. vyr. lyties rotveileri. Elgiames kaip su seimos nariu: mylime ir juo rupinames. Ir nuosirdziai lepiname.
Suo yra labai didelis, stiprus ir labai prisirises prie manes. Visa diena praleidziu su juo: nuo rytinio pasivaiksciojimo, "dirbam" kartu, t.y. turiu galimybe suni atsivesti i savo darbo vieta ir griztam su "kolega" kartu vakare namo. Vnz, suo yra judanti spinta. Su vyru bendrauja irgi mielai, bet jau kitaip - abu jie viens kitam "laisvalaikio praleidimui" smile.gif

Dabar laukiuosi. Pergyvenu, kad sugrius mano suns rutina, sumazes zenkliai demesio mano "versiukiui", ir jis del to labai pergyvens ir stresuos. rolleyes.gif

Aisku, jis manes besalygiskai klauso, zino, kad as jo alfa ir be jokiu zodziu, o is zvilgsnio zino, ka reikia/galima/ daryti ir elgtis.

Jis pas mus "senbernis". Kadangi mums ateinantis naujagimis bus pirmas vaikas, o "versiukiui" irgi pirmas patyrimas su naujagimiu, tai striokavoju del abieju: del vaiko rytinio miego/zindymo, suns rytinio pasivaiksciojimo=mano rytinio pasibegiojimo, del darbo dienos grafiko ir t.t.

Vnz, prirasiau paklode, suni myliu be galo, jis prie manes irgi nuolankiai ir nuosirdziai prisirises. Baime mane ima del jo, ne del to, kad jis labai "uzsistresuos", bet kad nezinau as jo gyvenimo istorijos iki ateinant i musu seima. Mes ji paememe is prieglaudos pries du metus, kai jis jau buvo susiformaves ir suauges suo. Jam buvo apie 4metus. Tai bijau, kad jam kokie "negeri" prisiminimai ar baimes vel buti paliktam vienam gali sukilti ir jis gali pradeti elgtis agresyviai ar nenumanomai. g.gif

Tai va tokios baimes mane kankina del to savo rotveilerio "versiuko" rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(pukuotukas14 @ 2011 05 22, 14:02)
Pries isigyjant bet koki gyvuna reikia laaabai gerai viska apgalvoti,sudet visus pliusus ir minusus,nes oi bus vargo paskui  doh.gif

Pas mus tai niekas nepasikeitė visai g.gif Ta prasme nieko naujo nedasidėjo, kad būtų vargas bigsmile.gif
Atsakyti
Prieš gimstant sūneliui,turėjom su mb šunį ir katę,po gimdymo ir paaugus vaikui niekas nepasikeitė g.gif šuo mažiukas (taksiukas) labai draugiškas su vaiku,katė pirmas vaiko vaikščiojimo dienas ji apeidavo iš tolo (tokį lanką aplink vaiką darydavo doh.gif ) bet dabar sūnui dveji ir jokių problemų nėra mums,gyvenam visi gražiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(eta @ 2003 10 21, 23:22)
Sveikos, mamos. Turiu problemėlę, laikom šuniukę, ji siaubingai prie manęs prisirišus ir visiems manęs pavydi. Ji įsivaizduoja, kad aš jos mama. Ką reikės daryti kai gims vaikutis? Gal kas susidūrė su panašia problema?

Labai negerai, kad šuniukė šeimoje atsirado prieš vaiką. Dar blogiau, kad ji labai pavydi ir laiko jus savo mama. g.gif Kiek žinau šunį reikia įleisti į namą, butą ar kitur (kur gyvenate) paskutinį, nes jei taip nepadarysite ir jis pamatys kaip kažkas į butą įeina po jo (ypač mažas vaikas) jis jausis viršesnis už jį. Patys šunio neturime, bet turime katiną ir norime įsigyti šunį. Bet negalėčiau pasakyti, kad aprašytas veislės charakteris atitinka tą veislę, nes pvz mūsų katinas turėtų labai nemėgti mažų vaikų, o aš turiu dukrą, jei jau 13 metų, bet kai jį nusipirkom jei buvo 6-7 ir tas katinas (jo vardas Pakis) labiausiai prie jos prisirišo. Sakytum ji labiausiai juo rūpinasi, labiausiai myli, kad taip yra, bet kad ir kaip keistai tai skambėtų aš rūpinuosi juo tikrai ne mažiau negu ji, gal netgi daugiau. Ir šiaip Pakis labai liūdi kai ji išvažiuoja, miega ant jos lovos vienas (o šiaip visada miega su ja), o kai ji grįžta būna labai linksmas ir jai labai meilinasi. smile.gif
Atsakyti