mes jau turėjom kokerspanielį, kai zuikis gimė
gerietis jis pas mus, mažasis teroristas ir už ausų patampydavo, ir paspardydavo (buvo toks laikotarpis ) - tik spausdavo kur į kampą
dabar jau nieko, glosto, myluoja, tik kad šuniui jau dešimti metai, nelabai žaisti nori
kai antram mažyliui suėjo 6 mėn įsigijom šuniuką - vakarų sibiro laiką, labai draugiškas šuo, dabar jie visi trys (du mano vaikiukai ir šuo ) žaidžia ir mielai dūksta, vyresnėlis net bando pamažu rūpintis, prašo pavedžioti, kartais šeria ...
manau, kad vaikams būtina augti su gyvūnais, pati vaikystėje turėjau 9 kanarėles, kurias kai tėvai išeidavi į darbą paleisdavau iš narvelio skraidyti po kambarius... žiurkėną (tas nekėlė jokių emocijų ir man smirdėjo ), katiną - labai miela turėti katiną...
esu turėjusi ir žiurkę, ji protinga ir komunikabili, labai prieraiši, tik trumpai gyvena...
bet iš tiesų - gyvūnas, kaip kažkas jau čia rašė, turi būti ne perkamas vaikui, o priimamas, kaip naujas šeimos narys...
manau, kad vaikams būtina augti su gyvūnais, pati vaikystėje turėjau 9 kanarėles, kurias kai tėvai išeidavi į darbą paleisdavau iš narvelio skraidyti po kambarius... žiurkėną (tas nekėlė jokių emocijų ir man smirdėjo ), katiną - labai miela turėti katiną...
esu turėjusi ir žiurkę, ji protinga ir komunikabili, labai prieraiši, tik trumpai gyvena...
bet iš tiesų - gyvūnas, kaip kažkas jau čia rašė, turi būti ne perkamas vaikui, o priimamas, kaip naujas šeimos narys...
sako kad kai vaiaki auga su gyvunais, buna atsparesni visokiom alergijom ir tt
na mano sunui tik pusantru metuku, jis su gyvunais visai nemoka elgtis: tampo uz uodegos, ausu ir t.t. greitu metu gyvuno isigyti neketiname
QUOTE(Debesiukee @ 2009 09 27, 10:58)
na mano sunui tik pusantru metuku, jis su gyvunais visai nemoka elgtis: tampo uz uodegos, ausu ir t.t. greitu metu gyvuno isigyti neketiname
mano sūnui tuoj 4m. Namie 2 kanarėlės, 2 papūgos, 2 žiurkėnai, buvo ir 2 šunys, o pas vyro mamą nuvažiavęs katę vis tiek už uodegos tampo
siaip vaikams ir suaugusiems geriausi grauzikai yra smiltpeles arba degu, nes jie neskleidzia jokio kvapo, narveli galima tvarkyti viena kart i menesi. Ziurkenai pvz sirijos fainesni, bet tvarkyti reikia gana daznai. Niekada nepirkciau vaikui pauksciu, kokiu kanareliu ar papugu, nes vaikui svarbu laikyti rankose. Vezlys tinka alergiskiems vaikams, bet veiksmo maza. Pas mus ko tik nebuvo, vaikai ivarius grauzikus jau nuo 3 metu laikydavo, nesdavo kruopyciu, darzoviu taip nuo mazumes ugdomas atsakomybes jausmas. Dabar turim dideli suni Labradora, ji pati geriausia vaiku drauge, tik zinoma mazoji pyksta, kad negali jos veziot, ji nori mazycio suniuko. Tai manau 3-7 m. vaikui tiktu mazas vaikus mylintis suo, kiek skaiciau tokie yra mopsai. Ne visi mazi sunys myli vaikus, todel labai reiktu pasidometi veisliu ypatumais.
Mielosios,
patarkit ir man. Auginu 3 metu pitbuli, zmoniu geriausias draugas, tik ant kitu sunu puola. Namie malonus, geras, praso demesio, nori bendrauti.
Mama iki barniu reikalauja jo atsisakyti iki gimdymo.
