Mes turim 2,5m. vokiečių aviganį Torą. Didelis, protingas, dresuotas, bet labai išdykęs šuo

Labai mylimas, tikras šeimos narys

Kai laukiausi tikrai kartais pagalvodavau - ar neišgąsdins vaiko, kaip priims, ar nepavydės. Mane primokino, kad grįžus iš ligoninės duotumėm šuniui vaiką pauostyt. Taip ir padarėm. Toras tapo tikra aukle - bent iš pat pradžių - pirmas puldavo prie verkiančio mažylio, kviesdavo, kad greičiau eičiau, jei verkia, pvz., balkone. Jokio pavydo, jokių scenų

Dabar vaikui 6 mėnesiai ir Toras jam labai labai įdomus

Jei sakom au au, sūnus žiūri į šunį arba žvilgsniu jo ieško. O ir Toras jau supranta, kad au au - tai jis. Šuo mėgsta gulėti prie vežimo, arba šalia ant lovos, gina sūnų nuo svetimų žmonių, kurie ateina į svečius. Didžiausias pripažinimas, kad šuo savo brangiausią žaislą - baronką - padėjo šalia vaiko - maždaug - pažaidžiam ar ką??

Tiesa, dėmesio skiriam ir šuniui - vyras daugiau, aš šiek tiek mažiau, bet taip buvo ir prieš nėštumą. Tačiau būna momentų, kad šuo prieina prie manęs, uždeda savo letenas man ant pečių ir prisiglaudžia. Na būna tokios jausmingumo ir švelnumo akimirkos

Tada jau apsikabinam, pasičiūčiuojam, paglostau, paausį pakasau. Jo tam reikia ir jo tuo metu atstumti nevalia.
Todėl manau, kad jeigu šuo yra sveikos psichikos, o ypač, jei tai dresuotas šuo - problemų pringai sugyvenant, nebus