Sudetinga, nes labai su vyru mylim, mums kaip seimos narys. Net nezinau? Gal kas turit patirties?
patarkit ir man. Auginu 3 metu pitbuli, zmoniu geriausias draugas, tik ant kitu sunu puola. Namie malonus, geras, praso demesio, nori bendrauti.
Sudetinga, nes labai su vyru mylim, mums kaip seimos narys. Net nezinau? Gal kas turit patirties?
QUOTE(shopmania @ 2009 10 02, 13:22)
Mielosios,
kaip supratau pas jus patinas? misrunas? su dokumentais? psichika tirta?
kaip su juo elgetes? t.y. kur kaip ir kuo seriate, kur miega, kas pirmas pro duris ieina? kaip sakant, kas namie seimininkas?
http://www.pitbulllo...-with-kids.html
is esmes tinka visom veislems.
ir dar biski... is pradziu tiesa sakant bijojau ziuret... pirsta ant close laikiau
http://www.youtube.c...feature=related
http://www.youtube.c...feature=related
Aš auginu prancūzų buldogą. Neilgai trukus į pasaulį pasibels sūnelis. Augintinis labai draugiškas, tačiau kartais su savo daugiškumu įsijaučia... Su sūneliu juos supažindinsiu iškart (išpradžių leisiu pauostyti kojytę), vėliau daugiau pabendrauti. Bijau, bet kartu ir labai tikiuosi, kad jei sutars puikiai.
QUOTE(Esha @ 2009 10 18, 19:11)
Aš auginu prancūzų buldogą. Neilgai trukus į pasaulį pasibels sūnelis. Augintinis labai draugiškas, tačiau kartais su savo daugiškumu įsijaučia... Su sūneliu juos supažindinsiu iškart (išpradžių leisiu pauostyti kojytę), vėliau daugiau pabendrauti. Bijau, bet kartu ir labai tikiuosi, kad jei sutars puikiai.
Gal viskas bus gerai nors as kai laukiausi pirmo ir antro sunaus net negalejau pagalvoti apie gyvuno laikyma, namuose nes mano maziukai alergiski dar ir dabar
QUOTE(vikusituka @ 2009 06 25, 15:38)
as isigijau suniuka ir ta pacia diena pastojau mazylis prie manes priprato, net i tualt viena negaliu nueiti, nes kai uzdarau duris, jis pradeda loti. jo nelepinu, nuo manes dar daugiau gauna i kali ni nuo mano vyro. taciau prisirises baisiai. neisivaizduoju, kas bus, kai gims lialiukas na suniukas jorksyro trjeriukas, nera didelis, bet kzkaip bijausi, kad ims man kerstauti...
Nors terjerai yra gan aršūs šunys, bet jeigu jiems leisi susipažinti su naujagimiu, gal ir susidraugaus. Svarbu parodyti, kad tu netoleruoji šuns blogo elgesio su vaiku.
Mūsų spanielė tai net tempiama už ausų kenčia. Žino, kad čia mažas ir kvailas. Žinok šunys protingi padarai ir instinktyviai jaučia, kad negalima pulti. Jeigu sveikos psichikos, žinoma...
QUOTE(Mikasiene @ 2009 10 20, 01:23)
Nors terjerai yra gan aršūs šunys, bet jeigu jiems leisi susipažinti su naujagimiu, gal ir susidraugaus. Svarbu parodyti, kad tu netoleruoji šuns blogo elgesio su vaiku.
Mūsų spanielė tai net tempiama už ausų kenčia. Žino, kad čia mažas ir kvailas. Žinok šunys protingi padarai ir instinktyviai jaučia, kad negalima pulti. Jeigu sveikos psichikos, žinoma...
na mūsų sūnukui 5 mėnesiukai, nykštukinis pičeris jau beveik dvejų metų, su charakteriu, bet žino, kad su vaiku reik atsargiai nes jei tik kas, gauna stipriai rėkt tai mažylis jei guli šalia, su kojom jam taip galvytę spardo , o tas vargšiukas nė krust ir myli, neša mažyliui žaislus o mažylis taip susidomėjęs žiūri, kai šuniukas šalia